23.07.05, 09:46
Mamy wakacje a wójt w tym kierunku nic nie zrobił.Dla młodziezy nic nie ma
zadnych zabaw a ni imprez rozrywkowych.Chodza tylko wieczorami i sie nudzom.
A jak przyjdzie co do czego to tylko przyjedzie policja i ich jeszcze spisze.
Zamiast budować gmine wybudował by cos dla młodziezy
Obserwuj wątek
    • kotek991 Re: Wójt 23.07.05, 13:31
      A MYŚLICIE ŻE NASZA MŁODZIEŻ BY UMIAŁA SIĘ ZACHOWAĆ?NIE SĄDZE ABY U NAS UDAŁO
      SIE COŚ ZROBIĆ W TYM KIERUNKU.A CO DO ROZRYWEK NA WAKACJE TO POZOSTAJE NASZA
      KAWIARNIA JAK NARAZIE TAM MŁODZIEZ POTRAFI SIE ZACHOWAĆ PRZYZWOICIE.
      • ka-wa3 Re: Wójt 23.07.05, 23:02
        kawiarnia szkołą kultury i właściwych wzorców!Super, a w jakim wieku bywają
        bywalcy kawiarni? Tak pytam, bo nie mam czasu tam chodzić.
        • kotek991 Re: Wójt 25.07.05, 14:12
          Bywalcy kawiarni są w róznym wieku .A szkoda ze niektórym ludziom brakuje czasu
          aby tam zajrzeć.Nie zgodze sie ze jest szkołą kultury i dobrych wzorców.
          • 50v Re: Wójt 25.07.05, 19:15
            Ludzie PRL już dawno się skończył, to co wójt ma się z wami razem bawić, co ma
            wam budować klubokawiarnie?, to jak i gdzie chcecie wolny czas spędzać to Wasza
            sprawa jedźcie nad morze albo w góry do Ciechocinka też zdrowo. Brać kasę i w
            drogę gdzie oczy poniosą - miłego wypoczynku
            • misiek4321 Re: Wójt 27.07.05, 18:14
              50v ok!! Powiedz gdzie mieszkasz to przyjde jutro po kase na wyjazd jakieś
              300-400zł pojade sobie w góry.
              • kotek991 Re: Wójt 29.07.05, 09:17
                Popieram misiek 4321,na wyjazd w góry lub nad morze trzeba mieć dużo kasy.No
                ale z drugiej strony aby bawić się w kawiarni też jest kasa poptrzebna,prawda.
                Pozdrawiam.
                • 50v Re: Wójt 07.08.05, 22:49
                  Prawda!!! do roboty leniu, czytaj jak niżej.
              • 50v Re: Wójt 07.08.05, 22:47
                A gdzie to jest narysowane, że ty musisz pieniądze dostawać przez te kilka dni
                mój kuzyn szesnastoletni zarobił 950zł i własnie przysłał mi e-maila z Sopot
                pięnie się bawi już cztery laski przeleciał mówi że niesamowite przeżycie w tym
                jedna szwedka i jamjka i przyznałem mu słuszną rację nie ma nic
                przyjemniejszego w jego wieku, ale jak Ty chcesz przyjechać do mnie to bardzo
                proszę dostać możesz parę garści i z płaczem odjechać, do roboty i nie mazać
                się weż ze sobą tego kumpla co też by chciał, do roboty nieroby na całym
                świecie młodzież dorabia na swoje wakacje i nic w tym złego nie widzę, roboty
                nie brakuje, a od samego chcenia pieniędzy nie ma. Pozostaje wybór do roboty
                albo grucha. Napiszcie co słychać w górach - poczekam.
                • nyks_d Re: Wójt 08.08.05, 19:04
                  Tak z ciekawości w jakim mieście czy na wsi pracował twój kuzyn i co robił bo
                  to niezłe pieniądze raczej nie dorobił się na cebuli czy ogórkach. Może ma
                  bogatego ojca i tak mu się jakoś udało.
                  • 50v Re: Wójt 08.08.05, 19:26
                    Po prostu sam się postarał i dobrą poracę znalazł pod dachem z miłymi ludźmi,
                    jak się chce to się ma nie narzekać ciągle tylko pytać szukać coś zawsze jest
                    do zrobienia znam ludzi, którzy często szukają kogoś do pomocy w prostych
                    czynnościach, ale to wam zależy na kasie i Wasza brocha znaleźć pracę.
                  • 50v Re: Wójt 11.08.05, 18:08
                    nyks_d napisał:

> Tak z ciekawości w jakim mieście czy na wsi pracował twój kuzyn i co robił bo
                    > to niezłe pieniądze raczej nie dorobił się na cebuli czy ogórkach. Może ma
                    > bogatego ojca i tak mu się jakoś udało.
                    Nie ważne gdzie ale uczciwie popracował,ale Ci powiem przez lornetkę wasz komin
                    fabryczny widać. On nie poszedł nacharować się i dać się wyzyskać mimo młodego
                    wieku to mądrym człowiekiem jest a pieniądze wcale nie są duże w brew pozorom.
                    Kto się szanuje ten się ceni. poprostu czuł potrzebę dowartościowania się przez
                    pracę i to zrobił , kolejne życiowe doświadczenie wykorzystał i teraz wie jak
                    smakuje praca i ile pozytywnych ta niechciana czynność dla wielu ludzi potrafi
                    przynieść satysfakcji i za zarobione za nią pieniądze porzytków. Nic nie
                    pozostaje mi innego jak życzyć pokosztowania przyjemności i późniejszych
                    uciech, do roboty kmioty.
                    • misiek4321 Re: Wójt 11.08.05, 19:19
                      Dorobił sie jako dziwka nie truden a przyjemne!!!!
                      • 50v Re: Wójt 14.08.05, 14:01
                        Szkoda taki młody człowiek a komuną zaśmiecony łeb masz, popatrz inny wymiar
                        świata teraz mamy zacznij myśleć, odstaw te paskudne prochy obudzisz się w
                        końcu.
                      • 50v Re: Wójt 19.08.05, 01:09
                        co miśki i kotki zapracowane nie ma nawet czasu i siły pisać, tylko nie dajcie
                        się przejechać taki ruch na tych drogach!!!
    • grizzly_killer Re: Wójt 22.08.05, 02:32
      Ty 50v popatrz troche inaczej.Ja nie zazdroszcze Twojemu kuzynkowi,niech ma
      fajne wakacje-oby tak dalej.Ale w Dobrem mlodziesz to nie 1 czy 2 osoby tylko
      kilkadziesiąt osób.Jakby te wszystkie osoby pojechaly do pracy to nie zarobily
      by 950 na łba,bo pracodawca musialby nazywac sie Bill Gates.Dostali by duzo
      mniej.Gdyby pojechali kazdy gdzie indziej to zarobili by moze wiecej,ale tam
      tez sa ludzie(nie tylko mlodziesz robi)i nie koniecznie z Dobrego,bo w
      mijscowosciach np. Byczyna,Krzywosadz tez jest mlodziesz i tez sobie
      dorabiaja.Jakby tak wszystkich zebrac to nawet niezla grupa osob,a pracodawcy
      musza chyba z czegos zyc-no nie? Wiec podsumowywujac To co by zarobili to nie
      starczyloby na wyjazd na wakacje,wiec sadze ze otwarcie jakiegos malego PUB-u
      czy czegos w podobie byloby dobrym pomyslem, bo mogliby zainwestowac sobie np.
      w pizze, czy browarek.Twojemu kuzynkowi trafila sie dobra fucha i niech tak
      ma,ale na pewno kazdy z Dobrego(chodzi o mlodziesz)tez tak by chcial.
    • grizzly_killer Re: Wójt 22.08.05, 02:44
      Jeszcze jedno.50v napisales w jednej wypowiedzi ze mlodziesz na calym swiecie
      dorabia na wakacje i nie widzisz w tym nic zlego. Popieram, bo zle to nie jest.
      Tylko ze nie zawsze zarobia tyle,aby gdzies jechac. Z kolei napiepszac cale 2
      miesiace to nic wakacji nie uzyja,musieli by to odkladac z roku na rok.
      Spoleczenstwo nie jest za bogate,wiec mlodziesz musi sobie
      pokupywac ,,pierdolki"do szkoly,bo starzy nie dadza kasy gdyz nie maja. A gdy
      beda w wieku 16-17 lat,i beda robic z roku na rok, to straca najbardziej luzowe
      lata swojego zycia. Takze jakby cos sie w Dobrem utworzylo(jakis ,,lepszy" bar)
      to, to co zarobia mogli by przeznaczyc na drobne przyjemnosci, a jednoczesnie
      umilic sobie wakacje. Pozdrawiam forumowiczow:-)
      • 50v Re: Wójt 23.08.05, 11:45
        No i widzisz Młody Człowieku dobrze myślisz i sam odpowiedziałeś sobie na
        zadane pytania, tylko Ty się nie martw o innych, a na następne wakacje
        pieniążki możesz odkładać zacząć już dziś, nie musisz pracować godzinani, ale
        poświęć na to choć jedną godzinkę dziennie, poszukaj jeszcze dziś jakiegoś
        mądrego zajęcia za godzinę 10 złotych da ci każdy i nawet nie zauważysz a na
        następne wakacje ze skarbonki wyjmiesz dwa tysiące złotych i co ciepło się
        zrobiło na duszy - prawda ? Pamiętaj jak człowiek chce to ma, popatrz na
        takiego ciemnego chłopa mieszkającego w prawo od Darłowa, jeszcze przed paru
        laty blokował drogi boczne traktorami a dziś jak go nie zastrzelą to nawet
        prezydentem kraju nad Wisłą może zostać. Tak dobrze zkojarzyłeś sobie wakacje
        nad morzem piękna rzecz dużo słońca i te białe słone fale i czyściótka woda,
        ajak będziesz miał gotókę reszta sama przyjdzie. Do góry głowa i do działania
        najważniejsze że wiesz już co zrobić, a o pubie to nawet nie myśl, kto Ci kupi
        piwo czy inne żarcie skoro jest jak mówisz młodzi grosza nie mają co
        sprzedawał będziesz na zeszyt, za taki weksel niczego nie kupisz jeszcze kumpli
        stracisz jak beszczelnie będziesz domagał się zwrotu naleznych kwot za zjedzone
        i przepite. Uczyć sie jeszcze raz uczyć i godzinna praca nawet jak by była
        ciężka to Ci nie zaszkodzi. Podziękujesz w przyszłym roku jak z wakacji będzie
        Ci szkoda wracać.
        • andreas777 Re: Wójt 10.11.05, 02:31
          Ale Wam ten v50 nasadził i myślę że po wakacjach właśnie jemu podziękujecie ale
          dopiero jak wrócicie pełni wrażeń i nasycenia miłym pobytem, już dwa miechy
          zleciały i nikt jeszcze się nie pochwalił ile to zamierza na wakacje
          przeznaczyć wg już zapracownych i zaoszczędzonych , a czas leci każde tyknięcie
          zegara to jedna kropla życia, młodość szybko się kończy a w nowej
          rzeczywistości europejskiej jeszcze ciężko przyjdzie się napracować tak że
          uczyć się warto, do odśnieżania juz zapisują warunek ukończona matura tak że
          coraz trudniej o pracę a piwo coraz lepsze, tylko czy warto w tak młodym czasie
          tyle czasu na próżno tracić?
          • andreas777 Re: Wójt 10.11.05, 02:35
            andreas777 napisał:

> Ale Wam ten v50 nasadził i myślę że po wakacjach właśnie jemu podziękujecie
            ale dopiero jak wrócicie pełni wrażeń i nasycenia miłym pobytem, już dwa miechy
            > zleciały i nikt jeszcze się nie pochwalił ile to zamierza na wakacje
            > przeznaczyć wg już zapracownych i zaoszczędzonych , a czas leci każde
            tyknięcie zegara to jedna kropla życia, młodość szybko się kończy a w nowej
            > rzeczywistości europejskiej jeszcze ciężko przyjdzie się napracować tak
            > uczyć się warto, do odśnieżania juz zapisują warunek ukończona matura tak że
            > coraz trudniej o pracę a piwo coraz lepsze, tylko czy warto w tak młodym
            wieku tyle czasu na próżno tracić? (ERRATA)
            • mieszkaniecdobrego1 Re: Wójt 13.11.05, 14:56
              ja ci odpowiem qrwa zarobiłem pare groszy przy truskawkach, póxniej pomykałem
              do pomidorów do starego radziejowa ale to co zarobiłem to jedynie mógłbym
              przeznaczyć na kupno małego namiotu i rozbiecie go nad naszym jeziorem, wtedy
              to bym miał wakacje hehehehehehehe
              • andreas777 Re: Wójt 13.11.05, 23:26
                mieszkaniecdobrego1 napisała:

> ja ci odpowiem qrwa zarobiłem pare groszy przy truskawkach,
                > do pomidorów ale to co zarobiłem to jedynie mógłbym
                > przeznaczyć na kupno małego namiotu

I widzisz kilka dni pocharowałeś i już namiot a jak poracujesz jeszcze kilka
                lat to i chałupę jakąś postawisz tylko by mieć trzeba chcieć ale od samego
                chcenia niczego nie ma i jak sam widzisz tylko praca uszlachetnia i czyni
                wolnym od biedy. W roku jest ileś dni podzielonych na miesiące i 52 tygodnie
                odliczając soboty bo w święto pracowć nie uchodzi (szabas) to na wakacje jednak
                można jak się chce zapracować tylko mi wszystkiego nie przechlać.
                • mieszkaniecdobrego1 Re: Wójt 14.11.05, 16:19
                  cholaera musieli by wymysleć pomidory kóre rosna przez okragły rok bo gdzie tu
                  iść do tej pracy
                  • 50v1 Re: Wójt 24.01.06, 01:39
                    mieszkaniecdobrego1 napisała:

> cholaera musieli by wymysleć pomidory kóre rosna przez okragły rok bo gdzie
                    tu
                    > iść do tej pracy
                    A co z wójtem, ja już karierę zakończyłem, a tamten historyczny dzien był
                    piękny i długi ile to już lat minęło? Ruszcie dupy piszcie co tam się u Was
                    dzieje, podupada to Dobre Forum, oj nie ładnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka