jaga1808 26.11.14, 22:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yuppiki Re: Jak urządzić pokój dla niemowlaka? 09.02.15, 15:52 pokoj dla nastolatka rozumiem, ale dla niemowlaka? przeciez osesek potrzebuje mamy, a nie swojego pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
nowamama2 Re: Jak urządzić pokój dla niemowlaka? 09.02.15, 21:51 bzdura.... niemowlkowi nie będzie dobrze w chaosie, w pstrokatych kolorach gdy lego łóżeczko będzie stało koło właczonej pralki. I na co mu wtedy mama ? Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Jak urządzić pokój dla niemowlaka? 10.02.15, 15:16 Masz pralkę w sypialni? Wow Odpowiedz Link Zgłoś
nowamama2 Re: Jak urządzić pokój dla niemowlaka? 10.02.15, 15:37 Nie mam pralki w sypialni ale jeden pokój graniczy właśnie z łazienką, gdzie owa pralka stoi. Nie zdecydowałam się na urządzenie tam pokoju dziecka ze względu na hałas. Nie wiem dlaczego większosć rodziców jest przekonana, że dziecku wystarczy jakiś materac, kawałek ścierki do przykrycia i matka. Ja jestem zwolenniczą teorii, ze dziecko czuje się bezpieczne otoczone znanymi i bezpiecznymi przedmiotami, w pokoju musi być spokój ( nie mylić z cisz), przyjazne kolory, jakas muzyczką puszczona w tle ( nie cały czas) a nie że obojętnie gdzie. Dziecko powinno mieć swoje stałe miejsce, które jest tylko jego. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Jak urządzić pokój dla niemowlaka? 10.02.15, 17:16 Moje dziecko śpi z nami w pokoju,w swoim łóżeczku i bardziej to ja się nie wysypiam niż mój synek,bo wystarczy że piernie i już się budze.Strasznie mam czujny sen.On się budzi 2 razy w nocy a ja ze 20....Też rozważam spać w drugim pokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Jak urządzić pokój dla niemowlaka? 10.02.15, 18:26 tylko ze niemowlakowi wlasny pokoj nie jest do niczego potrzebny. Chyba, ze jako skladzik na graty, wozki, pieluchy i nosidla. Moim zdaniem najwczesniej poltoraroczniakowi-dwulatkowi urzadzenie wlasnego pokoju ma sens Odpowiedz Link Zgłoś
mag1982 Re: Jak urządzić pokój dla niemowlaka? 10.02.15, 21:36 U nas już drugi raz łóżeczko robi za składzik zabawek bo córka śpi ze mną. Z resztą nad ranem to i starsza porzuca swój pokój i przychodzi pognieść z nami w łóżku. Odpowiedz Link Zgłoś
anecz_ka85 Pokój dla niemowlaka 09.05.16, 11:52 Nie jestem fanką urządzania pokoju dla niemowlaków, ale to dobry moment na wymianę mebli w naszym pokoju. Bobas musi mieć swoją szafkę, trzeba zmieścić także gdzieś łóżeczko. Możecie polecić jakieś fajne meble? Odpowiedz Link Zgłoś