Dodaj do ulubionych

Kiedy będziecie kupować prezenty

11.10.05, 14:41
Myslałyscie już o prezentach gwiazdkowych? Kiedy najlepiej rozpocząć
poszukiwania? Kiedy można kupić coś okazyjnie i gdzie? I jeszcze jedno- czy
kupujecie dużooo zabawek czy raczej konkretne i jedną-lub dwie? Nie
chciałabym przesadzić a jest wiele które mi się podobają! Tylko czy synkowi
się spodobaja??
Obserwuj wątek
    • rysia30 Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 11.10.05, 14:56
      Ja zawsze czekam do reklam telewizyjnych. Mój synek zawsze się napala na coś co
      tam zobaczy. Potem uważnie czytam ulotki z hipermarketów. W zeszłym roku
      upatrzył sobie mój Misiek statek lego, którego sugerowana cena to 399. Ja go
      kupiłam za 199 w Realu- sama nie mogłam uwierzyć, że taka różnica w cenie.
      Jeszcze zameczek rycerzy (lego) zamiast 275, kosztował 1959 (na Wileńskim).Więc
      spełniłam zachcianki i przy tym zaoszczędziłamsmile
    • pia_ Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 11.10.05, 15:07
      Jeśli chodzi o Lego, Play-Doh, Fischer-Price to będę czekała do ostatniej
      chwili, bo promocje w hipermarketach są czasami niesamowite. Natomiast jeśli coś
      upatrzyłam sobie innych firm, które z promocji i obnizek nie słyną to staram się
      kupować te rzeczy wcześniej, aby wydatek finansowy rozłożyc w czasie.
      Co do ilości zabawek - to ja jestem zdania nieważne ile i jakie, ważne aby były
      to zabawki sensowne, rozwojowe i mogące dziecko zainteresować na bardzo długo.
      Dlatego u nas ciastolinowe zestawy będą górą, no i pewnie dużo, dużo cudownych
      książeczek.
      • edytek1 Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 11.10.05, 16:29
        Dla rodziny skorzystam z promocji i zaczynam kupować już adla gwiazdy czekam aż
        do Miolaja napisze.
    • greenland Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 11.10.05, 16:38
      Dla rodziców i teściów już mam wink (od kilku dni)Dla siostry i siostrzeńca kupie
      pod koniec tego miesiaca lub na początku przyszłego a dla dzieciaczków (sztuk 3
      w rodzinie) kupię w grudniu - czekam na fajne promocje wink
      Rozkładam koszty na 3 miesiące aby mniej bolało wink))
      • ursgmo Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 11.10.05, 18:22
        Ja zaczynam powoli kupować we wrześniu . Wiem że z niektórych zakupów nie ma
        co odkładać na później . Niektórych książek , zabawek czy gier , nie ma w
        marketach bądź są w marnym wyborze. Zamówiłam np. serię o zółwiku Franklinie
        prosto z wydawnictwa , gdzie tytułów jest coś koło 25 a nie jak w markecie 5-
        6 , a do tego można kupić maskotkę ( w Smyku od tygodni tylko plecak ) oraz
        piękne świąteczne kasety , których nie widziałam nigdzie indziej.
        Wcześniej też zaczynam kupować (przy każdej bytności w markecie) jakieś ubranko
        dla Barbie , bo na kupienie na raz większej ilości tuż przed gwiazdką byłoby
        mi poprostu szkoda pieniędzy.
        Do grudnia natomiast poczeka np. interaktywny kotek dla córki czy samolot lego
        dla synka , bo takie rzeczy z reguły bywają w promocjach w marketach.
        Prezentów kupuję dużo (nie potrafię się oprzeć ) ale stawiam na jakość i są to
        zakupy przemyślane .
        • carminamama Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 12.10.05, 00:29
          Hehehe, a ja myslalam ze tylko mi sie na rozum rzuciłowink i zaczelam jakis czas
          temu kupowac prezentysmile)

Dla corki juz troche mamy wlasnie dzieki skozystaniu z promocji (tyle ze
          angielskiej) - Lalke Annabell, i niektore ksiazeczki upolowane po super
          okazyjnych cenachsmile))
          Reszta zabawek poczeka do promocji a ja tymczasem poluje na prezenty dla
          dorosłychsmile))

Moze macie jakies pomysły na prezenty (niestety musza byc niedrogie) dla babc i
          prababc?
          • greenland Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 12.10.05, 08:41
            Dla babc i prababć to ja proponuję kalendarze z fotkami wnucząt wink
            • greenland Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 12.10.05, 08:44
              I jeszcze dla babc to polecam apaszki - w zeszym roku kupilam babci i byla
              zadowoona (dobralam kolorek do plaszcza).
            • carminamama Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 13.10.05, 01:14
              Własnei o tym zapomniałam, dzieki za przypomnieniesmile
              A znacsz/znacie moz emiejsca w okolicach warszawy lub internetowo gdzie mozna
              niedrogo zamowic takowe i wg. wlasnego projektu? (bo ja grafik to sobie sama
              zrobie najlepiejwink))) ja znam drukarnie ale same wysokonakladowesad
    • greenland Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 12.10.05, 08:43
      > czy kupujecie dużooo zabawek czy raczej konkretne i jedną-lub dwie?

ja preferuje jedną, dwie konkretne (takie wyczekane, wymarzone, albo
      wartościowe pod względem edukacyjnym) niz 10 badziewnych.
      • leigh4 Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 12.10.05, 12:28
        Ja też już mam część prezentów. Zaczynam zakupy duużo wcześniej, bo u nas mamy
        w list i grudniu aż cztery prezentowe okazje dla małego(urodziny, imieninki,
        mikołaj i gwiazdka), a na Święta sporą rodzinkę, więc jednorazowy wydatek byłby
        bardzo dotkliwy dla kieszenismile
        Dla synka mam już parę drobiazgów upolowanych w bardzo dobrych cenach, przed
        Świętami będę polować na jakiś ekstra zestaw lego duplo(choć obawiam się , że
        obędę się smakiem, bo z tego co pamiętam, w ubiegłym roku duplo a promocji było
        b. małosad
        A może któraś z Was pamięta, jak było z duplo w ubiegłych latach przed
        Świętami? Bo te promocje zwykle powtarzaja się, albo są b. podobne.Z góry
        dziękuję za pomocsmileJa służę pamięcia odnośnie do zabawek fisher price
        iplayskool, bo tymi bylam w ubiegłym roku zainteresowana-gdyby kogoś
        interesowało, chętnie pamięć odświeżęsmile
        • leigh4 Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 12.10.05, 12:32
          Acha, może troche nie na temat, ale upatrzyłam sobie coś takiego na tegoroczny
          hit prezentowy dla synka:
          www.sklepdladziecka.bel.pl/product_info.php/products_id/1813
          Tylko ta cena..sad
          • pia_ Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 12.10.05, 15:32
            He, he droga koleżanko skad ja znam tę zabawkę smile
            Jak się zdecydujesz, to wiesz gdzie masz taniej smile))
            • alexsc Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 12.10.05, 16:06
              a przeznaczone od lat?
              • leigh4 Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 12.10.05, 16:48
                Napisali, że od dwóch-mój synek w Wigilię skończy dwa, więc myślę, że będzie w
                sam razsmile
                • madzialena11 A co myślicie o tym ???? 12.10.05, 17:41
                  www.allegro.pl/show_item.php?item=66758574
            • marcyszka Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 12.10.05, 22:19
              Gdzie można ja kupić taniej?
              • pia_ do macyszka 13.10.05, 11:47
                zapraszam na priva, napisz co Cie interesuje smile
            • greenland do Pia :) 13.10.05, 07:58
              Pia - gdzie taniej, gdzieeee??? wink)) Zdradz tajemnicę droga kolezanko big_grin
              • pia_ do Greenland 13.10.05, 11:48
                zapraszam na priva, przemyśl co Cię interesuje i daj znać.
          • kasiab20 Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 26.10.05, 17:08
            Polecam na gwiazdke zabwaki edukacyjne LeapFrog- beda dostepne w Polsce od ok
            15 listopada. W tej chwili sa juz (przynajmniej niektore)w Warszawie w sklepie
            Panda w Arkadii. Niestety nie najtansze, ale naprawde genialne zabawki
            edukacyjne. Dla dzieci w roznym wieku. Wiecej info o zabawkach na
            www.smartoys.pl lub na www.leapfroguk.com.W najblizszym czasie beda uzupelniane
            informacje o sklepach, gdzie mozna je kupic i wiecej informacji o
            poszczegolnych zabawkach.
            Polecam !
            KB
            • leigh4 Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 26.10.05, 17:24
              Czekamy z niecierpliwościąsmile A jak na razie odradzam zakupy w "pandzie" w
              arkadii, bo to chyba njdroższy sklep z zabawkami w Warszawie(farma little
              people kosztuje tam prawie 300zł-to tak dla porównania).
    • agni71 Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 12.10.05, 21:17
      Ja chyba poczekam do grudnia, licząc na ciekawe promocje. Póki co notuję sobie
      pomysły na prezenty dla córek. I jakoś mam więcej propozycji dla starszej, 3-
      latki, niż dla młodszej, która w Święta będzie miała półtora roku. Może
      podsuniecie jakiś pomysł?

aga
      • alexsc Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 12.10.05, 21:30
        Niestety też nie mam konkretnych pomysłów. A jak już coś sobie upatrzyłam to
        oczywiście nie mogę tego kupić bo u nas tego jeszcze nie masad
        Nie wiem dlaczego niektóre produkty trafiają do nas bardzo poźno albo wcale?
        jak zamówić coś z USA nie mieszkając tam?
        • leigh4 Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 12.10.05, 22:09
          Fajna ta klawiatura. Ale nie za tę cenęsad

Alexsc, a co fajnego znalazlaś, niedostępnego u nas? Ja czasami kupuję w usa,
          przez mieszkających tam znajomych. Można też kupić w sklepie internetowym(jeśli
          oczywiście sklep honoruje płatność kartą kredytową z Polski) i wysłać do firmy
          Polamer i zlecić jej wysłanie tego do Polski. Ale niestety po obliczeniu
          kosztów wszelkich(czyli podatków, kosztów wysyłki ze sklepu do polameru, a
          potem z polameru do Polski) wychodzi kwota bajońskasad
          • carminamama Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 13.10.05, 01:33
            A przy okazji prezentow dla maluchow...

moze ktos mi powie czy warto jeszcze kupowac Farme little People dla 19
            miesieczniaka?
            Mamy juz klocki duplo ktorymi sie swietnie bawi (na razie duze wiaderko) i
            sporo zabawek rozniastych fisher Price'a z dziwkami ale głwnie sortery i
            klocki...czy w tym wieku i pozniej bedzie sie jeszcze bawiła farma?

Nie chce utopic sporej w koncu sumy w prezencie na miesiac czy dwa...
            zwierzątka gumowe i plastikowe bardzo lubi, ale moze lepsza farma Lego za jakis
            czas? (bo na teraz troche dla nas za droga)

a moze jakis inny zestaw Little People?

jako alternatywe na te swieta calkiem odmienną rozwazamsmile
            www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&productId=16269&langId=-27&parentCats=10106*10196

ktos moze ma?poleca? hehehe sobie chetnie bym kupiławink
            • carminamama AAAA.....co za literowka! przepraszam!!:-))))) 13.10.05, 01:35
              "rozniastych fisher Price'a z dzwiekami" ...miało byc oczywiściewink)))
              • dorotafx Re: AAAA.....co za literowka! przepraszam!!:-)))) 13.10.05, 08:53
                A ja mam ochotę kupić maluszkowi jakieś książeczki ale takie w których coś się
                dzieje (rusza, otwiera) no i koniecznie muszą być o pojazdach (pociąg, traktor
                ito) może coś zaproponujecie bo jeszcze nic ciekawego nie znalazłam. Polećcie mi
                jakąś tanią i dobrą księgarnię internetową. Aha mój maluszek ma 17 miesięcy.
          • alexsc Do Leigh4 13.10.05, 09:01
            Och znalazłam piękną szopkę pod choinkę Little people. Mam normalnie świra i
            MUSZĘ ja mieć, nawet bardziej ze względu na siebie niż na synkasmile
            podam linka z ebaya niemieckiego (ale w usa taniej- 30 dolców)
            a Ci twoi znajomi jak przekazują Tobie te rzeczy które zamówisz? Może mi
            pomożesz??
            cgi.ebay.de/Little-People-Weihnachten-Krippe-DELUXE-Schafhirten_W0QQitemZ6005081213QQcategoryZ100126QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZVie
            wItem

poza tym w satnach sa inne zabawki FP których nie ma u nassad
    • izzunia Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 13.10.05, 09:10
      mysmy 98% prezentow kupili w maju i czerwcu - pod koniec pazdziernika ma na
      swiat przyjsc dzidz wiec nie bedzie czasu ani pewnie checi na robienie takich
      zakupow.
    • inia25 Re: Kiedy będziecie kupować prezenty 13.10.05, 09:51
      my zaczynamy prezenty kupować już w styczniu, jeśli coś fajnego nam wpadnie w
      oko. mam już kilka prezentów. Dla Oli np kupiłąm mate AQUADOODLE, jest w
      bobomarkecie przecena, wiec skorzytałam.
      DLa babć i dziadków w zeszłym roku zrobiłam kalendarze, w tym roku zrobię
      albumy wspominkowe z całego roku. Fajne zdjęcia, jakieś pamiątki, mam nadzieję,
      że się ucieszą.
      Mam tylko problem, co kupić noworodkowi który ma na świat przyjść tuż przed
      gwiazdką? Może leżaczek? Albo nosidełko? sama nie wiem.....
      • dorotafx do inia25 13.10.05, 10:02
        i co warta jest ta mata tych pieniążków? Bo mi się wydaje że nawet 39zł to
        trochę dużo jak za taką rzecz. A może sie myle.
        • inia25 Re: do inia25 13.10.05, 10:14
          jeszcze jej nie rozpakowałam, bo nie miałam czasu, dzis wieczorem rozpakuje i
          zobacze co to jest, i wtedy dam ci znac
          • cubus1 Re: do inia25 13.10.05, 11:53
            Ja wlasciwie to nie mam okreslonego terminu.
            Mam liste zapotrzebowania ksiazkowo-zabawkowego i zaleznie od promocji kupuje
            np. zestaw dentysty udalo mi sie dostac w lecie na promocji w Auchan za polowe
            ceny.Podobnie obkupilam syna w zestawy Playmobil ale to chyba na jeszcze
            przyszly rok.
            Ze mna jest taki problem ze niestety jak cos kupie to od razu chce dac i
            wymyslam jakies tam okazje...Tak u nas nie wytrzymuje dlugo Lego bo jak widze
            ze maluch fajnie sie nimi bawi to jakos nie moge wytrzymac faktu ze mam
            schowany taki fajny zestaw smile
            Dlatego czekam na kupno zestawu samolotowego i akcesoriow do kolejki na
            grudzien.Po cichu licze tez na jakies promocje choc ostatnio bardzo kiepsko z
            tym jest.
            A co do ilosci to zawsze obiecuje sobie ze bedzie to jeden duzy prezent ale od
            trzech lat mi nie wychodzi smile
        • pia_ Re: do dorotafix 13.10.05, 11:50
          Jeśli 39 to dużo za taka matę to pomyśł, ze ona normalnie kosztowała (i jeszcze
          kosztuje np w sklepach zobacz Carrefour) ponad 100 zł.
          Cena 39 jest ok, a mata jest fajna, choć u nas znikopis jest faworyzowany bardziej.
          • dorotafx Re: do pia 13.10.05, 12:12
            cena nie jest wysoka tylko jakoś użyteczność tego wydaje mi się mała a może się
            mylę. Mam 17miesięczniaka w domu i teraz się zastanawiam, może naprawdę warto.
            • pia_ Re: do dorotafix 13.10.05, 12:23
              Jeśli maluch lubi rysować to ta zabawka jest idealna, jeśli nie to poczekaj.
              Swoją drogą to genialne rozwiążanie dla małych dzieci, które lubią brać wszystko
              do buzi, bo mazak w tej macie jest wodny, więc najwyżej possie trochę wody. No i
              nie trzeba kupować non stop bloków do rysowania i zbierać połamanych kredek smile
              • hratli Re: do dorotafix 13.10.05, 12:49
                a potem znajdowac te kredki w roznych dziwnych miejscach smile)))

rozmawialam o tej macie z wlascicielka duzego sklepu - faktycznie, jak mata
                weszla do sprzedazy - kosztowala ponad 100 zl - cena absolutnie nieadekwatna do
                tego, co jest w pudelku. nikt nie chcial kupowac. przymierzam sie do zakupu tej
                maty, bo moje dziecko czesto przy okazji malowania, konsumuje ukradkiem kredki
                i robi cudowane makijaze smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka