Dodaj do ulubionych

ortopeda od dysplazji

28.06.07, 20:50
Czy możecie polecić jakiegoś dobrego specjalistę, najlepiej na NFZ, ale
prywatnie też? Katowice i okolice. Dziecko ma 6 tygodni.
Obserwuj wątek
    • jolak2107 Re: ortopeda od dysplazji 07.07.07, 00:00
      Witam, moje starsze dziecko miało wrodzone zwichnięcie lewego stawu biodrowego.
      Bardzo szybko zostało to zdiagnozowane przez panią dr J.Musiałek-Holeczko
      specjalistę rehabilitacji medycznej i z-c ordynatora w Wojew. szpit. chirurgi
      urazowej w Piekarach Śląskich.Od chwili 1 badania miało załozoną szyne koszli
      ( dodam że oboje z mężm również mieliśmy dysplazję bioder.DR Holeczko
      precyzyjnie opisała nam co należy robić. W naszym przypadku nie wchodziło w
      rachube zdejmowanie szyny wogóle.Moja córka,która ma teraz 11mies, to moje 2
      dziecko było natomiast badane przez równie dobrego lekarza dr, Mirosława
      Pasierbka przyjmuje on w Kcach na Oblatów w tej przychodni na ulicy bodajże
      Kasprzaka tylko w czwartki koło16tej.tam wykonuje usg bioder. Polecam jeszcze
      zrobienie dodatkowego badania( dla spokoju sumienia ja tak zrobiłam w przypadku
      2 dziecka)w gabinecie ultrasonograficznym w Chorzowie na ul. Drzymały 12/1. To
      dosłownie obok Zus-u. Tam usg kosztowało w lipcu ub. roku koło 60zł.natomiast
      było wykonane bardzo dokładnie z opisem i wydrukiem ewentualnych sposrzeżeń dla
      rodziców.
      Pozdrawiam i życze powodzenia.
      • bonkreta Re: ortopeda od dysplazji 10.07.07, 21:36
        Dzieki za wyczerpująca odpowiedź smile Jesteśmy umówieni do p. Musiałek-Holeczko -
        prywatnie w Tarnowskich Górach, bo na NFZ to nawet trudno powiedziec, ile
        trzeba czekać. Zreszta nawet prywatnie - 3 tygodnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka