Dodaj do ulubionych

Lalka Flying Fairy Flutterbye opinie-bardzo prosze

18.11.14, 10:38

Od gwiazdki moja 5-ciolatka zażyczyła sobie m.in latającą wróżkę, ale nie tą na patyką pociaganą za sznurek cobi, ale tą na podstawie Flyink Fairy Flutterbye. Koszt nowej oryginalnej to ok 189 zł, aczkolwiek w gazetce Tesco widze ją po 139 zł. Natomiast na allegro roi sie aż od "podobnych" lalek latających za 50-70 zł.
czy ktoś miał tą lalke w oryginale albo w podróbce?
warto zainwestowac te chocby 140 zł?
Martwi mnie troche ilosc wystawionych na allegro oryginalów, ale uszkodzonych.
Baaardzo prosze o opinie.
-----
Mama
CUDOWNEJ CÓRECZKI i CUDOWNEGO SYNKA
Julia 27.08.2009 i Bartosz 07.03.2013
Obserwuj wątek
    • edyta_32 Re: Lalka Flying Fairy Flutterbye opinie-bardzo p 18.11.14, 10:42
      o taka
      www.bing.com/images/search?q=flutterbye+flying&id=0F2E7C5EF728B935C60E6442D16A597F0519D7CB&FORM=IQFRBA#view=detail&id=0F2E7C5EF728B935C60E6442D16A597F0519D7CB&selectedIndex=0
      CUDOWNEJ CÓRECZKI i CUDOWNEGO SYNKA
      Julia 27.08.2009 i Bartosz 07.03.2013
      • blaszany_dzwoneczek Re: Lalka Flying Fairy Flutterbye opinie-bardzo p 18.11.14, 10:56
        Moim zdaniem nie warto. Jak się dzieciom za pomocą zalewania tego typu zabawkami (plus gadające furby, interaktywne bobasy, gadające i świecące księżniczki celestie i inne) nie rozleniwi wyobraźni, to one umieją fantastycznie bawić się w latające wróżki z wykorzystaniem tego co mają, co zrobią i co wymyślą, lepiej niż z wykorzystaniem takiej faktycznie latającej tandetnej zabawki. Obstawiam, że kilka razy taka laleczka zostanie puszczona, a potem się znudzi.
        Różnica taka, że przy zwykłej lalce, figurce dziecko sobie wymyśla, że będzie ona taką czy owaką wróżką, że będzie latać, i będzie bawić się w to latanie, tańczyć sobie z tą wróżką po pokoju - kupa zabawy. Przy gotowej latającej wróżce - dziecko puszcza zgodnie z instrukcją i patrzy. Koniec zabawy.
        • edyta_32 Re: Lalka Flying Fairy Flutterbye opinie-bardzo p 18.11.14, 11:11
          to co napisałas jest oczywiscie w 10000%% prawdą i zgadzam sie z tobą smile Furby z zeszłego roku jak sie rozładowały baterie tak leży i jakoś nawet nas nie męczy do ich wymianysmile Konik Ten wielki Spykle ten gadająco swiecąco ruszjacy z koronami, czy jakos tam sie nazywa smile czasami używany, aaale mino wszystko WZROK DZIECKA I TEN BŁYSK W OKU GDY ROZPAKOWUJE TEN WYMARZONY PREZENT Z PAPIERU JEST JAK DLA MNIE NIESAMOWITY smile
          Dodam,że moja córka dostaje raczej prezenty tylko "od okazji", albo np: za szczepienie,że była dzielna.
          Tak wiec jestem zdecydowana raczej na jej zakup, chodzi mi raczej Tylko czy w oryginale , czy tej tańszej podobnej smile
          no i moze ktos widział ten oryginał ewentualnie gdzie taniej?
          oprócz tego dostanie na gwiazdke MEGA BLOCKS KLOCKI BARBIE GRAJĄCA SCENA, PLAY DOH MAGICZNA KAROCA, DVD BARBIE IDEALNE ŚWIETA I DVD LEGO FRIENDS I DVD JAKAS BAJKA O FARAONIE, MAGICZNY PAMIETNIK MONSTER HIGH.
          No ale są to prezenty o których nie ma pojęcia, kupione za "drobne" w realu smile
      • 5tato76 Re: Lalka Flying Fairy Flutterbye opinie-bardzo p 21.12.14, 19:41
        Dołączę się do tematu, poza opisanymi minusami te wróżki to po prostu BADZIEW. Kupiona w Tesco na Mikołaja już pierwszego dnia się uszkodziła jak spadła a wiadomo tego typu zabawki spadają albo się od mebli odbijają. Kupiłem uszkodzoną i pozamieniałem uszkodzone elementy. Zabawa trwała max tydzień i znów zabawka jest zepsuta. Szkoda pieniędzy, nie kupujcie tego!!!
    • inia25 Re: Lalka Flying Fairy Flutterbye opinie-bardzo p 18.11.14, 11:07
      Nie warto.
      Moja 5 latka dostała taka od koleżanki ( 10 latka dostała na gwiazdkę od chrzestnej...).
      Nie dość że szybko się rozładowuje, to po prostu nie jest jakąś fascynująca zabawką. Jest teśc dość delikatna .
      Znudziła się już po 2 dniach.
      Leży teraz w pudle i czeka na zlitowanie.
    • balbins Re: Lalka Flying Fairy Flutterbye opinie-bardzo p 18.11.14, 21:27
      Właśnie dziś otworzyłam paczkę,wróżkę miała córka dostać na urodziny.Niestety,nie lata więc będę ją reklamować.
      • edyta_32 Re: Lalka Flying Fairy Flutterbye opinie-bardzo p 19.11.14, 07:20
        jak przychodzi nie działający prezent to wkurzające - wiem, ale prosze Cie bardzo napisz czy to ta oryginalna droga? czy ta tańsza?
        jakbys mogła wrzucic linka toooo bede baaardzo wdzieczna.
        • misiaa1984 Re: Lalka Flying Fairy Flutterbye opinie-bardzo p 06.12.14, 11:37
          Hej, też się zastanawiałam nad kupnem lalki oryginalnej cobi czy nieco tańszej wersji wróżki ok 90 zł dla siostrzenicy . Lalki są do siebie bardzo podobne i tak naprawdę rozróżniam je tylko po podstawce ładującej (cobi ma na nóżkach). Nie biorę pod uwagę żadnych powystawowych, sprowadzanych z Anglii i uszkodzonych. Jeśli "pracowały" już na wystawach to raczej na ładowarce będą non stop i nie ma na nie gwarancji. Co do nowych lalek to raczej skuszę się jednak na cobi z tesco niż tą tańszą: allegro.pl/show_item.php?item=4868627992&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C582any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 dlaczego? widziałam filmik na youtube jednej i drugiej: ta cobi jak się opanuje latanie to spokojnie "lewituje" nad ręką www.youtube.com/watch?v=2cmbVIgQ7Bo , natomiast ta tańsza lata ciągle odbijaja się od ręki i do tego jak się rozkręci to lata jak wściekła filmiki poglądowe: www.youtube.com/watch?v=TIZkZY-J5As www.youtube.com/watch?v=zyJg2ytTygo oraz - mąż zauważył tą różnicę i stwierdził, że tandeta nie do opanowania! przyznam, ze kusiła mnie ta tańsza wersja bo dodatkowo lalka świeci, ale jak ma latać jak szalona i obijać się dookoła to zrezygnowałam. Więc wygrała ta z cobi smile napisz mi proszę co Ty wybrałaś dla córeczki smile
          • misiaa1984 Re: Lalka Flying Fairy Flutterbye opinie-bardzo p 06.12.14, 11:44
            www.youtube.com/watch?v=FmvoreMdEt8 - wydaje mi się, ze ta z cobi "lepiej" lata smile
          • jagodasoft2 Re: Lalka Flying Fairy Flutterbye opinie-bardzo p 21.12.14, 22:09
            Ja też sie nad nią zastanawiałam, do momentu kiedy na allegro zobaczyłam kilkadziesiąt aukcji z uszkodzonymi wrózkami i uznałam że to badziew, wszystkim psuje sie to samo więc widać to standart
            • edyta_32 Re: Lalka Flying Fairy Flutterbye opinie-bardzo p 22.12.14, 08:15
              ja kupiłam tą w tesco cobi w promocji za 139 zł. jaka bedzie-trudno powiedziec. wypowiem sie po gwiazdce.
              • fredy58 Re: Lalka Flying Fairy Flutterbye opinie-bardzo p 27.12.14, 23:08
                i co dziewczyny właśnie zbliżają się urodziny mojej córki i sobie zażyczyła tą lalkę trochę nie wiem czym sie sugerować bo rozpiętość na all jest od 50 - 200 i jestem zielona w tym temacie - którą polecacie? Macie już wyrobione zdanie po świętach?
    • marysiaikrysia Re: Lalka Flying Fairy Flutterbye opinie-bardzo p 23.01.15, 22:12
      Moja córka dostała tę lalkę od św. Mikołaja, lalka jak upada do uszkadza się taka maleńka plastikowa zębatka, po chwili używania już się zepsuła. Po długich poszukiwaniach znalazłam pana od napraw (stoisko z zabawkami sterowanymi), naprawa to kosz 30 zł. Niestety po chwili używania znów zabawka się zepsuła (poszła ta sama zębatka). Gorąco odradzam tę laleczkę, bo popsuje ona wam dużo nerwów.
      • fredy58 Re: Lalka Flying Fairy Flutterbye opinie-bardzo p 30.01.15, 00:08
        wszystkie lalki popsute czy komuś jeszcze przetrwała?
        • edyta_32 Re: Lalka Flying Fairy Flutterbye opinie-bardzo p 30.01.15, 08:26
          Moja dostała na gwiazdkę.Póki co jeszcze działa. Fakt,że jest trudna w prowadzeniu rączką i lata raczej jak chce, ale jest przy tym sporo zabawy i smiechu. Moja córcia mówi,że to lalka wariatka. Natomiast syn 2 lata jak ją widzi latającą to sie straaasznie jej boi i wpada w histerię sad ja kupiłam tą z Cobi w Tesco. W razie co bede reklamowała. Może Wy kupowałyście te na allegro ? tańsze, czy też te z Cobi?
      • iberka Re: Lalka Flying Fairy Flutterbye opinie-bardzo p 30.01.15, 10:04
        normalnie to takie zepsucie powinno być reklamowane, naprawa na własną rękę pozbawia prawa reklamowania u sprzedawcy.
        Moja Zosia ma wersję z butelką ( tą na sznurek), dostała ją 1 maja na urodziny i do dziś zabawka działa bez zarzutu. Zosia bawi się nią bardzo często, poza tym korzysta z niej także zaprzyjaźniona 3 latka i nic się nie dzieje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka