gph 11.02.10, 10:00 jadę do pracy a niemal na każdym skrzyżowaniu zdzwonione auta. najwyrażniej jakaś wiosna była wczoraj i kierowcy odzwyczaili się od zimy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
purpurat1 Re: dzwon na dzwonie.. 11.02.10, 10:46 gph napisał: Będzie wspaniale, gdy kitę odwalę. To prawda, będzie wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
gph ej, młotku, młotku 11.02.10, 11:20 byś sobie chociaż zadał trud i poszukał źródła cytatu. choć nie podejrzewam że byś zrozumiał zbyt wiele ale może coś jednak by dotarło.. :D purpurat1 napisał: > gph napisał: > > Będzie wspaniale, gdy kitę odwalę. > To prawda, będzie wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: ej, młotku, młotku 11.02.10, 15:23 gph napisał: > byś sobie chociaż zadał trud i poszukał źródła cytatu. > choć nie podejrzewam że byś zrozumiał zbyt wiele > ale może coś jednak by dotarło.. :D Spróbuję go naprowadzić ale wątpię. Musiałby mieć odrobinę wrażliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: dzwon na dzwonie.. 11.02.10, 19:59 Blacharze tego roku nie narzekają na brak pracy. Niestety, pod takim śniegiem nie widać lodu. W południe było już lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gph a dzisiaj - proszę 12.02.10, 09:47 drugi dzień nowego śniegu dzwonów mniej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: a dzisiaj - proszę 12.02.10, 19:51 No proszę, a teraz widzicie co jest na drogach ? Nawet nie wiem jak nazwać taki stan pogody - zamrożone grudki śniegu na jezdniach. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: a dzisiaj - proszę 13.02.10, 20:10 Proszę, sobota wieczór, a tu praca wre fotoforum.gazeta.pl/72,2,858,89517394,107242098.html Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: a dzisiaj - proszę 14.02.10, 10:14 Co Wy tak milczycie ? Odkopać się nie możecie ? Acha, sople na dachu. Jakie kopce śniegu stoją na ulicy. Ciężko rozróżnić czy to kopiec czy samochód pod śniegiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: a dzisiaj - proszę 14.02.10, 10:18 Lublin też taki bialutki. A moja żona wczoraj autkiem dzieciaki na kulig do Zwierzyńca zabrała. Martwię się, jak wrócą... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: a dzisiaj - proszę 14.02.10, 10:24 To cudownie. Będzie pewno zabawa na 102. Ja na taką pogodę nie jeżdzę. Ale dzisiaj to kulig u nas mozna robić na każdej ulicy tylko koni brak. Fajnie mają dzieciaki i żona. A Ty co domu pilnujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: a dzisiaj - proszę 14.02.10, 10:30 We wtorek lecę na wycieczkę do Australii i Nowej Zelandii. Zostawili mnie, żebym się spokojnie spakował. Nienawidzę tego i straszny burdel w chałupie robię, a do tego się wściekam, bo zwyczajnie nie wiem, co zabrać. Żona oczywiście woli zabawę i święty spokój, więc mowy nie ma, żeby mi pomogła. Ech, kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: a dzisiaj - proszę 14.02.10, 10:36 To jeszcze piękniej, doprawdy macie tam w Lublinie życie jak w Madrycie. Powodzenia w pakowaniu walizek ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: a dzisiaj - proszę 14.02.10, 10:49 A dzięki, już pozamykałem walizy. Teraz będę ładował do szaf to, co z nich wczoraj powywalałem w szale pakowania ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: a dzisiaj - proszę 14.02.10, 20:46 wampir-wampir napisał: > ............ Żona oczywiście woli zabawę i święty spokój, więc > mowy nie ma, żeby mi pomogła. Ech, kobiety... Może i podpadnę Ci, ale czy chciałbyś wiedzieć żonę wściekającą się przy pakowaniu? Może i ona nie chce widzieć Ciebie w tym momencie. Przy okazji dzieci rozrusza. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: a dzisiaj - proszę 14.02.10, 20:56 To jak już jesteście spakowani, to wsiadajcie. Pociąg prawie nadjeżdza fotoforum.gazeta.pl/photo/1/hb/za/ys1i/3js7z6A3Gx8Lo7mmqB.jpg Konduktorze łaskawy, zabierz ich do Warszawy ;)))) Jak w piosence. Albo, wsiąść do pociagu byle jakiego, nie dbać o bagaż, nie dbać o bilet itd...... wesołych przygód życzę Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: a dzisiaj - proszę 15.02.10, 07:06 wampir-wampir napisał: > We wtorek lecę na wycieczkę do Australii i Nowej Zelandii. No to leć i wracaj. I pomyśl, Ty sobie polecisz na antypody, a tu niektórzy będą walczyli z kacem śledzikowym. Do Nowej Zelandii to chciałbym polecieć, tylko że może razem z rowerem. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: a dzisiaj - proszę 15.02.10, 09:54 Ech, konkurs Pascala wygrałem i lecę w nagrodę. Cieszyłem się jak głupi, a teraz się boję. Ja socjofob jestem i lubię się włóczyć samotnie albo we dwoje, a będę musiał wytrzymać z tymi wszystkimi uczestnikami wycieczki, brrrrr... No ale darowanemu koniowi... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: a dzisiaj - proszę 15.02.10, 13:03 Hm, to z Ciebie szczęściarz. Tak za friko jedziesz. Miłych lotów i powrotów oraz walizki pełne wrażeń. Aparatu fotograficznego nie zapomnij. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: a dzisiaj - proszę 15.02.10, 19:15 Heh, dziękuję :-))) I jeszcze te aparaty będę targał. Jestem tradycjonalistą. Pstrykam Nikonem bez automatu i Leicą. Żadnych tam lekkich cyfrówek, no chyba że ta z komórki, ale nawet nie próbowałem robić tym zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: a dzisiaj - proszę 15.02.10, 20:56 Teraz pstrykacz jest najwazniejszy, bo jak uwiecznisz małe co nie co ? A przecież warto udowodnić i pochwalić się bliskim i dalekim o swojej wojaczce nie tylko słownie :) Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: Dzwonce 15.02.10, 21:57 To nie wina zimy czy sniegu szanowni... Po prostu "za qlkiem" siedza jadac pospolite dzwonce!* *kiedys na Kzmirzu tak sie mowilo o tumanach w kazdy dziedzinie. "Ty dzwoncu podupcony"! Prawdaz,ze pieknie brzmi? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dzwonce 15.02.10, 23:04 Tak sobie brzmi. Coś taki dziś niegrzeczny i w dzwonnika się bawisz. Kiedyś to i może taki Kazimierz był, ale dziś, dziś to Kazimierz jest elitarny. Nie ma już dzwonników. W niedzielę okaże się jakie dzwonki ma Twój konik jagiełłowy, szykuje się tam niedzielna impreza. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.pozytywny Re: dzwon na dzwonie.. 18.02.10, 00:17 W Warszawie wystarczy ze pada deszcz i wszyscy od razu zachowuja sie jakby pierwszy raz po mokrym jechali... i czemu tak negatywnie :D Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re:Słoneczko się wychyliło 21.02.10, 09:12 o dzwonach dziś nie powinno być mowy, choć zima nam się jeszcze nie skończyła. Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re:Słoneczko się wychyliło 21.02.10, 15:43 Jezeli sie wychylilo to zadnego problemu z dotarciem na Pl.Matejki i zerkniecie koniu miedzy giczaly nie bedziesz Acanka miala.Pewnie juz jestes w ziemiance po wycieczce i ogladasz pykczerki. Gdzies sie zapodzial wontek z Grunwaldem i tu musialem kliknac. Teraz do "dzwonow". Gwoli scislosci kiedys "dzwon" mowilo sie jak samochod byl wykopyrtniety do gory nogami znaczy sie kolami czyli kierowca niekiedy "dzwoniec podu..." dachowal. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re:Słoneczko się wychyliło 21.02.10, 18:14 Nie trapś się, już jestem z wiadomościami. Dziś prawdziwych Krzyżaków już nie ma......... no to przechodzę do wątku konika jagiełłowego. Ten 'dzwon' to jakoś wyszedł z użycia, dawno nie słyszałam takiego użycia tego słowa. Coraz mniej będzie dzwonów, bo to wiosna już idzie, słoneczko coraz wyżej i jest coraz cieplej, wysuszy drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re:Słoneczko się wychyliło 21.02.10, 23:24 rita100 napisała: > Nie trapś się, już jestem z wiadomościami. > Dziś prawdziwych Krzyżaków już nie ma......... no to przechodzę do wątku konika > jagiełłowego. Przeszlas obok i nic mi nie wiadomo ani wielu innym zainteresowanym tym koniem.Ma czy nie ma? Nic nie ma? Czyli manekin? Rosja wygrala z "Pepikami" 4:2 za 90 minut Kanada-USA > Ten 'dzwon' to jakoś wyszedł z użycia, dawno nie słyszałam takiego użycia tego > słowa. Coraz mniej będzie dzwonów, bo to wiosna już idzie, słoneczko coraz wyże > j > i jest coraz cieplej, wysuszy drogi. "Dzwony" nie sa zalezne od pory roku. Bedzie dzwonow,bedzie pod dostatkiem.My lubiejemy "depnac" a wystarczy dziurka czy kamyczek i sie obracamy energicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re:Słoneczko się wychyliło 22.02.10, 16:47 bombullo napisał: > "Dzwony" nie sa zalezne od pory roku. > Bedzie dzwonow,bedzie pod dostatkiem. A Ty Bombulisimos jesteś jaki prorok ? ;) Wraca moda na dzwony ? Pamietasz takie spodnie, nazwywały się 'dzwony', takie szerokie na dole w nogawkach, a wąskie na górze, tak, że widac było po której stronie jest meskie nasienie. Może wraz z wiosną wróci ta moda ;))) Odpowiedz Link Zgłoś