zarazmama 08.11.06, 09:34 Dziewczęta nie jestem pewna ale chyba opadł mi brzuch. Jestem w 25 tc i do tej pory brzucho opierał mi się czubkiem o piersi a teraz opadł znacznie niżej. Hmmm znajdzie się któraś zorientowana z czym ma to związek i jak to się ma do normalnośći? ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
o_tuska Re: Opadający brzuch 08.11.06, 10:43 opadający brzusio to jedna z oznak zblirzającego się porodu (czytałam że moze to nastąpiś nawet 4 tyg przed) ale u Ciebie to jeszcze czas do porodu więc moze dzidziuś jest już na tyle duży, że ciągnie go w dół?? najlepiej rozwiej swoje wątpliwości u gina Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: Opadający brzuch 08.11.06, 13:55 standardowo opuszczenie brzucha to znak zbliżającego się porodu, ale na własnym przykładzie mogę stwierdzić, że niekoniecznie. moje - jak się potem okazało - duże dziecko tak skutecznie ściągnęło brzuch na dół, że ponad 2 m-ce przed rozwiązaniem każdy pytał, za ile dni mam termin, bo to przecież już już... nie wierzono mi w przedstawiany termin, każdy twierdził, że lekarz na pewno się pomylił, wyliczając go, że czasem mimo ciąży zdażają się miesiączki i u mnie tak zapewne było itd. Odpowiedz Link Zgłoś