Dodaj do ulubionych

Zabrze- wolne miejsca w przedszkolach

15.05.07, 10:32
Witam,

właśnie dowiedziałam się, że mój 3 letni maluch nie został przyjęty do
przedszkola na Niedziałkowskiego. Może ktoś się orientuje gdzie są jeszcze
wolne miejsca w przedszkolach od września w grupie maluszków?
Obserwuj wątek
    • maja285 Re: Zabrze- wolne miejsca w przedszkolach 15.05.07, 23:14
      a czy wogóle przyjmowali 3-latki? w przedszkolu nr 1 też wiele maluchów się nie
      dostało.
      • anisr Re: Zabrze- wolne miejsca w przedszkolach 17.05.07, 19:49
        Najlepiej dowiedziećsie w wydziale oświaty-powinni mieć listę.a w jedynce nie
        przyjęto 50-rga dzieci-to najbardziej oblegane przedszkole,bo słusznie ma opinie
        najlepszegosmile
        • iw77 Re: Zabrze- wolne miejsca w przedszkolach 17.05.07, 22:30
          Gdzie jest w Zabrzu przedszkole nr 1? Tak poza tym takie pytanie. To od kiedy
          powinno sie zapisywac dziecko, zeby sie dostac. Moja dzidzia ma 11 miesiecy.
          Moze to juz najwyzszy czas?smile))
          • elx2 Re: Zabrze- wolne miejsca w przedszkolach 18.05.07, 10:10
            Przedszkole nr 1 jest przy ul. Reymonta (za Politechniką Śląską). Zapisy do
            przedszkola odbywaja się przeważnie od 1 kwietnia. Do przedszkola nr 1 chodzi
            moje dziecko i jest to faktycznie dobre przedszkole i co roku tyle dzieci jest
            nieprzyjetych. Przecież do grupy maluszków można tylko przyjąć 25 dzieci, a
            chętnych jest znacznie więcej.
            • anisr Re: Zabrze- wolne miejsca w przedszkolach 20.05.07, 13:45
              Moja córka tez tam chodzismileA starsza w zaszłym roku skończyła też właśnie
              jedynkęsmileJest supersmile
              • maja285 do mam przedszloaków z "1" 20.05.07, 16:29
                możecie mi coś napisać o Pani Grażynie K. ? będzie w tym roku miała maluszki a
                w tym moja córeczkę smilejaką jest osobą?
                • dorotafx Re: do mam przedszloaków z "1" 20.05.07, 20:56
                  ja też jestm zła bo moje dziecko się nie dostało właśnie do 1. Jestem ciekawa co
                  tam jest priorytetem podczas przyjęć bo z tego co wiem, w pierwszej kolejności
                  przyjmują dzieci z rejonu następnie dzieci których oboje rodziców pracuje no in
                  oczywiście dziecko ma skonczon 3 latka. Moje dziecko wszystkie t kryteria
                  spełniło. W dodatku w zeszłym roku też próbowaliśmy i też się nie dostał. Wiem
                  że kolejność zgłoszeń wogóle nie jest brana pod uwagę bo ja składałam wniosek 2
                  kwietnia. Zaczynam się zastanawiać czy dzieci się tam nie wybiera na zasadzie
                  wyliczanki , ty zostajesz ty odpadasz. Nie ukrywam że jestem zła. Bo pewni
                  większość dzieci przyjęta jest po znajomości, dlatego że to dobre przedszkole.
                  • elx2 Re: do mam przedszloaków z "1" 21.05.07, 09:12
                    Witam,
                    Najlepiej idź porozmawiaj z dyrektorką a nie mów, że dzieci przyjmowane są po
                    znajomości. Moje dziecko chodzi tam drugi rok, złożyłam podanie i się dostało a
                    nie miałam żadnych znajomości. Obydwoje z mężem pracujemy, mieszkamy obok
                    przedszkola. Też może bym się wkurzała gdyby drugi rok z rzędu dziecka mi nie
                    przyjęli. Dlatego najlepiej rozmawiaj z dyrektorkę, to bardzo fajna, kontaktowa
                    młoda osoba. Powodzenia smile
                    • anisr Re: do mam przedszloaków z "1" 26.05.07, 21:54

Masz niepełne informacje.Najpierw są przyjmowane dzieci juz chodzące,rodzeństwo
                      tychże,dzieci samotnych matek,rodziców niepełnosprawnych a dopiero potem
                      rodziców pracujących itd...Takie zasady sa we wszystkich przedszkolach w
                      Zabrzu-a to po prostu ma najwięcej chętnych.
                      Rozmowa z Dyrektorka też jest dobrym pomysłem.
                      • maja285 do anisr 26.05.07, 23:01
                        napisz mi prosze coś o Pani którA będzie miała maluszki w tym roku - Grażyna
                        K.. może byc na priv. Czy jest raczej ciepłą osóbką czy zimną i wymagającą?
    • magda9730 Re: Zabrze- wolne miejsca w przedszkolach 30.07.07, 14:32
      A kto mi powie jakie są kryteria przyjęć do przedszkola nr 23 na ślęczka, bo co
      słysze to chodzą tam dzieci ale spoza rejonu, a dla tych z rejonu to już nie ma
      miejsca!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka