barcafans 16.02.07, 16:08 NOWYM DYREKTOREM HALI ZOSTAL K.OSTROWSKI Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia054 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 16.02.07, 16:31 Z wywiadu dla Echa Dnia Czy ma pan pomysł na jakies imprezy sportowe? - Marzy mi się, żeby przynajmniej raz w roku była organiozowana impreza o charakterze krajowym. Za kilka miesięcy taką ogólnopilska, może nie imprezą, ale uroczystością będzie koronacja obrazu Matki Boskiej Włoszczowskiej. Chcemy przygotować należycie nasz stadion sportowy do tego wielkiego wydarzenia. Jakie są zadania dyrektora Ośrodka Sportu? - Organizacja turniejów, zawodów i imprez sportowych, wypożyczanie sprzętu sportowego i turystycznego, podejmowanie działań w zakresie rehabilitacji dzieci i młodzieży, preowadzenie obsługi administracyjnej klubów i stowarzyszeń sportowych, inspirowanie nowych pomysłów o ogólne zarządzanie firmą. Czy pan dyrektor to czytał, zanim wydrukowano? Odpowiedz Link
gruby964 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 16.02.07, 17:23 Koronacja obrazu MBW to chyba na placu przy Kościele Odpowiedz Link
nadprogramowy Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 16.02.07, 19:31 No to już wiemy, jakie będzie najważniejsze wydarzenie sportowe w tym roku. Koło lipca proponuję nowo mianowanemu dyrektorowi urządzić turniej rzucania moherowym beretem w...samo sedno.. W sierpniu - rozbudowę parkinku przykościelnego, zeby sportowcy mogli modlić się o swoje sukcesy. Mam nadzieję, ze będzie tez miejsce w nowej pływalni na kapliczkę,gdzie Ostrowski będzie mógł dziękować na kolanach..opatrzności za swój sukces.amen Odpowiedz Link
kinia207 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 16.02.07, 20:13 Dajmy facetowi szanse. ocenimy go po jakimś czasie... Odpowiedz Link
nadprogramowy Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 16.02.07, 21:44 O jakiej szansie mówisz kinia? z artykułu w Echu jasno wynika, ile już szans ten facet miał w przeszłości( sam o tym mówi, nie wiedzieć czemu..) Na nieszczęście rozliczany będzie tylko przez swoich pracodawców. Według mnie nadaje się najwyżej na kościelnego. Ale masz rację- czas pokaże, choć myslałem, ze zawód "dyrektor" nalezy do przeszłości Odpowiedz Link
apolitical Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 17.02.07, 17:28 chcialbym wierzyc, że ten wybór podyktowany był kompetencjami, doświadczeniem, wiedzą i umiejątnościami... o jak bardzo chciałbym w to uwierzyć!!! a rzeczywistość ... to że Pan Ostrowski startował z listy PiS do Rady Powiatu to chyba zbieg okoliczności... Odpowiedz Link
luizjanas Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 18.02.07, 18:41 Brawo za turniej rzucania moherowym beretem! Odpowiedz Link
coldest4 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 19.02.07, 09:33 A co stało się z byłym burmistrzem, p. Grabalskim, ponoc to on miał objąc kierownika hali ? Co do p. Ostrowskiego, jest starym działaczem wyjadaczem, to zależy, czy będzie mu się chciało cokolwiek... Odpowiedz Link
mihusky paranoja zatacza coraz szersze kręgi.. 19.02.07, 13:49 z rządu promienije niczym słonce na niższych urzędników. Odpowiedz Link
hors24 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 19.02.07, 13:52 Żeby wypełnić harmonogram imprez sportowych proponuję również zorganizować kółko różańcowe na siłowni. Odpowiedz Link
mihusky kółko różańcowe na siłowni prosimy p. Dyrektorze ! 19.02.07, 14:13 ka ta stro fa ten dyrektor! Odpowiedz Link
gerowski Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 25.02.07, 22:20 Hmm. Jest gdzies w necie dostepny ten wywiad ?? Jakos ominalem ten numer w wersji drukowanej. Odpowiedz Link
momento2007 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 19.02.07, 10:47 Ludzie nie tak ostro. To prawda, że mogli wybrać kogoś innego, przede wszystkim młodszego na dyrektora Sportu i Rekreacji. Znowu dały o sobie dać układy. Jestem o tym przekonany w niemal 100%. Ale poczekamy, zobaczymy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
pzgk Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 19.02.07, 16:51 z całym szacunkiem dla Pana Kazia (bo to pozytywny człowiek w mojej włoszczowskiej ocenie)- to sądze ,że chce sobie spokojnie dociągnąć do emeryturki ; po prostu ciepła posadka w banku się skończyła i szanowny Pan ewidentnie szukał pracy aż wreszcie sie doczekał - zmienił się układ władzy i jakoś tam "po bojach" wreszcie wskoczył - osobiście wole jego niż pana G. , który nawet nie potrafił się porządnie wysłowić przed kamerą tvn.. jako burmistrz ; tylko dlaczego zostaje on dyrektorem hali ? nie rozumiem zupełnie - nie ma lepszych ? zdolniejszych ? młodych ? czy Pan Kaziu nie mógłby się wykazać przy organizacji mówiąc zupełnie delikatnie czegoś bliższemu jego sercu tylko pakuje sie na hale ? tam trzeba raczej kogos b.dynamicznego i "radzącego sobie" ,kogos kto ma z tym styczność ciągle,a nie dlatego że wystartował z takiej czy innej listy albo był kiedyś działaczem czy nadal jest- w sumie co to za różnica a ten wywiad z piątku po prostu dramat.. Odpowiedz Link
accuchek Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 19.02.07, 22:53 brawo dla nowego pana dyrektora . Odpowiedz Link
ledup Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 24.02.07, 16:49 pokazał że dziadki też się do czegoś nadają. Odpowiedz Link
p1945 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 25.02.07, 07:43 najbardziej do ORZECHÓW ahahahahahahahaaaaa Odpowiedz Link
kitty111 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 25.02.07, 09:32 Jaki tam z niego dyrektor?! Bogata "kariera" zawodowa - a wszystkie te "sukcesy" oparte na znajomościach, układach, plecach o kościelno-kółkoróżańcowo-radiomaryjnych koneksjach. Mierny, mało lotny umysł, bierny, zapyziały ale za to wierny. No i doczekał się.... stanowiska. Odpowiedz Link
ledup Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 25.02.07, 14:44 No chyba nie powiesz ,że czuć rękę O. Ryczyka , albo brata G.......go Odpowiedz Link
kitty111 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 25.02.07, 14:58 To jest przecież metoda PiS-u: wszystkie stanowiska obstawiać swojakami. A że zaplecze kadrowe kiepskie, to nieważne jaki jest, byle swój. Pozbyć się starego "układu" a na to miejsce stworzyć własny. Żałosny ten dyrektor... miernota i tyle. Odpowiedz Link
c-mos Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 25.02.07, 17:59 Widzę że kity jesteś młodym, gruntownie wykształconym (ze stopniem doktora habilitowanego) człowiekiem który mimo młodego wieku odniósł sukces - kierujesz przerznie rozwijającym się przedsiębiorstwem. Tak wnioskuję skoro inni starsi i doświadczeni ludzie przy tobie to miernoty. Ciekawe co ty będziesz robił gdy doczekasz 60 wiosen, może przyjmie ciebie jakiś dom opieki nad starymi i niedołężnymi. Ludzie piszecie że można było wybrać młodszego spoza pewnych układów człowieka, tylko ja się pytam gdzie jest taki człowiek. Kandydatów było trzech, obecny dyrektor, były dyrektor który sam kiedyś zrezygnował z tej funkcji i przeszedł na emeryturę nauczycielską i kandydat niezależny który startował w kilku naborach jednocześnie, ale ze sportem nie miał nigdy doczynienia. Odpowiedz Link
ledup Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 25.02.07, 19:17 c-mos uwaga dla "kitego" całkiem na miejscu , ale czyż ty nie wirzysz w układy? Ja zapytałem tylko czy aż te włoszczowskie układy sięgają do O.Rydzyka i brata G......go.; Myślę również, że halą może dobrze zarządzać ktoś inny niż sportowiec. Odpowiedz Link
kitty111 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 03.03.07, 21:30 Tak, jestem młodym, gruntownie wykształconym człowiekiem (nie robię błędów ortograficznych - "przerznie"), mam niezłą, satysfakcjonującą pracę (zdobytą bez znajomości i układów). Nie twierdzę, że wszyscy doświadczeni ludzie to miernoty; wszak na tym wątku piszemy o jednej osobie.... Odpowiedz Link
c-mos Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 04.03.07, 00:35 To ciesz się kolego z tego co masz, bo nie zawsze będziesz młody i kiedyś może znaleźć się ktoś lepszy na twoje miejsce, przy którym ty będziesz miernotą. Piszesz "Jaki tam z niego dyrektor?! Bogata "kariera" zawodowa - a wszystkie te "sukcesy" oparte na znajomościach, układach, plecach" tylko że ta kariera zaczęła się dawno przez twoim urodzeniem, w czasach komuny, a fakt że Ostrowski nigdy nie był członkiem partii, ani też nie współpracował z Służbą bezpieczeństwa świadczy o tym że o układach nie było mowy. Ostrowski jest ofiarą układów byłego burmistrza i o tym nie należy zapominać. Odpowiedz Link
basia054 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 04.03.07, 13:39 To w nagrodę dostał stanowisko. No i po co sie kłócic? A czy na stanowisku dyrektora hali akurat? Może lepiej burmistrz powinien zatrudnic go jako swojego doradcę. Wtedy byłby czytelny układ. Odpowiedz Link
silberman1 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 26.02.07, 11:06 Obstawianie stołków swoimi nie jest niestety domeną wyłącznie PiS-u. Ciekaw jestem jak nowy dyrektor poradzi sobie z tą funkcją. Mam ogromne obawy co do jego zaradności w tej sferze Odpowiedz Link
p1945 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 26.02.07, 12:54 co planuje ? trzeba go zapytać? jak nic to też dobrze parkietu nie zniszczą ahahahahahahahahahah Odpowiedz Link
ledup Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 27.02.07, 18:07 Pan Ostrowski będąc RADNYM może dużo dobrego zrobić dla hali i sportu we Włoszczowie.Przecież to m.in. radni przyznają środki na działalność tych instytucji. Odpowiedz Link
punk7771 [...] 28.02.07, 12:49 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
tagusia Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 28.02.07, 11:54 Uważam,że takie ostre ocenianie nowego dyrektora Hali Sportowej jest nie na miejscu, dajcie mu możliwość wykazania się, nie rzucajcie tak ostrych epitetów pod jego adresem..Nie znam P. Kazika osobiście i nie mogę o nim wiele powiedzieć, ale nowe stanowisko to nowe możliwości, może wykaże się czymś szczególnym w kierowaniu halą. Chyba lepszy stały dyrektor niż pełniący PO Mularczyk, kompletnie bez doświadczenia, wykształcenia i stażu pracy!!! Poczekajmy, a może efekty nas zadowolą??? pozdrawiam Odpowiedz Link
gruby964 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 27.02.07, 20:12 Może nowy Dyrektor pomyśli o możliwości bezpłatnego korzystania z ,, hali sportowej''przez młodzież . Obecne stawki są za wysokie . W większości pomieszczenia hali są puste bo mający pieniądze nie zawsze są chętni do korzystania a młodzież nie ma pieniędzy i jest z niej ordynarnie przepędzana przez sprzątaczki. SKANDAL. Odpowiedz Link
c-mos RE 28.02.07, 16:58 Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, z tego że stadion to nie tylko miejsce w których gra się w piłkę. Tu są organizowane różne koncerty, pokazy, impresy (dni Włoszczowy, dożynki), a wiosną czy to ci sie podoba czy nie odbędzie się tam koronacja obrazu Matki Boskiej Włoszczowskiej. Jeśli tak bardzo chcesz wyrazić swoją niechęć do wiary katolickiej i obrzędów z nią źwiązanych to proponuję kup sobie koszulkę z napisem "Nie płakałem po papieżu" i przyjdź w niej na procesje w Boże Ciało. Odpowiedz Link
iwo56 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 01.03.07, 12:18 Punki c-mosy i inne debile. Ten facet jak was jeszcze na świecie nie było (albo zmieniano wam pieluchy)był czynnym sportowcem bramkarzem naszego klubu.Sport ma we krwi.A poza tym jako jedyny z grona pedagogicznego stanął w obronie młodzieży walczącej o krzyże w szkole,a wtedy trzeba było być naprawdę odważnym by coś takiego zrobić.Nie wyśmiewajcie bo w porównaniu do tego gościa jesteście zerami. Odpowiedz Link
sven60 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 01.03.07, 12:41 Nie wiadomo jakim szefem będzie p Ostrowski, czas pokaże dajmy mu się wykazać inicjatywą,ale z drugiej strony nie można mówić o jego kompetencjach w świetle jego przekonań religijnych bo to bezsens.Apropo strajku to z tego co sobie przypominam siedzieć poszła wtedy jedna osoba, niejaki pan R Ż, pan Ostrowski sprzeciwiał się ale bez żadnych konsekwencji dla niego, ba nawet wkrótce został wicedyrektorem, tak że proszę tonować wypowiedzi bo niektórzy pamiętają jeszcze w końcu te nieodległe czasy.Trzymajmy kciuki aby dobrze zarządzał wszak o to w tym wszystkim chodzi. Odpowiedz Link
ledup Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 01.03.07, 17:37 sven60: czyż ty nie wiesz że kompetencje mierzy się przynależnością do czegoś lub kogoś. Inicjatywa potem przychodzi , ale jak nie przyjdzie to też dobrze. Wszyscy (może prawie wszyscy)są " szefami" bo gdzieś lub kogoś przynależą.Burmistrz - do PIS , Pan Dyr. MPGiK - kolega burmistrza, Pan nowyDyrektor hali - też chyba od niedawna do PIS itp. Starosta też podobno nie cieszył się poparciem , a przynależnością.Taki układ ktoś chyba nazwał B...ą KOLESIÓW. BYŁ JEST BĘDZIE Odpowiedz Link
trudru Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 02.03.07, 09:56 Jaśniej, Kolego ledup, i logiczniej, bo pójdziesz do Szkoły Specjalnej! - a na to się zanosi po obserwacji Twoich wypowiedzi w innych częściach tego forum Odpowiedz Link
obserwator49 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 02.03.07, 17:54 Może zapytaj się ludzi z banku zachodniego z którymi pracował jakim był szefem to Ci powiedzą że nie był w ogóle szefem nie miał pojęcia o tym czym powinien robić i że ludzie robili za niego jego zadania Odpowiedz Link
c-mos Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 02.03.07, 23:51 No nie wiem z jakimi pracownikami ty rozmawiałeś, bo ja słyszałem zupełnie inną opinię. Odpowiedz Link
gruby964 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 08.03.07, 16:40 Płakałem po Papieżu ale na koronację obrazu na stadion nie pójdę .To miejsce nie kojarzy mi się z uroczystościami kościelnymi .Obraz umieszczony jest w ołtarzu w kościele i tam powinna odbywać się jego koronacja czyli w odpowiednim miejscu w atmosferze modlitwy i szczególnego mistycznego nastroju.Na stadion pójdę na mecz, festyn lub pograć w tenisa. Odpowiedz Link
c-mos Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 08.03.07, 17:28 Przepraszam ale wypowiedź o koszulce nie była skierowana do ciebie tylko do punk7771. Co się tyczy uroczystości to na stadionie odbędzie się tylko koronacja, podejrzewam też że będzie jakaś procesja. Ludzi na pewno też będzie dużo. Koronacji nie da się zrobić w kościele z prostych przyczyn, obraz jest duży a kościół mały. Obraz podczas koronacji musi być wyjęty z ołtarza. Odpowiedz Link
nadprogramowy Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 08.03.07, 18:08 Koronacji nie da się zrobić w kościele z prostych przyczyn, obraz jest > duży a kościół mały. Obraz podczas koronacji musi być wyjęty z ołtarza. To jeden z najzabawniejszych z postów jakie czytałem na tym forum. Myślałem ze " Bitwa pod Grunwaldem" to jest kawał obrazu. Dziś okazuje się, że koścół we Włoszczowie nie jest w stanie pomieścić DDDDDUUUUUUUŻŻŻŻŻEEEEGGOOOO obrazu..hehehe Pozdrowienia dla c-mos Zanim coś napiszesz, pomyśl (jeśli potrafisz...) Odpowiedz Link
c-mos Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 08.03.07, 18:41 Problemy z myśleniem to chyba ty masz. Nie twierdzę że obraz nie zmieści się w kościele, lecz że jest tam za mało miejsca by mogła tam odbyć się koronacja. To nie jest zwykła uroczystość, a nałożenie koron będzie zapewne jej kulminacją. Takie uroczystości nie odbywają się w kościołach lecz na wolniej przestrzeni. Zresztą pogadamy za parę miesięcy, jak już będzie po uroczystościach. Zobaczymy czy wtedy dalej będziesz twierdził że koronacje dało by się przeprowadzić tylko w kościele. Tu masz link do opisu koronacji w Zamościu: www.katedra.zamosc.opoka.org.pl/korn.htm Jak widzisz tu koronacja odbyła się też nie w kościele, lecz na rynku po to by tłum wiernych mógł w tym wydarzeniu uczestniczyć. Pozdrawiam i tobie też radzę: zanim coś napiszesz, zorientuj się dokładnie w temacie. Odpowiedz Link
nadprogramowy Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 08.03.07, 19:06 Drogi C-mos Nie zauważyłem ,jak dotąd przynajmniej problemów z myśleniem, o które mnie podejrzewasz hehehehehe. Przykład z Zamościa który wklejasz, jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu,że Twoje postrzeganie rzeczywistosci zatrzymało się na Giertychach ... Nie będę namawiał Ciebie już do myślenia, bo widzę ze to na nic..zauważ tylko, ze cała ta dyskusja toczy się pod tytułem :Nowego dyrktora hali sportowej a nie wyborów nowego proboszcza dla miasta Włoszczowy. Odpowiedz Link
wins65 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 01.03.07, 22:31 Pan Kazimierz owszem był kiedyś czynnym sportowcem i działaczem ale wtedy była komuna i kasa na sport np .ze Stolbudu.Dzisiaj czasy się zmieniły i dyrektor hali to sportowiec ,organizator i menager i niestety obawiam się że ten z układów już sobie z tym nie poradzi.Będzie tkwił jak jego poprzednik podpisując się pod wszystkimi imprezami organizowanymi przez zapaleńców np. liga siatkówki od lat Ł.Michalski,klub siatkówki dziewcząt W.Pudło i K. Bałaziński tenis stołowy pan z Moskorzewa.Poprzednik zostawił tylko budynek do poważnego remontu .Nikomu tego obiektu nie zdał i nikt go od niego nie przyjął. Odpowiedz Link
pzgk Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 02.03.07, 23:14 b.trafna wypowiedź , popieram w 100% Odpowiedz Link
p19451 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 05.03.07, 13:55 Szanowny Panie nowy dyrektorze , jest Pan juz jakis czas co Pan zorganizował, jeśli nic to moze jaka sportową imprezę zamierza Pan zorganizować? CZas ucieka a tu nic przeciez hala jest srodki tez to o co chodzi? Odpowiedz Link
p19451 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 05.03.07, 13:56 Chyba ta pływalnia byłaby lepsza nie trzeba by było organizowac nic tylko pływac i pływać a tak to problem ze zorganizowaniem . Odpowiedz Link
p19451 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 09.03.07, 18:44 JAki ma harmonogram imprez hala ? Sportowych imprez? CZy jest bardzo napięty? Odpowiedz Link
semperfidelis1 Re: NOWY DYREKTOR HALI TZN. OSIR-u 11.03.07, 10:31 łostrowskiego to znom , ale tego to ni.... Odpowiedz Link