Dodaj do ulubionych

Allegro - dane sprzedającego

05.09.10, 22:25
wygrałam dzis aukcję i dostałam maila z danymi właściciela konta i danymi do wpłaty. Niby nic, ale
różnią się one właściwie tylko imieniem - konto jest pewnie na męża, ale wpłatę mam zrobić na
konto żony... przelew już zrobiłam, ale powiem szczerze, że się chwilę zawachałam... patrzycie na
takie "niuanse"?
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Allegro - dane sprzedającego 05.09.10, 22:41
      Nie, nie patrze. Bardzo często tak jest. Zresztą jak płacimy to też z różnego
      konta, czasami z mojego czasami z męża.
    • beata985 Re: Allegro - dane sprzedającego 05.09.10, 22:48
      ja nie patrzę, pewnie dopytałabym sie mailowo ze 3 razy
      takie praktyki podobnpo są niedozwolone i sprzedająca jak trafi na upierdliwca to może mieć
      problemy z kontem
      • maggi9 Re: Allegro - dane sprzedającego 05.09.10, 23:01
        "Takie praktyki" sa dozwolone.Konto bankowe nie musi być na tą sama osobę co
        konto allegro.Może to byc konto brata, matki, sąsiadki.Bez różnicy.Konta na
        allegro nie wolno z nikim dzielic ale konto bankowe to inna sprawa.
        Ja nie patrze na takie niuanse o ile numer konta i dane do wpłaty przychodza w
        wiadomości od sprzedającego w mailu od allegro.Jeśli przychodzą oddzielnym
        mailem to sie dopytuję 3 razy dokładnie.
        • aleks2539 Re: Allegro - dane sprzedającego 05.09.10, 23:10
          ja tak mam smile Konto było założone na męża i on miał dużo ptk i w sumie jego zostało "naszym". To znaczy są jego dane, jest na niego ale konto do zapłaty za aukcje jest podane moje. Jeśli natomiast chodzi o zakupy na allegro i zapłatę za towar to w grę wchodzi tylko konto męża big_grin Polecam taki układ big_grin
          • my_valenciana Re: Allegro - dane sprzedającego 05.09.10, 23:48
            Nie widzę w tym nic dziwnego - mam wspólne konto z mężem. Tzn swoje zlikwidowałam i mąż upoważnił
            mnie do swojego. Nie chciałam płacić bez sensu za prowadzenie 2 kont. Miałabym zakładać konto i płacić
            osobno za nie, tylko na potrzeby allegro?
            • paliwodaj Re: Allegro - dane sprzedającego 06.09.10, 06:34
              tez tak mam, sprzedaje ja ale konto jest na meza w Polsce, w moim przypadku obrzed dopisania
              mnie do jego konta internetowego nie jest warty zachodu, w konsulacie musialabym potwierdzac
              ze ja to ja , i dokument ten wysylac do Mbanku, oni znowu odpisuja listownie...
              Nikt z allegro mnie nigdy nie pytal dlaczego, moze dlatego ze nazwisko mamy takie samo, moze
              dlatego ze nr, konta przychodzi w mailu z allegro
        • beata985 Re: Allegro - dane sprzedającego 06.09.10, 08:04
          a to widocznie czegoś nie zrozuniałam....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka