Dodaj do ulubionych

Akcja Wyprawki 2015

16.07.15, 17:08
Akcja dotyczy dzieci w wieku szkolnym od zerówki szkolnej do ostatniej klasy gimnazjum.

Po raz kolejny na „Pomocnych emamach” jest organizowana akcja pomocy dzieciom z najbiedniejszych rodzin, która dotyczyć będzie kompletowania przyborów szkolnych dla najbardziej potrzebujących. Akcję koordynują: Beata, Gosia, Iza i Blanka
Oficjalny adres mailowy Akcji to: wyprawka2015@gazeta.pl

Zakupione w ramach Akcji przybory mają zapewnić dzieciom z najbiedniejszych rodzin podstawowe przybory szkolne potrzebne do rozpoczęcia roku szkolnego.

Stąd też wymóg dla Potrzebujących: prosimy o wpisanie w zgłoszeniu, jakie przybory dziecko ma już zakupione lub zostały z zeszłego roku. Prosimy także o porównanie tego z listą wymaganą w szkole, może zamiast na przykład zeszytu będzie dziecku potrzebna bibuła. Prosimy pamiętać, że nie będziemy kupować podręczników, ani strojów gimnastycznych.

Prosimy Darczyńców o informowanie koordynatorek o każdorazowej próbie kontaktu Potrzebujących poza Akcją, na prywatny adres mailowy. Osoby takie będą dyskwalifikowane z udziału w Akcji.

Tabela Darczyńców.

Tabela Potrzebujących.

Pamiętajcie, że jesteśmy po prostu ludźmi i możemy się pomylić, mamy własne życie i nie siedzimy na necie 24 godziny, ale będziemy się starać, żeby zgłoszenia przyjmować na bieżąco, uaktualniać tabelki, odpowiadać na maile najszybciej jak się da.

Każde zgłoszenie potrzebującego dziecka staramy się sprawdzić na ile jest to w naszej mocy, zwykle są to dzieci z rodzin znanych z forum, sprawdzonych, zgłaszane przez opiekunów społecznych, osoby zajmujące się pomocą, jeżeli jednak ktoś zauważy jakieś nadużycia, które nie zawsze jesteśmy w stanie wychwycić prosimy o kontakt na maila Akcji.

REGULAMIN DARCZYŃCÓW:

Zgłoszenia Darczyńców będziemy przyjmować do 23 sierpnia.

Aby zgłosić swój udział w akcji jako Darczyńca napisz maila na adres wyprawka2015@gazeta.pl wpisując w tytule „zgłoszenie Darczyńcy” a w treści podanie poniższych informacji:

1. Nick/imię, adres mailowy oraz ewentualnie telefon.
2. Liczbę dzieci, którym chcesz zakupić przybory. Można zgłosić chęć zakupienia tylko części przyborów lub samego tornistra/plecaka.
3. Wiek dzieci, którym chcesz kupić przybory np. podstawówka klasy młodsze albo gimnazjum.
4. Miejscowość lub województwo, jeśli chcesz przybory dostarczyć osobiście.
5. Poinformuj o wysłaniu/dostarczeniu paczki.
6. Jeśli z jakichś powodów nie możesz/nie chcesz być Darczyńcą – poinformuj. Nie chodzi o to, żeby robić przykrość dzieciom i świństwo rodzicom.

Utworzyłyśmy LISTY PRZYBORÓW SZKOLNYCH dla poszczególnych etapów nauczania.

Przyślij maila z informacją, że paczka została wysłana/przybory dostarczone osobiście.

Prosimy Darczyńców o informowanie koordynatorek o każdorazowej próbie kontaktu Potrzebujących poza Akcją, na prywatny adres mailowy! Osoby takie będą dyskwalifikowane z udziału w Akcji.

REGULAMIN POTRZEBUJĄCYCH:

Prosimy o zgłaszanie dzieci w nieprzekraczalnym terminie do 16 sierpnia,

Nie możemy zagwarantować, że przybory otrzymają wszystkie zgłoszone dzieci!!!

Nie będziemy kupować podręczników, ani strojów gimnastycznych.

1. Aby zgłosić dziecko na listę wyślij WYŁĄCZNIE na adres Akcji: wyprawki2015@gazeta.pl w tytule należy napisać "zgłoszenie dziecka/dzieci", wpisując w treści według schematu:

- nick zgłaszającego;
- imię i nazwisko zgłaszającego;
- adres;
- imię dziecka, klasa, do której dziecko pójdzie (np. 3 SP, 2 gimnazjum);
- telefon kontaktowy;
- posiadane przybory.

2. Napisz, jakie przybory dziecko ma już zakupione lub zostały z zeszłego roku. Porównaj to z listą wymaganą w szkole, może zamiast, na przykład, zeszytu będzie dziecku potrzebna bibuła.
3. Napisz czy zgłaszane dziecko/dzieci brały udział we wcześniejszych akcjach na Pomocnych emamach, prześlij nam mailem skany bądź zdjęcia dokumentów potwierdzających trudną sytuację (AKTUALNYCH!). W razie niejasności będziemy w ramach weryfikacji zadawać dodatkowe pytania, więc sprawdzaj pocztę. Osoby, które nie będą odpowiadać na nasze maile - nie zostaną przyjęte do Akcji.
4. Przedstaw krótki opis aktualnej sytuacji rodziny.
5. Zgłaszając nie swoje dziecko do Akcji proszę pamiętaj, aby uzyskać zgodę jego rodziców. Zgłaszający chciałby zrobić dobry uczynek, ale ktoś może nie życzyć sobie, aby obce osoby dostały jego dane adresowe i poznały sytuację rodziny. Ponadto zastrzegamy sobie prawo odmowy przyjmowania kolejnych rodzin zgłaszanych przez tę samą potrzebującą (wszystkich koleżanek, siostrzeńców, bratanic itp.).
6. Osoby, które od poprzedniej akcji zmieniły dane [imię, nazwisko, wiek, ilość dzieci, nick] są proszone o zgłaszanie tego w pierwszym mailu. Inaczej nie będą brane pod uwagę [zaznaczam, że listy danych z poprzednich akcji są w naszym posiadaniu] dla Darczyńcy.
7. Nie, jeśli chodzi do przedszkola albo do liceum – nie zrobimy wyjątku i nie przyjmiemy do akcji tylko dlatego, że reszta rodzeństwa otrzyma wyprawki bądź z jakiegokolwiek innego powodu.
8. Obowiązkiem zgłaszającego jest poinformowanie nas MAILOWO (nie na forum!!!) o tym, że przesyłka dotarła do dziecka. Tworzymy „czarną listę” osób, które nie raczą nas informować o otrzymywaniu paczek. Forum to miejsce do wpisania na przykład podziękowań.

Startujemy smile
Obserwuj wątek
    • wyprawka2015 Re: Akcja Wyprawki 2015 16.07.15, 19:09
      Mail jest wyprawka2015@gazeta.pl - z A na końcu.
    • prochottka1 Re: Akcja Wyprawki 2015 16.07.15, 21:37
      czy jest ograniczenie dotyczace uczestniczenia w akcji osöb potrzebujacych?
      np jesli ktos zgłasza sie po raz "enty"
      bo jesli sie nie myle to takie ograniczenie było w akcja gwiazdka
      • wyprawka2015 Re: Akcja Wyprawki 2015 17.07.15, 13:49
        Jest Regulamin.
        Jest też raczej oczywiste, że osoby, które trudnią się zbieractwem - nie wejdą.
        Na Fb jest zorganizowanych ileś akcji, zatem istnieje przypuszczenie, że wszystkie osoby zdyskwalifikowane wcześniej - poszły tam. Znamy nawet przypadki osób, które do każdej z tych akcji się zgłosiły big_grin
        Niektóre kwestie "wyjdą w praniu". Dlatego Regulamin nie jest przesadnie sztywny.
        Krótko mówiąc: zobaczymy.
        • miedzymorze Re: Akcja Wyprawki 2015 20.07.15, 13:35
          Z czystej ciekawości - jeśli mogę zapytać- po co zeszyt do religii jest wyszczególniony osobno ?
          Rozumiem do nut - jest specjalny, ale do religii ? A czemu nie do etyki ? ;D

pozdr,
          mi
          • wyprawka2015 Re: Akcja Wyprawki 2015 20.07.15, 13:42
            Siłą bezwładu. Jednak większość dzieci chodzi na religię.
            I nie sądzę, żeby nazewnictwo raniło czyjeś uczucia antyreligijne big_grin
            • miedzymorze Re: Akcja Wyprawki 2015 20.07.15, 18:54
              .>Siłą bezwładu. Jednak większość dzieci chodzi na religię.
              Ale oferta pomocy jest dla wszystkich, niezależnie od wybranych zajęć dodatkowych, czy nie ?

>I nie sądzę, żeby nazewnictwo raniło czyjeś uczucia antyreligijne

Bardziej razi bezmyślne podejście do tematu.

pozdr
              mi

• wyprawka2015 Re: Akcja Wyprawki 2015 20.07.15, 19:03
                Dobrze Mi.
                Czy tak może być, czy masz jeszcze jakieś istotne zastrzeżenia?
                • miedzymorze Re: Akcja Wyprawki 2015 20.07.15, 22:48
                  To co istotne zgłosiłam.
                  Chociaż i tak wg mnie zamiast wymyślać odrębną kategorię prościej jest dodać jeden więcej zeszyt w kratkę...

pozdr
                  mi
                  • wyprawka2015 Re: Akcja Wyprawki 2015 20.07.15, 22:56
                    Mi, bardzo Cię lubię i tak dalej... Ale czy masz coś oprócz uwag?
                    Bo formalnie nie bardzo rozumiem postawy "nie uczestniczę, ale będę reformować". Czy to ma jakiś cel?
                    bj32
                  • olga727 Re: Akcja Wyprawki 2015 25.07.15, 20:08
                    miedzymorze napisała:

> To co istotne zgłosiłam.
                    > Chociaż i tak wg mnie zamiast wymyślać odrębną kategorię prościej jest dodać je
                    > den więcej zeszyt w kratkę...

Nie prościej jeden zeszyt w kratkę więcej,bo otóż szanowna miedzymorze : zeszyt do religii,jest specjalnie ozdabiany postaciami:papieża,Jezusa bądź Maryi(do wyboru). Jeśli twoje dziecko nie uczestniczy w katechizacji,to masz prawo niemieć świadomości tego faktu. A ktoś,kto będzie chciał przygotować wyprawkę,może taki ozdobiony zeszyt kupić.Chyba nic nie stoi na przeszkodzie,aby potrzebujący zaznaczali,czy chodzą na religię,czy też nie. smile

• mamablizniakow81 Re: Akcja Wyprawki 2015 02.09.15, 22:14
        bardzo dziekujemy za wyprawke dzieci są bardzo zadowolone
    • ale_to_ja Re: Akcja Wyprawki 2015 27.07.15, 18:10
      Czy działa Wam mejl?
      • wyprawka2015 Re: Akcja Wyprawki 2015 27.07.15, 18:29
        Działa .Jak pisała wyżej Bj wkradł się błąd ma być wyprawka a nie wyprawki . ale_to_ja napisała:

> Czy działa Wam mejl?
    • marzenam32 Re: Akcja Wyprawki 2015 -dziękuję Hugo43 11.08.15, 19:41
      Serdecznie dziękuję za wyprawkę dla mojego syna Franka, pozdrawiam.
      • elzbieta.machon Re: Akcja Wyprawki 2015 -dziękuję Hugo43 18.08.15, 10:28
        kkkk
    • quessta Re: Akcja Wyprawki 2015 12.08.15, 20:46
      Dziekuje Pani antoszkowa za wspaniałą wyprawke dla synka i plecak dla córki.pw
    • marzenam32 Re: Akcja Wyprawki 2015 dziękuję Pani Lavendowa 24.08.15, 16:00
      Dziękuję w swoim i w imieniu córki za wyprawkę szkolną.
      • quessta Re: Akcja Wyprawki 2015 dziękuję Pani acha 25.08.15, 18:21
        Dziękuje ślicznie w imieniu Oli za super wyprawke,i za paczuszkę,córka zachwycona strasznie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka