Dodaj do ulubionych

BAZA DO FOTELIKA

09.03.04, 12:42
Cześć!

Chcemy kupić fotelik od 0 - 13/ evntl.18 i mamy problem. Przeglądam na razie
oferty w internecie i zastanawiam się nad może głupim pytaniem, a mianowicie:
czy do każdego fotelika potrzebna jest baza?
Co myslicie o fotelikach GRACO? A może inne firmy mają coś lepszego?

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: BAZA DO FOTELIKA 09.03.04, 14:31
      ja generalnie jestem przeciwnikiem kupowania fotelikow 0-13, bo albo dziecko
      szybko z niego wyrasta i nie starcza do 13 kg, albo jest za duże dla dziecka po
      porodzie. Dla mnie za duża rozpiętość wagowa. ja żadnej bazy nie kupowąłam, nie
      wiem nawet co to jest, ale co by to nie było nie było nam zupełnie potrzebne.
      • mamami Re: BAZA DO FOTELIKA 09.03.04, 18:00
        Tylko kilka firm produkuje foteliki z bazą, ma to być udogodnienie dla rodziców
        bo baza zostaje w samochodzie i jest na stałe przypieta pasami a ty musisz
        tylko wpinac do niej fotelik. Jeżeli fotelik nie posiada bazy, a tak jest w
        większości przypadków to po prostu fotelik kładziesz bezpośrednio na siedzeniu
        i montujesz go pasami.

Lidek a jakie widzisz rozwiązanie dla niemowlaka, czy chodzi ci o to że fotelik
        wystarczy do 9 kg i wtedy ma on bardziej lezącą pozycję czy masz na myśli
        jeszcze inny patent.
        Rzeczywiście raczej sie nie zdarza żeby dziecko jeździło w małym foteliku przy
        wadze 13 kg, ale przecież większość tych fotelików ma dodatkowe wkładki
        redukcyjne dla niemowlat co dla mnie jest bardzo dobrym rozwiązaniem bo trudno
        półroczniaka przymusić do jeżdżenia w pozycji półleżącej,a tak to wystarczy
        wyciągnać wkładke i dzidzia prawie siedzi.
        • lidek0 Re: BAZA DO FOTELIKA 11.03.04, 09:36
          Chodziło mi o to, że z takiego fotelika 0-13 lub 0-18 dziecko szybko wyrasta i
          starcza on rzeczywiście na dużo krócej niż myslą rodzice. Poza tym w foteliku 0-
          9 dziecko ma przytulniej bo fotelik jest mniejszy. Ja miałam w swoim 0-9 coś
          pod główkę, żeby na boki nie latała, ale szkoda na to pieniędzy, nic nie
          pomogło, wystarczyła zwykła pieluszka lub kocyk. Na szczęcie nie płaciłam za
          ten dodatek
    • agat24 Re: BAZA DO FOTELIKA 11.03.04, 23:12
      ja mialam fotelik 0-9kg z baza- firmy evenflo, dla mnie baza to super
      rozwiazanie!! zapiecie fotelika w aucie trwalo doslowienie 3 sekundy.
      tylko male foteliki- kolyski maja bazy, bo te najcesciej wypina sie z auta,
      foteliki 0-18 nie maja juz.
      pozatym cala konstrukcja fotelikow jest inna- 0-9kg lub 0-13kg to kubelki, a do
      18 to juz fotele tyle ze z odchylanym oparciem lub cale odchylane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka