Dodaj do ulubionych

Ile zarabiacie?

• maurycy Re: Ile zarabiacie? 18.12.01, 02:01
      Pracując w Internecie jako tłumacz mieszkający w Polsce - około 60,000
      US$/rocznie.
      • Gość: x ? Re: Ile zarabiacie? IP: *.cg.shawcable.net 18.12.01, 13:29
        Jest takie moje stare powiedzenie:
        ..."nie wazne ile zarabiasz, ALE WAZNE JAK WYDAJESZ!"

Pieniadze -tak, ale uzywaj jako narzedzie, a nie cel zycia!
        • Gość: Bolek Re: Ile zarabiacie? IP: 205.189.191.* 18.12.01, 18:08
          J ezdze na trakach w Kanadzie zarabiam okolo 6000$ na brudno na miesiac .Mieszkam z moja stara ktora
          pracuje na czarno za 7$ na godzine na kawalerce .Nasze koszty to 1500$ na miesiac .Pojezdze jeszcze 5 lat
          i wracam do Polski ; nie bede tak charowal do konca zycia .Pracuje przecietnie po 17 godzin na dobe. W domu
          jestem przecietnie 4 dni w miesiacu ; tak caly czas na trasie po USA .SA pieniadze , ale jakim kosztem.
          Bolek juz nie cienki i bez morgiczy
      • aniutek Re: Ile zarabiacie? 19.12.01, 03:52
        maurycy napisa?(a):

> Pracuja˛c w Internecie jako t?umacz mieszkaja˛cy w Polsce - oko?o
        60,000
        > US$/rocznie.

ale Ci zazdroszcze..... jak to zrobiles?????
    • Gość: Mario Re: Ile zarabiacie? IP: *.lara.on.ca 19.12.01, 03:13
      Jesli ktos ma glowe na karku to moze spokojnie zarobic
      100 tys dolarow rocznie za piec dni pracy w tygodniu.
      Placa za wiedze i doswiadczenie a nie glupawe medrkowanie
      jak to wielu preferuje.Jeszcze za myslenie tez-a moze
      przede wszystkim.Jesli jest tu ktos inteligentny co
      chce znac prawde,to niech wyjezdza do Kanady czy USA
      Majac glowe i rece - nowy ladny dom-dwa nowe samochody
      plus oszczednosci na fundusz emerytalny-gwarantowane
      do osiagniecia w ciagu dziesiec lat.
      A to wychowujac troje dzieci i niepracujaca zona
      Lewusy oczywiscie to wysmieja bo sa lewusami.Nieprawda?
      • aniutek Re: Ile zarabiacie? 19.12.01, 03:55
        ?A˛1?2?ortalu: Mario napisa?(a):

> Jesli ktos ma glowe na karku to moze spokojnie zarobic
        > 100 tys dolarow rocznie za piec dni pracy w tygodniu.
        > Placa za wiedze i doswiadczenie a nie glupawe medrkowanie
        > jak to wielu preferuje.Jeszcze za myslenie tez-a moze
        > przede wszystkim.Jesli jest tu ktos inteligentny co
        > chce znac prawde,to niech wyjezdza do Kanady czy USA
        > Majac glowe i rece - nowy ladny dom-dwa nowe samochody
        > plus oszczednosci na fundusz emerytalny-gwarantowane
        > do osiagniecia w ciagu dziesiec lat.
        > A to wychowujac troje dzieci i niepracujaca zona
        > Lewusy oczywiscie to wysmieja bo sa lewusami.Nieprawda?
        nie , nie wysmiewam, nie jestem lewusem, zastanawiam sie tylko JAK????
        nie nazekam na brak$$$ a tylko chcialabym pracowac w zawodzie.....
        • Gość: $ Re: Ile zarabiacie? IP: *.nyc.rr.com 19.12.01, 04:10
          Pracowac "w zawodzie"? Czyz to az tak trudno? Moze zaczelabys od pojscia do
          szkoly?
          • aniutek Re: Ile zarabiacie? 19.12.01, 04:12
            Gos´c´ portalu: $ napisa?(a):

> Pracowac "w zawodzie"? Czyz to az tak trudno? Moze zaczelabys od
            pojscia do
            > szkoly?

jestem graduate.......
            • Gość: $ Re: Ile zarabiacie? IP: *.nyc.rr.com 19.12.01, 04:15
              dyplom "graduate" i znalezienie pracy w wielkiej mierze zalezy od poziomu
              ukonczonej szkoly w US. Mam nadzieje, ze o tym wiedzialas przed rozpoczeciem
              nauki. wink)
              • aniutek Re: Ile zarabiacie? 19.12.01, 04:20
                chciales powiedziec ,ze jezeli nie bylo to NYU czy stamford czy cos takiego
                to moge sobie w buty wsadzic dyplom?????
                • Gość: $ Re: Ile zarabiacie? IP: *.nyc.rr.com 19.12.01, 04:25
                  aniutek napisał(a):

"chciales powiedziec ,ze jezeli nie bylo to NYU czy stamford czy cos takiego
                  to moge sobie w buty wsadzic dyplom?????"

Wlasnie! Ale niestety dla ciebie, takie uniwersytety jak Harvard, NYU, Stamford
                  czy Columbia sa. Z dyplomem z Community College daleko nie pojedziesz (czy
                  Baruch skonczylas na swoje nieszczescie?) - wiec nie ma teraz co gdybac lecz
                  trzebabylo wczesniej myslec. Pech, no tylko pech. Ale to juz twoj problem.
                  • Gość: Mario Re: Ile zarabiacie? IP: *.lara.on.ca 19.12.01, 04:33
                    Gość portalu: $ napisał(a):

> aniutek napisał(a):
                    >
                    > "chciales powiedziec ,ze jezeli nie bylo to NYU czy stamford czy cos takiego
                    > to moge sobie w buty wsadzic dyplom?????"
                    >
                    > Wlasnie! Ale niestety dla ciebie, takie uniwersytety jak Harvard, NYU, Stamfor
                    > d
                    > czy Columbia sa. Z dyplomem z Community College daleko nie pojedziesz (czy
                    > Baruch skonczylas na swoje nieszczescie?) - wiec nie ma teraz co gdybac lecz
                    > trzebabylo wczesniej myslec. Pech, no tylko pech. Ale to juz twoj problem.
                    Kolego $ dajesz wyjatkowo prymitywne odpowiedzi.
                    Czyzbys pracowal u McDonalds za 4.5/h zbyt dlugo?
                  • aniutek Re: Ile zarabiacie? 19.12.01, 04:34

> aniutek napisa?(a):
                    >
                    > "chciales powiedziec ,ze jezeli nie bylo to NYU czy stamford czy cos
                    takiego
                    > to moge sobie w buty wsadzic dyplom?????"
                    >
                    > Wlasnie! Ale niestety dla ciebie, takie uniwersytety jak Harvard, NYU,
                    Stamfor
                    > d
                    > czy Columbia sa. Z dyplomem z Community College daleko nie
                    pojedziesz (czy
                    > Baruch skonczylas na swoje nieszczescie?) - wiec nie ma teraz co
                    gdybac lecz
                    > trzebabylo wczesniej myslec. Pech, no tylko pech. Ale to juz twoj problem.
                    nie nie baruch na cale szczescie ale i nie columbia- jak na razie- jednak
                    trudno jest mi uwierzyc ,ze tylko TO decyduje????
                    • Gość: $ Re: Ile zarabiacie? IP: *.nyc.rr.com 19.12.01, 04:37
                      Jeszcze nawet nie wiesz o tym, ze wiele firm nawet na 'interview' nie zaprosi
                      osob o ile nie maja skonczonych pewnych szkol?
                      • aniutek Re: Ile zarabiacie? 19.12.01, 04:39

> Jeszcze nawet nie wiesz o tym, ze wiele firm nawet na 'interview' nie
                        zaprosi
                        > osob o ile nie maja skonczonych pewnych szkol?

wiem
                      • Gość: mineta JAK ZYJECIE IP: 205.189.191.* 19.12.01, 19:16
                        To wasze pierdolenie sie nie skonczy.To was boli najbardziej pieniadze i rodzaj pracy . Ile wy macie lat czy
                        macie rodziny , czy macie dzieci ktorym trzeba dac wyksztalcenie by nie byly popychadlami jak Wy.Co Wy tu
                        pierdolicie o zarobkach .Wiadomo , ze pierwsze pokolenie emigracji idzie na nawoz dla swoich dzieci .Czasami
                        jednak komus sie uda , ale to wyjatek .Moja stara robi w sklepie za 9$ , ja mam 14,50 $ i mamy mieszkanie
                        dla dziadow bo wiemy ze dostaniemy groszowa emeryture i na utrzymanie sie samemu na wlasnym nie bedzie
                        nas stac.Mamy dwoje dzieci oboje porobily masters ; dobrze zarabiaja , ale maja pozyczki do splacenia za
                        studia.
                        Jestesmy szczesliwi , ze nam sie z dziecmi udalo i to nam wystarcza .Zyjemy na biezaco ; jak oszczedzamy to
                        na
                        wakacje na Karaiby .Do Polski nie latamy bo rodzice nie zyja i Polska to teraz zadna atrakcja bo skonczyla sie
                        przebitka i jest drogo ; a wzamian za ta drozyzne to gowno nie atrakcje.
                        Jak ja tu patrze jak Polacy robia na dwoch etatatach i splacaja domy samochody to mi sie nie dobrze robi.
                        Ich dzieci ida w tym czasie na manowce .Tak Polacy to narod ciezkich frajerow .
                        MINETA
                      • Gość: mineta JAK ZYJECIE IP: 205.189.191.* 19.12.01, 19:16
                        To wasze pierdolenie sie nie skonczy.To was boli najbardziej pieniadze i rodzaj pracy . Ile wy macie lat czy
                        macie rodziny , czy macie dzieci ktorym trzeba dac wyksztalcenie by nie byly popychadlami jak Wy.Co Wy tu
                        pierdolicie o zarobkach .Wiadomo , ze pierwsze pokolenie emigracji idzie na nawoz dla swoich dzieci .Czasami
                        jednak komus sie uda , ale to wyjatek .Moja stara robi w sklepie za 9$ , ja mam 14,50 $ i mamy mieszkanie
                        dla dziadow bo wiemy ze dostaniemy groszowa emeryture i na utrzymanie sie samemu na wlasnym nie bedzie
                        nas stac.Mamy dwoje dzieci oboje porobily masters ; dobrze zarabiaja , ale maja pozyczki do splacenia za
                        studia.
                        Jestesmy szczesliwi , ze nam sie z dziecmi udalo i to nam wystarcza .Zyjemy na biezaco ; jak oszczedzamy to
                        na
                        wakacje na Karaiby .Do Polski nie latamy bo rodzice nie zyja i Polska to teraz zadna atrakcja bo skonczyla sie
                        przebitka i jest drogo ; a wzamian za ta drozyzne to gowno nie atrakcje.
                        Jak ja tu patrze jak Polacy robia na dwoch etatatach i splacaja domy samochody to mi sie nie dobrze robi.
                        Ich dzieci ida w tym czasie na manowce .Tak Polacy to narod ciezkich frajerow .
                        MINETA
                      • Gość: Mineta Patrzcie wyzej mineta IP: 205.189.191.* 19.12.01, 19:18
                        Ulozylo sie wyzej .Tam patrzcie.
                      • Gość: Mineta Patrzcie wyzej mineta IP: 205.189.191.* 19.12.01, 19:20
                        Ulozylo sie wyzej .Tam patrzcie.
                • Gość: Mario Re: Ile zarabiacie? IP: *.lara.on.ca 19.12.01, 04:26
                  Nie pracuje w krzemowej dolinie w Kaliforni a
                  Kanadzie.W Polsce tylko wbylem Inz.Elektrykiem za 40 dol.miesiecznie
                  (11 lat temu).Tu robie to co lubie -automatyzowanie
                  zakladow.Przyjechalem bez znajomosci jezyka ang.
                  Zaczalem od 20 dol/dzien ,za rok 73 tysiace a pozniej
                  juz nigdy ponizej 100 tys.Wiec jak ktos mi powie ze
                  to niemozliwe zaprosze go do siebie.Co ciekawe w wiekszosci
                  ludzie boja sie zarabiac wieksze pieniadze-chociaz to
                  brzmi absurdalnie.
                  • Gość: $ Re: Ile zarabiacie? IP: *.nyc.rr.com 19.12.01, 04:31
                    Masz racje Mario. Z dyplomem w kieszeni z dobrej uczelni, $100 tys. rocznie w
                    duzych miastach w Stanach (NY, LA) nie jest niczym wyjatkowym. Zwroccie
                    niedowiarki uwage, ze osoby z MBA z lepszych uniwersytetow moga w pierwszym
                    roku (!!!) zarobic ok. $200 tys, a prawnicy na start w duzych firmach zarabiaja
                    w pierwszym roku $175 tys. ($125 000 plus bonus). To tylko przyklady.
                  • aniutek Re: Ile zarabiacie? 19.12.01, 04:31
                    a miales papiery???
                    • Gość: $ Re: Ile zarabiacie? IP: *.nyc.rr.com 19.12.01, 04:33
                      Aniutek - To nie twoja sprawa. A jak szukasz powodu, zeby sie pocieszyc,
                      odpowiedz sobie sama. Mozesz nawet przypisac mi wojka w Ameryce.
                      • aniutek Re: Ile zarabiacie? 19.12.01, 04:38

> Aniutek - To nie twoja sprawa. A jak szukasz powodu, zeby sie pocieszyc,
                        > odpowiedz sobie sama. Mozesz nawet przypisac mi wojka w Ameryce.

nie o to chodzi, ja szukam tylko odpowiedzi na pytanie- bez papierow mozna
                        czy nie? nic mi do twoich wojkow czy ciotek, paszportow czy zielonych kart.
                        probuje wyciagnac z ludzi - da sie czy nie i tyle, poza tym jestem uparta i
                        zdolna i WIEM, ze mi sie uda ale pomoc ze wszad nie zawadzi. wiec jesli
                        chesz to podziel sie tym, co wiesz a ja byc moze nie, a jak nie to.... trudno
                        • Gość: $ Re: Ile zarabiacie? IP: *.nyc.rr.com 19.12.01, 04:40
                          Dowiedz sie w 'placement office' w swojej szkole.
                    • Gość: Mario Re: Ile zarabiacie? IP: *.lara.on.ca 19.12.01, 04:40
                      Aniutek-ladnie brzmi-jesli masz szkole i rozum-reszta sama przyjdzie
                      tylko pomoz wytrwala praca.Wierz mi i nie sluchaj ludzi ktorzy beda
                      Ci odradzali.Nie daj sie!!!!!!
                      • Gość: $ Re: Ile zarabiacie? IP: *.nyc.rr.com 19.12.01, 04:43
                        Gdyby faktycznie porady szukala podalaby przynajmniej kierunek ukonczonych
                        studiow i mniej wiecej ranking swojej szkoly. A moze jednak niektorzy tutaj
                        maja czas na nocne gdybania...
                        • aniutek Re: Ile zarabiacie? 19.12.01, 04:47

> Gdyby faktycznie porady szukala podalaby przynajmniej kierunek
                          ukonczonych
                          > studiow i mniej wiecej ranking swojej szkoly. A moze jednak niektorzy tutaj
                          > maja czas na nocne gdybania...
                          ech jaki jestes hmmmm dziwny
                          sam nic nie chcesz powiedziec a odemnie ciagniesz,
                          ale niech Ci tam ::smile)))
                          NYCTECH Graphic arts and advertising, pint production management + 2
                          lata praktyki na menagerskim stanowisku dla avon cosmetics poland
                          Nie zawiedz mnie teraz!!!!!
                          • Gość: $ Re: Ile zarabiacie? IP: *.nyc.rr.com 19.12.01, 04:51
                            Nie po moim fachu, niestety. Ale przeciez Avon powinien miec jakies pozycje w
                            Rye, NY. Albo przynajmniej MENAGERSKA pozycje sprzedawcy od domu do domu.
                            • aniutek Re: Ile zarabiacie? 19.12.01, 04:53

> Nie po moim fachu, niestety. Ale przeciez Avon powinien miec jakies
                              pozycje w
                              > Rye, NY.
                              w rye maja dla chemikow, dla mnie na manhattanie tylko w headquartes....
                              nic nie ma niestety
                              > Albo przynajmniej MENAGERSKA pozycje sprzedawcy od domu do domu.

ech na drzewo z tym - sorry irytujesz mnie specjalnie??????
                              • Gość: $ Re: Ile zarabiacie? IP: *.nyc.rr.com 19.12.01, 04:57
                                Nawet nie wiesz, ze Avon ma wielka firme w Rye, NY?????
                                • aniutek Re: Ile zarabiacie? 19.12.01, 05:02

> Nawet nie wiesz, ze Avon ma wielka firme w Rye, NY?????

czytaj uwaznie !!!!!! patrz wyzej
                      • aniutek Re: Ile zarabiacie? 19.12.01, 04:43
                        Gos´c´ portalu: Mario napisa?(a):

> Aniutek-ladnie brzmi-jesli masz szkole i rozum-reszta sama przyjdzie
                        > tylko pomoz wytrwala praca.Wierz mi i nie sluchaj ludzi ktorzy beda
                        > Ci odradzali.Nie daj sie!!!!!!

Jasne, dzieki za dobre slowo NIE DAM SIE :smile)))))
                        • Gość: $ Re: Ile zarabiacie? IP: *.nyc.rr.com 19.12.01, 04:45
                          Dobrymi checiami to nie droga do dobrej pracy po zlej szkole w US wybrukowana.
                          Ale dobrze, ze optymizmu nie brakuje.
                        • Gość: Mario Re: Ile zarabiacie? IP: *.lara.on.ca 19.12.01, 04:49
                          Kiedy przyjechalem tutaj i bedac na rozdrozu za
                          dobra rade dalbym wiele.Wdac ze Kolega $ ma uraz na
                          punkcie Twojej szkoly?
                          • aniutek Re: Ile zarabiacie? 19.12.01, 04:51
                            Gos´c´ portalu: Mario napisa?(a):

> Kiedy przyjechalem tutaj i bedac na rozdrozu za
                            > dobra rade dalbym wiele.Wdac ze Kolega $ ma uraz na
                            > punkcie Twojej szkoly?

ale DLACZEGO????
                            nie kazdy ma $100K na szkole, ba nie kazdy wie ,ze tak jest lepiej
                            • Gość: $ Re: Ile zarabiacie? IP: *.nyc.rr.com 19.12.01, 04:55
                              Na punkcie Aniutka szkoly nie moge miec urazu, bo nigdy o niej nie slyszalem.
                              Poza tym 1. najpierw sie radzisz i przeprowadzasz rozeznanie jakie sa szanse na
                              prace po jakiejkolwiek szkole. 2. sa pozyczki lub czasami stypendia.

Koniec rozmowy z mojej strony. Powodzenia-bedziesz go potrzebowala wink)
                              • aniutek Re: Ile zarabiacie? 19.12.01, 04:57

> Na punkcie Aniutka szkoly nie moge miec urazu, bo nigdy o niej nie
                                slyszalem.
                                > Poza tym 1. najpierw sie radzisz i przeprowadzasz rozeznanie jakie sa
                                szanse na
                                >
                                > prace po jakiejkolwiek szkole. 2. sa pozyczki lub czasami stypendia.

>
                                > Koniec rozmowy z mojej strony. Powodzenia-bedziesz go potrzebowala wink)

wiem, dzieki - zawsze spadam na cztery lapy wiec pewnikiem i teraz dam
                                sobie rade,
                                i ja mowie DOBRANOC
                                smile)))
                      • Gość: Graba Re: Ile zarabiacie? IP: 205.189.191.* 20.12.01, 00:52
                        Mam ukonczona geografie na UW .Tym dyplomem to tu nic nie zrobie .Pracuje Donacie na nocna zmiane za 5$ na
                        godzine .Za pokoj w piwnicy place 200$ .Do Polski bym wrocila ,ale nie ma z czym i do czego .Trzeba sie tu
                        meczyc ; moze trafie bogatego starucha to sie odkuje .Tylko mam takie wyjscie , lata leca mam juz 46 lat.Jak Ci
                        ludzie potrafia klamac jesli chodzi o zarobki i pozycje w Ameryce to , az glowa boli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        Graba
                        • Gość: $ Mineta-Graba IP: *.nyc.rr.com 20.12.01, 01:14
                          Gość portalu: Graba napisał(a):

> Mam ukonczona geografie na UW .Tym dyplomem to tu nic nie zrobie .Pracuje Donac
                          > ie na nocna zmiane za 5$ na
                          > godzine .Za pokoj w piwnicy place 200$ .Do Polski bym wrocila ,ale nie ma z czy
                          > m i do czego .Trzeba sie tu
                          > meczyc ; moze trafie bogatego starucha to sie odkuje .Tylko mam takie wyjscie ,
                          > lata leca mam juz 46 lat.Jak Ci
                          > ludzie potrafia klamac jesli chodzi o zarobki i pozycje w Ameryce to , az glowa
                          > boli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          >
                          > Graba

Mineta? Graba za podpuchy!

'adres: 205.189.191.*
                          Gość portalu: Mineta 19-12-2001 19:20
                          odpowiedz na list odpowiedz cytując

Ulozylo sie wyzej .Tam patrzcie."
                          • Gość: Gatsby Re: Zarobki prawnikow IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 20.12.01, 01:37
                            The following base salaries do not take into consideration any bonuses
                            that are paid out and represent only those of associates of major law firms
                            in their respective locations.

For foreign currencies, use the Universal Currency Converter

Last updated on November 28, 2001

Toronto Experience Range
                            1st year $85 K to $90 K
                            2nd year $95 K to $105 K
                            3rd year $100 K to $117 K
                            4th year $110 K to $135 K
                            5th year $120 K to $155 K
                            6th year $135 K to $170 K
                            7th year + Salaries vary due to Partnership Track

Montreal Experience Range
                            1st year $65 K to $75 K
                            2nd year $72 K to $83 K
                            3rd year $79 K to $90 K
                            4th year $88 K to $100 K
                            5th year $100 K to $115 K
                            6th year + Salaries vary due to Partnership Track

Ottawa Experience Range
                            1st year $40 K to $70 K
                            2nd year $56 K to $85 K
                            3rd year $65 K to $95 K
                            4th year $70 K to $100 K
                            5th year $77 K to $120 K
                            6th year $90 K to $135 K

Calgary Experience Range
                            1st year $58 K to $65 K
                            2nd year $68 K to $75 K
                            3rd year $80 K to $94 K
                            4th year $90 K to $110 K
                            5th year $115 K to $130 K
                            6th year $130 K to $150 K

Vancouver Experience Range
                            1st year $70 K to $80 K
                            2nd year $75 K to $90 K
                            3rd year $84 K to $100 K
                            4th year $88 K to $107 K
                            5th year $100 K to $115 K
                            6th year $105 K to $120 K
                            7th year + Salaries vary due to Partnership track

New York Experience Range
                            1st year US $125 K to $140 K
                            2nd year $135 K to $160 K
                            3rd year $150 K to $170 K
                            4th year $160 K to $180 K
                            5th year $170 K to $190 K
                            6th year $180 K to $200 K

London (UK) Qualification
                            Date Range
                            09/2000 £49.5 K
                            03/2000 £51 K
                            09/1999 £56 K
                            03/1999 £60 K
                            09/1998 £64 K
                            03/1998 £67 K
                            09/1997 £70 K
                            03/1997 £73 K

Dublin (Ireland) Qualification
                            Date Range
                            1st year £33 K - £36 K
                            2nd year £35 K - £44 K
                            3rd year £43 K - £50 K
                            4th year £45 K - £55 K
                            5th year £50 K - £58 K
                            6th year £52 K - £62 K
                            * Currency is in Ireland Pounds

Australia Experience Range
                            1st year AUD $45 K to $80 K
                            2nd year $50 K to $107 K
                            3rd year $60 K to $125 K
                            4th year $65 K to $132 K
                            5th year $70 K to $146 K
                            6th year $75 K to $157 K

Hong Kong Experience Range
                            1st year *HK $750 K to $975 K
                            2nd year $865 K to $1050 K
                            3rd year $790 K to $1250 K
                            4th year $800 K to $1500 K
                            5th year $900 K to $1600 K
                            6th year $900 K to $1650 K

• Gość: $ Zarobki prawnikow IP: *.nyc.rr.com 20.12.01, 02:48
                              I tak tobie wiekszosc nieuwierzy wink)))
                              • Gość: $ Re: Zarobki prawnikow IP: *.nyc.rr.com 20.12.01, 02:49
                                Lub - nie uwierzy wink))
                                • Gość: Mineta Do $ IP: 199.71.64.* 21.12.01, 00:12
                                  Tak moj drogi takie sa zarobki prawnikow wyksztalconych w USA i gzdie indziej .Podaj nam swoje zarobki ;
                                  wiem , ze tego nie zrobisz bo bysmy ze smiechu tu z krzesel pospadali .Zarobki ktore podales dotycza drugbiego
                                  rzutu emigracji tzn. naszych dzieci , ale nie nas .Ja mam 14,50$ na godzine po 12 latach pracy w fabryce .
                                  obslugoje zgrzewarke i podkladam blachy .Bez przerwy to samo od 12 lat.Moj kolega inzynier ma 12,50$ na godz
                                  i pracuje w chemii co jest bardzo szkodliwe.Musielismy sie poswiecic zeby nasze dzieci skonczyly tu studia i
                                  mialy zarobki takie jak podales $ .
                                  Mineta
                                  • Gość: peter ile zarabiamy IP: *.g1.pl 03.01.02, 19:09
                                    banicja po zbrodni-to w sredniowieczu druga z najgorszych kar.polacy
                                    trzymajcie sie!!
                                    • jot-23 Re: ile zarabiamy 03.01.02, 19:42
                                      Gość portalu: peter napisał(a):

> banicja po zbrodni-to w sredniowieczu druga z najgorszych kar.polacy
                                      > trzymajcie sie!!

mmmm ja ciagle bym te banicje wybral zamiast np lamania kolem, albo gotowanie w
                                      oleju, albo nawet staroswieckiego uzynania jezora i wylupiania oczu. heh a jakby
                                      mnie jeszcze na te banicje z jakiego zadupia chcieli skazac... to w sumie i na
                                      dobre by sie moglo jakos przekuc.

no ale , imienniku , do rzeczy... co chciales powiedziec, w kontekscie tematu
                                      rozmowy?
        • Gość: Mario Re: Ile zarabiacie? IP: *.lara.on.ca 19.12.01, 04:10
          Nie pracuje w krzemowej dolinie w Kaliforni a tylko w
          Kanadzie.W Polsce bylem Inz.Elektrykiem za 40 dol.miesiecznie
          (11 lat temu).Tu robie to co lubie -automatyzowanie
          zakladow.Przyjechalem bez znajomosci jezyka ang.
          Zaczalem od 20 dol/dzien ,za rok 73 tysiace a pozniej
          juz nigdy ponizej 100 tys.Wiec jak ktos mi powie ze
          to niemozliwe zaprosze go do siebie.Co ciekawe w wiekszosci
          ludzie boja sie zarabiac wieksze pieniadze-chociaz to
          brzmi absurdalnie.
    • Gość: j-23 Re: Ile zarabiacie? IP: *.dyn.optonline.net 21.12.01, 01:16
      mmmm, ja "robie" w IT, w tym roku $150k (po bonusie) ,szkol nie pokonczylem,
      pracuje 250m od WTC (bylego)

• ~z Re: Ile zarabiacie? 03.01.02, 04:50

> Kto sie odwazy na powaznie podac swoje zarobki?

..."Druga główna przyczyna gwałtownie rosnącej od 1970 r. liczby Amerykanów
      polskiego pochodzenia wiązała się z ogólną moda w tym kraju na
      poszukiwanie "korzeni". Coraz więcej mieszkańców USA zaczyna się interesować swym
      pochodzeniem, odkrywając polską genealogię.

W tym czasie także znacznie poprawiła się sytuacja finansowa Polonii, co można
      uznać za dodatkowy czynnik emancypacji naszej grupy etnicznej w USA ­ a wiec za
      dodatkowy czynnik częstszego deklarowania pochodzenia. W 1970 r. średni dochód
      Amerykanina polskiego pochodzenia wynosił 12 275 dol. Był to jeden z najwyższych
      dochodów w USA, przewyższający wpływy statystycznego Amerykanina irlandzkiego,
      włoskiego czy niemieckiego pochodzenia. W 10 lat później wynosił już 18 tys.
      dol., co sytuowało Polonie na trzecim miejscu pod względem zamożności.

Obecnie nie jest tak dobrze, dochód w wysokości 17 722 dolarów lokuje Polonię
      gdzieś między czwartym a szóstym miejscem ­- wciąż więc wysoko. Ale czynniki,
      które napędzały zainteresowanie Polską i Polakami, strąciły dziś na znaczeniu.
      Siłą rzeczy zaczęło Polaków w USA ubywać. (ck/pr)

Nowy Dziennik"
      • Gość: x ? Re: Ile zarabiacie? IP: *.cg.shawcable.net 03.01.02, 05:57
        "Dziennik Polski"- i co z tego artykulu ma wynikac?

Ludzie- obudzcie sie - pieniadze, ktore zarabiacie maja sluzyc wam jako
        narzedzie do normalnego zycia!!!
        A kto ile zarabia i takie inne durne przechwalki -po co komu takie licytacje?
        Co chcecie przez to udowodnic?

Cieszcie sie, ze macie jakac tam sume pieniedzy do wydania, radujcie sie z
        zycia...
    • schone Re: Ile zarabiacie? 03.01.02, 07:01
      piec drachm.
      • Gość: Realista Re: Ile zarabiacie? IP: *.il.us.prserv.net 03.01.02, 19:56
        schone napisał(a):

> piec drachm.

Idiota...
      • Gość: Betty ale tak szczerze... IP: 216.94.103.* 03.01.02, 20:01
        Moze nie zarabiam kokosow, tak jak ci co sie wpisuja, ale tak szczerze powiem nie trzeba wiele zeby
        dorobic sie tego czego sie chce. W moim przypadku to zarabiam "zaledwie" 1800 $ CAN na miesiac,
        a moj maz "tylko" 2500-3000 (zalezy od nadgodzin) $CAN. Po 3 latach pobytu w Kanadzie, planujemy
        w tym roku kupic sobie przytulne condo, mamy tez bardzo dobry samochod. Trzeba umiec
        gospodarowac pieniedzmi, ale rownoczesnie nie odmawiac sobie przyjemnosci, jak np. kupno
        seksownego ciuszka i pojscie z mezem na dyskoteke do Fregaty.....
        • Gość: Renka Re: ale tak szczerze... IP: *.home.cgocable.net 03.01.02, 21:25
          Nie wypowiadalam sie tutaj, bo brzydza mnie pieniadze "mowione".Pieniadze
          lubia cisze.Ale chcialam zauwazyc, ze w Kanadzie ilosc zarabianych pieniedzy
          nie ma sie wprost proporcjonalnie do stanu posiadania.Wszystko zalezy , jak
          sie zyje i ile przeznacza sie na "zabawe".Ja znam faceta, ktory twierdzi, ze
          przez 20 lat prowadzi swoj biznes , poruszajac sie rowerem(!). Jest on
          stolarzem , robi okna itp roboty.Ma rocznie okolo 40 tys, co jest bardzo duzo
          jak na samotnego w dzisiejszych czasach i tutaj.Nie ma domu, samochodu,
          czlowiek w sile juz wieku.Z oburzeniem wypowiadal sie na temat rozrzutnosci i
          niegospodarnosci roznych "emigrantow", co to chcieliby "od razu wszystko". To
          od kilku pokolen , starej daty Kanadyjczyk.Ja osobiscie obawiam sie , ze on
          nie zdazy nacieszyc sie zyciem.
          • jot-23 Re: ale tak szczerze... 04.01.02, 00:46
            Gość portalu: Renka napisał(a):

> Nie wypowiadalam sie tutaj, bo brzydza mnie pieniadze "mowione".Pieniadze
            > lubia cisze.Ale chcialam zauwazyc, ze w Kanadzie ilosc zarabianych pieniedzy
            > nie ma sie wprost proporcjonalnie do stanu posiadania.Wszystko zalezy , jak
            > sie zyje i ile przeznacza sie na "zabawe".Ja znam faceta, ktory twierdzi, ze
            > przez 20 lat prowadzi swoj biznes , poruszajac sie rowerem(!). Jest on
            > stolarzem , robi okna itp roboty.Ma rocznie okolo 40 tys, co jest bardzo duzo
            > jak na samotnego w dzisiejszych czasach i tutaj.Nie ma domu, samochodu,
            > czlowiek w sile juz wieku.Z oburzeniem wypowiadal sie na temat rozrzutnosci i
            > niegospodarnosci roznych "emigrantow", co to chcieliby "od razu wszystko". To
            > od kilku pokolen , starej daty Kanadyjczyk.Ja osobiscie obawiam sie , ze on
            > nie zdazy nacieszyc sie zyciem.

Nie wypowiadasz sie tutaj ale sie wypowiadasz, pieniadze mowione brzydza , ale
            co drugi post to sa "dyskretnie" poruszane --> szeptane juz nie smierdza? :>

Kobieta targana sprzecznosciami smile..aaa i jak to jest? postmodernistycznie? ty
            sie brzydzisz , ale (to jeden z wiekszych threadow na tym forum) inni ludzie
            moze sie nie brzydza bo maja inne zasady w zyciu , i nie mnie ich oceniac, czy
            tak po staropolsku? brzydze sie mowic o pieniadzach, dalej logicznie rozumujac,
            brzydze sie ludzmi ktorzy ten temat poruszaja?

(tak na marginesie, bo do meritum watku, niewiele mam juz do dodania :>)

j-23
    • schone Re: Ile zarabiacie?/ do realisty - jojo? 04.01.02, 00:56
      A co cie obchodzi ile ja zarabiam? Do cudzej kieszeni zagladac chcesz?
      Kieszonkowiec?
      • Gość: Realista Re: Ile zarabiacie?/ do realisty - jojo? IP: *.il.us.prserv.net 04.01.02, 15:59
        schone napisał(a):

> A co cie obchodzi ile ja zarabiam? Do cudzej kieszeni zagladac chcesz?
        > Kieszonkowiec?

Nie o to chodzi.
        Ten watek jest zatytulowany "Ile zarabiacie". Tak czy nie?
        Chyba zdazyles sie juz zorientowac, ze nikt Cie tu nie zna, wiec nikt do Twojej
        anonimowej kieszeni zagladac nie chce.
        Jednakze, my Polacy jestesmy rozsiani po calym globusie i jest to interesujace
        miejsce wymiany informacji, doswiadczen, prawda?
        Zauwaz, ze ci z Kanady (ktorzy zarabiaja mniej, niz ci z USA) natychmiast bronia
        swoich zarobkow pod sztandarami z napisami: "U nas pachnie zywica", albo "U nas
        opieka medyczna jest za darmo", itd.
        Haslo pyta ile ktos zarabia i to wszystko!

• Gość: M Re: Ile zarabiacie?/ do realisty - jojo? IP: *.moodys.com 04.01.02, 18:38
          £95k pa czyli $130k p.a. jako analyst
          • Gość: JoeK PRZESTANCIE TE GLUPOTY, TO ZENUJACE !!!!!!!!!!!!!! IP: *.rdu.bellsouth.net 05.01.02, 21:10
            Prosze was, przestancie pisac w tym watku, to zenujace ..........
            Pierwsza osoba ponizej tego wpisu otrzyma tytul:
            ASSHOLE NUMBER ONE !!!!!!!!!!!!!!
            • bonk Re: PRZESTANCIE TE GLUPOTY, TO ZENUJACE !!!!!!!!!!!!!! 05.01.02, 21:33
              Gość portalu: JoeK napisał(a):

> Prosze was, przestancie pisac w tym watku, to zenujace ..........
              > Pierwsza osoba ponizej tego wpisu otrzyma tytul:
              > ASSHOLE NUMBER ONE !!!!!!!!!!!!!!

Dobre! Teraz tytul JoeK, Prezydenta organizacji Assholes Association, bede dumnie
              nosil na forum. I'm asshole and proud of it!

Ile ty masz biedaku lat bo o pieniadze sie boje spytac - jeszcze w morde
              dostane? wink))
          • Gość: Wy Qtasy Re: £95k pa czyli $130k p.a. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.02.02, 01:07
            Sadzac po "zwierzeniach" na tym forum, Polacy w U.S.A. to rekiny finansowe.
            Uwierzylbym gdybym nigdy nie wyjechal z Wachocka.
            Wedlug mojego rozeznania przecietny kanadyjski Polak zarabia miedzy $36k i
            $$60k. To sa dochody, ktore pozwalaja na posiadanie domu w Mississauga
            (przedmiescie Toronto) za jakies $275,000 - $375,000 o powierzchni 2,500 -
            3,000 sq ft. Zwykle sa tez dwa auta w rodzinie, przynajmniej jedno bylo kupione
            brand new. W ogromnej wiekszosci pierwsze pokolenie emigracji pracuje jako
            fizyczni albo techniczni.

Klienci z U.S.A. moga sobie wlozyc swoje bajki ponizej krzyza.
            W Toronto tez sa domy za duze miliony dolarow (moze nie tak duze jak w
            Kalifornii)i sa takie za $89,000. I tak samo jest w San Francisco. Duprele to
            mozecie sobie opowiadac rodzinie z Kelc. To samo dotyczy waszych zarobkow.
            Zdejmijcie pierwsza cyfre i wtedy bedziecie mieli obraz rzeczy.
            Tylko Kliken nie nalgal. Jak zwykle zreszta.
            Rowny gosc. Wiadomo, Kanadyjczyk.
            • Gość: MalMal Re: £95k pa czyli $130k p.a. IP: *.nyc.rr.com 08.02.02, 01:31
              ... tyle agreski w tobie czytajac pomiedzy liniami ... wyobraz sobie, ze wiele
              osob z ostatniej emigracji z Polski w NY zarabia ponad pol-miliona ... bo nie
              mieli w nY pod gorke do szkoly ...
              • Gość: Wy Qtasy Re: wiele osob [...] ponad pol-miliona ... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.02.02, 23:54
                MalMal

Wiele? Fibak, Urbaniak, Basia Piasecka-Johnson, ...?
                Wszystkiego dziesiec osob? A i to jest variant optymistyczny.

W kwestii formalnej - jaka to szkola powszechnie uczeszczana przez Polakow z
                ostatniej emigracji zapewnia dochody rzedu 500,000? Stripping and Full Massage
                Academy of Applied Arts?

Nie przejmuj sie moja agresja. Po prostu nie lubie jak ktos kit wciska. W kraju
                jest sporo powaznych rekinow, ktorym emigracyjni marzyciele tylko moga buty
                wyczyscic.

Mozesz sobie dalej marzyc ale rob to po cichutku pod kolderka.

Gość portalu: MalMal napisał(a):

> ... tyle agreski w tobie czytajac pomiedzy liniami ... wyobraz sobie, ze wiele
                > osob z ostatniej emigracji z Polski w NY zarabia ponad pol-miliona ... bo nie
                > mieli w nY pod gorke do szkoly ...

• Gość: ok Re: £95k pa czyli $130k p.a. IP: 203.69.88.* 21.02.02, 02:40
              Pytanie : ile zarabiacie , lepiej spytaj ile i na co sie wydaje.
              Osobiscie- zgadzam sie z twoimi cyframi. Co do pierwszej generacji polakow to
              wedlug mnie zalezy o ktora emigracje , z ktorego roku. Zalezy tez z jakim
              wyksztalceniem i w jakim wieku sie przyjechalo do nowego kraju.
    • Gość: Mineta Ile nam zostaje IP: *.tpl.toronto.on.ca 08.02.02, 01:14
      Mamy z zona na czysto 3500 $ kanadyjskich na miesiac i wszystko wydajemy .Za wakacje placimy karta i pozniej
      to splacamy w ciagu roku .Zyje sie wesolo i bezproblemowo mimo nieduzych przychodow.
      • Gość: Milene Re: Ile nam zostaje / do Minety IP: *.w.club-internet.fr 11.02.02, 21:46
        Gość portalu: Mineta napisał(a):

> Mamy z zona na czysto 3500 $ kanadyjskich na miesiac i wszystko wydajemy. Za wa
        > kacje placimy karta i pozniej
        > to splacamy w ciagu roku .Zyje sie wesolo i bezproblemowo mimo nieduzych przych
        > odow.

Masz racje Mineta -smile))
        Najwazniejsze to miec duzo wolnego czasu i dobrych pomyslow na rozrywki i nie
        zawracac sobie glowy ciulaniem kasy. Zyje sie raz !
      • Gość: selma Re: Ile nam zostaje IP: *.ppp.get2net.dk 13.02.02, 00:01
        Gość portalu: Mineta napisał(a):

> Mamy z zona na czysto 3500 $ kanadyjskich na miesiac i wszystko wydajemy .Za wa
        > kacje placimy karta i pozniej
        > to splacamy w ciagu roku .Zyje sie wesolo i bezproblemowo mimo nieduzych przych
        > odow.
        zawsze mi sie podoba to co robisz,kiedys pisales o rozkladzie dnia -super ,ito co
        tu napisales tez mi sie podoba.

• drapieznik Doczepie sie do postu Minety... 13.02.02, 05:48
        ... bo jego sposob postepowania jest bardzo typowy. Liczy sie 'fun' i to Mineta
        ma. Przyszlosc nie jest tak wazna jakby sie to wydawalo z perspektywy Europy a
        poza tym prawdopodobnie nie maja dzieci.

Na pewno sa ludzie ktorzy inwestuja czy oszczedzaja ale jest ich dosyc malo a
        wielu z tych co to robia ma pecha, np w zeszlym roku. Czy taki facet ktory np.
        nic nie uzyl z zycia a stracil 60% u maklera, zrobil lepiej niz np. Mineta?
        Chociaz mam nadzieje, ze dlug na karcie stale sie zmniejsza co jest zreszta
        dosyc nietypowe dla wiekszosci w N America. Srednia dlugu na karcie jest bodaj
        $50k (zalezy ktora statystyke sie czyta). A teraz do tematu:

Czytam o tych monstrualnych dochodach Polakow i ciesze sie, chociaz musze
        przyznac, ze nie zgadza sie to z codziennymi obserwacjami u Amerykanow. Czyzby
        Polacy byli tak genialni czy tez Polacy wlasnie o tym moga rozmawiac w
        przeciwienstwie do innych?

Mam dostep do duszy klientow przygotujacych podatki i widze, ze wielokrotnie
        (czytaj wiekszosc) zarobila w zeszlym (jeszcze DOBRYM) roku mniej niz $20,000.
        Z tego trzeba utrzymac 4 osoby. A bywa i mniej. Nb. dochod jednego malzenstwa
        byl $17k, rowniez 4 osoby, z wlasnego biznesu. Tak, wiekszosc wlasnych
        biznesow "robi bokami" - nie wiedzieliscie tego?!

Nie, nie mieszkam w jakims podupadlym rejonie, powiedzmy, ze jak kupuja
        owoce/warzywa na caly stan to te najlepsze ida do Californii, NY i wlasnie tu.
        A ceny sa DOSYC wysokie, a zyc ludzie musza. A ci co wiecej zarabiaja? Zaraz
        wynajda sobie sposob na wydanie dochodow na nastepne 30 lat w formie domu,
        dwoch NOWYCH (pamietajcie, ze jeden samochod to $500 plus ubezpieczenie)
        samochodow, czy nastepnego dziecka. A za rok placz - praca sie skonczyla. No
        wiec pozyczka i tak sie to toczy.

80% procent spolecznstwa zarabia ponizej $40k, 20% spoleczenstwa zarabia
        powyzej 80k, 40% podatkow jest placone przez te 20%.

Teraz kazdy widzi, ze wlasciwie w kazdej sytuacji mozna sie uwazac za
        szczesliwca.

A teraz na deser: znajomy z dochodem ok 150k, zona, dwa psy, 10 lat temu. Zona
        $25k. Pozyczal ode mnie pieniadze bo mu nie starczalo.

Inny: dyrektor banku, BMW, condo, $80k. Zostaje mu na miesiac $70 na zycie.

Inny, lekarz z praktyka, wyrobil w sobie nawyk chodzenia do lombardu 15go
        kazdego miesiaca. Bierze $2000 i przynosi $2500 za kilka tygodni. Miech w
        miech, tak jak Bolek bral 600zl.

Zarobki w CA sa wyzsze bo wydatki sa wieksze. Wydatki na polnocy sa wyzsze bo
        jest podobnie. Zarobki na poludniu sa mniejsze ale zycie tansze i mozna latac
        caly rok w podkoszulku. Wszdzie dobrze gdzie nas nie ma.

A z zarobkami to jak z basenem. Zakrecisz odplyw i zaraz przybedzie nawet jak
        wody malo doplywa...Czego wszystkim ktorzy popadli w depresje - zycze.

PS Znajomy Polak milioner odzywial sie tak, ze gwarantuje wam momentalny placz
        i zalamanie nerwowe gdybyscie to zobaczyli. Umarl i guzik z zycia uzyl.
        Pieniadze przeszly na jakich pociotow, ktorych nawet ani nie znal ani nie
        lubil, ani nie wiedzial skad sie wzieli. Sporo dostal jakis francowaty
        Uniwersytet, ktory go wypieprzal z pracy co kilka lat.

Czy nadal uwazacie, ze Mineta zle postepuje? Jest to po prostu inny sposob
        widzenia i ja np tak nie potrafie, ale podziwiam go za odwage. Mlodosc ma swoje
        prawa. Poza jak ma sie kosztowna zone i "przyjaciol" (Mineta - to tak ogolnie,
        nie o tobie)- to kosztuje. Smieszy mnie jak czytam, ze ktos tam wierzy w
        przyjaciol czy robi wydatki zeby ich "utrzymac". Tak, zdarza sie, ze sa czasem
        i ciekawe przypadki, ale tak na ogol to trzeba z tym dobrze uwazac bo mozna sie
        zapatrzec w za duzy dom czy za duzy samochod, zmanierowac zone (znajomy dawal
        zonie $100 na fryzjerke co kilka tygodni - z kim on sie ozenil, jakims Yeti??)

Panowie uwaga- Niemcy maja fajne powiedzenie: 'abzwacken' tzn. "uszczkniecie z
        budzetu domowego". Fryzjer kosztuje mniej, bierze sie wiecej, reszta idzie na
        tajne konto. Zony potrafia obciagnac (pun intended) i 20% bez zwracania uwagi
        uwagi meza. W kazdym narodzie to samo.
    • Gość: tato Re: Ile zarabiacie? IP: 62.211.206.* 21.02.02, 00:23
      Zawsze wiecej niz wy(euro).
    • ro-bert Re: Ile zarabiacie? 21.02.02, 00:25
      Zawsze za malo!

Pozdr.

ro-bert
    • Gość: ze Re: Ile zarabiacie? IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.02, 10:54
      Niepowiem zarabialem w Polsce bardzo dobrze do 1988 okolo 200$ rocznie, to bylo
      wiecej jak przecietna wtedy.
      Teraz wysysam klopsicho z zachodnich inwestorow gieldowych. W ostanim Roku bylo
      bardzo slabo bo talko 46% od pewnej osmioiocyfrowej sumy. Ale pomimo tego nie
      mowcie o tym polskiemu fiskusowi, bo by sie tam jedna pani napewno na mnie
      obrazila.
      Jak sie w 1988 zapytalem jej czy wolno mi oficjalnie zarabiac za granica, to
      dobrze ze ja pytalem tylko telefonicznie, bo tak wrzasnela to myslalem ze mnie
      zaraz w ucho ugryzie i powiedziala jescze zebym pod zadnym pozorem niezapomnial
      80% po przyjazdzie odporowadzic na skarb Panstwa jak wroce. Do Tej pory niewiem
      co mam ze soba zrobic, bo jak ta pani sie o tym dowie to napewno moje dni beda
      policzone. sad

zatrwozony emigrant
      • Gość: XYZ Re: Ile zarabiacie? IP: *.enter.net 12.08.02, 23:34
        Jak idzie nieudacznika,kto sie odbil od dna cos ucichlo w tym temacie
        • yonder Re: Ile zarabiacie? 14.08.02, 01:03
          Byl tu kiedys taki fajny facet ktory kupil BMKe ale go zaraz zjebali ze sie
          chwali albo ze kradziony. Powiesz za duzo wyjdzie ze sie chwalisz, za malo -
          jestes ch. warty. Srednio: po ch. zes wyjezdzal... bylo siedziec w Chelmie...
          itd

Krzywa Gaussa, tak to z tym tu jest.
          • Gość: XYZ Re: Ile zarabiacie? IP: 63.94.130.* 14.08.02, 01:43
            yonder napisał(a):

> Byl tu kiedys taki fajny facet ktory kupil BMKe ale go zaraz zjebali ze sie
            > chwali albo ze kradziony. Powiesz za duzo wyjdzie ze sie chwalisz, za malo -
            > jestes ch. warty. Srednio: po ch. zes wyjezdzal... bylo siedziec w Chelmie...
            > itd
            >
            > Krzywa Gaussa, tak to z tym tu jest.

Nie jest tak zle wiadomo widmo glodu powoduje ujemne wypowiedzi o dobrobycie
            ale jest ubaw z Krajowymi po pozytywnym wpisie

Pozdrawiam XYZ
            • Gość: majak Re: Ile zarabiacie? IP: 142.21.5.* 15.08.02, 14:30
              190K kanadyjskich rocznie
              • Gość: MAREK Re: Ile zarabiacie? IP: 24.83.56.* 15.08.02, 22:46
                MAJAK ty chyba majaczacy jestes.
                • Gość: XYZ Re: Ile zarabiacie? IP: 63.94.134.* 15.08.02, 22:57
                  402$ za darmoche/darowanemu koniowi................./i jest super
                • Gość: majak Re: Ile zarabiacie? IP: 142.21.5.* 18.08.02, 17:31
                  nie, wlasnie dostal-m podwyzke,
                  ale to tak jest - jak ktos napisze prawde to od razu ludzi szlag trafia smile
                  • deszcz4you Re: Ile zarabiacie? 18.08.02, 17:38
                    Gość portalu: majak napisał(a):

> nie, wlasnie dostal-m podwyzke,
                    > ale to tak jest - jak ktos napisze prawde to od razu ludzi szlag trafia smile

Z reguly patrza ze swojego podworka wiec nie dziw sie, ze porownuja zarobki jak
                    jablka do gruszek.
                    • wozak Re: Ile zarabiacie? 15.10.02, 17:36
                      Moj kuzyn ktory jest rodowitym amerykaninem .Ma skonczona srednia szkole i jeszcze dwa lata po niej .
                      Z zawodu jest mwchanikiem samochodowym dyplomowanym .Pracuje u Forda na tasmie i zarabia 48 000 $ na rok
                      brutto .Wasze pierdolenia ile to wy w tej ameryce nie zarabiacie to przyprawiaja o mdlosci .Wy wszyscy z malymi
                      wyjatkami macie prace z drugiego szeregu .
                      • Gość: dziki Re: Ile zarabiacie? IP: *.sympatico.ca 01.04.03, 01:19
                        Szkoda, ze ten Don odzedl juz na emeryture ... swoja droga to Polacy maja
                        to do siebie, ze cale zycie pracuja chujem a nie glowa!
    • zbigniew_lewandowski Re: Ile zarabiacie? 13.06.03, 04:56

> Kto sie odwazy na powaznie podac swoje zarobki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka