Dodaj do ulubionych

Poleccie zabawki

25.04.12, 16:01
Szukam zabawek, ktore pomagaja dziecku rozwinac logiczne myslenie i odkrywac zwiazki przyczynowo-skutkowe. Wiek dziecka 14 miesiecy.
Odpadaja wszelkie interaktywne grajaco-swiecace, tych "oglupiaczy" mamy dosc wink
Co mozecie polecic?
Obserwuj wątek
    • aregiec Re: Poleccie zabawki 25.04.12, 16:12
      napisałam maila wink
    • modrooczka Re: Poleccie zabawki 25.04.12, 18:24
      Błoto. Najlepszą zabawką na ten wiek jest błoto - przetestowałam na swojej córce smile
      • modrooczka Re: Poleccie zabawki 25.04.12, 18:25
        A wiesz co wygrało w Ameryce, w konkursie na najpopularniejsza i najbardziej kreatywną zabawke wszechczasów? Patyk big_grin
        • pasik Re: Poleccie zabawki 25.04.12, 18:28
          pokrywki, miseczki i wszelkiej maści kopystki w kuchni
          poza tym polecam ( tutaj ważna jest Twoja inicjatywa)
          wielki podręcznik dla nauczycieli żłobków i przedszkoli wydawnictwo Jedność
          propozycje sensownych, rozwijających zabaw
          • aurinko Re: Poleccie zabawki 25.04.12, 20:51
            pasik napisała:

> pokrywki, miseczki i wszelkiej maści kopystki w kuchni

Tego typu rzeczy ma do zabawy "od zawsze", szukam gotowej "fabrycznej" zabawki...

> poza tym polecam ( tutaj ważna jest Twoja inicjatywa)
            > wielki podręcznik dla nauczycieli żłobków i przedszkoli wydawnictwo Jedność
            > propozycje sensownych, rozwijających zabaw

Dzieki, popytam w przedszkolu corki. Moze panie maja i pozycza do przejrzenia.
      • aurinko Re: Poleccie zabawki 25.04.12, 20:47
        Mojego malucha bloto nie rusza (przetestowane na plazy).
        • mmala6 Re: Poleccie zabawki 26.04.12, 12:43
          Aurinko, ale czego konkretnie szukasz? skoro bawi się i 'fiszerami' i przedmiotami domowego użytku typi miski, miareczki itp, to co jeszcze potrzebujesz dla niespełna półtoracznego dziecka?smile związki przyczynowo-skutkowe odkrywa na każdym kroku: naciśnie-piszczy, uderzy-zepsuje, nasypie-wysypie, naleje-wyleje, sortery, zabawki muzyczne itp itd. Tak naprawdę możesz kupić wszystko i nic. Cokowliek by to nie było zabawa potrwa 3 minutywink
          • aurinko Re: Poleccie zabawki 26.04.12, 13:00
            No właśnie "fiszerami" się nie bawi, przez jakiś czas jakieś tam zainteresowanie tego typu zabawki wzbudzały, ale teraz nie zwraca na nie uwagi, wyraźnie jest znudzony tym, mimo, że chowaliśmy i robiliśmy podmianki.
            W sumie to nie wiem, czego szukam. tzn niczego konkretnego, liczę na to, że coś wpadnie mi w oko. Mały ma multum zabawek, nigdy nie dostaje wszystkich razem, siedzę z nim i próbuję zainteresować czymś, efekt jest taki, że zabawkę (obojętnie czy to "fiszerek" czy miseczki i duża fasola do przesypywania) rzuca na bok i ignoruje. Nie mam pomysłu czym go zainteresować, wszystko co mu dam rzuca od razu, często nawet nie spojrzy co mam, czym stukam, dzwonię itd. Z pozostałymi dziećmi tak nie miałam smile no i kombinuję co tu zrobić, żeby go czymś zainteresować. A muszę go czymś zajmować, bo z nudów skupia się na swoim nawyku, który staramy się wyplenić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka