sniezkabiala 01.10.09, 08:27 Dla chlopaka, ze stopami, zapinany na suwak. Widzialyscie gdzies? Jaka cena? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nesia82 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 08:34 w mothercare sa takie dla duzych dzieci,ale nie wiem w jakiej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
polapelo Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 09:25 sa po 85 zl welurowe duze bywaly w C&A Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 09:32 W Mothercare bywaja, cos koło 60-70 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
paniwaz Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 15:18 A po co takiemu dużemu dziecku pajac??? Pani Wąż Odpowiedz Link Zgłoś
carpediem30 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 18:22 w nocypaniwaz napisała: > A po co takiemu dużemu dziecku pajac??? Pani Wąż Niektóre dzieci odkrywają się w nocy i myślę, że chodzi o to aby takie dziecko nie przemarzło. Są też ludzie którzy nie mogą (nie lubią) utrzymywać w domu wysokiej temperatury w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 18:53 To nie lepiej piżama i skarpety? (koszulkę od piżamy włożyć w spodenki) Takie duże dziecko musi wyglądać w pajacu conajmniej śmiesznie Odpowiedz Link Zgłoś
carpediem30 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 19:52 kalina886 napisała: > To nie lepiej piżama i skarpety? (koszulkę od piżamy włożyć w > spodenki) > Takie duże dziecko musi wyglądać w pajacu conajmniej śmiesznie To czy lepiej czy nie lepiej zależy pewnie o konkretnego dziecka. Moja córka o dzisiaj budzi się bez kołdry i z koszulką od piżamy podciągniętą pod pachy (= gołe plecy). Mieszkam w bloku więc na codzień nie jest to wielki problem, ale jak jedziemy do babci gdzie gdy w nocy w piecu wygaśnie to naprawdę robi się zimno nad ranem - zawsze boję się, żeby się nie przeziębiła. A upominanie i zaglądanie do niej w nocy celem przykrycia nie dają rezultatu. Ona po prostu nigdy nie umiała spać pod kołdrą. Inną kwestią jest to, że trudno dostać ciepłe polarowe piżamy.. Reasumując są ważniejsze kwestie niż to czy dziecko wygląda w piżamie śmiesznie czy nie Rodzice mający takie poglądy są śmieszni Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 20:21 No ok. a jak dziecko np. w wieku 6-ciu lat też się potrafi rozkrywać to co? Też mega pajac założyć? Sąsiadka ostatnio swojej 4latce kupiła zamiast kołdry śpiwór. Może to by było jakieś rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 20:36 A ja nie rozumiem po co taka dyskusja się wywiązała i negowanie czyjegoś sposobu ubierania dziecka. Dziewczyna zapytała o to gdzie może kupić a nie czy powinna tak ubierać dziecko __________________________________ nasz CUD Mateuszek urodzony 16.11.2008 Odpowiedz Link Zgłoś
violes1 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 20:55 śpiwór dobry na biwak .....i jesli moja córka będzie miec 10 lat i nadal będzie się odkrywać to również kupię jej MEGA pajaca....problemu w tym nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
violes1 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 20:53 nie lepiej ,bo moja sobie skrapetki ściągnie a górę od piżamki wyciągnie ze spodenek bo jej niewygodnie i efekt jest taki że jest LODOWATA ......i mam gdzies czy wygląda śmiesznie czy nie ,ważne żeby było jej ciepło i tyle .....wolałabyś aby twoje dziecko marzło zamiast założyć cos cieplejszego do spania bo wyglądałoby w tym smiesznie ?? szok !! Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 21:11 Moja córka jest mądra i jak jej zimno to się przykrywa. Ma 4 lata, jest duża i sama potrafi ocenić czy jej ciepło, czy nie. Jak się rozkopuje to tylko dlatego, że jej za gorąco. Nie chodzę co 10 minut, nie sprawdzam jak śpi, nie patrzę czy jest ciepła, nie trzęsę się jak kura nad jajkiem (ma swój pokój, śpi sama, drzwi są zamknięte). Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 21:29 kalina886 napisała: > Moja córka jest mądra i jak jej zimno to się przykrywa. > Ma 4 lata, jest duża i sama potrafi ocenić czy jej ciepło, czy nie. > Jak się rozkopuje to tylko dlatego, że jej za gorąco. jak to fajnie mieć takie mądre dziecko... u mnie w domu jest raczej chłodno,młodszy syn ma juz chyba taki odruch ze automatycznie sie rozkopuje kiedy jet czymkolwiek przykryty, zeby tego nie robił musiałabym chyba przyszyć do materaca kołdrę/koc w duczesciowej pizamie bluza jest po godzinie pod pachami a plecy gołe. chcąc oszczędzić sobie kataru co tydzień moje ponad 3-letnie "nieszczęsne" dziecko śpi w śmieszym pajacu.... Odpowiedz Link Zgłoś
carpediem30 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 21:32 Gratuluję córki, że taka mądra i przez sen potrafi ocenić czy jej ciepło czy nie, co godzinę włącza pewnie czujnik termoregulacji i jak spadnie to budzi się i grzecznie się przykrywa bo wie, że mamusia nie przyjdzie i nie sprawdzi jak śpi Inne córki pewnie głupie są Skończ już prosze bo jesteś żałosna nie dopuszczając myśli, że inni mają odmienne potrzeby np. w kwestii ubierania dzieci do snu. Poczytaj o tolerancji w wolnej chwili Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 21:39 O ja pie... a ty przez sen się nie przykrywasz lub nie odkrywasz???? Musisz mieć czujnik? Wystarczy, że przy pobudce widzę, że jest nadal przykryta. Odpowiedz Link Zgłoś
carpediem30 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 21:42 Gorzej jakby była odkryta... Pewnie po trzecim katarze poleciałabyś po pajac EOT Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 21:45 Ok. Dosyć poza tematem. To jaki pajac na 104/110 Polecacie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiula1306 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 22:51 sorry ale dla mnie to też jest śmieszne tzn. taki wielki pajac, syn ma trzy lata od poltora roku nie śpi w pajacach, nie mam w domu centralnego, przy wielkich mrozach ( i jak się nie chciało wcześnie wstać) to miałam rano w domu 16 stopni, synek śpi w zwykłej piżamce bawełnianej, zeszłej zimy zakładałam mu po prostu body pod spod i skarpetki na stopy, przykryty jest tylko przez parę minut po tym jak go okryję i jeszcze jakoś nie złapał z tego powodu kataru, trzęście się nad nimi tak dalej to byle wietrzyk zawieje a katary będą łapać Odpowiedz Link Zgłoś
carpediem30 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 23:03 Mam dwoje dzieci, które śpią w tych samych warunkach w podobnym okryciu i przykryciu. Syn nigdy nie choruje, córka b. często - wystarczy że zmarźnie w nocy i budzi się z chrypką lub kaszlem. Wniosek: Każde dziecko jest inne, a ta dyskusja jest bez sensu! Odpowiedz Link Zgłoś
violes1 Asiula1306 02.10.09, 19:48 wietrzyk/wiatry nam nie straszne, córka jakos chorowita nie jest ,ot poprostu lubi ciepło ,wiec ja jej umozliwiam aby go miała.....i tyle w temacie i nie trzęse się nad nią jak sugerujesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
violes1 Kalina886 02.10.09, 19:49 gratuluję mądrej córki ,moja ma 5 lat i niestety cholera no nie dorasta jej do pięt (( Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: Kalina886 02.10.09, 20:04 zobacz na pizamki.pl ps. ale po co pajac na takie duze dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
sniezkabiala Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 03.10.09, 21:49 Dzieki za rzeczowe iformacje . Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 04.10.09, 01:54 dajcie spokój, każdego indywidualna sprawa w co ubiera dziecko i nic nam do tego. ja kupiłam młodszej siostrze w 2002 roku takiego własnie ciepłego pajaca ze stopami rozpinanego na zamek na całej długości. przywiozłam go ze Stanów, tam takie były wtedy bardzo na topie. miała wtedy 8 lat i chętnie go nosiła, było jej ciepło i nikt nie wypytywał dlaczego takie duże dziecko śpi w pajacu jak niemowlak. Odpowiedz Link Zgłoś
okularniczka do Mam dzieci korzystających z pajacyków 05.10.09, 01:03 Moje 3-letnie córeczki też niestety z tych nie umiejących spać pod kołdrą piżamki też często im zjeżdzają, a skarpetki gryzą w nocy... Pomysł z pajacykiem bardzo mi się podoba, ale zastanawia mnie jedno- jak dzieci korzystają z toalety??? Chodzi mi o kwestię samodzielności. Dziewczynki rano czy nawet w nocy, same maszerują do łazienki a nam często udaje się ten moment przegapić...Jak sobie radzicie w tej kwestii? Odpowiedz Link Zgłoś
carpediem30 Re: do Mam dzieci korzystających z pajacyków 05.10.09, 08:57 Ja mam chłopca, więc wystarczy że rozepnie sobie zamek i po kłopocie, zapiąć też umie Wydaje mi się, że 3 letniej dziewczynce trzeba niestety pomóc. Moja córka nie miała tego problemu bo ona z tych długo wytrzymujących jest.. Po raz pierwszy z WC potrafi skorzystać nawet koło południa Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: do Mam dzieci korzystających z pajacyków 05.10.09, 09:18 fakt anatomia bardziej sprzyja noszeniu pajacy przez chłopcow -my mamy takie na zatrzaski wiec jeszcze lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
bajka1980 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 22.10.09, 20:31 Sama właśnie szukam. Mój syn zdejmuje skarpetki bo zanim zaśnie to mu jeszcze ciepło, przykryć się nie da od urodzenia. Z gołymi nogami jak śpi to katar murowany. Rozmowa po co komuś coś takiego nie ma sensu, to jak rozmowa czy lepiej w kurtce czy kożuchu. Ja chyba wybiorę się do jakiejś galerii: wiem że sklepy H&M, Cubus, C&A mają takie pajace. Pozdrawiam normalne mamusie. Niektórym wydaje się, że są najmądrzejsze. Odpowiedz Link Zgłoś