Dodaj do ulubionych

Jakie krzesełko polecacie?

03.11.14, 18:02
Na forum jedzeniowym ruch zerowy. To przyszłam tutajsmile
Niedługi czeka nas wybór krzesełka do karmienia. Przejrzałem oferty ale jakoś żadne mi do końca nie pasuje. Jak ma regulowane dowolnie siedzisko to znowu nie odpinane się blat. Jak blat się odpina to znowu no ma szelek, itp. Jakie macie krzesełka?  poleccie cos z doświadczenia.
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • aboojawiem Re: Jakie krzesełko polecacie? 03.11.14, 18:08
      IKEA antilop smile
      Proste, zwykłe, tanie, niezawodne.
      Szybko się myje, co np przy BLW jak najbardziej na plus.
      Po prostu super smile
    • kjut Re: Jakie krzesełko polecacie? 03.11.14, 18:14
      Temat wałkowany million razy. Znacząca większość poleci ci tutaj Ikea Antilop. Ja również smile
    • semi-dolce Re: Jakie krzesełko polecacie? 03.11.14, 18:17
      Antilop tak, ale jak dla mnie dla starszego trochę dziecka. Dla zupełnego malucha mam chicco polly magic, jest ok, myje się trudniej niż antilop, ale nie zajmuje strasznie dużo miejsca, łatwo je przestawić, fajnie się składa na płasko i złożone stoi, ma regulację oparcia (i wkładkę dla naj naj mniejszych) i przede wszystkim regulację wysokości siedziska, dzięki czemu można dziecko normalnie dostawić do stołu. Blat rzecz jasna zdejmowany. Dla starszaka miałam fisher price rainforest i w porównaniu do chicco była to wielka, ciężka, bardzo niewygodna i trudna w czyszczeniu kolumbryna. Syn ma teraz prawie 8 miesięcy, siedzi i siada od jakiegoś czasu, jest spory ale w antilopie nadal nie lubię go sadzać.
      • babybump Re: Jakie krzesełko polecacie? 03.11.14, 18:23
        Antilop. Super się czyści - po prostu wkłądam pod prysznic i gotowe. Nie mam porównania do innych jeśli chodzi o wielkość, ale raczej dużo miejsca nie zajmuje. Mamy też tą poduszkę.
    • julka.82 Re: Jakie krzesełko polecacie? 03.11.14, 19:29
      Nie będę oryginalna i też antylopę. Byłyśmy ostatnio u kilku znajomych z dziećmi i mimo że moja córka ma już 11mcy, wszystkie miały za wysokie blatyuncertain Korzystamy z dmuchanej poduszki, antylopa ma szelki ale ich nie używamy. Wada: jeśli masz małą kuchnię to niestety nie ma jak go złożyć. Zaleta: blat myję pod zlewem a poszewkę dmuchanej poduszki raz na kilka dni wrzucam do pralki.
      • julka.82 Re: Jakie krzesełko polecacie? 03.11.14, 19:31
        skrót myślowywink znajomi mieli krzesełka do jedzenia ze zbyt wysokimi blatami.
    • smoczy_plomien Re: Jakie krzesełko polecacie? 03.11.14, 19:30
      Też się przymierzam do zakupu. Antilop nie podoba mi się estetycznie i robi na mnie wrażenie nieprzytulnego, niemiłego dla dziecka. Najbardziej podobają mi się Peg Perego modele z ekoskórą [diner, noce i coś tam jeszcze] - są estetyczne i baaardzo funkcjonalne. Niestety cena.

A może ktoś napisze do jakiego wieku jego dzieci korzystały z takiego krzesełka? To mi pomoże zdecydować, czy szarpnąć się na PP, czy wybrać antilopa.
      • julka.82 Re: Jakie krzesełko polecacie? 03.11.14, 19:34
        A propos estetyki, widziałaś Leoparda Ikei? Dużo ciekawszy designsmile
      • farfallina35 Re: Jakie krzesełko polecacie? 20.11.14, 07:12
        O peg perego siesta napisalam na dole
        Jak je zobaczylam to wiedzialam,ze to to ale sie pomylilam
        Mega niepraktyczny jest hamulec ,ktory musisz za kazdym razem zwalniac wciskajac dwoma rekoma przyciski aby przesunac
        https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr8iikig0a87qn.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09krhmkkbw7dkl.png[/url]
    • myaka Re: Jakie krzesełko polecacie? 03.11.14, 19:37
      My uzywamy tripp trapp stokke.
      Jestesmy wiecej niz zadowoleni.
      Wygodne dla dziecka, wystarczy na dlugo bo rosnie razem z dzieckiem, ladnie wyglada, latwo sie czysci. Cena moze troche malo ciekawa wink

Dziadkowie do swojego domu kupili antilopa - i na uzywanie raz po raz, gdy jestesmy u nich w odwiedzinach jest ok, ale nie chcialabym go miec u siebie w domu. Co najbardziej mnie w nim wkurza - szeroko rozstawione nogi - kiedys zeby sobie wybije przez to dziadostwo.
      • murwa.kac Re: Jakie krzesełko polecacie? 07.11.14, 07:31
        myaka napisała:

CytatCo najbardziej mnie w nim wkurza - szeroko rozstawione nogi -

widzialas dziecko, ktore w krzeslo z normalnie rozstawionymi nogami rozbujalo (kiwajac sie w przod i w tyl) i polecialo z tym krzeslem twarza do ziemi?

bo ja tak uncertain
        i w zyciu nie wszadzilabym dziecka swojego do takiego krzesla.
        w antilopie, dzieki tym nogom, dziecko nigdy takiej sztuki nie dokona.
    • biankao Re: Jakie krzesełko polecacie? 03.11.14, 19:37
      Ja tez chciałam ikeowskie, ale syn późno usiadł, wiec kupiłam Fisher Price Easy Clean:
      1) regulowane oparcie 3 pozycje
      2) regulowana wysokość krzesełka
      3) zdejmowany podwójny blat
      4) gumowe szelki łatwe do czyszczenia
      5) pokryte specjalnym materiałem bezplamowym, na którym, jeśli przetrzesz od razu po jedzeniu, niebpozostaja żadne plamy.
      Łatwo sie pierze.

Polecam. Wada jest jedynie cena...
      • babybump SZELKI! 03.11.14, 19:41
        Proszę, zapinajcie dzieci w fotelikach. Tydzień temu moja córka (9.5m) wypadła z Antilopy. To był ułamek sekundy, byłam metr od niej, tylko się odwróciłam. Postawiła nóżkę na siedzeniu, podniosła się, przechyliła na bok i padła na ziemię. Na szczęście nic się nie stało, ale mam teraz nauczkę i zawsze przypinam, nawet jak jestem cały czas przy niej.
        • julka.82 Re: SZELKI! 03.11.14, 19:43
          Czy tacka byla zalozona?
          • babybump Re: SZELKI! 04.11.14, 01:36
            Tak, tacka była założona. córka wypadła bokiem, a nie przodem.
    • amiralka Re: Jakie krzesełko polecacie? 03.11.14, 19:56
      Znajoma mi powiedziała, żeby nie kupować Antilopy bo... dzieciom niewygodnie jeść bez podnóżka. Prawda czy fałsz? wink
      • panizalewska Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 07:26
        Mniahahaha big_grin je się buzią, a nie nogami chyba? wink
        • myaka Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 12:28
          To chyba nie chodzi o wygode jedzenia, a wygode samego siedzenia.
          Siedzenie z nogami w powietrzu jest srednio wygodne (sami tez tak nie siedzimy wink ) i chyba srednio zdrowe dla kregoslupa.
        • amiralka Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 20:00
          Panizalewska, no wiesz, jak sadzałam sobie małego przy stole na kolanach to potrafił mi włożyć stopy do talerza big_grin
      • julka.82 Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 13:40
        widzialam taki patent, ze na wysokosci nozek byla przyklejona gruba tasma srebrna - i juz masz podnozeksmile
        • wilkowaona Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 14:08
          O! Jak juz sie ma antilopa to mozna tak pokombinowac z tym podnozkiem. Nie ważne jak długo dziecko w nim siedzi, z wiszącymi nozkami jest zapewne niewygodnie.
      • farfallina35 Re: Jakie krzesełko polecacie? 20.11.14, 07:20
        E tak,moj podnozek sobie zrobil z mojej nogi,kladzie na mniesmile
    • nothing.at.all Re: Jakie krzesełko polecacie? 03.11.14, 20:55
      Widzę ze Ikea rządzismile. Wizualnie to wygląda tak sobie...szału nie robi,no ale praktyczne ma być to fakt. Ale te szeroko rozstawione nogi...masakra.
      Podoba mi się kinderkraft neptune - ma ktoś?
      • wilkowaona Re: Jakie krzesełko polecacie? 03.11.14, 23:53
        Ja sie mierzylam do antilopa, ale na żywo jest jak dla mnie po prostu paskudny, no i brak podnozka go dyskwalifikuje. Za to cena świetna.
        Ja szukałam czegoś klasycznego, ładnego, nie jakiejś kolubryny w kolorach tęczy. Stokke- super, ale cena powala.
        Kupiłam biale, drewniane krzeselko Safety Simba. Rośnie z dzieckiem do 10 lat. Cena ok 300 zł. Nie zależało mi na tym, aby oparcie było uchylane, moje dziecko w krzeselku tylko i wyłącznie je, nie siedzi tam, nie spi. Tesciowa marudzi, ze takie twarde wink bo jej córka ma "piękne" (brrrr...) fioletowo-pomarańczowo-zielone, mieciutkie, ceratowe big_grin
        Moje jest i wygodne i praktyczne i ładne, poza tym pasuje idealnie do wnętrza mojego domu.
        • born_to_sea Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 09:48
          Mamy ten sam model, co wilkowaona smile Do blw jest super. Safety 1st Timba - kupiłam w Wawie w sklepie Tosia.pl za 229 zł.
          Zalety: regulacja wysokości siedziska i podnóżka, blat z rantem, pas biodrowy, łatwe czyszczenie, prosty wygląd, no i rośnie z dzieckiem.
          Wady: bez poduszki trochę śliskie, jak dziecko w gaciach i skarpetkach, to podkładam pod pupę mały kwadracik takiej siateczki antypoślizgowej pod dywany, działa super smile
          Antylopę ma babcia, na jednorazowe karmienie jest ok, ale do domu nie chciałam ze względu na wygląd i brak podnóżka (nie znoszę, jak mi nogi dyndają i odcina się dopływ krwi, więc i dziecku nie chcę tego fundować). Ma jedną zaletę - blat ma rant również od strony dziecka.
          Stokke Tripp Trap i inne drewniane też oglądałam, stanęło na Safety Timba, bo tańsze i z blatem z rantem smile
    • tlenek.molibdenu Re: Jakie krzesełko polecacie? 03.11.14, 23:39
      Ja też z obozu Antilopa wink Nie jest najpiękniejszy, ale bardzo łatwo się go czyści i przewozi, a stosunek jakości do ceny ma rewelacyjny. Fajny do BLW i ogólnie dla siedzącego dziecka. I mimo szerokiego rozstawu nóg wygląda o wiele lżej i zgrabniej niż krzesełka typu chicco polly.
      • wilkowaona Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 00:11
        Moje ma zdejmowany blat, regulację wysokości podnozka, idealnie pasuje do stołu, podsuwam krzeselko do stołu, tak ze blat lekko zachodzi na stół. Jest tez fajne rozwiazanie z szelkami. Zapina sie je tylko na biodrach/miedzy nozkami. Nie ma szelek zakładanych przez ramiona. Dla mnie bomba, jak jesteśmy u mojej kuzynki i synek je w tradycyjnym ceratowym krzeselku jej córki, to te szelki nie dają mu spokoju i cały czas je mamle w buzi, liże wink
        • nothing.at.all Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 08:05
          Te szelki faktycznie fajne . Ale to krzeselko się jakoś ekonomicznie składa?potrzebuje takie co da się zabrać w podróż i nie zajmie masy miejsca.
          • murwa.kac Re: Jakie krzesełko polecacie? 07.11.14, 07:35
            nothing.at.all napisała:

CytatAle to krzeselko się jakoś ekonomicznie składa?potrzebuje takie co da się zabrać w podróż i nie zajmie masy miejsca.

moim zdaniem zajmuje mniej miejsca niz te kolubryny typu chicco etc.

nogi wyjmujesz w ulamku sekundy, samo siedzisko nie zajmuje duzo miejsca.
            mysmy wozili ze soba na rozne wyjazdy i zabawki Malego zajmowaly wiecej miejsca niz to krzeslo wink
    • babybump Re: SZELKI! 04.11.14, 01:37
      Tak, poduszkę mamy. Tak czy siak, udało jej się wstać i wypaść. Tacka też była. Też myślałam, że nie może się przemieszczać...
    • ama-ka Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 08:00
      A ja zapytamq o cos innego, ale zwiazanego z krzeselkiem: a jak dziecko jeszcze samo nie siedzi, to jak karmicie? Wkladacie do krzesełka? Ten model IKEA wygląda jak taki nocnik i nie wiem, może się sprawdza u dzieci niesiedzacych...?
      • wilkowaona Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 10:47
        Jak mój synek jeszcze nie siedział, to karmiłam go w foteliku samochodowym. Odkąd sam usiadł, je w krzeselku. Ale sa tez krzesełka z regulowanym oparciem, w których dziecko moze byc na połleżąco i do takiego możesz dziecko nie siedzące włożyć.
        Nothing, moje krzeselko nie składa sie, trzeba je porozkrecac uncertain
        • nothing.at.all Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 11:47
          To kiepsko. Tylko składające się wchodzi w grę.
      • missgiggles Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 12:17
        Póki co w bujaczku, ale przymierzamy się do krzesełka.
      • lidek0 Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 19:36
        Nie wyobrażam sobie karmić dziecka niesiedzącego. A co jak się zachłyśnie /sam też lubisz jeść leżąc?/, no i zastanawia mnie po co w takim foteliku regulacja oparcia? Przecież to jest do jedzenia dla dzieci już samodzielnie siedzących.
        • wilkowaona Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 20:38
          Nikt o zdrowych zmysłach nie karmi dziecka leżącego. W foteliku samochodowym dziecko niesiedzace ma podparte plecki, to samo jeśli chodzi o krzeselko z regulowanym oparciem. Dzięki temu dziecko nie siedzi na "sztorc". Ja nie jestem entuzjastką blw, wiec podawanie gestych papek nie groziło zachlysnieciem.
          • lidek0 Re: Jakie krzesełko polecacie? 05.11.14, 07:20
            No właśnie próbuję zrozumieć sadzaneei niesiedzącego dziecka w krzesełku, tam sadza się dzieci siedzące więc po co ta regulacja oparcia?
            • zznn Re: Jakie krzesełko polecacie? 06.11.14, 10:39
              Moje dziecko skonczylo 7 mcy i mimo ze utrzymuje rownowage w pozycji siedzacej to samo nie potrafi jeszcze usiasc. Lekarz mnie uspokaja, ze ma jeszcze czas i zeby nie sadzac na sile, bo to zle wplywa na dzieciecy kregoslup. Trzymanie na kolanach podczas karmienia zupkami, owocami itp. staje sie z czasem bardzo meczace. W takich sytuacjach potrzebne sa wlasnie krzeselka z pozycja pollezaca.
              • zznn Re: Jakie krzesełko polecacie? 06.11.14, 10:42
                i regulacja oparcia smile
          • myaka Re: Jakie krzesełko polecacie? 05.11.14, 13:01
            wilkowaona napisał(a):

Ja nie jestem entuz
            > jastką blw, wiec podawanie gestych papek nie groziło zachlysnieciem.

Zachlysnac mozna sie woda, mlekiem. Gestymi papkami tez.
            Szczegolnie podawanymi w pozycji polezacej - dziecko ulozone w lezaczku, foteliku samochodowym nie ma mozliwosci odkrztuszenia, jesli cos 'wleci mu nie do tej dziurki' co trzeba.
            Duzo lepszym rozwiazaniem jest karmienie na kolanach, a jeszcze lepszym - czekanie do momentu, gdy dziecko samo usiadzie, czyli bedzie gotowe do rozszerzania diety.
            • wilkowaona Re: Jakie krzesełko polecacie? 05.11.14, 22:47
              Przepraszam, chciałam napisać zadlawieniem a nie zachlysnieciem w przypadku blw.
              A jeśli chodzi o rozszerzanie diety, to nie zgadzam sie. Oczywiście jeśli dziecko jest kp to jak najbardziej mozna czekać aż samo usiądzie, ale jeśli jest karmione mm, juz nie. Wyobrazasz sobie karmić dziecko przez 8,9 lub 10 miesięcy samym mm? Po pierwsze mm jest ciezkostrawne, wiec trzeba dążyć do wyeliminowania kilku karmien mm na rzecz innych zdrowych i potrzebnych rzeczy, np. warzyw i owoców. I choć zaleca sie, aby dziecko do ukończenia roku piło 3 razy dziennie mm, moja pediatra, której ufam, ponieważ jest mądrym lekarzem zawsze zaznacza, ze woli aby dziecko zjadlo o jedna porcje mniej mm w ciagu dnia a w zamian zupę.
              Po drugie, dziecko im młodsze (ok 5 mc), to tym chętniej próbuje nowych smaków, i jest większa szansa, ze bedzie chętnie jadlo rożne rzeczy. A jeśli do np. 9 mc bedzie tylko mm to moze sie potem okazać, ze ono nie chce nic innego i wtedy moze byc problem.
              • nothing.at.all Re: Jakie krzesełko polecacie? 06.11.14, 08:43
                Ty z Wawy? Jakiego masz pediatre, skoro mu ufasz to może też podejdę i popytam o róznoścismile.
                • wilkowaona Re: Jakie krzesełko polecacie? 06.11.14, 09:48
                  Nie, 2 lata temu przeprowadziłam sie z wawy do Kielc, ale tęsknię smile
                  Nasza pediatra nazywa sie Szczukocka, jest świetna. Niesamowita, aktualna wiedza ja wyróżnia. Inni lekarze sa beznadziejni niestety uncertain
          • murwa.kac Re: Jakie krzesełko polecacie? 07.11.14, 07:42
            wilkowaona napisał(a):

Cytat W foteliku samochodowym dziecko niesiedzace ma podparte plecki,

co maja podpare plecki do tego?

ułóż sie na pollezaco i jedz.
            wygodnie?
            to teraz sobie wyobraz, ze sie zakrztusilas.
            co robisz w pierwszym odruchu?
            podnosisz sie do gory, do pozycji siedzacej zeby wykaslac, prawda?
            powiedz mi jak ma to zrobic dziecko, ktore nie ma jeszcze silnych miesni plecow?

brak wyobrazni niektorych po prostu powala.

CytatJa nie jestem entuzjastką blw, wiec podawanie gestych papek nie groziło zachlysnieciem.

blw wrecz jest zakazane podawanie poki dziecko nie usiadzie.
            i tak, papka, gesta, rzadka, niewazne jaka - MOZE sie dziecko zakrztusic jezeli je na lezaco (w foteliku samochodowym, pomijajac szkodliwosc dla kregoslupa je NA LEZACO).
            • wilkowaona Re: Jakie krzesełko polecacie? 07.11.14, 17:47
              Super, ze tak sie troszczysz o moje dziecko, ale wyluzuj, ono juz dawno siedzi.
      • amiralka Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 19:56
        Sadzałam sobie na kolanach. Nie dało się go nie karmić, bo chciał być z nami, a kradł wszystko z talerzy.
      • murwa.kac Re: Jakie krzesełko polecacie? 07.11.14, 07:37
        ama-ka napisała:

Cytata jak dziecko jeszcze samo nie siedzi, to jak karmicie?

nie karmilam niesiedzacego dziecka, nie odwazylam sie.
        ikea tu sie nie sprawdzi.
        z tym, ze nie rozumiem jak mozna dziecko na lezaco czy pollezaco karmic i sie nie bac, ze sie zadlawi, wiec ten.
    • zabka141 Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 09:54
      Ja tez zdecydowanie Antilop. Tez mi sie nie podobal i szukalam innego krzeselka, ale nic mnie nie zachwycilo, a ceny byly bardzo wysokie. Teraz nie zaluje, bo jezeli chodzi o wyglad to krzeselko jakos sie wtapia w kuchni i wyglad mi juz nie przeszkadza.

Ale najwazniejsze ze jest praktyczne. Nie wiem czy ty juz karmisz i moze wyobrazasz sobie ze to bedzie wygladalo tak ze dzeicko troche sliniaczek pobrudzi. Moja coreczka brudzi wiecej niz sliniaczek smile No i to krzeselko jest bardzo latwo wyczyscic. Jakby to bylo cos z materialu to by byl problem z czyszczeniem. Drewno tez nie wydaje mi sie zbyt prkatyczne, jesli chodzi o codzienne wycieranie 3 razy dziennie.

Co do siedzenia w tym krzeselku - szelki sa nie zakladane, wiec w sumie nie takie zle. Mojej malej nie przeszkadzaja, a te np. z wozka (zakladane) troche tak.
      • fizmedka Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 10:25
        My ze wzgledu na rozmiary mieszkania i czeste przemieszczanie sie zakupilismy materialowe krzeselko totsead. Moim zdaniem idealne dla chustomamwink
        Pralam co wieczor razem z innymi rzeczami. Na rano bylo suche i czyste.
        • amiralka Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 19:57
          Jak związek z chustomamami? Że my nomadki? smile
      • nothing.at.all Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 11:48
        Nie. Nie karmie. Jeszcze sporo czasu bi nie widzę oznak siedzenia. Ale badamy temat bo może pod choinkę cos zakupie albo poproszę o prezent takismile.
        • bieniewicka Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 12:07
          Ja mam chicco polly double phase, ale w sumie kupiliśmy bez większego zastanowienia od znajomych za połowę ceny- podobno byli zadowoleni. No i jeszcze krzesełko przez nas nie testowane bo rozszerzamy dietę za 2 tyg a poza tym mała nie siedzi więc na początku pewnie w foteliku. Czy któraś z Was zna to krzesełko?
    • missgiggles Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 12:22
      Myśmy na chrzest dostali Klupsia z zajączkiem smile Czeka jeszcze na skręcenie. Ciekawe, czy się sprawdzi. Ma ktoś może albo coś słyszał?
      • nothing.at.all Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 14:25
        Ładny i gdyby nie potrzeba składanego krzesełka co można w podróż zabrać to może gm kupilawink.
    • reni1986 Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 12:30
      Polecam ponizsze krzesełko:
      allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-kinderplay-stolik-kolory-i4711138392.html
      Dla mnie priorytetem było znalezienie krzesełka z 4 kółkami co by nie dźwigać 10kg kluski plus krzesełko big_grin
      Do małej kuchni naprawdę polecam-ja jestem bardzo zadowolona z zakupu.
      • babybump Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 13:02
        Do malej kuchni najlepszy jest phil and teds lobster, ale nam to naszego blatu nie pasowalo.

Moje dziecko jednorazowo w krzeselku jest 15 min, wiec brak podnozka nie przeszkadza.
        • kusi-kowa Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 13:31
          My mamy bloom fresco. Ma 3 stopniową regulację oparcia, 5-cio punktowe pasy bezpieczeństwa, 2 tacki o różnych wielkościach, ma podnóżek, obraca się o 360 stopni, dla dzieci do 36 kg. Jest ciężkie a co za tym idzie- bardzo stabilne. Niestety cena powala.
          • wilkowaona Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 14:06
            Bloom Fresco piękne jest! Ale drożyzna straszna!
            • nothing.at.all Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 14:26
              Tak piękne al cena....ulala. odpada niestety.
        • nothing.at.all Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 14:31
          Fajne to phil and teds. Tylko znowu cena...
          • nothing.at.all Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 14:39
            Babybump widziałaś na żywo to krzeselko phil and teds?
    • kopiko-lol Re: Jakie krzesełko polecacie? 04.11.14, 19:56
      Co do polecanego antilipa - będąc na basenie wlozylam do niego córkę gdy sama sie ubieralam a ona potraktowala je jako udu-udu i tak się rozbujała ze tylne nogi krzesła zaczęły się lekko podnosić. Czyli krzesło zbyt stabilne nie jest.
      • gosza26 Re: Jakie krzesełko polecacie? 05.11.14, 09:09
        Też korzystam z antilopa. Co do wyglądu :wszystkie pomieszczenia mam Ikea w kolorach zimno (najczęściej szary)+ biel więc krzesełko zaprojektowane dla nas smile Syn często sobie siada tak, że nóżkę podciąga ( ja też tak wszędzie siadam wink albo "tańczy" machając nogami, więc sam sobie znajduje pozycje ,żeby mu było wygodnie. Przypinam mu czasami jedną nogę.
        Jak nie siedział karmiałam go w leżaczku, mam chico z regulowanym oparciem więc nie było problemu. Z resztą mleko je sam od 6 mca i leżaczek jest bardzo wygodny.

Znajoma korzystała z nakładki (samego siedziska), które kładła na krzesło, ale zawsze wtedy ktoś musiał być przy dziecku. Nie wiem gdzie kupiła, ale ona z tych podróżujących (mieszka w Hiszpanii) i mówi,ze bardzo praktyczne.
    • nothing.at.all Re: Jakie krzesełko polecacie? 05.11.14, 10:29
      Antilop odpada...za szeroki rozstaw nóg, zajmie mi pół kuchni. No i kąpiel wizualnie - hmmm, brzydki jestsmile, no dobra...może nie brzydki a taki surowy.
      • nothing.at.all Re: Jakie krzesełko polecacie? 05.11.14, 10:30
        Skąd słowo 'kąpiel się tam wkradło? Nie wiem. Sorki.
      • wilkowaona Re: Jakie krzesełko polecacie? 05.11.14, 11:40
        Sam Design antilopa nie jest zły, ale w realu to straszne dziadostwo jest wink
        • fizmedka Re: Jakie krzesełko polecacie? 05.11.14, 13:01
          W wielu restauracjach maja antilopy, ale zapiecia sa masakryczne, przy ruchliwym dziecku masakra...
          • agunia777 Re: Jakie krzesełko polecacie? 05.11.14, 14:39
            My mielismy antilopa ale uzywalismy do jakiegos 10 miesiaca, pozniej nie dalo sie bezpiecznie zapiac w nim dziecka. Pozniej kupilam typowo wielkie "coś", ale z szelkami i regulowaną wysokością siedziska - moglam spokojnie karmic nie obawiajac sie że dziecko zaraz z niego "wyjdzie".
    • nothing.at.all Re: Jakie krzesełko polecacie? 05.11.14, 14:08
      To jest naprawdę fajne:
      podwojneszczescie.net/pl/p/philteds-Krzeselko-High-Pod/582
      Ale ta cena...
    • zznn Re: Jakie krzesełko polecacie? 05.11.14, 15:29
      Witam.
      Jestem nowa na tym forum, ale mam podobny problem z wyborem krzeselka. Moj synek jeszcze sam nie siedzi, a trzymanie go na kolanach w pozycji pollezacej i takie karmienie jest na dluzsza mete bardzo meczace. Po wstepnych poszukiwaniach mam dwa typy: Chicco Polly Magic lub PegPerego Siesta. Sa dosc drogie, ale czy sa warte tych pieniedzy? Czy ktos z forumowiczow uzywa tych krzeselek i moglby sie podzielic swoja opinia na temat czyszczenia, skladania i uzytkowania?
      Bede wdzieczna za pomoc smile
      • nothing.at.all Re: Jakie krzesełko polecacie? 06.11.14, 08:47
        Te dwa modele mają niezle opinie, poczytaj na ceneo czy innych portalach.
        Na tym PP Siesta też myślałam, ale wydaje się duże.
        • zznn Re: Jakie krzesełko polecacie? 06.11.14, 09:58
          Czytalam smile wiecej jest o chicco niz o PP. Siesta bardziej mi sie podoba, ale czy ta ekoskora zniesie plamy z marchewki i ze swiezych owocow? Poza tym nozki dziecka chyba w nim dyndaja dopoki dziecko nie podrosnie, bo poziom podnozka chyba nie jest regulowany? Z kolei chicco jest podobno stabilne, ale ma tylko 3 stopnie regulacji oparcia i nie wiem czy to wystarczy. Podnozek mozna juz dostosowac do dlugosci nozek dziecka i to jest na plus. Palak z zabawkami jest nam raczej niepotrzebny. Koleczka podobno sa w polly magic niezbyt dobre, a mi zalezy na tym zeby szybko i sprawnie mozna bylo krzeselko przesunac w inne miejsce bez dzwigania i rysowania podlog. Serce mowi 'kup Sieste' a rozum... troche zaluje kasy wink No i mam dylemat.
          • nothing.at.all Re: Jakie krzesełko polecacie? 06.11.14, 19:25
            Znam te bólwink. Mi się podoba takie co ponad tysiąc złoty kosztuje wiec raczej odpada bo to duża kasa.
            Antilopa polecanego tutaj w większości nie kupię. No nic trzeba na żywo gdzieś zobaczyć to może coś mnie natchnie na któreś.
            • zznn Re: Jakie krzesełko polecacie? 07.11.14, 11:25
              a mozesz zdradzic co to za cudo za ponad tysiac pln-ow? smile u nas Antilop tez nie wchodzi w gre
              • nothing.at.all Re: Jakie krzesełko polecacie? 20.11.14, 09:00
                Nie widziałam tego wpisu,przepraszam.
                Juzz odpisuje. Za tysiąc pln a nawet więcej jest przepiękne krzeselko Bloom Fresco. Male, zgrabne i ladnesmile.
    • matka.madzi Re: Jakie krzesełko polecacie? 07.11.14, 06:27
      Jedynym krzesełkiem dopuszczonym do stosowania na "Niemowlęciu" jest Antilop. Kupno innego to podobno porażka życiowa...
      • nothing.at.all Re: Jakie krzesełko polecacie? 07.11.14, 06:29
        A dlaczego porażka?
        • wilkowaona Re: Jakie krzesełko polecacie? 07.11.14, 07:24
          Nothing, matka madzi lubi od czasu do czasu sie tutaj z nas powysmiewac wink
          • nothing.at.all Re: Jakie krzesełko polecacie? 07.11.14, 10:55
            Aha, to nie wiedziałam. Za krótko tu jestemwink.
        • matka.madzi Re: Jakie krzesełko polecacie? 07.11.14, 15:10
          A bo ponieważ każde inne jest do czego? No do niczego właśnie. Tak się tu dowiedziałam kiedyś z niejednego źródła, były już takie wątki.
          • patatajowa Re: Jakie krzesełko polecacie? 07.11.14, 15:16
            ten watek to chyba tu wyladował z jakiegos forum niemowlakowego...to wszystko wyjasnia wink
    • murwa.kac Re: Jakie krzesełko polecacie? 07.11.14, 07:27
      nieodmiennie antilop z ikea
    • arizonadreams Re: Jakie krzesełko polecacie? 07.11.14, 10:23
      Apollo sun, model Voyager. Do kupienia na allegro. Firma no name, trochę baliśmy się o jakość i wykończenie, ale krzesełko naprawdę jest rewelacyjne. Przetrwało dwóch moich łobuzów i "poszło" dalej w świat w całkowicie sprawnym stanie technicznym. Przez 3 lata bez napraw, awarii. Podpatrzone u znajomych, obsłużyło u nich troje dzieci wink Zalety: regulowana wysokość, regulowane położenie oparcia, podnóżek regulowany, szelki, miękka władka (prana wielokrotnie), dwie tacki (jedna zapasowa). Czego chcieć więcej wink
      Polecam, u nas zdało egzamin.
    • zznn Re: Jakie krzesełko polecacie? 19.11.14, 20:12
      Po wielkich poszukiwaniach (po mierzeniu, macaniu i testowaniu na zywo) tego najbardziej odpowiedniego krzeselka ostateczny wybor padl na PP Siesta. Uzytkujemy je co prawda dopiero od kilku dni i jedyny minusik jaki do tej pory dostrzegam to taki, ze wszystkie 4 kolka moglyby byc skretne, ale i z dwoma calkiem dobrze sie nim manewruje. Poza tym jestem nim nachwycona smile
      • farfallina35 Re: Jakie krzesełko polecacie? 20.11.14, 07:09
        Oo a ja wlasnie po kilku mcach uzytkowania go sprzedalam.bylam tez zachwychona,mlody szybko siedziala a regulowane pozycje wydawaly mi sie idealne i w ogole z nich nie korzystalam.ladne,robi wrazenie ale do szalu mnie doprowadzalo wlasnie przesuwanie go bo jedna reka tego nie zrobisz a czesto masz dziecko na reku i chcesz poprostu przesunac.
        Sprzedalam w stanie idealnym tak naprawde i kupilam..ikeowskie biale proste i jestem zachwyconasmileale mlody mial juz okolo poltora roku,nie wychodzil
        Z niego,siedzi grzeczbie choc zaczyna juz lapac etap siedzenie na normalnym krzesle przy stole ale chetnie tez sam go orzysuwa i chce wsiadac.
        Nie kest kolubryna ani meblem.lekki,praltyczne i pasuje do kazdego wystrojusmile jedyby minus jaki zauwazylam to brak podnozka ale mlody kladzie nozki na mojej podczas karmieniasmile
        https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr8iikig0a87qn.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09krhmkkbw7dkl.png[/url]
        • nothing.at.all Re: Jakie krzesełko polecacie? 20.11.14, 09:03
          Czyli dołączyłas do obozu antilopawink.
          Mi się nie podoba i nie kupię go. Nie przekona mnie niktwink.
          • farfallina35 Re: Jakie krzesełko polecacie? 20.11.14, 17:13
            Alez nikt tu chyba nie bedzie cie przekonywalsmile bo po co?wyrazamy tylko swoja opinie
    • valtho Re: Jakie krzesełko polecacie? 20.11.14, 09:15
      Stokke Trip Trap - jeden z lepszych zakupów, używamy obecnie (9 latka) jako krzesło do biurka. Sprawdza się idealnie, bo wymusza dobrą pozycję i dziecko nie może się na nim łatwo kręcić.
      • gosza26 Re: Jakie krzesełko polecacie? 20.11.14, 09:32
        ja nie chcę nikogo przekonywać do ikeowskiego krzesełka ale młody ostatnio upaprał go dość mocno, tatuś wsadził do kabiny prysznicowej , wypłukał, wyschło szybko. Kocham plastiksmile
        • nothing.at.all Re: Jakie krzesełko polecacie? 20.11.14, 11:26
          Ja tak w żartach o tym przekonywaniuwink.
          W weekend jadę oglądać i mam nadzieje ze cos się spodoba w rozsądnej cenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka