aurinko 25.04.12, 16:01 Szukam zabawek, ktore pomagaja dziecku rozwinac logiczne myslenie i odkrywac zwiazki przyczynowo-skutkowe. Wiek dziecka 14 miesiecy. Odpadaja wszelkie interaktywne grajaco-swiecace, tych "oglupiaczy" mamy dosc Co mozecie polecic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
modrooczka Re: Poleccie zabawki 25.04.12, 18:24 Błoto. Najlepszą zabawką na ten wiek jest błoto - przetestowałam na swojej córce Odpowiedz Link Zgłoś
modrooczka Re: Poleccie zabawki 25.04.12, 18:25 A wiesz co wygrało w Ameryce, w konkursie na najpopularniejsza i najbardziej kreatywną zabawke wszechczasów? Patyk Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Poleccie zabawki 25.04.12, 18:28 pokrywki, miseczki i wszelkiej maści kopystki w kuchni poza tym polecam ( tutaj ważna jest Twoja inicjatywa) wielki podręcznik dla nauczycieli żłobków i przedszkoli wydawnictwo Jedność propozycje sensownych, rozwijających zabaw Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Poleccie zabawki 25.04.12, 20:51 pasik napisała: > pokrywki, miseczki i wszelkiej maści kopystki w kuchni Tego typu rzeczy ma do zabawy "od zawsze", szukam gotowej "fabrycznej" zabawki... > poza tym polecam ( tutaj ważna jest Twoja inicjatywa) > wielki podręcznik dla nauczycieli żłobków i przedszkoli wydawnictwo Jedność > propozycje sensownych, rozwijających zabaw Dzieki, popytam w przedszkolu corki. Moze panie maja i pozycza do przejrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Poleccie zabawki 25.04.12, 20:47 Mojego malucha bloto nie rusza (przetestowane na plazy). Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Poleccie zabawki 26.04.12, 12:43 Aurinko, ale czego konkretnie szukasz? skoro bawi się i 'fiszerami' i przedmiotami domowego użytku typi miski, miareczki itp, to co jeszcze potrzebujesz dla niespełna półtoracznego dziecka? związki przyczynowo-skutkowe odkrywa na każdym kroku: naciśnie-piszczy, uderzy-zepsuje, nasypie-wysypie, naleje-wyleje, sortery, zabawki muzyczne itp itd. Tak naprawdę możesz kupić wszystko i nic. Cokowliek by to nie było zabawa potrwa 3 minuty Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Poleccie zabawki 26.04.12, 13:00 No właśnie "fiszerami" się nie bawi, przez jakiś czas jakieś tam zainteresowanie tego typu zabawki wzbudzały, ale teraz nie zwraca na nie uwagi, wyraźnie jest znudzony tym, mimo, że chowaliśmy i robiliśmy podmianki. W sumie to nie wiem, czego szukam. tzn niczego konkretnego, liczę na to, że coś wpadnie mi w oko. Mały ma multum zabawek, nigdy nie dostaje wszystkich razem, siedzę z nim i próbuję zainteresować czymś, efekt jest taki, że zabawkę (obojętnie czy to "fiszerek" czy miseczki i duża fasola do przesypywania) rzuca na bok i ignoruje. Nie mam pomysłu czym go zainteresować, wszystko co mu dam rzuca od razu, często nawet nie spojrzy co mam, czym stukam, dzwonię itd. Z pozostałymi dziećmi tak nie miałam no i kombinuję co tu zrobić, żeby go czymś zainteresować. A muszę go czymś zajmować, bo z nudów skupia się na swoim nawyku, który staramy się wyplenić. Odpowiedz Link Zgłoś