Dodaj do ulubionych

Oficjalny start budowy węzła Żelazna

05.05.11, 19:27
Wiec brac sie za robote.
Obserwuj wątek
    • Gość: pieszy pieszych zlikwidowac i spokoj IP: *.kielce.vectranet.pl 05.05.11, 19:36
      To miasto, gdzie pieszy obywatel nie ma żadnych praw. Nie ma przejść przez jezdnię, nie ma spokojnej sygnalizacji, bo samochód musi przejechać, a pieszy może stać na deszczu, nie ma jak przejść chodnikiem, bo samochody parkują i tam, nielegalnie.

Po prosty przechodzień nie ma żadnych praw. I nikt tego nie widzi? Gdzie są władze, mające każdemu zapewnić równe prawa. Nie widzę tego.

Jako przechodzień protestuję przeciwko temu, że traktuje się mnie jak podczłowieka, który nawet chodnikiem przejść nie może, bo blokują go parkujące na nim samochody. Co się tu dzieje, do cholery?

To jakieś miasto bezprawia i szaleństwa!

• mojekielce Re: pieszych zlikwidowac i spokoj 05.05.11, 21:03
        Gość portalu: pieszy napisał(a):

> Jako przechodzień protestuję przeciwko temu, że traktuje się mnie jak podczłowi
        > eka, który nawet chodnikiem przejść nie może, bo blokują go parkujące na nim sa
        > mochody. Co się tu dzieje, do cholery?

Też tego nie rozumiem. Wielokrotnie zgłaszałem do straży miejskiej samochody utrudniające ruch pieszym - stojące na całej szerokości chodnika czy przejściu dla pieszych. I nigdy nie było reakcji. Postanowiłem rozbić zdjęcia takim pseudokierowcom i publikuję je (bez zasłaniania numerów rejestracyjnych) na swoim blogu. I to też nic nie daje. Nie wiem, co jeszcze można zrobić.

> To jakieś miasto bezprawia i szaleństwa!

Zgadzam się w 100%.
        • Gość: jeździk Re: pieszych zlikwidowac i spokoj IP: *.kielce.hypnet.pl 05.05.11, 21:37
          No tak szczególnie na Sienkiewicza i w okolicy taki ruch samochodów ze przejść się nie da. W ogóle brak miejsca dla pieszych cholera. Przecież mogą jeszcze IX wieków zamkąć żeby można było spokojnie do Urzędu przejść.
          • Gość: antybuc jeździk IP: *.kielce.vectranet.pl 05.05.11, 22:58
            Jezdzik, jak nie widzisz zastawionych po ściany chodników, i jak nie rozumiesz o co chodzi, to nie zabieraj głosu w sprawach, które Cie przerastają.
          • mojekielce Re: pieszych zlikwidowac i spokoj 05.05.11, 23:03
            Gość portalu: jeździk napisał(a):

> No tak szczególnie na Sienkiewicza i w okolicy taki ruch samochodów ze przejść
            > się nie da. W ogóle brak miejsca dla pieszych cholera.

Zdziwiłbyś się. Kiedyś przeszedłem całą Sienkiewicza od dworca do pomnika i liczyłem samochody, przejeżdżające i zaparkowane. Naliczyłem ponad 100. Żaden z kierowców nie był "niepokojony" przez policję czy straż miejską.

To ma być deptak?
    • mojekielce Oficjalny start budowy węzła Żelazna 05.05.11, 20:00
      Co za żenujący spektakl, jak w PRL. Specjalnie przywieźli górę piasku, żeby mieli w co wbijać te łopaty. Nie wiem, czy się śmiać, czy płakać.

A dlaczego rondo jest zamknięte od tygodnia i nic się tam nie dzieje? Bez "uroczystego wbicia łopaty" nie dało się pracować?
      • Gość: gość Re: Oficjalny start budowy węzła Żelazna IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.11, 08:08
        potwierdzam - jak za komuny choc brakło mi malowania trawy ( na szczęscie sama sie zazieleniła. Podejrzewam wszakże, iz idąc z duchem czasu po "wbiciu" odbyło sie "klinowanie" przy grillu - nawet namiocik mieli postawiony.
    • phils200 Towarzysze z KC PZPR przybyli 05.05.11, 21:00
      Uroczyście łopaty wbili. Teraz czas żeby klasa robotnicza zabrała się do pracy ku chwale słusznej linii partii.
    • Gość: 96 Re: Oficjalny start budowy węzła Żelazna IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 22:02
      na trzy zmiany!
    • jaro7474 Oficjalny start budowy węzła Żelazna 06.05.11, 10:49
      przyszli i rozsypali kilka łopat piachu i po co ?? dla efektu i zdjęcia w gazecie ??
      A czy nie należało by teraz sprawą zainteresować prokuratury ?? Przecież to zwykła niegospodarność za nasze pieniądze. Po jaką cholerę ten piach tam przywozili skoro i tak mają w tym miejscu prowadzić wykopy ?? Pewnie prezydent lubawski i inni wielcy nazbyt się zmęczyli gdyby zamiast zabawy w pisku kazano im wbić łopaty w trawnik i wykopać niewielki dołek.
    • jaro7474 Oficjalny start budowy węzła Żelazna 06.05.11, 10:54
      Pytanie - ile wynosi odległość pomiędzy budynkiem"Centrum Rondo" a hotelem Ibis ???
      - samochodem - około 20m
      - pieszo - około 800m
      • Gość: t Re: Oficjalny start budowy węzła Żelazna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 11:30
        Dlaczego straż miejska nie blokuje przejścia na IX Wieków i Paderewskiego
        Przedarł mi się 1 klient dziś do sklepu.
    • Gość: Kielczanin Re: Oficjalny start budowy węzła Żelazna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 10:48
      "lumpior" kim Ty jesteś ?
      Pełno cie na tym forum, wypowiadasz się w wielu dziedzinach.
      Rozumiem jak byś posiadał jakąś wiedzę.
      Jesteś bezrobotny, emeryt czy "dyżurny partyjniak" ?
      A może jesteś wyrocznią delfijską, ale chyba raczej "Radiem Erewań"
      • lumpior Re: Oficjalny start budowy węzła Żelazna 10.05.11, 13:04
        Gość portalu: Kielczanin napisał(a):

> "lumpior" kim Ty jesteś ?
        > Pełno cie na tym forum, wypowiadasz się w wielu dziedzinach.
        > Rozumiem jak byś posiadał jakąś wiedzę.
        > Jesteś bezrobotny, emeryt czy "dyżurny partyjniak" ?
        > A może jesteś wyrocznią delfijską, ale chyba raczej "Radiem Erewań"
        Watek ma temat,wiec tego sie trzymaj.Pisze na forum bo mi sie tak podoba,wolno mi i to w kazdym temacie.Moja wiedza jest nie na twoj geniusz,psychike,nic nie rozumiesz wiec modl sie. No wiesz pisze z... piekla,mam duzo czasu i kasy,nie martw sie dotrzesz tu,bede czekal. No a geniuszu co to jest :wyrocznia delfijska? Ucz sie pilnie,pytaj i nie rob z siebie idioty. pl.wikipedia.org/wiki/Wyrocznia_delficka
        • Gość: Kielczanin Re: Oficjalny start budowy węzła Żelazna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 17:29
          Aleś Ty facet głupi.
          • Gość: ~ Re: Oficjalny start budowy węzła Żelazna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 17:35

> Aleś Ty facet głupi.

To się nazywa silny argument :)))

Lumpior, nie przejmuj się. "Kielczanin" to pewnie jakiś ubek na emeryturze, któremu się nudzi i chętnie by ocenzurował internet i powołał komisję, która decydowałaby, kto może pisać, a kto - nie. Niestety, nie ma tak łatwo :)))
            • lumpior Re: Oficjalny start budowy węzła Żelazna 11.05.11, 09:24
              Gość portalu: ~ napisał(a):

> Gość portalu: Kielczanin napisał(a):
              >
              > > Aleś Ty facet głupi.
              >
              > To się nazywa silny argument :)))
              >
              > Lumpior, nie przejmuj się. "Kielczanin" to pewnie jakiś ubek na emeryturze, któ
              > remu się nudzi i chętnie by ocenzurował internet i powołał komisję, która decyd
              > owałaby, kto może pisać, a kto - nie. Niestety, nie ma tak łatwo :)))
              Dzieki za wsparcie.Mysle ze to wypierdek,gnojek,pluskwiak,wiec szkoda czasu.Pozdrawiam.
              • Gość: Kielczanin Re: Oficjalny start budowy węzła Żelazna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 08:35
                Ja nie jestem "wypierdek, gnojek, pluskwiak". Jestem normalnym człowiekiem w odróżnieniu
                od szanownego pana "lumpiora", który cierpi (prawdopodobnie) na różnego rodzaju
                schorzenia psychiatryczne. Pisze Pan same głupoty i wypowiada się Pan na każdy temat.
                Pełno Pana na necie regionalnym. Ma pan problemy to proszę się leczyć.
                Pan tylko potrafi krytykować, ośmieszać i opluwać, ale jak Pana ktoś "kopnie w kostkę" to
                jest Pan oburzony. Bądź Pan człowiekiem. A moje krótkie stwierdzenie "Aleś Ty facet głupi"
                napisałem aby skończyć z Panem jałową i nerwową dyskusję. A tak na marginesie to Pan
                nie potrafi dyskutować, Pan potrafi tylko narzucać. Pewnie nauczyli Pan tego w poprzednim
                ustroju jaki panował na terenie Polski."Czym skorupka za młodu ....."
                Serdecznie pozdrawiam.

• lumpior Re: Oficjalny start budowy węzła Żelazna 12.05.11, 14:32

> Ja nie jestem "wypierdek, gnojek, pluskwiak" //
                  • lumpior Re: Oficjalny start budowy węzła Żelazna 12.05.11, 14:37
                    lumpior napisał:

> Gość portalu: Kielczanin napisał(a):
                    >
                    > > Ja nie jestem "wypierdek, gnojek, pluskwiak" //
                    • Gość: Kielczanin Re: Oficjalny start budowy węzła Żelazna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 18:43
                      Napisałem swoją opinie o Pana wypowiedziach na forum tam gdzie uznałem, iż są
                      lekko "chybione" mówiąc delikatnie. Ja nie mam zamiaru używać w stosunku do Pana
                      inwektyw i słów uważanych powszechnie za obelżywe. Jeśli pan posiada problem ze swoją
                      osobowością to proszę nie absorbować swoimi wpisami innych forumowiczów.
                      Ja już Panu napisałem, że Panem powinien zająć się psychiatra a nie tylko „admin”.
                      Za to, co pan wyprawia na tym forum to nie tylko jest to sprawa dla „admin’a” ale przede
                      wszystkim dla prokuratury. Wolność netu nie polega na ubliżaniu innym jego użytkownikom.
                      Pan nie umie korzystać z wolności i swobód obywatelskich.
                      Prawdopodobnie jest Pan dziennikarzem lub "partyjniakiem dyżurnym" jakiegoś ugrupowania.
                      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka