Dodaj do ulubionych

Canpol lovi 360

05.02.10, 20:21
czy dziecko którejś z Was użytkuje? warte toto swojej ceny? szukam czegoś dla
prawie półtoraroczniaka.
Obserwuj wątek
    • unia78 Re: Canpol lovi 360 05.02.10, 21:33
      Mam młodszego synka, bo ze stycznia 2009, ale u nas to pieniądze w
      błoto wyrzucone - całe szczęście, że babci, która się uparła, że bez
      tego kubeczka żyć się nie da. Synek potrafi pić z kubka niekapka,
      bidona, trochę zwykłego kubeczka, ale z tego nie. Ale powiem Ci, że
      4,5 latek pije z tego jeszcze gorzej jak mały. Może duży już za duży
      wink
      Ja polecam bidon.

Pozdrawiam - Paulina
    • beatazet Re: Canpol lovi 360 05.02.10, 22:05
      Jedyny niekapek ( choć lubi kapnąć) , z którego nauczyło się pić moje wtedy 6
      miesięczne, niebutelkowe dziecię. Chwaliłam pod niebiosa, bo z żadnym ustnikiem
      nie chciała. Teraz ma rok i pije z normalnych dziubków.
    • kasia5030 Re: Canpol lovi 360 05.02.10, 22:19
      Mój synek używa tego kubka odkąd skończył 8 miesięcy (teraz ma ponad
      9). Jest piersiowy i bezsmoczkowy, więc u nas ten kubek idealnie się
      sprawdził. Faktem jest, że jak się go przechyli lubi sobie chlapnąć,
      a z kolei żeby się zniego napić trzeba troszke pociągnąć jak przez
      słomkę. Picie z tego kubka idzie mu super. Także polecam. Z tymże
      nie wiem na jakim etapie w korzystaniu z kubków jest twoje 1,5
      roczne dziecko. Kwestia pozostawiona Twojej ocenie jego umiejętności
      i upodobań co do tego z czego pije smile
      • slonko1335 Re: Canpol lovi 360 05.02.10, 22:45
        Szym pije z niekapka i ze słomki. Niekapka już nie chcę mu dawać a tej
        cholerskiej słomki nie da się doczyścić (przynajmniej w kubku nuby). Z dzióbka i
        zaworka też pije bez problemu ale one kapią i dlatego pomyślałam o tym 360.
        • beatazet Re: Canpol lovi 360 06.02.10, 20:14
          Jeśli chodzi o utrzymanie czystości to bije na głowę wszystkie niekapki.
          Szczerze powiedziawszy to 1,5 rocznemu już bym chyba nie kupowała.
          Polecam też butelki od smakowej małej wody mineralnej, mają fajne ustniki, bo w
          środku jest taka błonka przecięta krzyżykiem i spełnia rolę niekapka.
          • slonko1335 Re: Canpol lovi 360 06.02.10, 20:34
            właśnie na to samo wpadliśmy z mężem dzisiajsmile te z silikonowym zaworkiem
            powinny być ok. dzięki za natchnienie.
        • linka4 co do słomki:) 07.02.10, 23:59
          Nie orientuję się jaka jest w kubku nuby, ale my mieliśmy chyba canpola.
          Wiecznie była pełna osadu, wygladało to okropnie i raz wpadłam na pomysł. Kilka
          patyczków do uszu przepychałam jeden za drugim, na końcu użyłam drucika i
          doczyściłam.
    • lee_a Re: Canpol lovi 360 08.02.10, 09:31
      ja akurat nie używam, ale koleżanka ma dla synka i dzięki temu wynalazkowi mały
      nauczył się pić z kubka.
      • magda79pn Re: Canpol lovi 360 08.02.10, 23:25
        ja na moim synu wypróbowałam większość dostępnych kubków "niekapków" smile
        najlepsze były nuby ale syn szybko je pogryzł, nie warto było kupować samej
        zakrętki, kupowałam cały kubek nowy, kubki firmy canpol mimo że może nie kapały
        (nie liczę kropelki bo to chyba norma) to wszystkie przepuszczały napój w
        miejscu zakręcania... bardzo dużo kubków innych firm kapało a napis niekapek był
        chyba dla ozdoby smile
        mój syn nauczył się pić ze zwykłego kubka bardzo późno, miał ok 2,5 roku, za nic
        nie mogłam go tego nauczyć, leciało mu po bokach, zachłystywał się, pewnego dnia
        zobaczyłam jak podkrada mi colę ze szklanki i tak się zaczęło, celowo
        zostawiałam mu 1cm coli na dnie szklanki, po tygodniu pił jak stary big_grin powiecie
        że jestem nienormalna albo wyrodna żeby 2,5 latkowi colę dawać ale nawet nie
        macie pojęcia jaka ja byłam szczęśliwa że on wreszcie tą sztukę opanował wink
        Teraz ma 4 latka i mamy kubek z dziubkiem na działce, ma go dla swojego
        bezpieczeństwa i mojej wygody, nie muszę sprawdzać ciągle czy nic w nim nie
        pływa... (działka w lesie, latają szerszenie, osy, muchy, komary) a obydwaj moi
        synowie piją takie ilości w ciągu dnia że najlepiej byłoby ich podłączyć na
        stałe do jakiegoś kanistra smile
        Kupiłam rok temu kubek tommee tippee z dziubkiem zamykanym i co najważniejsze
        kubek ten nie jest zakręcany tylko wciskany, super polecam - ale to nie jest
        niekapek.
        mamy dokładnie ten, a cena w sklepie ok 8,50zł!!!
        allegro.pl/item900241636_tommee_tippee_pierwszy_kubek_3_kolory_4_promocja.html
    • froobek Re: Canpol lovi 360 08.02.10, 23:28
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,105492589,105492589,Kubek_do_samodzielnego_picia_jak_ze_szklanki_LOVI.html
      • maks_olo Re: Canpol lovi 360 09.02.10, 10:57
        kupiłam ten kubek starszemu synkowi 2 tygodnie temu i leży nieużywany uncertain 3 razy
        spróbował i ma w nosie
        nadal pije przez słomkę wink a kubek czeka na młodszego
        • slonko1335 Re: Canpol lovi 360 09.02.10, 11:24
          szukam czegoś do picia na noc, syn pije w nocy a potem rzuca to w łóżeczku, jak
          chce pić znowu, szuka, pije i rzuca, nie może więc to być nic co trzeba najpierw
          otworzyć a potem zamknąć no i ma nie kapać coby łóżeczka nie zalało...
          dzisiaj pójdę i kupie wodę w butelce z silikonowym zaworkiem i zobaczę czy się
          sprawdzi u nas.
          • anikleo86 Re: Canpol lovi 360 17.02.10, 10:41
            Mamy już kilka niekapków. Taki poleciła mi koleżanka:

allegro.pl/item896612828_canpol_nowosc_kubek_niekapek_bidon_270ml_roz.html
            Tani, zwykły, prosty w obsłudze, nie kapie. Synek zaakceptował go bez problemu.
            Też zależało mi by mógł sobie pić z niego w nocy. Mamy też Lovi 360, napije się
            z niego ale rzadko i bez zachwytu i rzeczywiście zdarza się że przecieka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka