renata_krak Re: pneumokoki-szczepicie? 13.12.05, 15:01 Ja nie szczepię, bo po ostatniej wizycie u pediatry i dowiedzeniu się, że moja mała ma prawie żadne szanse na zarażenie się odpuściłam, ale zaszczepię ją jak skończy 2 latka (wtedy szczepi się tylko raz a nie 3) Odpowiedz Link Zgłoś
edytafg1 Re: pneumokoki-szczepicie? 13.12.05, 15:06 tzn nie chodzi do zlobka./ pzredszkola? Moj maly tez nie ale to sie dostaje droga kropelkowa wiec w sumie wszedzie mozna to lapnac- w sklepie czy od dziecka w piaskownicy. Moja pediatra radzi ale z drugiej strony to mega kasa...sama nie wiem co zrobic.. Odpowiedz Link Zgłoś
dorfi123 Re: pneumokoki-szczepicie? 13.12.05, 16:56 Też zastanawiam się nad tym szczepieniem. Szczepiłam mojego synka na wszystko, ale po szczepieniu na ospę przez 1,5 miesiąca wyskakiwały mu bąble. Ostatnio też zaczął chorować (wcześniej chorował raz na pół roku) i sama już nie wiem. Cena też jest odstraszająca. Odpowiedz Link Zgłoś
b-w-w Re: pneumokoki-szczepicie? 15.12.05, 11:42 a ja sie mocno zastanawialam nad ta szczepionka....a w sumie nie uwazam zeby moj Szymek byl szczegolnie narazony ... ale jak sie dowiedzialam o cenie to chwilowo zrezygnowalam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorga1 Re: pneumokoki-szczepicie? 15.12.05, 12:20 Ja też się zastanawiam. Ale i pediatra i neurolog do któtej chodzę z synkiem odradzają. Jeśli dziecko nie chodzi do żłobka, to nie ma takiej potrzeby. Ta szczepionka ostatnio jest strasznie reklamowana i rodzice się na to nabierają, co mnie raczej nie dziwi, bo chcą jak najlepiej dla dziecka. Jednak liczba zachorowań jest marginalna w porównaniu z innymi chorobami a o tym już nikt nie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś