14.04.05, 12:50
Cześć
Szukam jakiejś lżejszej czapki na wiosnę dla mojego 17-m syna. Chodzi mi o
coś co ochroni uszki a jednocześnie nie będzie za ciepłe. Byłam już na Wyki w
Entliczku i na Królewskiej ale nic nie mają. Gdzie kupujecie czapki dla
swoich dzieci?
Obserwuj wątek
    • a_noa Re: Czapki 14.04.05, 15:51
      Mam ten sam problem. Czekam na podpowiedzi smile
      • kolina01 Re: Czapki 18.04.05, 14:43
        Ja w zeszlym roku kupowalam synkowi (wtedy 1,5 roku) 2 czapki : jedna na ul.
        Bialopradnickiej, (sklepik obok Dworku w takiej starej kamienicy, duzy wybor),
        a druga w Swiecie Dziecka w Hucie.
        Obie byly bawelniane plocienne (jedna z grubszego plotna z lnem, durga raczej
        cieniutka), z daszkiem i takimi zausznikami, ktore nachodzily na uszy i do nich
        byly tasiemki wiazane pod szyja. Mozna je bylo tez zawiazac u gory czapeczki,
        wtedy wygladalo jak zwykla czapka z daszkiem (troche jak takie zimowe uszatkismile.
        Jedna byla chyba z Broel'a, a druga nie pamietam.
    • chochlik4 Re: Czapki 18.04.05, 16:11
      Kupuję w Tombisiu na Meissnera (na rogu z ul, Ładną), blisko od przystanku
      tramwajowego Wieczysta (4, 15, 10, 9) i autobusowego (autobusy 124 i 424).
    • marzek2 Re: Czapki 18.04.05, 16:19
      Są fajne czapki dziecięce w sklepie na Krakowskiej, nazywa się chyba "Happy
      KIds" czy jakoś tak, idąc od Rynku po prawej stronie, gdzieś w połowie między
      przystankiem na Stradomskiej a następnym na wysokości Placu Wolnica. Kupiłam tam
      fajną dla maluszka (4 miesiące) bawełnianą, ale nie taką najcieńszą, jest
      właśnie na teraz. Mają dużo fajnych wzorów, też większe rozmiary, polecam.
      NO i jest super sklep, ale nie w mojej okolicy, to sklep "Jaś i Małgosia" przy
      dawnym placu Wolności na wysokości przystanka tramwajowego po drugiej stronie
      ulicy, "naprzeciw" parku Krakowskiego. Mają zatrzęsienie ubranek, więc
      spodziewałabym się też dużej ilości czaspek. Tam mi mama robi prezenty ubraniowe
      dla dzieci, zawsze ładne.
    • anndelumester Re: Czapki 19.04.05, 12:13
      fajne czapki były kiedyś w sklepie Stefek Burczymucha na Grodzkiej ,
      ale dawno nic nie kupowałam, bo moje dziecko kategorycznie odmawia założenia
      czapki odkąd się zima skończyła i chodzi bez..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka