Gość: new IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 01:24 O ile cena 1700 zł/m2 dotyczy roku 1998 to istotnie jest bardzo niska. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: autor Re: Zrujnowana "Zgoda" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 07:36 Paragraf by sie znalazł gdyby malwersantem był ktoś spoza opcji rządzącej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peak Re: Zrujnowana "Zgoda" IP: *.czerniakowska.pl / *.elnetplus.waw.pl 17.02.04, 12:45 Nie wiem jak u Was w Krakowie ale Ja w Wawie w 1998r. na trasie Metra 20 m od stacji bliski Ursynów za mieszkanie 50 m z miejscem postojowym w garażu zapłaciłem po 2150/m. Na wolnym rynku były na pniu sprzedawane po 4,200/m. Nie znam cen Krakowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
o13y w 98 roku 17.02.04, 13:37 przy cenie 1700 zł/m2 już się nieźle zarabiało (przynajmniej w Krakowie). Należy wziąć pod uwagę, że wszystkie mieszkania od lat są sprzedawane do wykończenia przez kupującego. Rękojmia ustawowa po sześciu latach dawno mineła i wykonawcy mogą wszyscy naskoczyć. Nikt go teraz nie zmusi do usunięcia usterek. Gwarancji w umowie pewnie brakło. I wielu innych rzeczy. Ten artykuł rzetelnie mi nie wygląda. Człowiek związany z budownictwem jako prezes i wlaściciel firmy publicznie się przyznaje, że bez pozwolenia budował? Co do kosztów-to przecież są chyba protokoły spisane przez inspektora nadzoru (obowiązek ustawowy), tudzież dokumentacja projektowa. Dość proste jest do wyliczenia ile to kosztuje. Swoją drogą, zdumiewa mnie, że przy takim rynku budowlanym (mieszkań na rynku jest jednak dość dużo)dalej panuje dyktat wykonawcy. Nabywca nie wie co kupuje, za ile i w jakim stanie.I jeszcze kasa najpierw. No w której branży tak się uchowało? - chyba w żadnej. Nadzór bankowy miał być już-, już- wprawadzany i dziwnie wszystko ucichło. Silnie komuś musi na jego braku zależeć. A taki nadzór przynajmniej częściowo rowiązałby sprawę nieuczciwych developerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROB TO SAMO JEST NA ŻABIŃCU W SM ZIEMII KRAKOWSKIEJ IP: *.net.autocom.pl 17.02.04, 15:16 TO SAMO DZIEJE SIĘ NA ŻABIŃCU. BLOKI BUDUJE FIRMA BĘDĄCA WŁASNOŚCIĄ MĘŻA PANI KSIĘGOWEJ, LUSTRACJA I TAK NIC NIE WYKAZUJE BO NA ŻABIŃCU LUSTRATOR MA MIESZKANIE. I GDZIE TU SPRAWIEDLIWOŚĆ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Zrujnowana "Zgoda" IP: 62.233.150.* 17.02.04, 16:41 Sprawa jest bulwersująca, ale ja z innej beczki - kiedy wreszcie dziennikarze będą informować szczegółowiej czyli w tym przypadku: nie nowohuckie Osiedle Srebrnych Orłów tylko może mistrzejowickie Osiedle Srebrnych Orłów ! Od razu będę wiedział że chodzi o ten konktetny rejon Krakowa czyli Mistrzejowice. Zresztą gdzie Nowa Huta a gdzie Os.Srebrnych Orłów ? Tylko niech mi nikt nie pisze że to właśnie jest w Nowej Hucie, bo ten podział na 4 dzielnice jest jeszcze z czasów komuny. Cholera - to jest oczywiście mało ważne, ale ja nie znający Krakowa muszę się natrudzić aby się szybko zlokalizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a przyzwyczailismy sie, gdzie afera tam jest sld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 22:50 oczywiscie wystepuje w roli glownej Odpowiedz Link Zgłoś