Witam!
Może mi coś doradzicie. 2 miesiące temu kupiłam na Allegro używany fotelik samochodowy w stanie wg aukcji i sprzedającej bdb. Na oko wyglądał w porządku, tapicerka była trochę poplamiona, ale ok, postanowiłam, że upiorę przed porodem. Po 2 miesiącach zdjęłam tapicerkę (która okazała się w 1 miejscu przetarta - dziurawa) i stwierdziłam że styropianowa wyściółka fotelika jest odłamana i sklejona klejem, co może wpłynąć na jego bezpieczeństwo.
Napisałam do sprzedającej, która najpierw nie odzywała się, a jak ją ponagliłam, to twierdzi, że fotelik nie miał żadnych uszkodzeń no i oczywiście czepia się, że odezwałam się dopiero po 2 miesiącach. Pewnie w tym czasie fotelik tak się nudził stojąc nieużywany, że sam się połamał i skleił...
Do tego cena fotelika była nieuczciwie "podbijana" w czasie aukcji, nie czepiałam się wcześniej tego, już w obliczu takiej sytuacji wyciągnę i to.
Wiem, że zawaliłam, nie sprawdziwszy wcześniej wnętrza fotelika

Ale czy mogę coś zrobić, prócz wystawienia negatywa i zgłoszenia sprawy do Allegro?
Dodam, że zapłaciłam niemało za ten fotelik, a dziś podobnie połamany widziałam za 10zł