Dodaj do ulubionych

allegro-problem ze sprzedawcą

12.01.16, 17:31
Witam,
Zareklamowałam towar u sprzedawcy, wcześniej zgłosiłam mailem wadę, dostałam odpowiedź: cytuję: "proszę o odesłanie jednej wadliwej poszewki listem poleconym, do przesyłki proszę dołączyć informację kto odsyła i w kilku słowach o co chodzi."
Wysłałam list polecony Pocztą. Zadzwonili, reklamacje uwzględnili, ale nie chcą oddać pieniędzy za wysyłkę tego listu, ponieważ mogłam za darmo oddać Inpostem. Fakt, nie zwróciłam uwagi, mnóstwo przesyłek przed świętami. Ale jak byk napisane, że listem poleconym, więc po prostu wysłałam. Na moje kolejne maile odpowiadają, że nic nie pisali o wysyłce Pocztą Polską i próbuję od nich wyłudzić pieniądze. Ręce mi trochę opadają i już nie wiem, co robić. To moja wina faktycznie? Powinnam ja to była sprawdzić wszystko? Czy jednak nie odpuszczać? Doradzi ktoś? uncertain
Obserwuj wątek
    • els.ol Re: allegro-problem ze sprzedawcą 12.01.16, 18:03
      Warto się tak użerać za kilka zł?
      Oni nie napisali, że ma to być list Pocztą Polską, Ty nie zauważyłaś, że masz darmowy zwrot Inpostem (LIST POLECONY!) - więc moim zdaniem wina jest Twoja, więc przełknij stratę kilku zł, a na następny raz działaj przytomniej.
    • patatajowa Re: allegro-problem ze sprzedawcą 12.01.16, 18:10
      oczywiscie mozesz nie odpuszczac, zaangazowac rzecznika lub federacje konsumentów.
      powinnas dostac zwrot za odsyłke reklamowanego towaru jesli reklamacje uznano.
      albo odpuscić i cieszyc sie ze zwrócili za towar wink
      ale prawo jest po twojej stronie .
      • els.ol Re: allegro-problem ze sprzedawcą 12.01.16, 19:36
        [b]Patatajowa[b] czy na pewno?
        Dali możliwość bezpłatnego zwrotu, a przez gapiostwo wysłała płatną przesyłką pocztową, więc jak dla mnie firma jest ok.
        • patatajowa Re: allegro-problem ze sprzedawcą 12.01.16, 20:32
          no tak oni nie doprecyzowali, ona nie sprawdziła dlatego twoja rada z pierwszego posta słuszna wink
          • delthga Re: allegro-problem ze sprzedawcą 13.01.16, 22:09
            Darmowy zwrot miałam paczkomatem. Poprosili o list polecony i się upierają, że to to samo uncertain Dla mnie nie uncertain
            • patatajowa Re: allegro-problem ze sprzedawcą 14.01.16, 07:53
              w przypadku inpostu mozna uznac ze to to samo. moim zdaniem racje ma sprzedawca.
    • renata28 Re: allegro-problem ze sprzedawcą 12.01.16, 20:45
      Jeśli było napisane, to niestety Twoja wina sad
    • lucyjkama Re: allegro-problem ze sprzedawcą 12.01.16, 21:46
      Sprzedawca zwraca za najtańsza opcję zwrotu (w tym wypadku darmowy in-post).
      Gdyby ci przyszło do głowy wysłać kurierem, takim co to na godzinę dostarcza, nawet w niedzielę za 200 zł to też chciałabyś zwrotu?
      • delthga Re: allegro-problem ze sprzedawcą 13.01.16, 22:14
        Nie doprecyzowałam, darmowy zwrot miałam paczkomatem, a sprzedawca poprosił o list polecony. Kupiłam pościel - poszewki na poduszki były sztukowane i z błędami materiału. Sprzedawca powiedział, że uznaje reklamacje i przyśle nowe. Przyszła, nadal sztukowana, bez błędów. Abstrahując od przesyłki, czy to normalne, że pościel jest z jednej strony sztukowana. Sprzedawca twierdzi, że tak musi być na zamek, tylko, że zamek jest kompletnie w innym miejscu. Pościel była prezentem, już się najadłam wstydu, że hej.
        • aurinko Re: allegro-problem ze sprzedawcą 13.01.16, 22:47
          Sztukowana pościel? z resztek chyba szyją uncertain a minęło 14 dni od otrzymania przesyłki? jeśli nie to zgłoś im odstąpienie od umowy i odeślij bubla (darmowym paczkomatem).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka