agni71 04.10.08, 01:06 decolor.pl/sub.php?section=kolekcje&kolekcja=Kiddo&page=5 Na stronie www nie podaja cen, moze sie orientujecie, ile moze kosztować np. szafa czy komoda? Moze ktos ma i sie wypowie o jakosci tych mebelków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
r0sie Re: Meble dla dzieci Kiddo ze sklepu Decolor 04.10.08, 16:53 Mebelki te mozna kupic w Domotece jak i w Powsinie. decolor.pl/sub.php?section=kontakt Na stronie rzeczywiscie nie ma cen, szkoda. A mebelki bardzo fajnusie, tez sie nimi juz zachwycalam Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Meble dla dzieci Kiddo ze sklepu Decolor 04.10.08, 23:28 > Mebelki te mozna kupic w Domotece jak i w Powsinie. O, fajnie. W dziale "Sklepy" jest tylko Powsin, a to dla mnie strasznie daleko. tak myslę, ze meble pewnie wściekle drogie, ale może chociaż na jakąs małą szafeczke lub komódke sie szarpnę... Szkoda, ze nie robią takich np. z sosny. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Meble dla dzieci Kiddo ze sklepu Decolor 05.10.08, 00:20 agni71 napisała: >> tak myslę, ze meble pewnie wściekle drogie, ale może chociaż na > jakąs małą szafeczke lub komódke sie szarpnę... Szkoda, ze nie robią > takich np. z sosny. nie polecam mebli z sosny. Córka ma meble z sosny robione na zamówienie. Sosna jest za miekka, nie nadaje się na meble dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Meble dla dzieci Kiddo ze sklepu Decolor 05.10.08, 22:10 To czego szukać? Gotowe meble sa przewaznie z sosny lub z jakichs sztucznych płyt. A robic na zamówienie to mi sie nie chce... Chce pójść do sklepu i kupić Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Meble dla dzieci Kiddo ze sklepu Decolor 06.10.08, 10:19 a nie ma gotowych z np. z olchy? Jak wcześniej napisałam u nas meble sosnowe nie sprawdziły się - jest bardzo dużo wgnieceń i rys, a półki wypaczyły się. Córka nadmiernie tych mebli nie eksploatowała, ale wystarczyło, że uderzyła jakąś zabawką albo przejechała kredką... Meble robiliśmy na zamówienie, bo pokój jest mały i nic sensownego gotowego nie znalazłam i żałuję, ze skusiłam się na najtańszą opcję czyli sosnę. Następne będę robiła/kupowała z olchy, dębu albo lakierowane. znalazłam jeszcze takie zestawy, ale nie wiem, z czego są www.fiorentino.pl/romantyczne.zestawy.fiorentino-produkty-36.htm Zastanawiam się, dlaczego te wszystkie zestawy są z szafami, przecież nie każdy chce szafę. Odpowiedz Link Zgłoś
bea116 Re: Meble dla dzieci Kiddo ze sklepu Decolor 06.10.08, 10:25 nie każdy chce też zestaw, mnie np. potrzebne są tylko szafa i regał na książki i zabawki, bo dziewczyny mają już łóżka... Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Meble dla dzieci Kiddo ze sklepu Decolor 06.10.08, 10:38 ja tez nie chcę zestawu, a w tym sklepie sprzedają tylko w zestawach. Odpowiedz Link Zgłoś
quindi Re: Meble dla dzieci Kiddo ze sklepu Decolor 15.10.08, 11:05 Tu jest swietny komplet ale dla dwojki dzieci mieszkajacych razem w pokoju www.allegro.pl/item453700133_sliczny_komplet_dla_dwojki_dzieci_super_oferta.html agni71 napisała: > To czego szukać? Gotowe meble sa przewaznie z sosny lub z jakichs > sztucznych płyt. A robic na zamówienie to mi sie nie chce... Chce > pójść do sklepu i kupić Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Meble dla dzieci Kiddo ze sklepu Decolor 15.10.08, 23:13 Łóżko może i fajne, ale nie ta kolorystyka i nie ten styl U mnie, nota bene, będą 3 dziewczyny w jednym pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Meble dla dzieci Kiddo ze sklepu Decolor 04.10.08, 18:38 bardzo ładne te meble, ale podejrzewam, ze drogie - drewno egzotyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
fredek8 Re: Meble dla dzieci Kiddo ze sklepu Decolor 06.10.08, 14:59 witam też jestem na etapie poszukiwania mebli dla córki napewno pojadę do Domoteki i sprawdzę ceny to podam, na razie oglądaliśmy i te wypadły najlepiej tewww.fsfavorit.pl/katalog.php Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch fredek8 15.10.08, 12:35 i co bylas w domotece ? moze pamietasz cene komody i stolika nocnego z serii cinderella? Odpowiedz Link Zgłoś
fredka01 Re: Meble dla dzieci Kiddo ze sklepu Decolor 15.10.08, 13:56 ja znam meble tej firmy, ale nie dziecięce, tylko do salonu. Są super, piękne, świetnie wykonane, trwałe chociaż są z sosny. Mam je ok. 5 lat i wyglądaja dalej jak nowe. Na pewno dziecięce są tez świetne, chociaż ja nie mogę ich kupić, gdyż mam mały pokój dla synka i wolałabym cos w nowoczesniejszym stylu. Na razie skłaniam się do meblik.pl, byłam, widziałam i są również bardzo dobrze wykonane, przynajmniej na pierwszy rzut oka. Jeżeli ktoś chce kupic meble Favorita to polecam, naprawde super meble. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Meble dla dzieci Kiddo ze sklepu Decolor 15.10.08, 23:21 Ja byłam w Decolorze - nie pamietam juz wszystkich cen, ale szafa prawie 3 tys., komoda podobnie - raczej sobie daruję. Meble Favorit dosyc mi sie podobaja w necie, chetnie obejrzałabym je na zywo, ale w sklepach "Emilia", które niby maja prowadzic ich sprzedaż w Warszawie, tych mebli nie ma. Sa jeszcze wymienione 2 czy 3 inne sklepy - jesli tam będa mieli, to na pewno pojadę obejrzeć na żywo. Cinderella troszke zbyt ozdobna jak na mój gust, ale to trzeba obejrzeć i pomacać Jesli ich nigdzie nie znajdę, to pozostanie IKEA, i tyle.... Meblik nie podoba mi się - zupelnie nie ten styl. Fajne sa tez meble (szczególnie szafa Vox Montana ivory/pine) www.baby.vox.pl/main.php?s=list&cat_id=9 , ale komoda juz duzo mniej mi sie podoba, i żeby je obejrzeć na żywo musiałabym sie tłuc przez całą Warszawę.... Nie chcę też juz tracić czasu na szukanie stolarza a póżniej oczekiwanie na meble - chcę juz dziewczyny przeprowadzic do nowego pokoju! Odpowiedz Link Zgłoś
wagla Re: Meble dla dzieci Kiddo ze sklepu Decolor 16.10.08, 14:37 Zależy jaki duży jest pokój, jak duże dzieci i jakie duże będą łóżka i ile biurek... Ja zaczynałam poszukiwania właśnie od biurek. Syn ma biurko i regał seria Elf/firma BogFran. Córka ma biurko Orchidea bordo/Firma Meblik. Łóżka rozciągane/Ikea świetny wynalazek. W przyszłości do pokoju córki prawdopodobnie dokupimy Szafy i półki system Pax/Ikea z frontami białymi/poler pasują do wszystkiego i układ w środku do indywidualnej decyzji. Na meble się czeka 3-4tyg, a Ikea już.... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Meble dla dzieci Kiddo ze sklepu Decolor 16.10.08, 22:19 U mnie na razie nie bedzie biurek. Najstarsza córka w przyszlym roku pójdzie do I kl. i może wtedy urządzimy jej osobny pokój, w którym juz zreszta jest biurko. Albo spac będzie dalej tu, a na odrabianie lekcji będzie przechodziła do drugiego pokoju - to sie jeszcze zobaczy. Łóżko mamy pietrowe i łóżeczko 140x70 dla najmlodszej córki, tak, że łóżek na razie nie planujemy kupować. W zasadzie to potrzebuje pojemnej szafy i duzej komody z szufladami, w których pomieszczę ubrania trzech dziewczynek (troche tego jest . Wiem juz gdzie w okolicy moge obejrzeć meble Cinderella firmy Favorit. Znam ceny szaf - 2-drzwiowa kosztuje prawie 1900, a narożna prawie 2300 zł. Nie jest tanio, ale meble sa przynajmniej drewniane i mozna je ew. w przyszlości jakoś odnowić, przemalować itp. Ale na te meble trzeba czekac i to długo. Mam tez na oku szafe i komodę hemnes z IKEi - na żywo mniej mi sie podobaja niż w katalogu, i dlatego miotam się szukając jeszcze czegos innego..... Elf i Meblik jakos mi nie przypadły do gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Meble dla dzieci Kiddo ze sklepu Decolor 17.10.08, 09:22 Długo to znaczy ile? I gdzie można je obejrzeć. Bedę Ci wdzięczna za info Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Meble dla dzieci Kiddo ze sklepu Decolor 17.10.08, 23:26 6-8 tygodni, chyba, ze akurat cos fabryka ma w magazynie. Dla mnie to jest niepojete, że poważne fabryki mebli działają na zasadzie - jak ktos zamówi, to sie bierzemy za produkcję. Przeciez to nie drzwi czy okna, które wystepuja w różnych wariantach! Ciekawe, ile osób zrezygnowało z zakupu, slysząc takie terminy? Obejrzec je mozna w centrum Witek w Łomiankach. W Witku w Jankach obecnie maja na ekspozycji tylko komodę. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Meble dla dzieci Kiddo ze sklepu Decolor 17.10.08, 09:30 agni71 napisała: > U mnie na razie nie bedzie biurek. Najstarsza córka w przyszlym roku > pójdzie do I kl. i może wtedy urządzimy jej osobny pokój, w którym > juz zreszta jest biurko. Albo spac będzie dalej tu, a na odrabianie > lekcji będzie przechodziła do drugiego pokoju - to sie jeszcze > zobaczy. > Łóżko mamy pietrowe i łóżeczko 140x70 dla najmlodszej córki, tak, że > łóżek na razie nie planujemy kupować. W zasadzie to potrzebuje > pojemnej szafy i duzej komody z szufladami, w których pomieszczę > ubrania trzech dziewczynek (troche tego jest . To duza ta komoda ma być > Wiem juz gdzie w okolicy moge obejrzeć meble Cinderella firmy > Favorit. Znam ceny szaf - 2-drzwiowa kosztuje prawie 1900, a narożna > prawie 2300 zł. Nie jest tanio, ale meble sa przynajmniej drewniane Ładne te meble i jak na drewno nie są drogie, ale ja nie jestem przekonana do funkcjonalności takiej szafy wolnostojącej. U mnie w szybkim czasie lezalyby na szafie pudełka lub inne rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
emi-29 Favorit- łózko wysokie? 17.10.08, 09:57 Czy któraś z was orientuje się ile kosztuje takie łóżko ( to wysokie ze ślizgawką? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Favorit- łózko wysokie? 17.10.08, 23:29 Z kolekcji Camelot? Jak nie zapomnę, to przy okazji zapytam jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Favorit- łózko wysokie? 18.10.08, 22:17 Przepraszam, tak byłam zaaferowana, ze zapomniałam zapytać o cene łóżka. Podaje nr tel. do sklepu, może sama sie dowiesz: 022 751 99 27. Mebli z tej kolekcji nie bylo na ekspozycji. Co do zestawu Cinderella - troche rozczarowało mnie, ze malowane sa z pozostawionym widocznym rysunkiem drewna. Mam nawet tak malowane białe meble w swojej sypialni, ale do dzieci (do podlogi i ścian) bardziej pasowałyby mi meble pomalowane farba kryjacą. Do tego w szafie naroznej miejsca do powieszenia sukienek czy spódniczek nie ma zbyt wiele, pozostałą powierzchnie zajmuja polki. We wtorek maja mnie poinformowac, jak wygląda wnętrze szafy 2- drzwiowej (której na ekspozycji nie było), i czy byłaby mozliwość pomalowania mebli farba kryjacą. Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Favorit- łózko wysokie? 19.10.08, 21:10 To daj znac czego sie dowiesz, tez wolałabym meble pokryte farbą kryjącą. Tak na chłopski rozum powinna się dac skoro meble robią niemalże na zamówienie. A jak myślicie, do łączonego pokoju damsko- meskiego to chyba tylko Camelot, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Favorit- łózko wysokie? 19.10.08, 22:46 A jak myślicie, do łączonego pokoju damsko- > meskiego to chyba tylko Camelot, no nie? Raczej tak, te camelot zreszta na zdjęciach wydaja sie bardzo ładne, ja nawet rozważałam je dla moich dziewczyn, ale jednak nie chcę mebli dwukolorowych. Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Favorit- łózko wysokie? 20.10.08, 14:40 Ja tez własnie nie chce mebli dwukolorowych. Napisalam do tej firmy przez formularz ze strony czy jest mozliwosc wybarwienia tych elementow "antycznych" jak je zwa na bialo. Skoro oni tak praktyczbnie na zamowienie... i czekam co napisza. Wtedy byloby w ogole super, bo bylyby to mable o jakich marze: biale, drewniane i proste. Odpowiedz Link Zgłoś
agapk agni 19.10.08, 22:47 mnie sie podoba kilka mebli z tej strony i ceny całkiem ludzkie )) www.tommebel.prv.pl/dzieci.htm Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: agni - tommebel 20.10.08, 22:03 tez znam te meble, ale tylko z netu. Nie mam mozliwości obejrzenia ich na zywo. pamietam, ze kiedys jedna mama skarzyła sie, ze oczekiwała mebli pomalowanych farba kryjacą, a przysłali jej malowane bejcą. Ale wygladają bardzo ladnie, gdybym mogła je obejrzec osobiscie, pewnie równiez brałabym je pod uwagę. Jednak Rawicz troche za daleko od Warszawy. Czekam jeszcze na jutrzejszy tel. w spr. mebli Cinderella, ale przyznaje, ze sklaniam sie jednak coraz bardziej ku IKEi. Szafa i komoda Hemnes, do tego regał Liatorp i może ławka Hemnes. szczegolnie przemawia do mnie pojemność szafy i komody Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Cinderella favorit 22.10.08, 23:01 Jednak okazalo sie, ze fabryka nie pomaluje tych mebli farba kryjacą, więc olałam ich i dzisiaj mąż zakupił szafę i komodę Hemnes. Do tego dokupimy jeszcze (dzisiaj nie zmieściłby juz w samochodzie) regal na książki Liatorp i 2 schodkowe Trofasty białe. Szkoda, że Hemnes nie jest bialutki, tylko taki śmietankowy, ale cóż - mebli idealnych nie znalazłam balam sie, ze te meble będą za wielkie do pokoju dzieci, ale pokój jest duzy i nawet ta ogromniasta komoda jakos sie wpasowała Odpowiedz Link Zgłoś