Dodaj do ulubionych

Poszukiwany polarowy pajac 104/110

01.10.09, 08:27
Dla chlopaka, ze stopami, zapinany na suwak. Widzialyscie gdzies?
Jaka cena?
Obserwuj wątek
    • nesia82 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 08:34
      w mothercare sa takie dla duzych dzieci,ale nie wiem w jakiej cenie.
      • polapelo Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 09:25
        sa po 85 zl welurowe duze bywaly w C&A
    • kanna Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 09:32
      W Mothercare bywaja, cos koło 60-70 zł.
      • paniwaz Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 15:18
        A po co takiemu dużemu dziecku pajac??? Pani Wąż
        • carpediem30 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 18:22
          w nocypaniwaz napisała:

> A po co takiemu dużemu dziecku pajac??? Pani Wąż

Niektóre dzieci odkrywają się w nocy i myślę, że chodzi o to aby takie dziecko nie przemarzło. Są też ludzie którzy nie mogą (nie lubią) utrzymywać w domu wysokiej temperatury w nocy.
          • kalina886 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 18:53
            To nie lepiej piżama i skarpety? (koszulkę od piżamy włożyć w
            spodenki)
            Takie duże dziecko musi wyglądać w pajacu conajmniej śmiesznie smile
            • carpediem30 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 19:52
              kalina886 napisała:

> To nie lepiej piżama i skarpety? (koszulkę od piżamy włożyć w
              > spodenki)
              > Takie duże dziecko musi wyglądać w pajacu conajmniej śmiesznie smile

To czy lepiej czy nie lepiej zależy pewnie o konkretnego dziecka. Moja córka o dzisiaj budzi się bez kołdry i z koszulką od piżamy podciągniętą pod pachy (= gołe plecy). Mieszkam w bloku więc na codzień nie jest to wielki problem, ale jak jedziemy do babci gdzie gdy w nocy w piecu wygaśnie to naprawdę robi się zimno nad ranem - zawsze boję się, żeby się nie przeziębiła. A upominanie i zaglądanie do niej w nocy celem przykrycia nie dają rezultatu. Ona po prostu nigdy nie umiała spać pod kołdrą.
              Inną kwestią jest to, że trudno dostać ciepłe polarowe piżamy..
              Reasumując są ważniejsze kwestie niż to czy dziecko wygląda w piżamie śmiesznie czy nie smile Rodzice mający takie poglądy są śmieszni smile
              • kalina886 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 20:21
                No ok. a jak dziecko np. w wieku 6-ciu lat też się potrafi rozkrywać
                to co? Też mega pajac założyć?
                Sąsiadka ostatnio swojej 4latce kupiła zamiast kołdry śpiwór. Może
                to by było jakieś rozwiązanie.
                • samanta25 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 20:36
                  A ja nie rozumiem po co taka dyskusja się wywiązała i negowanie
                  czyjegoś sposobu ubierania dziecka. Dziewczyna zapytała o to gdzie
                  może kupić a nie czy powinna tak ubierać dziecko

• violes1 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 20:55
                  śpiwór dobry na biwak .....i jesli moja córka będzie miec 10 lat i
                  nadal będzie się odkrywać to również kupię jej MEGA
                  pajaca....problemu w tym nie widzę smile
            • violes1 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 20:53
              nie lepiej ,bo moja sobie skrapetki ściągnie a górę od piżamki
              wyciągnie ze spodenek bo jej niewygodnie i efekt jest taki że jest
              LODOWATA ......i mam gdzies czy wygląda śmiesznie czy nie ,ważne
              żeby było jej ciepło i tyle .....wolałabyś aby twoje dziecko marzło
              zamiast założyć cos cieplejszego do spania bo wyglądałoby w tym
              smiesznie ?? szok !!
              • kalina886 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 21:11
                Moja córka jest mądra i jak jej zimno to się przykrywa.
                Ma 4 lata, jest duża i sama potrafi ocenić czy jej ciepło, czy nie.
                Jak się rozkopuje to tylko dlatego, że jej za gorąco.
                Nie chodzę co 10 minut, nie sprawdzam jak śpi, nie patrzę czy jest
                ciepła, nie trzęsę się jak kura nad jajkiem (ma swój pokój, śpi
                sama, drzwi są zamknięte).
                • patatajowa Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 21:29
                  kalina886 napisała:
                  > Moja córka jest mądra i jak jej zimno to się przykrywa.
                  > Ma 4 lata, jest duża i sama potrafi ocenić czy jej ciepło, czy nie.
                  > Jak się rozkopuje to tylko dlatego, że jej za gorąco.
                  jak to fajnie mieć takie mądre dziecko...
                  u mnie w domu jest raczej chłodno,młodszy syn ma juz chyba taki odruch ze
                  automatycznie sie rozkopuje kiedy jet czymkolwiek przykryty, zeby tego nie robił
                  musiałabym chyba przyszyć do materaca kołdrę/koc wink
                  w duczesciowej pizamie bluza jest po godzinie pod pachami a plecy gołe. chcąc
                  oszczędzić sobie kataru co tydzień moje ponad 3-letnie "nieszczęsne" dziecko śpi
                  w śmieszym pajacu....
                • carpediem30 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 21:32
                  Gratuluję córki, że taka mądra i przez sen potrafi ocenić czy jej ciepło czy nie, co godzinę włącza pewnie czujnik termoregulacji i jak spadnie to budzi się i grzecznie się przykrywa bo wie, że mamusia nie przyjdzie i nie sprawdzi jak śpi big_grin
                  Inne córki pewnie głupie są big_grin
                  Skończ już prosze bo jesteś żałosna nie dopuszczając myśli, że inni mają odmienne potrzeby np. w kwestii ubierania dzieci do snu.
                  Poczytaj o tolerancji w wolnej chwili smile
                  • kalina886 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 21:39
                    O ja pie... a ty przez sen się nie przykrywasz lub nie odkrywasz????
                    Musisz mieć czujnik?
                    Wystarczy, że przy pobudce widzę, że jest nadal przykryta.
                    • carpediem30 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 21:42

Gorzej jakby była odkryta...
                      Pewnie po trzecim katarze poleciałabyś po pajac wink
                      EOT
                      • kalina886 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 21:45
                        Ok. Dosyć poza tematem.
                        To jaki pajac na 104/110 Polecacie.
                        • asiula1306 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 22:51
                          sorry ale dla mnie to też jest śmieszne tzn. taki wielki pajac, syn ma trzy lata
                          od poltora roku nie śpi w pajacach, nie mam w domu centralnego, przy wielkich
                          mrozach ( i jak się nie chciało wcześnie wstać) to miałam rano w domu 16 stopni,
                          synek śpi w zwykłej piżamce bawełnianej, zeszłej zimy zakładałam mu po prostu
                          body pod spod i skarpetki na stopy, przykryty jest tylko przez parę minut po tym
                          jak go okryję i jeszcze jakoś nie złapał z tego powodu kataru, trzęście się nad
                          nimi tak dalej to byle wietrzyk zawieje a katary będą łapać
                          • carpediem30 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 01.10.09, 23:03

Mam dwoje dzieci, które śpią w tych samych warunkach w podobnym okryciu i przykryciu. Syn nigdy nie choruje, córka b. często - wystarczy że zmarźnie w nocy i budzi się z chrypką lub kaszlem.
                            Wniosek: Każde dziecko jest inne, a ta dyskusja jest bez sensu!
                          • violes1 Asiula1306 02.10.09, 19:48
                            wietrzyk/wiatry nam nie straszne, córka jakos chorowita nie jest ,ot
                            poprostu lubi ciepło ,wiec ja jej umozliwiam aby go miała.....i tyle
                            w temacie smile i nie trzęse się nad nią jak sugerujesz....
                • violes1 Kalina886 02.10.09, 19:49
                  gratuluję mądrej córki ,moja ma 5 lat i niestety cholera no nie
                  dorasta jej do pięt sad((
                  • ap77 Re: Kalina886 02.10.09, 20:04
                    zobacz na pizamki.pl
                    ps. ale po co pajac na takie duze dziecko?
                    • ap77 Re: Kalina886 02.10.09, 20:05
                      pizamki.com.pl/
    • sniezkabiala Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 03.10.09, 21:49
      Dzieki za rzeczowe iformacje smile.
      • emma6666 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 04.10.09, 01:54
        dajcie spokój, każdego indywidualna sprawa w co ubiera dziecko i nic nam do tego.
        ja kupiłam młodszej siostrze w 2002 roku takiego własnie ciepłego pajaca ze
        stopami rozpinanego na zamek na całej długości. przywiozłam go ze Stanów, tam
        takie były wtedy bardzo na topie.
        miała wtedy 8 lat i chętnie go nosiła, było jej ciepło i nikt nie wypytywał
        dlaczego takie duże dziecko śpi w pajacu jak niemowlak.
    • okularniczka do Mam dzieci korzystających z pajacyków 05.10.09, 01:03
      Moje 3-letnie córeczki też niestety z tych nie umiejących spać pod kołdrą sad
      piżamki też często im zjeżdzają, a skarpetki gryzą w nocy...
      Pomysł z pajacykiem bardzo mi się podoba, ale zastanawia mnie jedno- jak dzieci
      korzystają z toalety??? Chodzi mi o kwestię samodzielności. Dziewczynki rano czy
      nawet w nocy, same maszerują do łazienki a nam często udaje się ten moment
      przegapić...Jak sobie radzicie w tej kwestii?
      • carpediem30 Re: do Mam dzieci korzystających z pajacyków 05.10.09, 08:57

Ja mam chłopca, więc wystarczy że rozepnie sobie zamek i po kłopocie, zapiąć też umie smile
        Wydaje mi się, że 3 letniej dziewczynce trzeba niestety pomóc. Moja córka nie miała tego problemu bo ona z tych długo wytrzymujących jest.. Po raz pierwszy z WC potrafi skorzystać nawet koło południa big_grin
      • patatajowa Re: do Mam dzieci korzystających z pajacyków 05.10.09, 09:18
        fakt anatomia bardziej sprzyja noszeniu pajacy przez chłopcow wink-my mamy takie
        na zatrzaski wiec jeszcze lepiej smile
    • bajka1980 Re: Poszukiwany polarowy pajac 104/110 22.10.09, 20:31
      Sama właśnie szukam. Mój syn zdejmuje skarpetki bo zanim zaśnie to mu jeszcze
      ciepło, przykryć się nie da od urodzenia. Z gołymi nogami jak śpi to katar
      murowany.

Rozmowa po co komuś coś takiego nie ma sensu, to jak rozmowa czy lepiej w kurtce
      czy kożuchu.

Ja chyba wybiorę się do jakiejś galerii: wiem że sklepy H&M, Cubus, C&A mają
      takie pajace.

Pozdrawiam normalne mamusie. Niektórym wydaje się, że są najmądrzejsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka