Dodaj do ulubionych

Urząd gminy

14.11.06, 07:25
Słuchajcie....gmina ma swoją stronę (bo tego wymaga ustawa):
www.ugdobre.pl, od pół roku wysyłam mejle na podane tam adresy. Do tej
pory nie mam żadnej odpowiedzi. Ciekawe, prawda? A stronę aktualizuje chyba
osoba nie mająca podstawowego pojęcia o tworzeniu stron. Aktualizują
informacje co kilka miesięcy. Gratuluję.... :-{
Obserwuj wątek
    • schabowy11 Re: Urząd gminy - adres 14.11.06, 07:29
      przepraszam, adres jest taki www.ugdobre.pl
      • pele42 Re: Urząd gminy - adres 14.11.06, 08:39
        hehehe może to pani sekretarz aktualizuje tą stronę napisz tu na forum co chcesz
        zapewne w gminie czytają to forum
        • babciafrania Re: Urząd gminy - adres 14.11.06, 20:17
          No tak kropka decyduje o wszystkim.
        • sauber1 Re: Urząd gminy - adres 15.11.06, 04:04
          pele42 napisała:

> zapewne w gminie czytają to forum

To forum to połowa sukcesu dla władz gminy i nie tylko, to jest źródło
          inspiracji i informacji
    • misiek4321 Re: Urząd gminy 14.11.06, 21:45
      Gmina Dobre To tak jak by nie istniała w polski i światowym internetcie!!
      Co raz wiecej osob ma internet iz pewnościa chcieli by poczytac sobie dobry!!
      Co tu ciekawego... NIC!! Z bierzacej strony Gminy Dobre To watpie żeby kots
      chciał przyjechac do Dobrego!! A szkoda!
      Proponuje nowa kadencje zacza od nowej strony www!!
      Gmine nową macie!!
      Wójta macie!!
      A strony nie!!
    • schabowy11 Re: Urząd gminy 15.11.06, 07:29
      I jeszcze Wam powiem, że na tej stronie nadal istnieje np. cukrownia "dobre" w
      dziale: gospodarka.W ofertach ogłoszenie z 2004 r., a klawisz "sprawdź stan
      swojej sprawy: po prostu nie czynny. Dane urzędu są na ul. fabryczną. Redaktor
      oczywiście się nie ujawnia, po co mamy wiedzieć, kto to aktualizuje. w
      linku "praca" lepiej też nic nie ujawniać. Z linku: dokumentacja pokontrolna"
      wynika, że przeprowadzono ją 3-krotnie: Data: 30 grudnia 1899 r. Jest jeszcze
      więcej takich "smaczków". Zachęcam do lektury biuletynu gminy. Można się nieźle
      ubawić.
      • sauber1 Re: Urząd gminy 15.11.06, 16:40
        schabowy11 napisał:

> I jeszcze Wam powiem, że na tej stronie nadal istnieje np. cukrownia "dobre" w
        > dziale: gospodarka.

Tej Cukrowni to jeszcze Wasze wnuki płakać będą ale nie dziwię się to było
        jedyne źródło dochodu dla wielu
        • cherbi Re: Urząd gminy 15.11.06, 19:51
          moze zamiast tego stekania i kwinkania dali byscie jakiegos pomysla jak
          zawalczyc o to co jeszcze stoi i zostalo po naszym mega zakladzie jak to sie
          mowi masz leb i h.. to kombinuj jak sie wezmiemy to ktos moze to zrobi cio wy
          na to?ktos chyba z centrum dowodzenia jakim jest gmina czyta to forum
          • misiek4321 Re: Urząd gminy 15.11.06, 21:49
            cherbi!!
            Chcesz postawić cukrownie!! Nie głupi pomysł tylko gożej z kapitałem na
            początek!! Surowaca pełno bo to powiat Cukrowniczy i gleby pod buraki!! Ludzie
            to pracy zawsze sie znajda!!
            Kiedy startujemy???
            • cherbi dobrywieczor 15.11.06, 23:49
              wystartowac mozna dopiero za rok ale juz dzis nad tym pomysle a kapital nic
              prostrzego przeciez mozna zalozyc cs w rodzaju kola rolniczego i bylych
              pegerow z zakladem produkcyjnym czyli cukrownia wlacznie a fundusz bedzie
              pochodzil z unii bo jak by inaczej tylko jeszcze jakis megamozg byl by
              potrzebny by to zlozyl do kupy i madrze zalozymy enklawe panstwo w panstwie i
              bedziemy samowystarczalni Jak nie pije to mysle choc zadko sie to zdaza :-)
    • krystyna.depta Re: Urząd gminy 24.01.07, 08:28
      Bardzo sluszna uwaga na temat strony internetowej UG Dobre, która notabene
      dopiero teraz jest aktualizowana. Jak my chcemy ściągnąć do nas potencjalnych
      inwestorów, przecież jak cię widzą tak cie piszą .... A swoją drogą ciekawe co
      robi radny, który byl tak aktywny na forum przed wyborami, czyżby już swoje
      osiągnąl (mam na myśli wygrane wybory i podwyżkę diety) bo coś ostatnio
      zamilkl. Jakoś nieaktualna strona internetowa UG mu nie przeszkadzala. No cóż,
      teraz wyborców ma w glębokim poważaniu!
      PS. Bardzo mnie ciekawi czy oświadczenia majątkowe naszej elity rządzącej w
      Gminie są zlożone i gdzie sż dostępne?
      • ka-wa3 Re: Urząd gminy 24.01.07, 14:22
        oświadczenia radnych sa na bip.dobre , natomiast nie ma tam oswiadczeń
        majątkowych pracowników, pozatym ani na żadnej z tych stron nic więcej nie ma
        • krystyna.depta Re: Urząd gminy 26.01.07, 12:34
          Dziękuję, dotarlam tam również. Żaluję tylko, że brak tam oświadczeń Wójta i
          Przewodniczącego... A swoją drogą te oświadczenia to pic na wodę, przynajmniej
          niektóre. Wynika z nich, że niektórym radnym należaloby by przyznać zapomogi.
          Taki p.Klos zaharowuję się od lat w sklepie i co? I nico! Musial podjąć
          dodatkowo pracę w UG, bo mu na życie nie wystarczalo. Jak zrobil się szum z
          tego powodu to bronil się, że nic nie posiada, bo to wszystko jego żony. W
          oświadczeniu natomiast pisze o skladnikach majątkowych, że to wspólnota
          majątkowa, czyli jego i żony! Oj brzydko! Trzeba by do spowiedzi- yulko dylemat
          czy do konfesjonalu czy przed wyborcami?
          • pele42 Re: Urząd gminy 26.01.07, 22:17
            widzę pani Krystyno że panią boli jak ktoś ma więcej od innych (moi rodzice
            zarabiają tyle że starcza im do pierwszego bo wypłatę odbierają 26 :))))ja
            twierdzę że każdy radzi sobie jak umie jedni lepiej inni gorzej (hmmm dlaczego
            ja gorzej może za młody jeszcze jestem)
            • krystyna.depta Re: Urząd gminy 30.01.07, 10:37
              Boli mnie tylko to jak ktoś nie bierze wedlug zaslug. A ja radzę sobie
              niezgorzej...
      • pele42 Re: Urząd gminy 24.01.07, 23:01
        pani Krystyna tak tylko do pani wiadomości pensja wójta jak i diety radnych
        zostały na starym poziomie
        • krystyna.depta Re: Urząd gminy 26.01.07, 12:22
          Dziękuje za infoprmację, szkoda tylko, że jest będna! Otóż, pensja p.Śpibidy
          wynosila 6815,00zl. brutto (patrz - oswiadzcenie majątkowe zlożone na koniec
          kadencj) a p.Gapińskiego wynosi 7816,00zl. brutto (patrz Uchwala II/13/06 z
          dn.06.12.06r.) Jak to możliwe, skoro Protokól II/06 z posiedzenia Rady mówi, że
          pensja Wójta pozostaje bez zmian tak jak i dieta Przewodniczącego. O dietach
          radnych zaś cicho sza....
          PS. Czy 1000,00zl. nie czyni różnicy?
          • sauber1 Re: Urząd gminy 26.01.07, 21:01
            krystyna.depta napisała:

> pensja Wójta pozostaje bez zmian tak jak i dieta Przewodniczącego. O dietach
            > radnych zaś cicho sza....
            > PS. Czy 1000,00zl. nie czyni różnicy?

Ale to dobrze, jak wójt ma więcej to i jemu będzie na sercu leżało by wszyscy
            mieli też więcej, masz rację prawie czyni różnicę, uwierz mi ja też chcę mieć
            więcej i nic w tym złego nie widzę.
            Pozdrawiam
          • pele42 Re: Urząd gminy 26.01.07, 22:13
            proszę pani nie wiem czy pani ma pracę czy nie ale do pensji dochodzą rózne
            dodatki (zresztą ja wiem że została na starym poziomie) a co do radnych
            przewodniczą cegi i vice wszystko zostało zostało na starym poziomie jak tak
            panią interesuje ile odbiera radny powiem pani bo wiem radny gminy dobre
            odbiera 130 zł za sesję może jeszcze panią interesuję ile sesji było w tamtej
            kadencji proszę bardzo 41 więc nawet nie jedna sesja na miesiąc w tym roku w
            styczniu nie było sesji najbliższa jest 7 lutego może pani na nią przybyć
            ps
            sołtysi też są na każdej sesji odbierają za to 80 zł

co do radnych i sołtysów podejrzewam że na najbliższej sesji może paść temat
            podwyżek zobaczymy wtedy jak nasi radni zagłosują jak widziałem w protokole na
            jedej z pierwszych sesji sołtysi już domagali się więcej :)
            • sauber1 Re: Urząd gminy 27.01.07, 17:55
              pele42 napisała:

> co do radnych i sołtysów podejrzewam że na najbliższej sesji może paść temat
              > podwyżek zobaczymy wtedy jak nasi radni zagłosują jak widziałem w protokole na
              > jedej z pierwszych sesji sołtysi już domagali się więcej :)

Chyba to normalne że każdy chce mieć więcej, tylko głupcy odrzucają korzyści.
              By się nie powtarzać wkleję
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25516&w=53757014&a=53766890
            • krystyna.depta Re: Urząd gminy 30.01.07, 09:03
              Mam pracę, z czego bardzo się cieszę i zdaję sobie sprawę ze skladników, które
              mają wplyw na pobory. Ale nie moja pensja jest ważna, tylko naszych
              reprezentantów w naszym srodowisku. Chodzi o to, że w kampanii padają szczytne
              hasla, obietnice do jakich to poświęceń są zdolni startujący w wyborach, a
              później nic z tego nie wynika i wielu radnych prześpi swoją kadencję, ale bez
              żenady skasuje należne diety. Uważam, że radni powinni pracować spolecznie!!!
              Zobaczylibyśmy wtedy czy tak garnęli by się do Rady..
              PS. Jeśli nie chcesz i nie potrafisz nie pchaj się na afisz.
              • babciafrania Re: Urząd gminy 30.01.07, 19:02
                Jadac od Radziejowa do Dobrego widać zaczna się cos dziać, od Aleksandrowa
                też ,z innych stron tez.W centrum w pobliżu obiektów byłej cukrowni smutek .
                Zaglądajac wirtualnie na UGDOBRE widac znaczny krok do przodu nawet przez komp
                można coś załatwić. W samym Urzedzie czuć nowoscią iinnym duchem
                • paruwa111 Re: Urząd gminy 09.05.07, 22:54
                  urzad gminy to jedna wielka rodzina v znowym wojtem kowalem na czele dla mnie
                  dno znow ta sama partyzantka w glowie sie to nie miesci banda huja inaczej
                  niemozna tego okreslic
              • janik11 Re: Urząd gminy 30.01.07, 21:11

Popieram propozycję P.Krystyny, może jednak radni będą tak zaszczytną funcję
                pełnic społecznie.
                • sauber1 Re: Urząd gminy 31.01.07, 01:12
                  janik11 napisał:

>
                  > Popieram propozycję P.Krystyny, może jednak radni będą tak zaszczytną funcję
                  > pełnic społecznie.

Jaki rozum taka mowa, kto dziś pracuje, czy pełni zaszczytne funkcje społecznie,
                  w imię jakiej ideologii, Ludzie co Wam jest???
                  • pele42 Re: Urząd gminy 01.02.07, 15:50
                    to jestem ciekaw czy wtedy pani Krystyna by kandydowała na radną zastanawia
                    mnie jedno co też ci radni pani obiecali z tego co widziałem to tylko jeden
                    radny składał obietnice na plakatach wyborczych był to pan Lesław Nowak innych
                    nie widziałem a jak pani wzieła te obietnice do serca to tak w małym żarcie
                    niech pani wymieni to serduszko na inne
                    • krystyna.depta Re: Urząd gminy 02.02.07, 08:44
                      Zaspokoję pańską ciekawość - kandydowalabym wtedy na radną. Nie potrafilabym
                      traktować funkcji radnego jako źródla zarobkowania, jak czyni to wielu. Co do
                      p. Nowaka to moim zdaniem nie powinien być wogóle wybrany do RG, to totalna
                      pomylka. Co do obietnic wyborczych, to wlaśnie na tym forum a nie na chodniku
                      bardzo udzielal się pewien kandydat, który teraz się wycofal... Choć może się
                      mylę, może poprostu zmienil login na pele 42?
                      PS. Gdybym obietnice wyborcze miala brać do serca to pewnie dlugo bym nie
                      pociągnęla.
                  • krystyna.depta Re: Urząd gminy 02.02.07, 09:03
                    Zaszczytne funkcje można sprawować nie z powodu jakichś ideologii lecz zgodnie
                    ze skladaną przysięgą - cytuję "dla dobra publicznego i pomyślności mieszkańców
                    Gminy Dobre". A co do rozumu to widzę, że pan już posiadl wszystkie możliwe.
                    • pele42 Re: Urząd gminy 02.02.07, 11:32
                      hehehehe i pani Krystyna się zdenerwowała proszę mnie nie obrażać bo ja pani nie
                      obrażam ale mogę zacząć jak tak pani chce rozmawiać a radnym nie jestem bo
                      jeszcze nawet nie mógł bym kandydować a pani może sobie myśleć może co chce
                      szanuję panią że jako jedna z nielicznych podała swoje nazwisko widać jest pani
                      dorosłą osobą ale niech pani się zastanowi co pisze bo napisać łatwo coś co
                      kogoś obraża
                      • krystyna.depta Re: Urząd gminy 05.02.07, 13:58
                        Moje opinie zawarte na forum nie mają na celu obrażania kogokolwiek, bo są
                        doglębnie przemyślane i podparte analizą konkretnych dokumentów i artykulów
                        dotyczących dzialalności naszej Gminy i osób z nią związanych. Mniemam, że
                        ludzie decydując się na uczestnictwo we wspólrządzeniu Gminą są świadomi, że
                        stają się osobami publicznymi a więc będą na cenzurowanym. No, jeśli ktoś
                        zamiast odczytać jasne przeslanie się obraża, to jego sprawa.
                        PS. Moje nerwy są zbyt cenne, aby poruszyla mnie byle blahostka.
                    • sauber1 Re: Urząd gminy 02.02.07, 14:03
                      krystyna.depta napisała:

> Zaszczytne funkcje można sprawować nie z powodu jakichś ideologii lecz zgodnie
                      > ze skladaną przysięgą - cytuję "dla dobra publicznego i pomyślności mieszkańców
                      >
                      > Gminy Dobre". A co do rozumu to widzę, że pan już posiadl wszystkie możliwe.

Ależ miła Krysiu nie o to chodzi, by ludzie tracili cenny swój czas i to całkiem
                      za darmo, już tak jest na tym świecie że zawsze jest coś za coś, a z tym Dobrem
                      publicznym nie przesadzajmy. Bardzo ładnie pani tu pisze, podoba mi się .
                      Pozdrawiam
                      • s_1 Re: Urząd gminy 03.02.07, 00:36

A tak przy okazji idąc śladem gazety regionalnej zapytam, czy tu też jest
                        epidemia, ciekawe jak to wygląda na płaszczyźnie całego kraju???? powinna być
                        taka mapa, po każdych wyborach, a może nie wolno tak myśleć, nie nada?
                        • sauber1 Re: Urząd gminy 03.02.07, 08:31
                          s_1 napisał:

>
                          > A tak przy okazji idąc śladem gazety regionalnej zapytam, czy tu też jest
                          > epidemia, ciekawe jak to wygląda na płaszczyźnie całego kraju???? powinna być
                          > taka mapa, po każdych wyborach, a może nie wolno tak myśleć, nie nada?

DARIUSZ KNAPIK napisał w gazecie ale że nie bał się?
                          www.gazetapomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070202/REGION/70201043
                      • krystyna.depta Re: Urząd gminy 06.02.07, 13:04
                        Jeśli czyjś czas jest aż nadto cenny to nie musi go mitrężyć na nudnych
                        posiedzeniach RG czy im podobnych, nikt nikogo nie zmusza do takich poświęceń.
                        Może za to zakasać rękawy i zamienić go na mniej lub bardziej intratne zajęcie
                        a zaręczam - nie będzie to już moja sprawa!!!
                        PS. Żeby wyciągać pieniądze ze wspólnej kasy trzeba najpierw coś do niej
                        wlożyć, bo inaczej i Salomon nie poradzi.
                        • sauber1 Re: Urząd gminy 06.02.07, 20:30
                          krystyna.depta napisała:

> PS. Żeby wyciągać pieniądze ze wspólnej kasy trzeba najpierw coś do niej
                          > wlożyć, bo inaczej i Salomon nie poradzi.

A jasne że tak, czasem dobry gest, miłe słowo w zgodnych poczynaniach bardzo
                          wiele znaczy, najpierw pracujemy a później bierzemy, chyba że mamy płacone z
                          góry, jako wyjątkowi fachowcy?
                • janik11 Re: Urząd gminy 04.02.07, 23:00
                  Pani krystyno ma Pani świętą rację co do rozumu to brakuje na pewno
                  tak :wrażliwym: jak sauber1 i pele42 jesli myślą że Pani ich obraza to świadczy
                  o ich inteligencji.
                  • sauber1 Re: Urząd gminy 05.02.07, 17:58
                    janik11 napisał:

> Pani krystyno ma Pani świętą rację co do rozumu to brakuje na pewno
                    > tak :wrażliwym: jak sauber1 i pele42 jesli myślą że Pani ich obraza to świadczy
                    >
                    > o ich inteligencji.

Myślę janik11, że lepiej będzie jak napiszesz coś od siebie z sensem, miast się
                    lizać komuś, myślę też, że poważniejszych wypowiedzi od pani Krystyny tu nie
                    znajdziesz, a mnie nawet przez myśl by nie przeszło by się o słowa czyjeś
                    obrażać, może poczytałeś co pisałem w innych tematach, może bezrobotny jesteś
                    albo na chorobowym powyborczym, choć nie sadzę, a co do mojego rozumu to jakie
                    masz prawo, oceń Siebie w sam pierw, a mnie daruj sobie, jak już to pani Krysia
                    niech naskoczy na mnie, jak uważa że jest zupełnie innego zdania i na koniec
                    jeszcze jedno, szkoda że do szkoły miałem pod górkę, nie zostawił bym na Tobie
                    suchej nitki ale czy to warto, czy po to to forum służy, myślę że do bardziej
                    kulturalnych wyrażania myśli, mamy prawo inaczej postrzegać świat i życie, a na
                    jedna kupkę plucie niczego dobrego nie wróży. Dobre jest w tym to że się rozwija
                    i jest o czym pisać, a mam nadzieję że będzie jeszcze więcej. Pozdrawiam
                    wszystkich piszących jak i czytających teraz a gotowych pisać za dni kilka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka