Dodaj do ulubionych

Pościel DREWEX czy TOMI???

09.01.05, 22:43
Witam!!!
jestem w 29 tygodniu ciazy i zaczynam kompletowac wyprawke. Jestem obecnie na
etapie poscieli do lozeczka. Poniewa mieszkam w malym miescie, wiekszosc
rzeczy kupuje przez Internet. Najpierw wypatrzylam sobie posciel TOMI,
niedroga i ladna, ale ostatnio rozwazam posciel Drewex, tylko, ze jest
drozsza. Mam wobec tego prosbe do was.Ktora bardziej polecacie, moze macie
posciele tych firm???Nie moge ich dotknac i przekonac sie osobiscie co do ich
jakosci. Prosze wiec o rade. Dziekuje. Kasia i Szymus 29tc
Obserwuj wątek
    • ewa154 Re: Pościel DREWEX czy TOMI??? 10.01.05, 08:59
      Osobiście uważam, że nie warto kupować pościeli firmowych - są bardzo drogie.
      Ja będąc w ciazy kupiłam 1 komplet za ok 60-70 zl, ale nie pamietam firmy...
      Ja postanowiłam poradzić sobie w inny sposób. Kupiłam materiał na pościel i
      mama uszyła mi 1 komplet (przynajmniej jest w sam raz na kołderkę - poszwa z
      tej firmowej pościeli jest troszkę za mała), a trzeci komplet kupiłam w
      promocji w makro za ok 30 zl.
      Ewa - mama Oli

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=15554803&v=2&s=0
      • agnysek Re: Pościel DREWEX czy TOMI??? 10.01.05, 10:14
        ja mam inne doświadczenia - ceny nie biorą się z kosmosu.
        Zauważcie że każdy producent ma komplety w różnych cenach - od czego to zależy-
        od jakości materiału , zdobień, aplikacji ale róznież od wielkości czy grubości
        ochraniacza.

Najpier miałam tanią pościel z ochraniaczem a raczej pseudoochraniaczem - bo
        był to kawałek szmatki.
        Szukałam pośiceli z ochraniaczem wysokim, grubym i na całą długość łóżeczka.
        Znalazłam właśnie z drewexu - jak zobaczyłam ceną to zwątpiłam ale teraz po
        ponad 2 letnim używaniu wiem że ta pościel była warta tej ceny (zwłaszcza ten
        super ochaniacz dzięki kóremu nie słysze po nocach głuchego dziwieku jak moje
        dziecko uderza o łózeczko)
        • ewa154 Re: Pościel DREWEX czy TOMI??? 10.01.05, 12:31
          Ja nie potrzebowałam ochraniacza. Mam łóżeczko turystyczne. Interesowały mnie
          tylko i wyłącznie poszwy. A jakość materiału, z którego uszyła pościel moja
          mama lub ta kupionego kompletu w makro niczym sie nie różni od firmowego
          kompletu pościeli. Wzory tych pościeli też są ładne - w kolorowe misiaczki.
          Zresztą kupując np materiał same wybieramy wzory, a jest z czego wybierać. I
          nadal uważam, że nie warto przepłacać jeśli nie trzeba.
          • grochalcia Re: Pościel DREWEX czy TOMI??? 10.01.05, 14:22
            ladnie, dwie rozne opinie....mi sie bardzo podoba ta drewexu, jest bezowa, a na
            srodku ma takie spiace misie.....ale wlasnie, jest droga, bo za poszewki,
            ochraniacz i baldachim trzeba zaplacic 199 zl....do tego kolderka, podusia,
            przescieradla...o jejku....wiec nie wiem, czy jest to warte tej ceny.
            • katarzyna_b1 Re: Pościel DREWEX czy TOMI??? 10.01.05, 14:36
              Chyba sama wczesniej interesowałam się tą pościelą. Bardzo mi się podobała... w
              internecie. Jak ją zobaczyłam w sklepie przestała mi się pobobać... również jej
              nieuzasadniona cena. W końcu kupiłam dwa razy tańszą pościel, z bardzo fajnym
              ochraniaczem.

www.blanca.com.pl/blanca/oferta-produkty.php
              (wydaje mi się, że komplety exclusive są bardziej miekkie niż eco).

Pozdrawiam,

• leli1 Re: Pościel DREWEX czy TOMI??? 10.01.05, 15:53
                pierwsza posciel kupilam z drewexu, powiedzmy z tej sredniej połki (kosztowala 85 zl) i jest do niczego. Ochraniacz za miękki, posciel byla na guziki ktore szybko sie oderwały (dlaczego??) i całe szczescie ze zdążyłam je przechwycic przed moim synkiem. Potem kupiłam mniej wiecej w tej samej cenie z Gluck i tą sobie chwale. Ma suwaczki co wazne i ochraniacz jest solidny.
                Tomi nie znam.......ale Gluck polecam.
              • grochalcia Re: Pościel DREWEX czy TOMI??? 10.01.05, 17:05
                Kasiu, sliczna jest ta posciel, ale oni sprzedaja tylko sklepom, nie osobom
                prywatnym (((((a ja musze zamowic przez internet. Chyba faktycznie ten drewex
                za drogi. Szkoda, ze nikt nie zna firmy Tomi....
    • pia_ Re: Pościel DREWEX czy TOMI??? 10.01.05, 16:09
      Materiał na pościel kupowałam w sklepach z resztkami materiałowymi z Bielbawu
      (duzo firm ma pościel robioną z tych materiałów), ochraniacze jednobarwne
      kupowałam osobno w Ikei lub firmy Gluck, prześcieradełka frotte z Drewexu. W
      sumie pościel (1 kpl) kosztowała mnie 45 zł (z uszyciem), ochraniacz Ikea 39
      zł, nie pamiętam ile prześcieradło. Za drugi komplet pościeli z ochraniaczem
      zapłaciłam 150 zł - robiła go dziewczyna zajmująca się pachworkiem i teraz mamy
      niesamowite latajace aniołki na kołderce i chmurki na ochraniaczu (po wielu
      praniach jest jak nowy, wysoki i nadal sztywny).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka