Dodaj do ulubionych

ECCO kozaczki track uno

21.08.08, 16:11
Dziewczyny co sądzicie o tych bucikach??Czytałam ,że są troszkę
sztywne i gorsze od mountain peak. Chcę kupić dla 16 miesięcznego
dziecka i zależy mi żeby były lekkie i wygodne. Bardzo proszę o radę
Obserwuj wątek
    • jj555 Re: ECCO kozaczki track uno 21.08.08, 19:07
      No to wszystko już wiesz, moim zdaniem bardzo sztywne i źle pracująca podeszwa,
      zresztą pewnie moją wypowiedź na ten temat też czytałaś, jak dla mnie tylko
      mountain, chociaż w tym roku trochę zmienili tą podeszwę i teraz się nazywają
      snowride - na żywo nie widziałam tylko tyle co na stronie ecco, ale ogólnie jest
      podobna do tej podeszwy z mountain peak.
      • jj555 Re: ECCO kozaczki track uno 21.08.08, 19:08
        www.ecco.com/int/en/collection/kids/3/infants/4/index.jsp
        • mercedes552 Re: ECCO kozaczki track uno 22.08.08, 09:35
          Bardzo Ci dziękuję za opinię.Cały czas zastanawiam się czy je
          kupić , cena jest w miarę sensowna bo są z kolekcji z poprzedniego
          roku a z nowej już kosztują dużo więce. Może ma ktoś jeszcze te
          buciki???
          • mmala6 Re: ECCO kozaczki track uno 22.08.08, 11:52
            osobiście nie jestem przekonana, co do tego czy dziecko półtoraczone
            powinno mieć buty z goretexem. Przecież on będzie więcej siedział
            niż chodził, więc lepsze byłyby buciki z cipełym futerkiem a nie z
            membraną.
            Gore tex jest dla osób AKTYWNYCHsmile
            patrz:pl.wikipedia.org/wiki/Gore-Tex
            Półtoraroczniak trochę pochodzi po śniegu ale na specerach będzie
            jeździł zawinięty w ochraniacz na wózku. Trudno to nazwać
            aktywnością.
            • mmala6 Re: ECCO kozaczki track uno 22.08.08, 11:54
              p.s. Track Uno bardziej mi się podobąją na zdjęciu, nie wiem jak w
              Realuwink
              • mercedes552 Re: ECCO kozaczki track uno 22.08.08, 12:52
                Dzięki za radę. Może i masz rację ,że lepiej kupić buciki z
                futerkiem. Ale jakiej firmy??Myślałam o Bartkach ale nie jestem
                przekonana
                • jj555 Re: ECCO kozaczki track uno 22.08.08, 13:14
                  Z tym futrkiem to może i racja, zależy czy dziecko będzie chciało codzić, czy
                  jeżdzić w wózku, nasza właśnie już na 1,5 roku nie chciała jeździć i dużo więcej
                  chodziła, więc nogi raczej miała nawet spocone, ale w wózku trochę marzną. Co do
                  Track uno osobiście uważam, że są tak beznadziejne, że w tym momencie lepiej
                  kupić buty innej firmy, niż sobie nimi zawracać głowę.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=70676710&a=70707328
                  to moja wypowiedź na temat track uno, mogę jeszcze dodać, że dopiero w domu
                  zorientowaliśmy się co jest nie tak z tymi butami i pojechaliśmy wymieniać na inne.
                  • iwek33 Re: ECCO kozaczki track uno 22.08.08, 13:41
                    Bardzo ciepłe zimowe buciki z porządnym futerkiem szyje Antylopa.
                    • mmala6 Re: ECCO kozaczki track uno 22.08.08, 23:27
                      niestety nie pomogę w butach z futerkiem bo nie mieliśmy nigdy. Pierwszą zimę (syn miał rok) mieliśmy bezbutową, drugą w Superfitach z gore texe i właśnie wtedy noga mu marzła. Do dziś nie wiem czy to kwestia butów czy właśnie tego,że mało chodził. A w samochodzie na trasie dom-żłobek nogi mu marzły....Ostatnia zima była w Geoxacch ale po pierwsze zima była kiepska, po drugie syn już dużo więcej chodził i biegał, po trzecie to były inne butywink
                      • iwek33 do mmala 6-pytanko 23.08.08, 10:35
                        A jak zima w Geoxach? Pytam, bo starszemu synkowi kupiliśmy w lutym
                        na wyprzedażach właśnie Geox, no i teraz zastanawiam się, czy to
                        dobry wybór. Zeszłe zimy biegał w Ecco i sprawdziły się super, a
                        latem miał adidasy Geox, które się rozwaliły niestety. Zastanawiam
                        się, czy sprzedać te Geoxy, czy zostawić..
                        • mmala6 Iwek33 24.08.08, 12:41
                          Geoxy były super. Nie rozwaliły się, praktycznie nic się z nimi nie stało, wyglądają jak nówki a syn chodził w nich intensywnie, bo to były jego jedyne buty zimowe. Ani razu nie musiałam mu zakładać dodatkowej skarpetki na rajstopki (rok wcześniej w Superfitach musiałam), zawsze stopa była ciepła. Ale nie testowaliśmy ich w ekstremalnych warunkach tylko w trakcie typowej zimy w mieście (chlapa, błoto, trochę śniegu,raczej ciepło-Wrocławwink). Więc nie wiem jak się zachowają w głebokim śniegu np na stoku narciarskim albo przy -15 stopni.
                          Mieliśmy takie, nawet ten sam kolor (ale to nie moja aukcja, syn nosił rozm.25):
                          allegro.pl/item420415518_geox_kozaczki_r_23.html
                          • iwek33 Re:do mmala6 24.08.08, 14:43
                            Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Postanowiłam, że zostawię te Geoxy
                            ( to dla starszego synka-rozmiar 35) Buty są bardzo ładne, synowi
                            ogromnie się podobają no i pasują mu,bo są szerokie i wysokie w
                            podbiciu, a on ma takie właśnie stopy. Adidaski Geox rozwalił, bo
                            intensywnie w nich kopał piłkę od kwietnia do sierpnia, chyba żadne
                            buty by tego nie wytrzymały aż przez tyle miesięcy. Zimą w piłkę
                            grać nie będzie, więc może Geox się nie rozwalą smile Mam tylko
                            nadzieję, że będzie mu tak samo ciepło i sucho jak w Ecco. A model
                            mamy zupełnie inny, no bo to już taka "młodzieżowa" rozmiarówka.
                            • mmala6 Re:do mmala6 24.08.08, 14:49
                              tak, te mniejsze też są wysokie w podbiciu i m.i. dlatego je kupiliśmy. Mam nadzieję, że będziecie zadowoleni, choć pewnie Twój syn będzie je bardziej eksploatował niż mój trzylatek. W tym roku chyba też je kupię, chyba- bo zależy jakie będą ceny/promocje.

--------------------
                              Mateusz, 30.01.2005
                              • iwek33 Re:do mmala6 24.08.08, 14:56
                                Ja kupiłam w lutym na wyprzedaży w Zakopanem za 190 zł. Cena
                                wydawała mi się atrakcyjna jak za zimowe Geoxy ( teraz podobne
                                modele z nowej kolekcji są za ponad 300zł w takiej dużej
                                rozmiarówce) A ponieważ mojemu 9 latkowi stopy rosną bardzo powoli -
                                o jeden rozmiar na rok, to jemu jestem w stanie kupić buty wcześniej
                                i trafić z rozmiarem.No to się cieszę z tych Geoxów.
                        • indra2 Re: do mmala 6-pytanko 24.08.08, 17:41
                          Ja też miałam te geoxy dla młodszego synka i są super. Noga ciepła, teraz dalej
                          wyglądają jak nowe. Starszy miał ecco mountain ale w tym roku chyba obu kupię te
                          geoxy. U nas w zeszłym roku były po 139zł te mniejsze rozmiary więc cena też
                          super w porównaniu do ecco.
                          A tak na marginesie to teraz obaj mają sandałki geox i są super, wydają mi się
                          nie do zdarcia a używają ich bardzo intensywnie już prawie 3 m-ce. Kupiłam im po
                          2 pary, bo spacerujemy w lesie i bartki po tych spacerach wyglądały tragicznie
                          więc musieli mieć drugą parę na tzw. wyjścia. A te geoxy dalej są w super
                          stanie, lekkie zużycie widać tylko na wkładce, także druga para leży nieużywana.
                          Także dla mnie buty geox są rewelacyjne.
    • mercedes552 Re: ECCO kozaczki track uno 23.08.08, 11:13
      Kurcze te ecco snowride na allegro kosztują 269 zł Za drogie
      • jj555 Re: ECCO kozaczki track uno 23.08.08, 13:10
        Nie wiem czy masz chłopca czy dziewczynkę i jaki rozmiar potrzebujesz, ale na
        allegro jest również model z zeszłego roku ten z gwiazdkami, zarówno różowy jak
        i granatowy za 199zł

www.allegro.pl/search.php?string=ecco&category=25968&p=1
    • muchomorek23 Re: ECCO kozaczki track uno 24.08.08, 12:08
      Chodzi o takie kozaki, z tą podeszwą?:
      www.allegro.pl/item423922560_ecco_gore_tex_kozaczki_kolekcja_2008_r_25.html
      • jj555 Re: ECCO kozaczki track uno 24.08.08, 12:26
        Tak, to ta beznadziejna podeszwa.
        • mmala6 Re: ECCO kozaczki track uno 24.08.08, 12:43
          szkoda, że ta podeszwa jest beznadziejna, bo akuart te modele bardziej mi się podobają. Pewnie i tak nie kupię ecco, bo cena jest horrendalna. No chyba że te za 199.
          • pitu_finka Re: ECCO kozaczki track uno 25.08.08, 10:21
            Takie Geoxy jak pokazywałyście (brązowe) z zeszłego roku są w tej
            chwili (w zeszłym tyg były) w Galerii Mokotów w Geoxie za 130 pln.
            Czekają na nową kolekcję i póki co wystawili co zimowego mieli z
            ubiegłorocznej. Sama kupiłam córce takie zimowe buty wiązane,
            kozaczki kupiłam Ecco ubiegłoroczne na Allegro (dlatego
            ubiegłoroczne że te podeszwa jest juz sorwdzona, jaki bedzie
            snowride to sie okaze. Poza tym te czerwone snowride'y wygladaja na
            zywo tandetnie.
            • bea116 Re: ECCO kozaczki track uno 01.09.08, 09:24
              kurczę, właśnie się zastanawiałam nad czerwonymi ecco snowride bo idealne do kurtek małej... naprawdę taki tandetny wygląd? bo na zdjęciach całkiem OK...
              • mmala6 Re: ECCO kozaczki track uno 01.09.08, 11:19
                tandetnie...nie....widziałam je w sklepie rok temu, nie powiedziałabym ,że wyglądają tandetnie. Nie widziałam żadnych dziecięcych ecco wyglądających tandetnie. Już prędzej Geoxy, np adidasy z numerem-upstrzone jak papugawink
                • znaniec1 Re: ECCO kozaczki track uno 01.09.08, 12:19
                  moj syn tez w zeszłym roku nosił te czerwono szare geoxy i moim
                  zdaniem sa rewelacyjne, miekkie, ciepłe po prostu idealne
                  allegro.pl/item420415518_geox_kozaczki_r_23.html
                  z innych noszonych przez mojego syna geoxów zawsze byłam bardzo
                  zadowolona a ecco juz różnie
              • pitu_finka Re: ECCO kozaczki track uno 04.09.08, 18:53
                Ale ja mówiłam że IMO tegoroczne wyglądają tandetnie. Zeszłoroczne
                były lepsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka