bonkreta 28.06.07, 20:50 Czy możecie polecić jakiegoś dobrego specjalistę, najlepiej na NFZ, ale prywatnie też? Katowice i okolice. Dziecko ma 6 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolak2107 Re: ortopeda od dysplazji 07.07.07, 00:00 Witam, moje starsze dziecko miało wrodzone zwichnięcie lewego stawu biodrowego. Bardzo szybko zostało to zdiagnozowane przez panią dr J.Musiałek-Holeczko specjalistę rehabilitacji medycznej i z-c ordynatora w Wojew. szpit. chirurgi urazowej w Piekarach Śląskich.Od chwili 1 badania miało załozoną szyne koszli ( dodam że oboje z mężm również mieliśmy dysplazję bioder.DR Holeczko precyzyjnie opisała nam co należy robić. W naszym przypadku nie wchodziło w rachube zdejmowanie szyny wogóle.Moja córka,która ma teraz 11mies, to moje 2 dziecko było natomiast badane przez równie dobrego lekarza dr, Mirosława Pasierbka przyjmuje on w Kcach na Oblatów w tej przychodni na ulicy bodajże Kasprzaka tylko w czwartki koło16tej.tam wykonuje usg bioder. Polecam jeszcze zrobienie dodatkowego badania( dla spokoju sumienia ja tak zrobiłam w przypadku 2 dziecka)w gabinecie ultrasonograficznym w Chorzowie na ul. Drzymały 12/1. To dosłownie obok Zus-u. Tam usg kosztowało w lipcu ub. roku koło 60zł.natomiast było wykonane bardzo dokładnie z opisem i wydrukiem ewentualnych sposrzeżeń dla rodziców. Pozdrawiam i życze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: ortopeda od dysplazji 10.07.07, 21:36 Dzieki za wyczerpująca odpowiedź Jesteśmy umówieni do p. Musiałek-Holeczko - prywatnie w Tarnowskich Górach, bo na NFZ to nawet trudno powiedziec, ile trzeba czekać. Zreszta nawet prywatnie - 3 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś