Dodaj do ulubionych

Po wybudowaniu ul. Stwosza

IP: 217.96.109.* 13.02.04, 22:30
Wydaje mi się że po oddaniu tej arterii należałoby zlikwidować lewoskręt z 29
w Prandoty co znakomicie rozładuje poranny korek do miasta, a jednocześnie
wydłuży zielone w kierunku Wawy i rozładuje popołudniowy korek
Obserwuj wątek
    • Gość: gicek Re: Od zaraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 16:53
      A od zaraz lewo skręt 29-ta przy Prandoty na oś Kolejowe, i 29-ta przy
      Wileńskiej do AR i odwrotnie 29-ta w Wileńską od Warszawy
      • Gość: mouset Re: Od zaraz IP: 217.96.109.* 14.02.04, 17:28
        No tak tylko jak się dostać? skręt w prawo i nawrotka na rondzie AR?
        • Gość: gicek Re: Od zaraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 17:47
          Tak robią cwaniaczki skręcają w prawo objeżdrzaja i mają pierwszeństwo a
          129,159 nie mają jak z Wileńskiej wyjechać
          • Gość: mouset Re: Od zaraz IP: 217.96.109.* 14.02.04, 18:52
            A co ma AR do 129, 159, nie ta strona!
            • Gość: gicek Re: Od zaraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 21:47
              Wyjeżdrzając z budynków AR na 29-tej stajesz na skrzyżowaniu 29-ta- Wileńska
              dostajesz zielone więc jadąc na wprostwe Wileńską masz pierwszeństwo.Dlatego
              goście nie mogący skręcić jadąc od estakady we Wileńską robią skręt wprawo,
              obracają auto na rondzie /wokól drzewa/ .Zapala się zielone i jadą we Wileńską
              blokując wyjazd 129 159 w lwo z Wileńskiej.Oh długo ale teraz rozumiesz??
              • Gość: mouset Re: Od zaraz IP: 217.96.109.* 14.02.04, 22:06
                To tego nie wymyśliłem, ale to skrzyzowanie trzeba rozpieprzyć, jak Nowy Kleparz
                • Gość: gicek Re: Od zaraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 02:30
                  Zgadzam sie w 100% , a przedewszystkim skrzyżowanie Prądnicka-Lubelska-
                  Wrocławska. Już od zaraz Lubelska powinna być jednokierunkowa od Prądnickiej do
                  Sląskiej.
                  • Gość: mouset Re: Od zaraz IP: 62.233.214.* 15.02.04, 14:57
                    I precz z przejściami dla pieszych:
                    1. p. Prądnicką na wys. Lubelskiej
                    2. p. aleje od strony Śląskiej
                  • Gość: marcin ha wysilcie się bardziej ;-) IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 15.02.04, 21:28
                    > Zgadzam sie w 100% , a przedewszystkim skrzyżowanie Prądnicka-Lubelska-
                    > Wrocławska. Już od zaraz Lubelska powinna być jednokierunkowa od Prądnickiej
                    > do Sląskiej.

Mousetyzm, za przeproszeniem. W tej chwili Śląska jest w godzinach szczytu
                    zapchana po Lubelską. Przy spełnieniu Twojej propozycji i odwróceniu kierunku
                    ruchu korek wypełni Lubelską po Nowy Kleparz.

W dodatku ze skrzyżowania Lubelska/Śląska robi się kliniczny idiotyzm -
                    ewakuacja jest możliwa tylko i wyłącznie przez Aleje. Wszystkie pozostałe
                    ramiona są jednokierunkowe w stronę +do+ tarczy skrzyżowania. Ma to sens, bo
                    każde inne rozwiązanie może powodować zatkanie poszczególnych ulic (szczególnie
                    ciągu Świętokrzyska - Mazowiecka, który ze względu na światła na alejach korkuje
                    się potężnie).

Pomysłów na likwidację przejść pieszych w poście obok nawet nie skomentuje -
                    takie kretyństwa moze wymyślić tylko mouset.

marcin ha
                    • Gość: ADAŚ Re: wysilcie się bardziej ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 21:56
                      Marcinku Ha - odpier... się od Mouseta.
                      Ten nie ma tak pieprzonego zboczenia jak ty na punkcie tych podupconych
                      rowerów.
                      • pavlack Re: wysilcie się bardziej ;-) 15.02.04, 22:00
                        Ale mouset ma zboczenie na punkcie brygad hahahaha :)
                        • Gość: ADAŚ Re: wysilcie się bardziej ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 22:01
                          To co innego - nie jest fanatykiem, a fanatyzm to skrajne zboczenie.
                      • Gość: marcin ha Matoły do piachu IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 15.02.04, 22:31
                        > Marcinku Ha - odpier... się od Mouseta.
                        > Ten nie ma tak pieprzonego zboczenia jak ty na punkcie tych podupconych
                        > rowerów.

Wybacz, ale mało mnie interesuje zdanie domorosłych maniaków trainspottingu.

marcin ha krakow.rowery.org.pl
                        • Gość: mouset Buachachacha IP: *.cyf-kr.edu.pl 16.02.04, 09:42
                          Domorosły dyrektor przemówił! Ja p...........!
                          Kryjmy się po kątach, bo wszystkich pozwalnia
                      • Gość: Michał Wojtaszek Re: wysilcie się bardziej ;-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 21:41
                        > Marcinku Ha - odpier... się od Mouseta.
                        > Ten nie ma tak pieprzonego zboczenia jak ty na punkcie tych podupconych
                        > rowerów.

Adaś i Mauset, z całym szacunkiem, ale sami moglibyście się odpier... od
                        Marcina Ha. Wydaje mi się jednak, że on mimo wszystko ma większą wiedzę na ten
                        temat. Siedzi w urzędzie miasta od kilku już lat, zajmuje się tymi sprawami i
                        na prawdę lepiej się zna na rzeczy.

Michał Wojtaszek

• Gość: ADAŚ Re: wysilcie się bardziej ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 21:47
                          Boszzzze - nka

Ale czy sobie mnie pomyliłeś osób przypadkiem

Mauset - a kto to taki ???
                          • Gość: ADAŚ Re: wysilcie się bardziej ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 21:51
                            Aha - ta pomyłka dotycząca osób nie dotyczy Mouseta, a niejakiego Marcina Ha.
                            Wydaje mi się, że myślisz o kimś innym.
                        • Gość: mouset Re: wysilcie się bardziej ;-) IP: 62.233.214.* 16.02.04, 21:54
                          Gość portalu: Michał Wojtaszek napisał(a):

> Adaś i Mauset, z całym szacunkiem, ale sami moglibyście się odpier... od
                          > Marcina Ha. Wydaje mi się jednak, że on mimo wszystko ma większą wiedzę na
                          ten temat. Siedzi w urzędzie miasta od kilku już lat, zajmuje się tymi sprawami
                          i na prawdę lepiej się zna na rzeczy.
                          >

To tym gorzej. Bo opłakane efekty tego siedzenia widać na co dzień na ulicach.
                          A kilka lat już to jeszcze gorzej, ile można kasiorę z podatków czerpać?
                        • Gość: marcin ha Małe sprostowanie IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 16.02.04, 22:37
                          > Adaś i Mauset, z całym szacunkiem, ale sami moglibyście się odpier... od
                          > Marcina Ha. Wydaje mi się jednak, że on mimo wszystko ma większą wiedzę na ten
                          > temat. Siedzi w urzędzie miasta od kilku już lat, zajmuje się tymi sprawami i
                          > na prawdę lepiej się zna na rzeczy.

Nie "siedzę" w Urzędzie Miasta, tzn. nie jestem etatowym urzędnikiem UM. A
                          czasami się mocno z UM (cokolwiek by przez to nie rozumieć) kłóciłem.

Natomiast istotnie, conieco wspólnie z UMK robię (i nie tylko UM Krakowa).

Od 2001 roku w UMK istnieje zespół zadaniowy d/s komunikacji rowerowej, który
                          zainicjowałem w ramach projektów rowery.org.pl Od ub. roku istnieje też
                          Rada Programowa d/s Strategii Rozwoju Transportu przy prezydencie miasta, której
                          jestem członkiem (jedynym bez tytułu prof., dr. inż. mgr itp, a zarazem chyba
                          jedynym, który zagląda na to forum ;-).

Zespół zadaniowy d/s rowerów po cichu działa od 2001 roku i w tej chwili udało
                          mu się uzyskać rzeczy, o których 3 lata można było tylko pomarzyć - patrz
                          krakow.rowery.org.pl

Co do tramwajów, Beliny-Prażmowskiego i Nowego Kleparza: trochę czasu pewnie
                          będzie musiało jeszcze upłynąć, ale to, co piszę tu na forum nie wydaje mi się
                          to tak drastycznie nierealne, jak by się mogło wydawać. Zresztą, im bardziej sie
                          te pomysły "utrą" w dyskusji, tym lepiej.
                          :-)

marcin ha
                          • Gość: gicek Re: Mam w Dupie rower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 23:47
                            Mam w Dupie rowery po mieście ,chce tramwaje i tanią komunikacje
                            • Gość: Locutus Re: Mam w Dupie rower IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 19.02.04, 00:53
                              Ach, heretyku, jak śmiesz! Rower powinien być podstawowym środkiem komunikacji!
                              I tak się stanie gdy tylko prezydentem zostanie Marcin Ha (dopuszczalny także
                              będzie transport zbiorowy - tandemy, rowery wielopasażerskie oraz riksze).

Pzdr.
                              LOKI
                              • Gość: mouset Re: Mam w Dupie rower IP: 62.233.214.* 19.02.04, 23:20
                                Będzie obsługiwał linie pomocnicze w stosunku do przystanków MPk
                                rozmieszczonych co 2750 metrów
                        • Gość: Locutus Re: wysilcie się bardziej ;-) IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 17.02.04, 06:18
                          Drogi kolego Misiasty, tak się składa, że wspomnianą "większą wiedzę" urzędasów
                          z UMK widujemy codziennie na ulicach i po prostu nas kurwica bierze...

...więc skoro jest możliwość dyskusji opartej na argumentach, to podejmujemy
                          próbę dyskusji - jak widać nie do końca udaną, bo kolega Marcin jest, jak
                          zapewne wszystkie urzędasy, przekonany do jedyzbawczości swych pomysłów i
                          głuchy na logiczne argumenty...

A więc włącz się do dyskusji i podejmij polemikę, albo daj sobie spokój.

Pzdr.
                          LOKI
                          • Gość: mouset Re: wysilcie się bardziej ;-) IP: 62.233.214.* 17.02.04, 18:31
                            Może rzeczowa dyskusja n/t 12 i 428?
                            • Gość: Locutus ROTFL + korekta IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 17.02.04, 23:20
                              ROTFL

A tak na marginesie: w moim poście miało być "JEDYNOZBAWCZY" zamiast
                              jedyzbawczy - zeżarłem dwie literki, sorx.

Pzdr.
                              LOKI
                    • Gość: mouset Re: wysilcie się bardziej ;-) IP: 62.233.214.* 16.02.04, 22:05
                      Gość portalu: marcin ha napisał(a):

> Mousetyzm, za przeproszeniem. W tej chwili Śląska jest w godzinach szczytu
                      > zapchana po Lubelską.
                      Zważywszy na straszliwą stumetrową odległość tych ulic to jest zapchana na maxa.
                      Ciekawe gdzie w Twojej skali jest Prądnicka

Przy spełnieniu Twojej propozycji i odwróceniu kierunku
                      > ruchu korek wypełni Lubelską po Nowy Kleparz.
                      I tak wypełnia tyle że w drugą stronę

> W dodatku ze skrzyżowania Lubelska/Śląska robi się kliniczny idiotyzm -
                      > ewakuacja jest możliwa tylko i wyłącznie przez Aleje. Wszystkie pozostałe
                      > ramiona są jednokierunkowe w stronę +do+ tarczy skrzyżowania. Ma to sens, bo
                      > każde inne rozwiązanie może powodować zatkanie poszczególnych ulic
                      (szczególnie
                      > ciągu Świętokrzyska - Mazowiecka, który ze względu na światła na alejach
                      korkuj się potężnie).
                      Taaaaa, słusznie więc ze promujemy poboczne ulice kosztem Prądnickiej gdzie
                      zbiorkom stoi , więc ludzie autami objadą sobie p. rozmaite uliczki a nie będą
                      ogladac autobusów

> Pomysłów na likwidację przejść pieszych w poście obok nawet nie skomentuje
                      > takie kretyństwa moze wymyślić tylko mouset.
                      Hehehe, bredzisz chłopcze, jak już zrobią ten tunel to posłuchasz opinii
                      pieszych n/t, ciekawe ze przegonienie ich z pwoodu norm dla przystanków
                      tramwajowych już tak nie przeszkadza
    • Gość: gicek Re: Po wybudowaniu ul. Stwosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 21:41
      Dla Wrocławskiej,Lubelskiej,Prądnickiej , Długiej i Alei jedynym rozwiązaniem
      jest rondo- a miejsca nie brakuje
      • Gość: Yasioo Re: Po wybudowaniu ul. Stwosza IP: *.acn.pl 16.02.04, 09:59
        Jeżeli już, to rondo Wrocławska/Prądnicka/Lubelska i łącznice z Alejami, a
        skrzyżowanie Długa/Aleje/łącznice z rondem jako skrzyżowanie typu karo - płytki
        tunel z jezdniami i tramwajem (w ciągu Alei i Długa/Kamienna), a na powierzchni
        skrzyżowanie, najlepiej z wyspą centralną.
        • Gość: skafi Re: Po wybudowaniu ul. Stwosza IP: *.droit.etu.univ-rennes1.fr 16.02.04, 14:52
          Ja bym tam widzial cos na wzor Ronda Grunwaldzkiego: tunel w ciagu Alei i rondo
          na gorze.
        • Gość: marcin ha Re: Po wybudowaniu ul. Stwosza IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 16.02.04, 16:03
          > Jeżeli już, to rondo Wrocławska/Prądnicka/Lubelska i łącznice z Alejami, a
          > skrzyżowanie Długa/Aleje/łącznice z rondem jako skrzyżowanie typu karo - płytki
          > tunel z jezdniami i tramwajem (w ciągu Alei i Długa/Kamienna), a na powierzchni
          > skrzyżowanie, najlepiej z wyspą centralną.

A gdyby tak +bez+ wyspy centralnej? Za to z jednym/dwoma dodatkowymi pasami do
          lewoskrętu i prawoskrętu i osobną fazą sygnalizacji?

Skrzyżowania z wyspą centralną to polski wynalazek. Wszędzie indziej raczej się
          ich nie stosuje. Ze względu na zajęcie terenu i zazwyczaj niefajną
          przepustowość, mniejszą . Polecam ćwiczenia i dyskusje - choć te ostatnie mogą
          być niebezpieczne, bo... no właśnie. Z jakiegoś powodu w PL skrzyżowania z wyspą
          centralną to kanon inżynieryjny ;-)

BTW - po budowie tunelu pod Nowym Kleparzem i przeniesieniu tranzytu na relacji
          do Krowodrzy Górki na przedłużenie ul. dr Twardego, lewoskręty kleparskie staną
          się mało istotne. Na krakow.rowery.org.pl wrzuciłem dość szczegółową
          koncepcję i etapowanie tej inwestycji.

marcin ha
          • Gość: mouset Re: Po wybudowaniu ul. Stwosza IP: 62.233.214.* 16.02.04, 18:31
            Jeszcze napisz ile kosztuje ta koncepcja, i czy zostanie w tym wieku
            zrealizowana, najlepiej być biurokratą w takim stylu: zbuduję cuda tylko dajcie
            mi kasę, w ten sposób omamiając można trwać na stołku wiele lat
    • Gość: gicek Re: Po wybudowaniu ul. Stwosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 23:35
      Niech ją wybudują, bo ostatnio coś zastój na inwestycji /mało ludzi-mało
      sprzętu/
      • Gość: mouset Re: Po wybudowaniu ul. Stwosza IP: 62.233.214.* 20.02.04, 01:51
        Może są ofiary w sprzęcie?
        • Gość: gicek Re: Po wybudowaniu ul. Stwosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 20:35
          Dziś oglądałem Galicyjską nie ma sprzetu-wygląda na przestój, co się dzieje????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka