Gość: 666 IP: 82.139.11.* 28.01.06, 01:26 Ciekawe dlaczego mnie to nie dziwi? To normalne w PIS. Gratuluję wszystkim którzy głosowali na PIS. Bravo! Tanie państwo i fachowcy na każdym szczeblu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jaszczur Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.satbit.pl / *.satbit.com.pl 28.01.06, 06:52 Płusa to bardzo znana osobistość w Busku kandydował na eroposła, kandydował na burmistrza, a gdy zmarł ksiądz dziekan Dzierża obawiano się czy nie zechce zostać proboszczem największej buskiej parafii.Przecież ostatnio w wywiadach podkreśla,że jest osobą wierzącą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.dyn.optonline.net 28.01.06, 07:16 Ludzie za cztery lata PiSowskiego dzialania,przestepca Peczak z SLD wyjdzie niewinny jak owieczka i jeszcze dostanie odszkodowanie,jako idol PiS.Ale Jazda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.dyn.optonline.net 28.01.06, 07:28 Gosiewski!Dosyc przestan czlowieku osmieszac Kielce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiklif Re: Polityka. gdzie te kadry PiS-ie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 07:41 gdzie te kadry PiS-ie ?Jak sie chce mieć ster władzy w rekach to trzeba mieć i ludzi ktorzy nim sterują a tu pustka . Kadry rosną w Białołęce i na Piaskach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 09:09 podzielam - tez nie jestem zdziwiony- z tym ze jeszcze trzeba wyjasnic sprawe głownego guru Gosiewskiego . Widocznie ta czesć zycia publicznego w Polsce przyciaga takich ludzi - ale dlaczego ludzie ich wybrali ? to jest pytanie - tylko że moze jeszcze powstac taka sytuacja że juz nie bedzie wogóle kogo wybrac - ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok7 Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.futuro.kielce.msk.pl 28.01.06, 09:18 poczekajmy na komentarz ze strony posła Gosiewskiego; chyba, że "władza nie musi się tłumaczyć przed wyborcami", póki co nic dodać nic ująć - zmian żadnych nie ma, zmieniają się tylko nazwiska i nic dziwnego, że notowania SLD mogą wzrosnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa kuźnia kadr IP: 82.139.11.* 28.01.06, 09:42 ciekawe jakie to fachowe kadry niebawem zasiada w Urzedzie Wojewodzkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: kuźnia kadr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 09:51 moze to nie jest az tak ważne - ale w czasie kiedy urzedy obejmuja ludzie z widocznymi "umiejetnościami" - kiedy znowu stare i ludziom dojrzałym znane hasła - "nie matura lecz chec szczera", lub "kadry przede wszystkim" zamienia sie na podobne w duchu lecz równie kłamliwe w treści; "ludzie sumienia", "czyste ręce", ludzie tradycyjnych wartosci" w tym samym czasie błąka sie po ulicach całe pokolenie ludzi młodych np 30 latków, wykształconych, znających jezyki, ambitnych i zdolnych - którym Państwo nawet szans nie da - i maja do wyboru albo włączyc sie w jakąś opcje i znowu powtórzyc los wiekszości pokolenia ojców albo zabrac sie i wyjechac - po prostu nóż w kieszeni - ale troche wiekszy niż scyzoryk sie otwiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: kuźnia kadr IP: *.orange.pl 28.01.06, 10:05 PiS = Pieniądze i Stanowiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONa Płusa... hehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 10:25 Ja już nie mogę pękam ze śmniechu. Ale jazdę nam PiS funduje! Slcuhajcie najwazniejsze ze facet jest katolikiem, co tam reszta... :) ALe jaja :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta Re: Płusa... hehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 12:34 Najważniejsze to jest to, że się będzie bał samodzielnie myśleć.I zrobi wszystko dla swoich protektorów. Tak naprawdę rządzić można tylko tymi, na których ma się "haka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokasta Re: Płusa... hehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 17:59 i masz racyję, ale skąd u babki tyle mądrości? Skąd inąd dochodzą słuchy, że bez partyjny czerwony edek ma wrócić na swoje ulubione stanowisko dyrektora, bowiem PIS nie ma kim obsadzać stategicznych stanowisk nie tylko w centralce, ale nawet w terenie. Wygląda na to, że jeśli samoobrona nie stanie po ich stronie w nadchodzących wyborach, to sprawę mają załatwioną. CHCiWD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matematyczka-I.Pir Re: odpowiedz jest krotka IP: *.sympatico.ca 28.01.06, 10:41 tzw.komuna upadla(nie mylic z upadlymi aniolami) w 1990 roku + 30 lat - moze cos sie zmieni?, lecz niestety SLD - nie zostala zdelegalizowana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta Re: odpowiedz jest krotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 11:02 Filipie, może wreszcie przyznasz,że się pomyliłes w ocenie polskiej sceny politycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIDOR Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 11:22 Pewne jest jedno. PIS ma wyjątkowo fachową kadrę. Ale w/g zasady TKM nie ma to znaczenia. Płusa kiwnął Adamca. Teraz mamy ruch Adamca. I tak się panowie r... Ciekawe jaki będzie koniec? Opłakany jak zwykle. Jak tak się dzieje w całym kraju to ja nam wszystkim gratuluję...Patrzmy na ten cyrk, zwłaszcza, że bilety za darmo bo płaci za nie cała Polska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 11:28 Te bilety są bardzo drogie, szkoda tylko, ze dowiemy sie o tym, gdy juz sie skonczy przedstawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuch Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 11:39 Ja go chyba pamiętam z tej jedynej słusznej z czasów PRL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord.vader1 Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 11:46 Pani Joanno - proszę; ARIMR a nie ARMIR. Dyrektor jaki jest każdy widzi, czekam z niecierpliwością na jakąś próbę choćby dementi z jego strony wspomnianych perełek. Dla zainteresowanych odsyłam do "bliźniaczego" artykułu www.echo-dnia.com.pl/?news=26880&mutacja=1&dzial=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.01.06, 13:27 Zestaw posunięć które zafundował nam PIS przez te kilka tygodni , zarówno na najwyższym jak i na tych niższych szczeblach nie pozostawia wątpliwości. Arogancją przewyższają Millera. Tamten chciał mieć dużo , oni chcą mieć wszystko. Na szczęście niedługo wcześniejsze wybory i miejmy nadzieję lekcja pokory. Gdybym na nich głosował ( na szczęście odtwórcy Jacka i Placka nigdy mi się nie podobali) te ostatnie tygodnie wystarczyłyby , żebym zmienił zdanie, mam nadzieję , że ich elektorat również je zmieni. Bo o klasie człowieka świadczy to , że potrafi przyznać "pomyliłem się". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 28.01.06, 14:23 Dopóki ARiMR bedzie instytucją partyjną, a nie fachową to tak bedzie.Po prostu w ArimR są wysokie zarobki i jest to posada lukratywna dlatego każdy chce tam pracować. Dziwię się ludziom z SLD i PSL że sie teraz bulwersują.Jak ich przymowali po protekcji to wszystko było OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 18:21 przymajmniej Adamcowi nie można odmówić kompetencji i doświadczenia. A Płusa? Rozłoży Agencję w trimiga i zobaczymy gdzie będziesz nadęta prawicowa ... Znowu za troche wróci lewica i będzie musiała wszystko naprawiać po prawicy, która tylko korzysta z wypracowanych za lewicy pieniędzy i udaje dobrego wujka z ameryki. rozdaje od stanowisk po pieniądze nieodpowiednim i nieodpowiedzialnym ludziom. Mam nadzieje że Edgar skończy tak jak Długosz. Albo gorzej, na Piaskach. Niech Bóg da, oby szybko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokasta Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 18:55 zara, zara! przecie edek, to nie lewica! on jest psia kość bez partyjny! Nie ważne, że gdyby nie Zarazka, Wójcik i SLD to ostatnie 4 lata nie w ARiMR, a w swej z lekka wypasionej, zagnańskiej chałupinie by spędził na krów pasieniu. Może zakolczykowałby ze dwie? A może wydmuchał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lik Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 12:49 Adamcowi nie można odmówić kompetencji...hmA gdzież On tak poznał to rolnictwo? W Exbudzie?Jest polityczny i tyle.Pracę w ARIMR dostawali w zasadzie ludzie po znajomości-równiez pana A.Stracił fajną posadkę to i teraz walczy o nią bo gdzież pójdzie?Prezesa Zaraski już tu nie ma, ważni ludzie z SLD są bez znaczenia a co tu robic w Zagnańsku?Jak taki fachura-kasy się dorobił niech idzie na swoje.Pole zacznie uprawiac-dopłaty weźmie....Firmę otworzy jakąś...Ma głowę i kompetencje niech zacznie zarabiac na swoim!jako bezrobotny wiecznie to słysze-tylko kaski brak na start a on ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guk Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 13:11 Co do kompetencji większości dyrektorów w tym miescie mam takie oto zdanie:- Niesamowite! Faktycznie jestem dyrektorem! - odpowiedział mężczyzna - Skąd Pani wiedziała? - No cóż... Nie wie Pan, gdzie Pan jest, nie wie Pan, dokąd Pan zmierza, osiągnął Pan tę pozycję zużywając dużo powietrza, złożył Pan obietnicę, której nie jest Pan w stanie dotrzymać, oczekuje Pan od ludzi, którzy znajdują się niżej, że rozwiążą za Pana Pańskie problemy. Poza tym fakty są takie, że jest Pan nadal dokładnie w tej samej sytuacji, w jaką Pan sam się wprowadził, ale uważa Pan, że to moja wina.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokasta Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 18:31 jedno powiem: cosik napiszę. Gowno wieta. Jam jest chłop z krwi kości i to ja wiem najlepij. Jak jus sie zwleke ze swego barłogu (con mnie sie rzadko zdaza), to na pewno nie po to jeno zeby bez koóńca wysłuchować od tych uconych łurzedników z agencyi o tym, żem tem tego nie napisoł, czy tego!! Ja po dudki chce zajzdzoć, a nie po jakiesik farmacyje!!!! I dawać mnie je tu, bo jak nie to Adamieca sie poskorże! a onun juz do wom do popolić! bo psecie my z ty samej metropolji co sie jakosik tom nozwo! Cóś na Z. Trudno spomintoć. I pomintoć mi jedno: jo tu z nim jesce wróce. W tecce go psyniese. I zeby niebło - Heniek Milcośtam. Ku...zapomniołem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pratt Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 19:23 Ej kokasta!!! Dopij tą flaszkę i śpij, boś wlazł gdzie nie trzeba. A temat skądinąd zajmujący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 23:32 Na wies gdy sie człek dobedzie Chcąc odetchnąć życiem zdrowszem, Słyszy:"Kaśka, jagze bendzie Wzglendem tego co i owszem..." Boy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 19:55 No cóż jeśli państwowa instytucja jest tak bardzo upolityczniona,to takie posunięcia nie powinny nikogo dziwić.Miejmy tylko nadzieję że doczekamy czasów kiedy to kompetencje i doświadczenie będą decydować o zatrudnianiu i nie tylko w tej instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord.vader1 Sprawdźcie sami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 23:27 To należał do samoobrony czy tez nie? Trochę historii: Wybory do rad powiatów 2002: Powiat buski, województwo świętokrzyskie Komitet Wyborczy Samoobrona Rzeczypospolitej Polskiej Okręg wyborczy nr 1 Pan Marek Płusa osiąga wynik 126 oddanych glosów. wybory2002.pkw.gov.pl/prada/gw1/w26/p2601/o18190/k2842.html Wybory do europarlamentu w 2004 r. również z listy samoobrony www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2004/VI/9/10.pdf www.samoobrona.home.pl/pages/04.pe/20.kampania/01.aktualnosci/index.php?document=989.pe_lista.html zaprzeczanie, że było inaczej nic tu nieda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 23:44 zwykłe chamstwo i gangsterstwo - w skali Państwa osłabienie całej instytucji w imie swoich interesów politycznych - wykorzystywanie znanych ciemnych polskich cech charakteru - zawiści , mściwości i niczym nieograniczonej nienawiści. Całkowity brak propaństwowego myślenia większości elektoratu i ten ktory poszedł i ten kory nie poszedł - zwykła ekscytacja ze skłonnośc do namietnego uczuciowergo podejscia do życia publicznego z towarzyszącym lenistwem. Zwykłe kmiotkowo i zadupie Europy. Kolejne rządy AWS, SLD. PiS - u wyrażnie wskazuja o nieporadnosci i braku umiejętnosci tworzenia Państwa demokratycznego. Smieja sie z was wspólrodacy - narażacie mnie na prosty wsyd, coraz cześciej poza granicami kraju to wyrażnie sie Polakom okazuje i trzeba przyznac że maja rację. Zwisa wam i powiewa - jedno może to tłumaczy Polaków - nigdy nie widzieliście i nie żyliście w społeczeństwie demokratycznym i musicie sobie touświadomić. Raz upadły w niewolnictwo Naród który stracił najlepszych synów może nigdy nie wyjśc z tego stanu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahmed Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 09:20 Z tonu wypowiedzi wnoszę że jesteś elektoratem Samoobrony (Tylko jej nie widać na krytykownych przez Ciebie rządach). Mam zatem dla Ciebie radę : Idź naoliw bronę bo Ci rdzewieje, a komputer zostaw mądrzejszym od Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 12:57 w sprawie brony to jesteś nieżly chyba - co dzieciństwo było trudne ? masz juz komputer - no to chlastaj - wykaz sie - tylko powoli - trafia paluszkami gdzie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: 82.160.68.* 29.01.06, 11:04 a czy nie wydaje się wam że ten Gosiewski to karzeł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hij Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 12:44 Poseł Go. to nie karzeł to Willow!!Do zamku trafić nie może przez te lasy i bagna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omen Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 11:26 Bezprawie i Niesprawiedliwość, tak coraz częściej mówi się o PiSie. Dla mnie jest to ogromny zawód, gdyż mialem nadzieję na normalną, uczciwą Polskę. Nigdy już nie wezmę udziału w wyborach. Lista potencjalnych kandydatów na rzadzących się wyczerpała... Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Re: Taka moralna odnowa. Po prostu od nowa. 29.01.06, 13:15 Taka moralna odnowa. Po prostu od nowa. Od nowa to samo, ściśle wg. SLDowskich wzorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyssypatyva Re: Taka moralna odnowa. Po prostu od nowa. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.01.06, 23:18 niby "ab ovo"... Odpowiedz Link Zgłoś
2mc Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi 30.01.06, 12:40 Ot i cały PiS oraz ich nieskazitelność. Gratulacje dla Edgara Wielkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 16:22 a gdzie jest ten no ten ojciec rydzyk czy on juz tego nie obejmie samo zlo w tym pisuarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tu Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 16:34 Tu jest taka atmosfera jakby posty pisali ludzie bojący się zwolnień. Ciągły atak polityczny.W Polsce to już norma że wraz z dojściem do władzy zmienia się ludzi w instytucach państwowych.Chyba każda ekipa tak robiła. No przeciez poprzednai Dyrekcja nie była bezpartyjna. Czy ten nowy Dyrektor zrobił jakieś posunięcia kadrowe że tak piszecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /nord/ Re: Polityka. Zaskakująca nominacja na szefa ARMi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 23:26 Przeczytaj komentowany artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś