Dodaj do ulubionych

Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!!

18.01.07, 18:56
UPC w Kielcach i w całym naszym województwie ma mnóstwo klientów, a BBC
Prime było jedną z najlepszych stacji w ich ofercie. Do wczoraj - UPC
postanowiło bowiem zamienić Little Britain na bajeczki kanału MiniMini.

W dodatku, jak donosi "PressSerwis", UPC zapowiedziała, że PODNIESIE CENĘ
ABONAMENTU za telewizję kablową:
"Zmianom programowym towarzyszyć będzie nowy cennik usługi telewizji
kablowej. - Za kilka miesięcy wzrośnie wysokość abonamentu - zapowiada Dorota
Zawadzka, rzeczniczka prasowa UPC Polska."

Może podpisanie petycji pomoże to zmienić? Jeśli też brakuje Wam Ligi
dzentelmenów, Foulty Towers, Hiacynty Bukiet i innych audycji - przyłączcie
się do protestu, podpiszcie protest:

www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2008
Wielkie dzięki za każdy oddany głos protestu, a o szczegółach historii
poczytać można tutaj (polecam także komentarze):

www.medialink.pl/media/?telewizja/&kat=5&id=35653

Obserwuj wątek
    • toren Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!! 18.01.07, 19:33
      Popieram ten protest! Złożyłem swój głos na stronie www.petycje.pl

Zachęcam innych klientów UPC do przyłączenia się do tego słusznego protestu!
      • Gość: tiik Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!! IP: *.chello.pl 18.01.07, 20:11
        Podpisuje sie obiema rękami. A jak jakaś inna telewizja zaproponuje mi w
        ofercie BBC Prime, to zmienię telewizję. inna sprawa, że w Kielcach jest zmowa
        kablówek - porozumienie, że Vectra i Upc nie wchodza sobie w drogę i podzieliły
        Miasto na swoje strefy i nawzajem nie wchodza sobie w droge. Oczywiście na
        szkode klienta.
      • Gość: Zuzka Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 16:21
        To prawda, mieszają tymi kanałami i nigdy nie wiadomo jakie programy są
        dostępne, jakie znikają i w ogole wiadomo nic.
    • Gość: JOHN SMITH Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 18.01.07, 20:50
      Po co się gorączkujecie.
      Jest do wyboru kilka cyfrowych platform.
      Podniosą cenę, to stracą klintów.
      Proste.
      • plisak Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 19.01.07, 00:57
        Jasne, że ten protest to bezmyślna bzdura
      • getin Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 19.01.07, 09:21
        Niestety, nie każdy klient może przejść do innego operatora.
        W mojej częsci bloku okna wychodzą na wschód i nie maożliwości technicznych
        zainstalowania anteny satelitarnej (za słaby sygnał). A kablówkę mam jedna -
        TYLKO UPC.
        • miss.didi Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 23.01.07, 18:35
          już się wpisałam:)

Porażka totalna, tylko dzięki BBC Prime jakoś nie było mi bardzo szkoda tych 50 zł co miesiąc. Jak się nie rozmyślą to chyba ja to zrobię :/
          • getin Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 25.01.07, 11:53
            Otóż BBC się NIE WYCOFUJE z Polski (jak twierdziła rzeczniczka UPC):

Louise Hollely, biuro prasowe BBC: - Standardową praktyką telewizji BBC jest
            renegocjacja warunków umowy co 3 lata. Istniejemy na rynku w Polsce od 12 lat,
            dotychczas rozmowy z UPC kończyły się przedłużeniem umowy. W tym roku
            pozytywnego finału negocjacji z UPC nie było. Ale to wcale nie oznacza, że
            znikamy z Polski. Nasz kanał jest dostępny na innych platformach telewizyjnych,
            takich jak np. Cyfra+, Multimedia czy Aster. (cytat za Gazetą Wyborczą, link:
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,61085,3871086.html
            A jednoczesnie UPC podnosi abonament za TV
            kablową:www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=9034

Protest przeciw arogancji UPC mozna podpisac TU (jest już ponad 500 podpisów!:
            www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=2008&podpis_rodzaj=1
            • agawa888 Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! 25.01.07, 15:10
              Jakims dziwnym trafem, po zebraniu ponad 550 podpisów pod petycją, strona z tą
              petycją ULEGŁA TAJEMNICZEJ AWARII, co uniemożliwi składanie podpisów kolejnym
              osobom.
              Ciekawe dlaczego akurat teraz następiła ta awaria? Macie jakies sugestie??
              • Gość: jasiek Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.netcity.pl 25.01.07, 21:56
                agawa888 napisał:
                > Jakims dziwnym trafem, po zebraniu ponad 550 podpisów pod petycją, strona z
                > tą petycją ULEGŁA TAJEMNICZEJ AWARII, co uniemożliwi składanie podpisów
                > kolejnym osobom.
                > Ciekawe dlaczego akurat teraz następiła ta awaria? Macie jakies sugestie??

pewnie upc zamknelo, lol... kretynizm ludzki nie zna granic...
    • Gość: Calm Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 16:47
      pisałem już w tej sprawie do upc, faktycznie nie każdy może zmienić tv kablową
      na inną, nie ma konkurencji i jesteśmy skazani na upc (inaczej uupss).
      Oczywiscie nikt nie odpisał, wcale nawet na odpowiedź od upc nie liczę, bo to
      że sobie nawet 500 osób będzie pisało to mają gdzieś.
    • Gość: Freak Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 16:55
      UPC to jeden wielki skandal!! Za co 50 parę złotych? Za tvn gra? Za inne
      programy dla kretynów? Boże widzisz i nie grzmisz, a konkurencyjnego operatora
      brak!!!
    • Gość: Proxy Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 21:32
      Bo upc to po prostu lipa, a w ich biurze obsługi każdy mówi co innego. Porażka
    • Gość: Grzesio Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 21:33
      UPC - najgorsza kablówka w Polsce
      • Gość: Marta Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 11:08
        Potwierdzam, najgorsza.
        • Gość: ala Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: 82.139.11.* 29.01.07, 11:24
          jednak vectra
          • Gość: ala Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: 82.139.11.* 29.01.07, 11:26
            1. jak jakiś kanał nie działa (np. club, który znika na kilka godzin dziennie),
            to nic z tym nie robią,
            2. jak jest większa awaria, to nawet telefonów nie odbierają
    • Gość: endrju mam w dupie ten protest IP: *.chello.pl 25.01.07, 21:49
      Angielskiego i tak nie rozumim, a bajki chociarz zapuszczę bahorom, to mam
      chwilę spokoju jak żona pójdzie do roboty.
      • getin Re: mam w dupie ten protest 26.01.07, 09:24
        OK, przeciez nikt nie (oprócz UPC), żeby wrociło BBC Prime ZAMIAST MiniMini.
        Przecież w pakiecie UPC jest mnóstwo kanałów, których prawie nikt nie ogląda
        (np. w jęz. arabskim).
        A więc w ofercie UPC moze być i BBC Prime, i MiniMini - jeśli tego chca
        widzowie.

A nauka angielskiego może przydać się twoim dzieciom, np,. gdyby kiedyś wybrały
        się do Anglii (na wycieczkę lub do pracy) - warto pomyslec o ich przyszłości!
        • Gość: Serio Re: mam w dupie ten protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 17:22
          Nie ma w UPC kanału po arabsku!
    • Gość: Maniek K Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 11:11
      Prawda co tu piszą
    • Gość: oszukany Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 11:19
      To jest oszustwo na skalę całego kraju i nie ma co dyskutować. Monopoliści
    • Gość: magda K Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 16:43
      j.w
    • Gość: Calm Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 10:31
      A napisalem maila tym upcowcom i mi nawet odpisało: "W porównaniu z innymi
      programami ogl±dalność BBC Prime była bardzo
      niska. Sam Nadawca programu jest świadomy niskiej oceny widzów, dlatego
      przygotowuje się do uruchomienia nowych programów rozrywkowych dla widzów
      w Polsce. Nowe programy mają zastąpić BBC Prime w jego obecnym
      kształcie. Nie wykluczamy możliwości wprowadzenia nowych programów BBC w
      przyszłości."
      Oczywiście domyslam się, że TOP SHOP miało i ma nadal większą oglądalność niż
      BBC

A czy macie kanał Viva Polska?
      • Gość: Baśka rubaszna Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 16:28
        Nie ma też Vivy PL, zostaje TOP SHOP. Sa tam jakieś promocje?
      • Gość: grengolada Re: Brak BBC Prime w UPC - Podpisz Protest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:50
        Szmira jakich mało, dziś wcale upc nie działa :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka