Dodaj do ulubionych

Czy któraś z Was kupiła Quinny Fashion w obecnej p

21.01.04, 18:49
Czy któraś z Was już kupiła Quinny w obecnej promocji?
Interesuje mnie jak wykonane są akcesoria. Czy wszystko działa jak należy?
Czy jest pełen wybór kolorów tapicerki?
Bardzo jestem napalona na ten wózek, a jednak się waham między zakupem
Quinny a Drivera 3Xl Impalastu. Niestety nie za bardzo mogę
w tej chwili zobaczyć te wózki na żywo, nie pozwala mi na to zdrówko. Boje
się, że potem będzie za późno...
Będę wdzięczna za wszystkie informacje.
Pozdrawiam
Edyta
Obserwuj wątek
    • kaligardi1 Re: Czy któraś z Was kupiła Quinny Fashion w obec 21.01.04, 21:28
      Czesc,
      Ja troszke z innej strony ale na temat Implastu.
      Mielismy Implast z 2002 roku i był bardzo awaryjny.
      Minusem było też to ze serwis jest w Poznaniu...( my mieszkamy w Warszawie).
      Wyglądem te wozki mi sie bardzo podobają( Roy Sport, nie Pepino)ale...
      Po pierwsze gondolka była bez zarzutu.Wozek był lekki i ogolnie nie miałam o co
      sie przyczepić.
      Ale spacerowka to była porażka.
      Teraz te modele są super.Zmienili kosz( bardzo bardzo dobrze) i dluzsze jest
      przykrycie do gondolki.
      Jednak czy zmienili materiał? Mi odeszły gabeczki z rączek, popsuł się hamulecm
      wyszły z dwóch stron pręty...Wszystko do wymiany.

Mnie skusiła niska cena - 800zł ale oczywiscie musiałam wszystko dokupić-
      osłonke na nozki, parasolkę,osłone deszczową torbe.No i wyszlo tak naprawde
      dobre 1100zł.Jak za uzywanie tylko gondolki to droga sprawa...

Teraz mam Raidera z drugiej reki i jestem z niego zadowolona.Mimo ze jest juz
      po jednym dziecku to nie widac po nim sladow uzytkowania.Fakt ze my uzywamy go
      sporadycznie bo kupilam go gdy maluch mial rok ale jednak.
      Oglądałam quinny ale wtedy nie było promocji a uzywanych nikt nie sprzedawał.
      Nie wybrałabym drugi raz Implasta.Wybrałabym quinny.
      Ale moze sie myle i te modele Implasta zrobili jak nalezy i nie rozsypują się
      po roku...
      Ola

• mutak Re: Czy któraś z Was kupiła Quinny Fashion w obec 22.01.04, 09:17
        Cześć, a czy nie uważasz ze Raider ma strasznie wąską spacerówkę. Chodzi mi o
        to, że zimą takie większe juz dziecko roczek- póltora zimą, w kombinezonie i
        jeszcze kocyk - czy nie będzie za ciasno? Oglądałam te wózki wczoraj i trochę
        się o to obawiam, że będzie ciasno?
        • dar20001 Re: Czy któraś z Was kupiła Quinny Fashion w obec 22.01.04, 14:50
          Szerokość spacerówki Raidera AT+ to aż 36-37 cm będzie Ci trudno znaleźć
          szerszą spacerówkę.Tada
        • iberka Re: Czy któraś z Was kupiła Quinny Fashion w obec 22.01.04, 22:28
          raider z bebecar'a waski?niemozliwe.moj synek ma 26 mcy,wazy 13,5 kg a mierzy
          sobie prawie 95 cm i miesci sie w wozku w gruuuubasnym kombinezonie i jeszcze
          do tego spiwor i ma luz z bokow na zabawkismile))
          iza
    • a.osa Re: Czy któraś z Was kupiła Quinny Fashion w obec 22.01.04, 13:15
      Witam, ja juz kupilam ten wozek! Niestey moglam sie jedynie oprzec na Quinny
      Freestyle bo Fashion nie bylo w sklepie. Roznia sie jedynie przednim obrotowym
      kolem. POza tym fashion: dobre pompowane kola, takze na wetrepach dzidzius
      latac nie bedzie. Latwo sie sciaga spacerowke i zaklada gondole. Amortyzarory,
      latwe skladanie, troche wazy niestety, ale jak masz do pokonania kilka
      schodkow to nie powinno byc problemu. Wozki zdaje sie szweckie albo
      holenderskie. W kazdym badz razie maximum bezpieczenstwa, dlatego takie
      drogie. My z mezem dlugo sie nie zastanawialismy tym bardziej ze wozek z
      najwyzszej polki. Jesli chodzi o kolor to ida jak woda ,wiec nie zdziwie sie
      jak nie bedzie tego co ci sie podobalsmileOdbieram go w pn,pozdrawiam,udanych
      wyborow.Pozdrawiam, Asia
    • wieczna-gosia Re: Czy któraś z Was kupiła Quinny Fashion w obec 22.01.04, 14:38
      Ja tymczasem wybralam sie obejrzec quinny.
      Nie kupie.
      Juz mowie dlaczego wink)
      1. fatalny materiał nie impregnowany, wypłowieje bardzo szybko, taki szorstki
      2. źle wyprofilowana gondola, bardzo wąska
      3. Wąska spacerówka na wysokości nóg: dziciak siedzi jak grzeczn apanienka
      4. Podwójna rączk atzn coś takiego jak w wózkach na lotnisku tzn trzeba ciągle
      naciskać żeby jechało
      zalety są dwie: ładny i przystępna cena.
      Teraz czekam na ogladniecie implastu.
      W zanadrzu mam jeszcze maxi cosi speedi znalazlam w internecie ze za 1000
      mozna go kupic to jeszcze przelkne.
      ABC Design jeszcze wink)
    • mamamona Re: Czy któraś z Was kupiła Quinny Fashion w obec 22.01.04, 14:49
      edi.k , zajrzyj sobie do sklepu internetowego
      www.wozkidzieciece.pl/wozkidzieciece/index.php?d1=9&d2=104&d3=118&d4=-1&id=0&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=uTQDrXat&k=0&dd=0&pp=0
      , chociaż na pewno byłoby lepiej, gdyby udało Ci się zobaczyć i pojeździć. w
      tym sklepie jest też promocja na inny model quinny, tyle, że w wersji
      spacerowej, zależy kiedy rodzisz.

te wozki z promocji rzeczywiście nie są końcem świata, ale cenę mają
      fantastyczną. wadą jest nieskrętne przednie koło (trudność w prowadzeniu), i
      ten dziwaczny system, o jakim mówi Gosia, który zmusza do trzymania pałąka w
      celu jechania (a do tego jest jeszcze prawdziwy hamulec ręczny przy tej samej
      rączce, zachodzę w głowę po co>>>>????).

Gosiu, może być czasem zajrzała na maj04. czy Kasandra i Hiob czują się
      dobrze wink)) udało nam się nawet spotkać, a Ciebie ani widu ani słychu.

pzdr
      M
      • bczerwin1 Re: Czy któraś z Was kupiła Quinny Fashion w obec 22.01.04, 15:08
        Dołączę do opinii chociaż byłam posiadaczką Quinny Fashion nie z tej kolekcji.
        Byłam z wózka bardzo zadowolona, miałam tylko spacerówkę. Co do tapicerki nie
        miałam problemu, przejeździłam całe lato i nie wypłowiała mi w żadnym miejscu,
        z prowadzeniem nie miałam problemu (nie bardzo wiem o co chodzi z tą rączką),
        hamulec na rączce rzeczywiście mało potrzebny (korzystałam z niego tylko na
        ruchomych schodach). Niestety musiałam go sprzedać bo mój kręgosłup nie
        wytrzymywał wagi wózka + wagi mojego dziecka. Ale ogólnie byłam zadowolona.
        Pozdrawiam
        Beata
      • wieczna-gosia Re: Czy któraś z Was kupiła Quinny Fashion w obec 22.01.04, 20:03
        Pamietajcie ze to jest wozek joggingowy wiec hamulec przy raczce jest jak
        najbardziej potrzebny do biegania i jazdy na rolkach, smycz sie przydaje w tym
        samym celu a moj nieodzalowany Chicco mial takze dzwonek.
        • mamamona Re: Czy któraś z Was kupiła Quinny Fashion w obec 23.01.04, 15:15
          no jasne że potrzebny, tylko dlaczego zdublowany przez tą dźwignię. jak się ją
          puści, wózek po prostu staje, więc działa to jak hamulec. w tej sytuacji sam
          hamulec wydaje mi się zbędny wink))

pzdr
          M
          • katka74 Re: Czy któraś z Was kupiła Quinny Fashion w obec 27.01.04, 11:11
            No a ja dalej nie wiem co robić? Kupić nie kupić? Cena i wygląd rewelacja, ale
            jak z funkcjonalnością? Nie chce później żałować tego wydanego 1000zl. Jak jest
            w Wawie z tymi wózkami, można wybrać kolor?
            Przekonajcie mnie że warto zaryzykować. Plizzz smile)))
            Katka
            • wieczna-gosia Re: Czy któraś z Was kupiła Quinny Fashion w obec 27.01.04, 12:32
              Niestety katka moim zdaniem nie warto. Maxi cosi speedi w internecie tez
              kosztuje 1000. Oczywiscie nie ma tyh wszystkich gazetow, ale... no lepszy jest
              moim zdaniem wink
              mamamona ja chyba rozuemim o co chodzi z ta raczka, chociaz ja ekstremalistka
              jestem i moje Chicco kola mialo dwa razy wieksze wink) ale chyba generalnie
              chodzi o to ze chociaz owo Chicco wazylo pod 15 kilo to duze pompowane kola
              robily swoje jesli wozek byl pusty i zawial wiatr (taki normalny) to chicco
              robilo ooodjaaazd wink)) dlatego na co dzien uzywalam smyczy asekuracyjnej i
              trzymalam jak psa lub wiazalam do lawki zeby nie uciekl wink)) Moze quinny ma
              tak samo chociaz na oko jest ciezszy a kolka ma mniejsze wiec rownie dobrze
              raczka moze byc dla picu wink)
              • katka74 Re: Czy któraś z Was kupiła Quinny Fashion-gosia 27.01.04, 13:55
                A możesz coś więcej o tym maxi cosi? Gdzie w internecie za 1000 zł?
                Z góry dzięki smile
                Katka
                • edi.k Re: Czy któraś z Was kupiła Quinny Fashion- 27.01.04, 18:34
                  Ja się chyba jednak zdecyduję na Quinny Fashion... Ostatecznej decyzji
                  jeszcze nie podjęliśmy, ponieważ musimy go dokładnie obejrzeć.
                  U mnie szalę przeważa gondola w zestawie. Zamierzam wozić w nim maluszka od
                  początku.
                  Chociaż przyznaję,że gdyby zależało mi tylko na spacerówce, raczej bym się na
                  niego nie zdecydowała.

A co do Maxi Cosi... bardzo mi się podoba, jednak w zestawie z gondolą to już
                  wydatek ok. 2000.
                  Katko, Maxi Cosi w cenie niewiele ponad 1000 zł, dostepne są tu:
                  www.wozkidzieciece.pl/wozkidzieciece/index.php?d1=9&d2=351&d3=368&d4=-
                  1&id=0&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=HCVBRWkV&k=0&dd=0&pp=0
                  Pozdrawiam
                  Edi
                  • gemma.v Re: Czy któraś z Was kupiła Quinny Fashion- 28.01.04, 23:46
                    edi.k napisała:

> Ja się chyba jednak zdecyduję na Quinny Fashion... Ostatecznej decyzji
                    > jeszcze nie podjęliśmy, ponieważ musimy go dokładnie obejrzeć.
                    > U mnie szalę przeważa gondola w zestawie. Zamierzam wozić w nim maluszka od
                    > początku.
                    > Chociaż przyznaję,że gdyby zależało mi tylko na spacerówce, raczej bym się na
                    > niego nie zdecydowała.

Hej, pamiętaj, że gondoli będziesz używać krótko - większość czasu pojeździsz
                    jednak spacerówką - po co sobie masz potem pluć w brodę, że wybrałaś nie taki
                    wózek... (hehe, z moich doświadczen wynika, ze cokolwiek kupisz, i tak będziesz
                    pluć wink)))

> A co do Maxi Cosi... bardzo mi się podoba, jednak w zestawie z gondolą to już
                    > wydatek ok. 2000.

2 tysiące to już z fotelikiem chyba... Bo gondola kosztuje jakieś 500, 600 zł, o ile
                    pamiętam - a przecież można kupic używaną, gondola nie ma szans się zniszczyć,
                    więc na pewno nie będzie widać, że nie jest nowa. smile

Jak już mowa o Maxi Cosi speedy, to ja się trochę powymądrzam, bo mam. smile
                    Zaletą tego trójkołowca jest waga - jest superlekki, jak na wózek z pompowanymi
                    kołami. Kiedyś mi znajoma mówiła, że spacerówka waży 7 kg - nie wiem, na ile ta
                    informacja jest pawdziwa, bo sama wózka nigdy nie ważyłam, nie znalazłam także
                    nigdzie takich danych. Zapytam importera, jak tam pojadę.
                    W każdym razie wózek jest lekki, ale oczywiście nie ma nic za darmo - nie
                    znajdziecie w nim ani regulowanego podnóżka, ani oparcia opuszczanego do
                    poziomu. W ogóle całe siedzisko jest zawieszone jakby na paskach - w tym wózku
                    nie ma żadnych niepotrzebnych rurek, stąd chyba ta jego mała waga. Za to jest
                    szeroki, nadaje sie dla dzieci do 20 kilo (przydało mi się, jak Zuzka złamała nogę smile)
                    i ogólnie go bardzo lubię. smile)
                    POzdrawiam smile
                    gemma
    • wieczna-gosia Re: Czy któraś z Was kupiła Quinny Fashion w obec 27.01.04, 21:22
      www.bajama.pl/kategorie/wozki/cat_133.php
      a tu sa wlasnie po 1000
      • katka74 KUPIŁAM!!!! 29.01.04, 10:05
        W końcu podjęłam decyzję i zdecydowałam się na Quinny Fashion. Zamówiliśmy we
        wtorek w Al. Solidarności a już w środę był do odebrania. Jak
        narazie 'królewna' jest śliczna smile. Jest w kolorze bordowym a najbardziej
        podoba mi się, że masę rzeczy dostaliśmy dodatkowo w cenie 999,00 za całość.
        Poza spacerówką, gondolą jest jeszcze śpiworek, torba, moskitiera, folia
        przedciwdeszczowa, kocyk z polaru a nawet porządna pompka do kół! Wszystkie te
        rzeczy poza promocją są dosyć drogie, także normalnie taki wózek kosztowałby
        ponad 2000 zł. i byłby n apewno poza moim zasięgiem.
        Mam nadzieję, że z użytkowania także będę zadowolona, ale tu sprawdzę za jakieś
        1,5 miesiąca...
        Pozdrawiam i polecam a zaintereowanie jest ogromnesmile
        Katka
        • agmusz do Katki 29.01.04, 10:38
          Witaj,
          czy widzialas "na zywo" inne kolory tych wozeczkow? Interesuje mnie
          kolor "light blue", czy jest bardzo jasny czy tak normalnie smile. Ten kocyk to
          tez firmowy z quinny? Napisz jaka jest tapicerka, czy sliska czy bawlniana?
          Wiecej szczegolow prosze.
          Pozdrawiam
          Agnieszka
          • edi.k Re: do Katki 29.01.04, 12:16
            Przyłączam się do prośby; więcej szczegółów Katko....
            Ten kocyk i pompkę daja do kazdego zestawu?
            Czy jest pełen wybór kolorów tapicerki?
            Pozdrawiam
            Edyta
          • katka74 Re: od Katki 29.01.04, 14:06
            Już odpowiadam.
            Tapicerka jest bawełniana nie śliska, w delikatną jodełkę. Kocyk i pompka są w
            pakiecie. Co do pompki to sprzedawca powiedział, że jet ekstra i pompuje nią
            koła we wszystkich wózkach w sklepie smile taki mały gadżet a jak miło świadczy o
            firmie, nie?
            Ja mogłam wybrać sobie kolor przy zamawianiu wózka, pokazał nam tapicerke od
            spacerówki w tym kolorze, bo miał wózki sprzed promocji. Dostawy będzie miał co
            tydzień, ale trzeba dać zadatek. Wczoraj przy odbiorze wisiały śpiworki od
            Quinny w różnych kolorach, więc można sobie zobaczyć. Na niebieski nie
            patrzyłam, bo już miałam swój.
            Wózek wygląda solidnie, pozwolono Nam nawet wyjść na zewnątrz i go posprawdzać
            np na schodach.
            Obsługa bardzo miła. Polecam sklep i wózek oczywiście smile
            Pozdrawiam, Katka
            • agmusz Re: od Katki 29.01.04, 14:42
              Dzieki za informacje. A ta torba jaka jest, z przewijakiem, z tego samego
              materialu co wozek?
              Pozdrawiam
              Agnieszka
        • mara_28 Re: KUPIŁAM!!!! 31.01.04, 21:28
          Katko podaj mi dokładny adres tego sklepusmile
    • rebecca ja tez kupilam 29.01.04, 15:54
      buuu! ale nie dostalam pompki sad a kupowalismy wozek w tym samym sklepie, co
      katka!
      • katka74 Re: ja tez kupilam 29.01.04, 19:40
        A zaglądałaś do kieszeni w koszu na zakupy w stelażu wózka?
        • edi.k Re: ja tez kupilam- jeszcze raz do Katki 29.01.04, 22:46
          Dzięki za wszystkie informacje.
          Jadę tam w sobotę. Zastanawiam się jeszcze nad innymi wózkami. W końcu
          zobaczę je na żywo i może podejmę decyzję.
          Katko, jakiej wysokości trzeba dać zadatek ?
          Pozdrawiam
          Edyta
          • katka74 Re: do edi_k 30.01.04, 10:19
            Zadatek wynosi 100 zł.
            Trafnych wyborów i miłego kupowania życzę!
            Pozdrawiam, Katka
    • asia_k2 JUŻ KUPIŁAM 29.01.04, 22:39
      ja też kupiłam, zamówiłam wczoraj, odebrałam dzisiaj. w tym samym sklepie co
      katkasmile kolor Sea Green, pompka w koszu na zakupy, ale o kocyk z polaru
      (firmowy quinny)musiałam się upomnieć - dzięki postowi katki, wiedziałam że coś
      takiego mam dostać. także upominajcie się o to dziewczyny.
      no i stoi teraz sobie wózeczek w pokoju i czeka na właściciela, który wkrótce
      się pojawi. cieszę się z gondoli, bo w takim razie nie będziemy musieli przez
      jakiś czas kupować łóżeczka, bo maluszek bedzie w niej po prostu spał na
      początku,a zawsze może się okazać, że w ogóle nie polubi oddzielnego spaniasmile
      pozdrawiam,
      asia
      • katka74 Re: JUŻ KUPIŁAM 30.01.04, 10:22
        kocyk z polaru
        (firmowy quinny)musiałam się upomnieć - dzięki postowi katki, wiedziałam że coś
        takiego mam dostać. także upominajcie się o to dziewczyny.

Miło, że Mój post sie na coś przydał smile mam nadzieje, że wszystkie będzimy
        zadowolone z wyboru.
        Pozdrawiam, Katka
        • natala18 Re: JUŻ KUPIŁAM 31.01.04, 19:50
          cześc dziewczyny! ja też kupiłam i chcę się podzielić swoimi spostrzeżeniami
          oraz zadać posiadaczkom Quinny Fashion kilka pytań:
          1 czy nie denerwuje was to głośne otwieranie budki, co prawda jeszcze nie mam
          dzieciaczka, rodzę za 2 miesiące, ale wydaje mi się, że dzieciak może sie
          trochę denerwować tym hałasem
          2 czy w waszych wózkach na najwyższym poziomie ustawienia rączki(po puszczeniu
          tego hamulca srebrnego) blokują się oba koła?-u mnie blokuje się tylko lewe,
          przy innych niższych ustawieniach rączki blokują się oba-może mój jest felerny,
          zastanawiam się czy tego nie zgłosić
          3 czy wasze gondole po zamocowaniu też się trochę "chyboczą" oczywiście po
          poruszeniu ręką, czy to tak ma być?czy to bezpieczne
          4 oczywiście jest on b. ładny i ful wypas za tą cenę, ale waga koszmarna-chcę
          go trzymać w piwnicy, ale i tak nie wiem czy pokonywanie tych 10 schodków nie
          bedzie dla mnie koszmarem-jaki macie pomysł na transportowanie go-może wciągać -
          poradźcie!
          proszę odpiszcie mi coś! pozdrawiam

• mara_28 Re: Czy któraś z Was kupiła Quinny Fashion w obec 31.01.04, 20:54
      Moje Drogie. ja mam do Was pytanko odnośnie właśnie Quinny. Mam wielką ochotę
      na ten wózek ale w wersji freestyle, ze względu na skrętne koło. Jednak
      zniechęca mnie cena, natomiast kusi promocja na fashion. Poradźcie jak ważne
      przy trójkołowcach jest to skrętne koło??? Warunki do poruszania wokól siebie
      mam raczej względne (raczej łagodne tereny jeśli chodzi o jakość chodników),
      ale dziadkowie dzidzi mieszkają nad morzem, więc wakacje będę spędzać nad
      morzem, a tam wiadomo plaża, piasek. Jednak czy w perspektywie całego roku te
      trudne "piaskowe warunki" są aż tak ważne? Czy skrętne koło ma jeszcze
      inne "za" przy manewrowaniu typowo miejskim?pozdrawiam
      • monix123 I ja już GO mam !!!!! 31.01.04, 21:03
        Szary i fajny!!! smile A do niego pompka, kocyk, śpiworek, moskitiera, dwie folie -
        na gondole i spacerówkę, no i torbę!!!!!Póki co wrócił do kartonusadMamy
        jeszcze czassmilePozdr.
        • mara_28 Re: I ja już GO mam !!!!! 31.01.04, 21:26
          a gdzie go zakupiłaś? prosze o adres, nie jestem z warszawy ale chciałabym go
          na żywo zobaczyć.
          • monix123 Re: I ja już GO mam !!!!! 01.02.04, 13:57
            Ja kupiłam w Zabrzu w sklepie "Bociek" smilePozdr.
            • edi.k Re: Do Mary 01.02.04, 18:37
              • edi.k Re: Do Mary 01.02.04, 18:45
                Sorry... Coś mi się za wcześnie wysłało..
                W Warszawie można go kupić np. w sklepie na Al. Solidarności 78 i w "Świecie
                Dziecka" na Puławskiej 2 i Górczewskiej 212/226
                • mara_28 Re: Do Mary 01.02.04, 19:14
                  dzięki wielkie za te informacje. Za tydzień podczas mojego pobytu w stolicy
                  odwiedzę te miejsca. Mam do ciebie jeszcze pytanko? Czy brak skrętnego
                  przedniego koła aż tak bardzo nie przeszkadza? ja bowiem jak wcześniej pisałam
                  jestem zachwycona Quinyy(oczywiście na podstawie oglądania zdjęć na ich
                  stronie), ale myślałama o wersji freestyle. Jednak ta cena...niepromocyjna
                  zniecheca mnie troszkę.prosze o słówko co do tego kólkasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka