ewela3050 20.07.09, 14:40 Mam zrobić córeczce badanie z krwi Ig A M G i E Muszę zrobić je odpłatnie w dobrym laboratorim. Może możecie podpowiedzieć, które laboratorium jest dobre i sumienne, bo wiem, że różnie z tym bywa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olaipawel Re: które jest dobre laboratorium w Kielcach 20.07.09, 20:27 Polecam laboratorium w szpitalu na Langiewicza. Ja miałam problem bo robiłam badania(też płatnie)mojej córci (8 miesięcy) i nigdzie panie nie umiały sie jej wkłuć w żyłe bo robiłam kilka badań i potrzeba było sporo krwi więc musiało być pobrane z żyły. Najpierw byłam w przychodni rejonowej bez skutku, panie odesłały nas na Daleką również bez skutku, następnego dnia pojechałam na Langiewicza i wogóle nie było żadnego problemu. Tam mają doświadczenie z takimi maluszkami, panie bardzo miłe, wyniki miałam tego samego dnia popołudniu. Jeden minus to kolejki niestety a nikt nie przepuści bo dużo takich bobasków. Starszy syn też miał tam robione IgE (miał wtedy 1,5 roku) nawet nie pisnął. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
irmelin Re: które jest dobre laboratorium w Kielcach 21.07.09, 11:24 Ja też polecam laboratorium na Langiewicza. Robiłam tam badania synkowi, teraz córce. Słyszałam tez dobre opinie o laboratorium na |Jagiellońskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ty_nia Re: które jest dobre laboratorium w Kielcach 21.07.09, 23:38 Polecam własnie to na Jagiellonskiej, chodziłam tam cała ciaze, a znajomi chodza tam tez z dziecmi. Odpowiedz Link Zgłoś
s_justine Re: które jest dobre laboratorium w Kielcach 29.07.09, 00:11 Z dzieckiem tylko i wyłącznie na Jagiellońską. Na Langiewicza laboratorium może i dobre, to fakt, natomiast pielęgniarki, które pobierają krew... szkoda gadać. Psa bym tam nie dała, bo by mi szkoda było. Zero podejścia do dzieci. Nie umiała się wkuć dziecku w żyłę, wkuwała się pięć razy. Nigdy w życiu nie pójdę tam ani z dzieckiem, z sobą zresztą też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
s_justine Re: Ale do którego na Jagielońską? 29.07.09, 17:20 Jagiellońska 74 nazywają się... "Laboratorium" :) To jest budynek przed domem opieki społecznej, a za przychodnią alergologiczno-pulmonologiczną, jadąc od skrzyżowania z grunwaldzką. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Ale do którego na Jagielońską? 30.07.09, 09:13 dziekuję Ci serdecznie, bo badania krwi przed nami, już mam stresa. Odpowiedz Link Zgłoś
oczko426 Na Langiewicza 29.07.09, 21:26 Na Langiewicza przy szpitalu mają prywatne laboratorium.Pobierają krew bardzo sprytnie.Zanim się maluszek zorientuje już jest po wszystkim.Ja mam akurat doświadczenie z kilkumiesięcznym szkrabem-bezproblemowo się wkłuwają takim maluchom,a to niełatwe.Mają tam bardzo szeroki zakres badań.Nie polecam laboratorium w szpitalu na Prostej(błędy laboratoryjne-wyniki nie zawsze wiarygodne i trzeba powtarzać-ja tak miałam).Jest też na ul.Ogrodowej przy szpitalu (wejście od ul.Spacerowej) prywatne laboratorium całodobowe.Również polecam-bardzo nowoczesne. Odpowiedz Link Zgłoś