Dodaj do ulubionych

NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u

16.02.07, 16:08
NOWYM DYREKTOREM HALI ZOSTAL K.OSTROWSKI
Obserwuj wątek
    • basia054 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 16.02.07, 16:31
      Z wywiadu dla Echa Dnia
      Czy ma pan pomysł na jakies imprezy sportowe?
      - Marzy mi się, żeby przynajmniej raz w roku była organiozowana impreza o
      charakterze krajowym. Za kilka miesięcy taką ogólnopilska, może nie imprezą,
      ale uroczystością będzie koronacja obrazu Matki Boskiej Włoszczowskiej. Chcemy
      przygotować należycie nasz stadion sportowy do tego wielkiego wydarzenia.
      Jakie są zadania dyrektora Ośrodka Sportu?
      - Organizacja turniejów, zawodów i imprez sportowych, wypożyczanie sprzętu
      sportowego i turystycznego, podejmowanie działań w zakresie rehabilitacji
      dzieci i młodzieży, preowadzenie obsługi administracyjnej klubów i stowarzyszeń
      sportowych, inspirowanie nowych pomysłów o ogólne zarządzanie firmą.

Czy pan dyrektor to czytał, zanim wydrukowano?
      • gruby964 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 16.02.07, 17:23
        Koronacja obrazu MBW to chyba na placu przy Kościele
        • nadprogramowy Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 16.02.07, 19:31
          No to już wiemy, jakie będzie najważniejsze wydarzenie sportowe w tym roku.
          Koło lipca proponuję nowo mianowanemu dyrektorowi urządzić turniej rzucania
          moherowym beretem w...samo sedno.. W sierpniu - rozbudowę parkinku
          przykościelnego, zeby sportowcy mogli modlić się o swoje sukcesy. Mam nadzieję,
          ze będzie tez miejsce w nowej pływalni na kapliczkę,gdzie Ostrowski będzie mógł
          dziękować na kolanach..opatrzności za swój sukces.amen
          • kinia207 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 16.02.07, 20:13
            Dajmy facetowi szanse.
            ocenimy go po jakimś czasie...
            • nadprogramowy Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 16.02.07, 21:44
              O jakiej szansie mówisz kinia? z artykułu w Echu jasno wynika, ile już szans
              ten facet miał w przeszłości( sam o tym mówi, nie wiedzieć czemu..) Na
              nieszczęście rozliczany będzie tylko przez swoich pracodawców. Według mnie
              nadaje się najwyżej na kościelnego. Ale masz rację- czas pokaże, choć myslałem,
              ze zawód "dyrektor" nalezy do przeszłości
              • apolitical Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 17.02.07, 17:28
                chcialbym wierzyc, że ten wybór podyktowany był kompetencjami, doświadczeniem,
                wiedzą i umiejątnościami... o jak bardzo chciałbym w to uwierzyć!!!

a rzeczywistość ... to że Pan Ostrowski startował z listy PiS do Rady Powiatu
                to chyba zbieg okoliczności...
          • luizjanas Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 18.02.07, 18:41
            Brawo za turniej rzucania moherowym beretem!
            • coldest4 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 19.02.07, 09:33
              A co stało się z byłym burmistrzem, p. Grabalskim, ponoc to on miał objąc
              kierownika hali ?

Co do p. Ostrowskiego, jest starym działaczem wyjadaczem, to zależy, czy będzie
              mu się chciało cokolwiek...
      • mihusky paranoja zatacza coraz szersze kręgi.. 19.02.07, 13:49
        z rządu promienije niczym słonce na niższych urzędników.
      • hors24 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 19.02.07, 13:52
        Żeby wypełnić harmonogram imprez sportowych proponuję również zorganizować
        kółko różańcowe na siłowni.
        • mihusky kółko różańcowe na siłowni prosimy p. Dyrektorze ! 19.02.07, 14:13
          ka ta stro fa ten dyrektor!
          • hors24 Ojcze Dyrektorze! 19.02.07, 14:16
            no :)
      • gerowski Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 25.02.07, 22:20
        Hmm. Jest gdzies w necie dostepny ten wywiad ?? Jakos ominalem ten numer w
        wersji drukowanej.
    • momento2007 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 19.02.07, 10:47
      Ludzie nie tak ostro. To prawda, że mogli wybrać kogoś innego, przede wszystkim
      młodszego na dyrektora Sportu i Rekreacji. Znowu dały o sobie dać układy.
      Jestem o tym przekonany w niemal 100%. Ale poczekamy, zobaczymy. Pozdrawiam
    • pzgk Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 19.02.07, 16:51
      z całym szacunkiem dla Pana Kazia (bo to pozytywny człowiek w mojej
      włoszczowskiej ocenie)- to sądze ,że chce sobie spokojnie dociągnąć do
      emeryturki ; po prostu ciepła posadka w banku się skończyła i szanowny Pan
      ewidentnie szukał pracy aż wreszcie sie doczekał - zmienił się układ władzy i
      jakoś tam "po bojach" wreszcie wskoczył - osobiście wole jego niż pana G. ,
      który nawet nie potrafił się porządnie wysłowić przed kamerą tvn.. jako
      burmistrz ; tylko dlaczego zostaje on dyrektorem hali ? nie rozumiem zupełnie -
      nie ma lepszych ? zdolniejszych ? młodych ?
      czy Pan Kaziu nie mógłby się wykazać przy organizacji mówiąc zupełnie delikatnie
      czegoś bliższemu jego sercu tylko pakuje sie na hale ? tam trzeba raczej kogos
      b.dynamicznego i "radzącego sobie" ,kogos kto ma z tym styczność ciągle,a nie
      dlatego że wystartował z takiej czy innej listy albo był kiedyś działaczem czy
      nadal jest- w sumie co to za różnica

a ten wywiad z piątku po prostu dramat..
    • accuchek Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 19.02.07, 22:53
      brawo dla nowego pana dyrektora .
      • ledup Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 24.02.07, 16:49
        pokazał że dziadki też się do czegoś nadają.
        • p1945 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 25.02.07, 07:43
          najbardziej do ORZECHÓW ahahahahahahahaaaaa
          • kitty111 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 25.02.07, 09:32
            Jaki tam z niego dyrektor?! Bogata "kariera" zawodowa - a wszystkie te "sukcesy"
            oparte na znajomościach, układach, plecach o
            kościelno-kółkoróżańcowo-radiomaryjnych koneksjach. Mierny, mało lotny umysł,
            bierny, zapyziały ale za to wierny. No i doczekał się.... stanowiska.
            • ledup Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 25.02.07, 14:44
              No chyba nie powiesz ,że czuć rękę O. Ryczyka , albo brata G.......go
              • kitty111 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 25.02.07, 14:58
                To jest przecież metoda PiS-u: wszystkie stanowiska obstawiać swojakami. A że
                zaplecze kadrowe kiepskie, to nieważne jaki jest, byle swój. Pozbyć się starego
                "układu" a na to miejsce stworzyć własny. Żałosny ten dyrektor... miernota i tyle.
                • c-mos Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 25.02.07, 17:59
                  Widzę że kity jesteś młodym, gruntownie wykształconym (ze stopniem doktora
                  habilitowanego) człowiekiem który mimo młodego wieku odniósł sukces - kierujesz
                  przerznie rozwijającym się przedsiębiorstwem. Tak wnioskuję skoro inni starsi i
                  doświadczeni ludzie przy tobie to miernoty. Ciekawe co ty będziesz robił gdy
                  doczekasz 60 wiosen, może przyjmie ciebie jakiś dom opieki nad starymi i
                  niedołężnymi.
                  Ludzie piszecie że można było wybrać młodszego spoza pewnych układów człowieka,
                  tylko ja się pytam gdzie jest taki człowiek. Kandydatów było trzech, obecny
                  dyrektor, były dyrektor który sam kiedyś zrezygnował z tej funkcji i przeszedł
                  na emeryturę nauczycielską i kandydat niezależny który startował w kilku
                  naborach jednocześnie, ale ze sportem nie miał nigdy doczynienia.
                  • ledup Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 25.02.07, 19:17
                    c-mos uwaga dla "kitego" całkiem na miejscu , ale czyż ty nie wirzysz w układy?
                    Ja zapytałem tylko czy aż te włoszczowskie układy sięgają do O.Rydzyka i brata
                    G......go.; Myślę również, że halą może dobrze zarządzać ktoś inny niż
                    sportowiec.
                  • kitty111 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 03.03.07, 21:30
                    Tak, jestem młodym, gruntownie wykształconym człowiekiem (nie robię błędów
                    ortograficznych - "przerznie"), mam niezłą, satysfakcjonującą pracę (zdobytą bez
                    znajomości i układów). Nie twierdzę, że wszyscy doświadczeni ludzie to miernoty;
                    wszak na tym wątku piszemy o jednej osobie....
                    • c-mos Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 04.03.07, 00:35
                      To ciesz się kolego z tego co masz, bo nie zawsze będziesz młody i kiedyś może
                      znaleźć się ktoś lepszy na twoje miejsce, przy którym ty będziesz miernotą.
                      Piszesz "Jaki tam z niego dyrektor?! Bogata "kariera" zawodowa - a wszystkie te
                      "sukcesy"
                      oparte na znajomościach, układach, plecach" tylko że ta kariera zaczęła się
                      dawno przez twoim urodzeniem, w czasach komuny, a fakt że Ostrowski nigdy nie
                      był członkiem partii, ani też nie współpracował z Służbą bezpieczeństwa świadczy
                      o tym że o układach nie było mowy. Ostrowski jest ofiarą układów byłego
                      burmistrza i o tym nie należy zapominać.
                      • basia054 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 04.03.07, 13:39
                        To w nagrodę dostał stanowisko. No i po co sie kłócic? A czy na stanowisku
                        dyrektora hali akurat? Może lepiej burmistrz powinien zatrudnic go jako swojego
                        doradcę. Wtedy byłby czytelny układ.
    • silberman1 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 26.02.07, 11:06
      Obstawianie stołków swoimi nie jest niestety domeną wyłącznie PiS-u. Ciekaw jestem jak nowy dyrektor poradzi sobie z tą funkcją. Mam ogromne obawy co do jego zaradności w tej sferze
      • p1945 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 26.02.07, 12:54
        co planuje ? trzeba go zapytać? jak nic to też dobrze parkietu nie zniszczą
        ahahahahahahahahahah
        • ledup Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 27.02.07, 18:07
          Pan Ostrowski będąc RADNYM może dużo dobrego zrobić dla hali i sportu we
          Włoszczowie.Przecież to m.in. radni przyznają środki na działalność tych
          instytucji.
          • punk7771 [...] 28.02.07, 12:49
            Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
      • tagusia Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 28.02.07, 11:54
        Uważam,że takie ostre ocenianie nowego dyrektora Hali Sportowej jest nie na
        miejscu, dajcie mu możliwość wykazania się, nie rzucajcie tak ostrych epitetów
        pod jego adresem..Nie znam P. Kazika osobiście i nie mogę o nim wiele
        powiedzieć, ale nowe stanowisko to nowe możliwości, może wykaże się czymś
        szczególnym w kierowaniu halą. Chyba lepszy stały dyrektor niż pełniący PO
        Mularczyk, kompletnie bez doświadczenia, wykształcenia i stażu pracy!!!
        Poczekajmy, a może efekty nas zadowolą??? pozdrawiam
    • gruby964 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 27.02.07, 20:12
      Może nowy Dyrektor pomyśli o możliwości bezpłatnego korzystania z ,, hali
      sportowej''przez młodzież . Obecne stawki są za wysokie . W większości
      pomieszczenia hali są puste bo mający pieniądze nie zawsze są chętni do
      korzystania a młodzież nie ma pieniędzy i jest z niej ordynarnie przepędzana
      przez sprzątaczki. SKANDAL.
      • punk7771 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 28.02.07, 12:43
        przez pijane sprzątaczki
        • c-mos RE 28.02.07, 16:58
          Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, z tego że stadion to nie tylko miejsce w
          których gra się w piłkę. Tu są organizowane różne koncerty, pokazy, impresy (dni
          Włoszczowy, dożynki), a wiosną czy to ci sie podoba czy nie odbędzie się tam
          koronacja obrazu Matki Boskiej Włoszczowskiej. Jeśli tak bardzo chcesz wyrazić
          swoją niechęć do wiary katolickiej i obrzędów z nią źwiązanych to proponuję kup
          sobie koszulkę z napisem "Nie płakałem po papieżu" i przyjdź w niej na procesje
          w Boże Ciało.
    • iwo56 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 01.03.07, 12:18
      Punki c-mosy i inne debile.
      Ten facet jak was jeszcze na świecie nie było (albo zmieniano wam pieluchy)był
      czynnym sportowcem bramkarzem naszego klubu.Sport ma we krwi.A poza tym jako
      jedyny z grona pedagogicznego stanął w obronie młodzieży walczącej o krzyże w
      szkole,a wtedy trzeba było być naprawdę odważnym by coś takiego zrobić.Nie
      wyśmiewajcie bo w porównaniu do tego gościa jesteście zerami.
      • sven60 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 01.03.07, 12:41
        Nie wiadomo jakim szefem będzie p Ostrowski, czas pokaże dajmy mu się wykazać
        inicjatywą,ale z drugiej strony nie można mówić o jego kompetencjach w świetle
        jego przekonań religijnych bo to bezsens.Apropo strajku to z tego co sobie
        przypominam siedzieć poszła wtedy jedna osoba, niejaki pan R Ż, pan Ostrowski
        sprzeciwiał się ale bez żadnych konsekwencji dla niego, ba nawet wkrótce został
        wicedyrektorem, tak że proszę tonować wypowiedzi bo niektórzy pamiętają jeszcze
        w końcu te nieodległe czasy.Trzymajmy kciuki aby dobrze zarządzał wszak o to w
        tym wszystkim chodzi.
        • ledup Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 01.03.07, 17:37
          sven60: czyż ty nie wiesz że kompetencje mierzy się przynależnością do czegoś
          lub kogoś. Inicjatywa potem przychodzi , ale jak nie przyjdzie to też dobrze.
          Wszyscy (może prawie wszyscy)są " szefami" bo gdzieś lub kogoś
          przynależą.Burmistrz - do PIS , Pan Dyr. MPGiK - kolega burmistrza, Pan
          nowyDyrektor hali - też chyba od niedawna do PIS itp. Starosta też podobno nie
          cieszył się poparciem , a przynależnością.Taki układ ktoś chyba nazwał B...ą
          KOLESIÓW. BYŁ JEST BĘDZIE
          • trudru Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 02.03.07, 09:56
            Jaśniej, Kolego ledup, i logiczniej, bo pójdziesz do Szkoły Specjalnej! - a na
            to się zanosi po obserwacji Twoich wypowiedzi w innych częściach tego forum
      • obserwator49 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 02.03.07, 17:54
        Może zapytaj się ludzi z banku zachodniego z którymi pracował jakim był szefem to Ci powiedzą że nie był w ogóle szefem nie miał pojęcia o tym czym powinien robić i że ludzie robili za niego jego zadania
        • c-mos Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 02.03.07, 23:51
          No nie wiem z jakimi pracownikami ty rozmawiałeś, bo ja słyszałem zupełnie inną
          opinię.
      • gruby964 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 08.03.07, 16:40
        Płakałem po Papieżu ale na koronację obrazu na stadion nie pójdę .To miejsce
        nie kojarzy mi się z uroczystościami kościelnymi .Obraz umieszczony jest w
        ołtarzu w kościele i tam powinna odbywać się jego koronacja czyli w odpowiednim
        miejscu w atmosferze modlitwy i szczególnego mistycznego nastroju.Na stadion
        pójdę na mecz, festyn lub pograć w tenisa.
        • c-mos Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 08.03.07, 17:28
          Przepraszam ale wypowiedź o koszulce nie była skierowana do ciebie tylko do
          punk7771. Co się tyczy uroczystości to na stadionie odbędzie się tylko
          koronacja, podejrzewam też że będzie jakaś procesja. Ludzi na pewno też będzie
          dużo. Koronacji nie da się zrobić w kościele z prostych przyczyn, obraz jest
          duży a kościół mały. Obraz podczas koronacji musi być wyjęty z ołtarza.
          • nadprogramowy Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 08.03.07, 18:08
            Koronacji nie da się zrobić w kościele z prostych przyczyn, obraz jest
            > duży a kościół mały. Obraz podczas koronacji musi być wyjęty z ołtarza.

To jeden z najzabawniejszych z postów jakie czytałem na tym forum. Myślałem
            ze " Bitwa pod Grunwaldem" to jest kawał obrazu. Dziś okazuje się, że koścół we
            Włoszczowie nie jest w stanie pomieścić DDDDDUUUUUUUŻŻŻŻŻEEEEGGOOOO
            obrazu..hehehe
            Pozdrowienia dla c-mos
            Zanim coś napiszesz, pomyśl (jeśli potrafisz...)
            • c-mos Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 08.03.07, 18:41
              Problemy z myśleniem to chyba ty masz. Nie twierdzę że obraz nie zmieści się w
              kościele, lecz że jest tam za mało miejsca by mogła tam odbyć się koronacja. To
              nie jest zwykła uroczystość, a nałożenie koron będzie zapewne jej kulminacją.
              Takie uroczystości nie odbywają się w kościołach lecz na wolniej przestrzeni.
              Zresztą pogadamy za parę miesięcy, jak już będzie po uroczystościach. Zobaczymy
              czy wtedy dalej będziesz twierdził że koronacje dało by się przeprowadzić tylko
              w kościele.
              Tu masz link do opisu koronacji w Zamościu:
              www.katedra.zamosc.opoka.org.pl/korn.htm
              Jak widzisz tu koronacja odbyła się też nie w kościele, lecz na rynku po to by
              tłum wiernych mógł w tym wydarzeniu uczestniczyć.
              Pozdrawiam i tobie też radzę: zanim coś napiszesz, zorientuj się dokładnie w
              temacie.
              • nadprogramowy Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 08.03.07, 19:06
                Drogi C-mos
                Nie zauważyłem ,jak dotąd przynajmniej problemów z myśleniem, o które mnie
                podejrzewasz hehehehehe. Przykład z Zamościa który wklejasz, jeszcze bardziej
                utwierdza mnie w przekonaniu,że Twoje postrzeganie rzeczywistosci zatrzymało
                się na Giertychach ... Nie będę namawiał Ciebie już do myślenia, bo widzę ze to
                na nic..zauważ tylko, ze cała ta dyskusja toczy się pod tytułem :Nowego
                dyrktora hali sportowej a nie wyborów nowego proboszcza dla miasta Włoszczowy.
    • wins65 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 01.03.07, 22:31
      Pan Kazimierz owszem był kiedyś czynnym sportowcem i działaczem ale wtedy była
      komuna i kasa na sport np .ze Stolbudu.Dzisiaj czasy się zmieniły i dyrektor
      hali to sportowiec ,organizator i menager i niestety obawiam się że ten z
      układów już sobie z tym nie poradzi.Będzie tkwił jak jego poprzednik podpisując
      się pod wszystkimi imprezami organizowanymi przez zapaleńców np. liga siatkówki
      od lat Ł.Michalski,klub siatkówki dziewcząt W.Pudło i K. Bałaziński tenis
      stołowy pan z Moskorzewa.Poprzednik zostawił tylko budynek do poważnego
      remontu .Nikomu tego obiektu nie zdał i nikt go od niego nie przyjął.
    • pzgk Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 02.03.07, 23:14
      b.trafna wypowiedź , popieram w 100%
      • p19451 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 05.03.07, 13:55
        Szanowny Panie nowy dyrektorze , jest Pan juz jakis czas co Pan zorganizował,
        jeśli nic to moze jaka sportową imprezę zamierza Pan zorganizować? CZas ucieka
        a tu nic przeciez hala jest srodki tez to o co chodzi?
        • p19451 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 05.03.07, 13:56
          Chyba ta pływalnia byłaby lepsza nie trzeba by było organizowac nic tylko
          pływac i pływać a tak to problem ze zorganizowaniem .
          • p19451 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 09.03.07, 18:44
            JAki ma harmonogram imprez hala ? Sportowych imprez? CZy jest bardzo napięty?
    • semperfidelis1 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 11.03.07, 10:31
      łostrowskiego to znom , ale tego to ni....
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka