Dodaj do ulubionych

Poród przez cc

26.01.25, 19:36
Cześć, staramy się o dziecko, ale mam wrażenie że strach przed porodem mnie blokuje. Czy jest szansa na jakiś prywatne cesarskie cięcie w ludzkich warunkach, gdzie nie będę mieć traumy? Czy to naprawdę tak boli?
Czy da się mieć cc na życzenie jak się zapłaci albo na nfz? jakie szpitale polecacie na południu Polski?
Obserwuj wątek
    • babyuniverse_pl Re: Poród przez cc 19.02.25, 10:41
      Drogie przyszłe mamy! Odkryjcie komfort snu, który daje poduszka ciążowa Typ U marki BabyUniverse. 😊

🔥Teraz w promocyjnej cenie 164,99 zł.🔥
      Darmowa, szybka dostawa następnego dnia!

Poduszka ciążowa typ U sklep
    • amelia.majowa Re: Poród przez cc 20.03.25, 21:07
      w dziisiejszych czasach wszystko się da, kwestia kasy, zapłacisz lekarzowi to wystawi odpowiednie wskazanie i skierowanie na cc
    • anika6 Re: Poród przez cc 12.05.25, 13:53
      yvonne_yvonne napisał(a):

> Cześć, staramy się o dziecko, ale mam wrażenie że strach przed porodem mnie b
      > lokuje. Czy jest szansa na jakiś prywatne cesarskie cięcie w ludzkich warunkach
      > , gdzie nie będę mieć traumy? Czy to naprawdę tak boli?
      > Czy da się mieć cc na życzenie jak się zapłaci albo na nfz? jakie szpitale pol
      > ecacie na południu Polski?

Ja też się boję, ale podobno cc na życzenie to prosta sprawa. Ja mam historię leczenia nerwicy, więc zapewne nie będzie problemu z zaświadczeniem od lekarza.
    • nietihui Re: Poród przez cc 02.01.26, 14:54
      Przez cc to nie poród, tylko porut. Operacja zwykła, a nie poród, nie pie...babo
      • chocolate_dog123 Re: Poród przez cc 03.01.26, 00:41
        nietihui napisała:

> Przez cc to nie poród, tylko porut. Operacja zwykła, a nie poród, nie pie...bab
        > o

A gdzie taki debil się uchował...
      • chocolate_dog123 Re: Poród przez cc 03.01.26, 00:57
        Ty coś w ogóle urodziłeś kiedyś oprócz kamieni nerkowych i kałowych? Ponoć głupoty ci się kocą w głowie.
        • nietihui Re: Poród przez cc 03.01.26, 12:26
          Encyklopedia PWN
          poród, fizjologiczny akt urodzenia dziecka i tkanek popłodu, stanowiący naturalne zakończenie ciąży i rozpoczęcie połogu;
          u człowieka prawidłowy poród najczęściej odbywa się między ukończonym 37. a 42. tygodniem ciąży. Rozróżnia się 4 okresy porodu: 1) okres rozwierania się ujścia macicy, trwający do jego pełnego rozwarcia (w tym okresie pękają błony płodowe i częściowo odpływają wody płodowe); 2) okres wydalania płodu — od pełnego rozwarcia ujścia macicy do odpępnienia noworodka; 3) okres łożyskowy — od odpępnienia do wydalenia popłodu; 4) okres, trwający zazwyczaj 2 godziny, w którym ze względu na wysokie ryzyko wystąpienia powikłań, np. krwotoku, kobieta powinna być jeszcze pod ścisłą kontrolą medyczną. Poród odbywa się siłami skurczów macicy (bóle porodowe pierwszego okresu), wspomaganych działaniem tłoczni brzusznej (bóle parte drugiego okresu).
          • chocolate_dog123 Re: Poród przez cc 03.01.26, 13:29
            Lol, właśnie zaszpanowałeś umiejętnością cytowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka