slonko1335 05.02.10, 20:21 czy dziecko którejś z Was użytkuje? warte toto swojej ceny? szukam czegoś dla prawie półtoraroczniaka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
unia78 Re: Canpol lovi 360 05.02.10, 21:33 Mam młodszego synka, bo ze stycznia 2009, ale u nas to pieniądze w błoto wyrzucone - całe szczęście, że babci, która się uparła, że bez tego kubeczka żyć się nie da. Synek potrafi pić z kubka niekapka, bidona, trochę zwykłego kubeczka, ale z tego nie. Ale powiem Ci, że 4,5 latek pije z tego jeszcze gorzej jak mały. Może duży już za duży Ja polecam bidon. Pozdrawiam - Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: Canpol lovi 360 05.02.10, 22:05 Jedyny niekapek ( choć lubi kapnąć) , z którego nauczyło się pić moje wtedy 6 miesięczne, niebutelkowe dziecię. Chwaliłam pod niebiosa, bo z żadnym ustnikiem nie chciała. Teraz ma rok i pije z normalnych dziubków. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia5030 Re: Canpol lovi 360 05.02.10, 22:19 Mój synek używa tego kubka odkąd skończył 8 miesięcy (teraz ma ponad 9). Jest piersiowy i bezsmoczkowy, więc u nas ten kubek idealnie się sprawdził. Faktem jest, że jak się go przechyli lubi sobie chlapnąć, a z kolei żeby się zniego napić trzeba troszke pociągnąć jak przez słomkę. Picie z tego kubka idzie mu super. Także polecam. Z tymże nie wiem na jakim etapie w korzystaniu z kubków jest twoje 1,5 roczne dziecko. Kwestia pozostawiona Twojej ocenie jego umiejętności i upodobań co do tego z czego pije Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Canpol lovi 360 05.02.10, 22:45 Szym pije z niekapka i ze słomki. Niekapka już nie chcę mu dawać a tej cholerskiej słomki nie da się doczyścić (przynajmniej w kubku nuby). Z dzióbka i zaworka też pije bez problemu ale one kapią i dlatego pomyślałam o tym 360. Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: Canpol lovi 360 06.02.10, 20:14 Jeśli chodzi o utrzymanie czystości to bije na głowę wszystkie niekapki. Szczerze powiedziawszy to 1,5 rocznemu już bym chyba nie kupowała. Polecam też butelki od smakowej małej wody mineralnej, mają fajne ustniki, bo w środku jest taka błonka przecięta krzyżykiem i spełnia rolę niekapka. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Canpol lovi 360 06.02.10, 20:34 właśnie na to samo wpadliśmy z mężem dzisiaj te z silikonowym zaworkiem powinny być ok. dzięki za natchnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
linka4 co do słomki:) 07.02.10, 23:59 Nie orientuję się jaka jest w kubku nuby, ale my mieliśmy chyba canpola. Wiecznie była pełna osadu, wygladało to okropnie i raz wpadłam na pomysł. Kilka patyczków do uszu przepychałam jeden za drugim, na końcu użyłam drucika i doczyściłam. Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: Canpol lovi 360 08.02.10, 09:31 ja akurat nie używam, ale koleżanka ma dla synka i dzięki temu wynalazkowi mały nauczył się pić z kubka. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Canpol lovi 360 08.02.10, 23:25 ja na moim synu wypróbowałam większość dostępnych kubków "niekapków" najlepsze były nuby ale syn szybko je pogryzł, nie warto było kupować samej zakrętki, kupowałam cały kubek nowy, kubki firmy canpol mimo że może nie kapały (nie liczę kropelki bo to chyba norma) to wszystkie przepuszczały napój w miejscu zakręcania... bardzo dużo kubków innych firm kapało a napis niekapek był chyba dla ozdoby mój syn nauczył się pić ze zwykłego kubka bardzo późno, miał ok 2,5 roku, za nic nie mogłam go tego nauczyć, leciało mu po bokach, zachłystywał się, pewnego dnia zobaczyłam jak podkrada mi colę ze szklanki i tak się zaczęło, celowo zostawiałam mu 1cm coli na dnie szklanki, po tygodniu pił jak stary powiecie że jestem nienormalna albo wyrodna żeby 2,5 latkowi colę dawać ale nawet nie macie pojęcia jaka ja byłam szczęśliwa że on wreszcie tą sztukę opanował Teraz ma 4 latka i mamy kubek z dziubkiem na działce, ma go dla swojego bezpieczeństwa i mojej wygody, nie muszę sprawdzać ciągle czy nic w nim nie pływa... (działka w lesie, latają szerszenie, osy, muchy, komary) a obydwaj moi synowie piją takie ilości w ciągu dnia że najlepiej byłoby ich podłączyć na stałe do jakiegoś kanistra Kupiłam rok temu kubek tommee tippee z dziubkiem zamykanym i co najważniejsze kubek ten nie jest zakręcany tylko wciskany, super polecam - ale to nie jest niekapek. mamy dokładnie ten, a cena w sklepie ok 8,50zł!!! allegro.pl/item900241636_tommee_tippee_pierwszy_kubek_3_kolory_4_promocja.html Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Canpol lovi 360 08.02.10, 23:28 forum.gazeta.pl/forum/w,583,105492589,105492589,Kubek_do_samodzielnego_picia_jak_ze_szklanki_LOVI.html Odpowiedz Link Zgłoś
maks_olo Re: Canpol lovi 360 09.02.10, 10:57 kupiłam ten kubek starszemu synkowi 2 tygodnie temu i leży nieużywany 3 razy spróbował i ma w nosie nadal pije przez słomkę a kubek czeka na młodszego Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Canpol lovi 360 09.02.10, 11:24 szukam czegoś do picia na noc, syn pije w nocy a potem rzuca to w łóżeczku, jak chce pić znowu, szuka, pije i rzuca, nie może więc to być nic co trzeba najpierw otworzyć a potem zamknąć no i ma nie kapać coby łóżeczka nie zalało... dzisiaj pójdę i kupie wodę w butelce z silikonowym zaworkiem i zobaczę czy się sprawdzi u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
anikleo86 Re: Canpol lovi 360 17.02.10, 10:41 Mamy już kilka niekapków. Taki poleciła mi koleżanka: allegro.pl/item896612828_canpol_nowosc_kubek_niekapek_bidon_270ml_roz.html Tani, zwykły, prosty w obsłudze, nie kapie. Synek zaakceptował go bez problemu. Też zależało mi by mógł sobie pić z niego w nocy. Mamy też Lovi 360, napije się z niego ale rzadko i bez zachwytu i rzeczywiście zdarza się że przecieka. Odpowiedz Link Zgłoś