zyna 18.09.05, 15:35 A raczej nie o samo łóżko, a o materac Zdecydowalismy się na zakup tego łóżka i w związku z tym mam pytanie czy na ten dzielony, trzyczęściowy materac można dokupić jakieś prześcieradło z gumką? Domyślam się, że jeśli tak to tylko jakieś Ikeowskie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hratli Re: Pytanie o łózko ATELES z Ikea 18.09.05, 16:27 ja sie tez dopisuje do pytania. kupilam to lozko, bedac w ikei szukalam przescieradla, nie udalo mi sie znalezc. ale spieszylam sie bardzo, wiec moze jest??? Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Pytanie o łózko ATELES z Ikea 18.09.05, 18:35 Mamy podobne łóżko i ten sam dzielony materac. Prześcieradło mamy zwykłe - a te części materaca, które są w pionie, po prostu są bez prześcieradła - Wojtek i tak na nich przecież nie leży. Co jakiś czas pokrycie tego materaca można zdjąć i wyprać, więc nie ma problemu z utrzymaniem czystości. Nic mi nie wiadomo, żeby do tego materaca było specjalne prześcieradło. Możesz kupić prześcerało z gumką 140x80 cm - ale to będzie i tak na tę jedną część materaca. Odpowiedz Link Zgłoś
ewitek01 Re: Pytanie o łózko ATELES z Ikea 19.09.05, 13:42 informacji osobiście jeszcze nie sprawdziłam, ale koleżanka dokupiła do takiego materaca prześcieradło w ikei; Odpowiedz Link Zgłoś
zyna Do Ewitek01 20.09.05, 14:00 Jeśli możesz to dowiedz się co i jak z tym prześcieradłem. Jak się nazywa? Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
barbara15 zwykłe idealnie .. 21.09.05, 11:18 tak ,można kupić zwykłe prześcieradło z gumką w każdym sklepie. Rozmiar to chyba 150 x 200. Mam dwa i świetnie pasują, tylko, że my mamy już łóżeczko rozłożone w całośći. Odpowiedz Link Zgłoś
zyna A barierka??? 21.09.05, 14:50 No właśnie z materacem rozłożonym całkowicie to nie ma problemu, bo faktycznie nałoży się jedno prześcieradło i już A mi chodzi o to czy mozna dokupić do tego materaca takie trzyczęściowe prześcieradło (ale sobie wymysliłam! Jedna część większa na środek i dwie mniejsze na boki? I jeszcze jedno pytanie, czy do tego łózeczka Ateles można dokupić i zamontować taką barierkę zabezpieczającą? Jeśli tak to poproszę o jej nazwę i najlepiej link, bo na stronie Ikeii nie mogę jej znaleźć. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.wis Prześcieradło dostępne w IKEA !!! 21.09.05, 21:30 My mamy identyczne łóżeczko prześcieradła (3 cz.) kupiłam w IKEA - na dziale z pościelą dla starszaków w IKEA na Targówku zaraz za "wystawką" łóżeczek jak kupowałam był tylko jeden komplet do wyboru (my łóżeczko kupiliśmy ponad rok temu) bawełniany na gumkę, kolor biały. Cena ok. 80 zł. Teraz widziałam jako nowość nowy zestaw, ulepszony prześcieradło zakłada się na cały materac i zapina na suwak. Miłych poszukiwań Ja też wybieram się po nowy komplet, bo dwa komplety to zdecydowanie za mało Odpowiedz Link Zgłoś
zyna Re: Prześcieradło dostępne w IKEA !!! 21.09.05, 21:32 Znalazłam! )) www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&langId=-27&productId=52987 To teraz proszę jeszcze o podpoiwiedź w sprawie barierki. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.wis właśnie chciałam wkleić link :) i cena atrakcyjna 21.09.05, 21:59 a co do barierki, to nie mam pojęcia, jak my kupowaliśmy łóżeczko nie było do tego łóżeczka barierki (tz. bejcowanej) ale są do sosnowego i białego. Ja kupiłam barierkę w Mothercare, ale szybko ją zdemontowałam Odpowiedz Link Zgłoś
zyna Re: właśnie chciałam wkleić link :) i cena atrakc 21.09.05, 22:04 Dzięki My i tak to łóżeczko będziemy (stolarz) bejcować jeszcze raz, bo kolor nam trochę nie pasuje do reszty więc i barierkę dałoby się zabejcować. A do tych białych i sosnowych barierek możesz podać jakiegoś linka? Odpowiedz Link Zgłoś
zyna Re: właśnie chciałam wkleić link :) i cena atrakc 21.09.05, 22:05 A jak wygląda ta mothercare? Nie chcesz jej przypadkiem jakoś tanio sprzedać? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.wis Re: właśnie chciałam wkleić link :) i cena atrakc 21.09.05, 22:13 to sosnowe na stronie jest bez barierki chodzi mi o to łóżeczko - www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&productId=11210&langId=-27&parentCats=10106*10196 inne tutaj są w zestawie razem z łóżeczkiem, jak kupowałam były również oddzielnie do kupienia, teraz pewnie też są na tych ich stronach www nie ma połowy asortymentu www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&langId=-27&productId=53016 www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&langId=-27&productId=53330 Odpowiedz Link Zgłoś
zyna Re: właśnie chciałam wkleić link :) i cena atrakc 21.09.05, 22:17 Bardzo dziekuję Jutro jadę do Ikeii i przynajmniej wiem czego szukać A prześcieradła trzyczęściowe na chwilę obecną są niestety w Warszawie niedostępne Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.wis mothercare... 21.09.05, 22:29 Niestety barierkę sprzedałam już dawno temu Kupiliśmy ją w Mothercare na Marszałkowskiej, ponieważ tylko tam były mebelki i to baaardzo mały wybór, teraz chyba nie ma wcale mebli? wyglądała tak: www.mothercare.com/invt/lr0508&bklist=icat,5,shop,shokidsbedroom,kidfurniture,furbedguards0 może będzie prościej jak zrobi ją stolarz, może i taniej ? a może też będzie zbędna... Odpowiedz Link Zgłoś