Dodaj do ulubionych

Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma...

• Gość: jimi Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... IP: *.multimo.pl 02.04.10, 15:52
      To budujące.Nie tylko inne miasta w kraju ale również w europie powinny nam
      zazdrościć wybitnych kompetentnych prokuratorów i policjantów.Panie Generalny
      Prokuratorze trzeba wysłać tego prokuratora na zajęcia z logicznego myślenia
      potem egzamin bez taryfy ulgowej.
    • maro583 Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... 02.04.10, 17:14
      papaland,bez komentarza
    • Gość: antek policmajster powinien dostać dożywocie IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.04.10, 14:19
      przecież wyrywał się naszej entelygentnej policji, odważne chłopaki oderwały
      się od niebezpiecznego zakładania blokad, ruszyli z tajnych posterunków w
      krzakach przy drodze, porzucili swoje suszarki i ruszyli na polowanie
      przestępcy i to nie żadnego 5-latka jak zazwyczaj tylko dorosłego faceta. za
      to, żeby poczuli się dowartościowani powinni facetowi dać dożywocie.
      • Gość: fakt polskie Miami Vice!)))))))))))))))0 IP: *.vodafone-net.de 04.04.10, 16:34
        no nie moge!!!
        • polak-plazowicz Re: polskie Miami Vice!)))))))))))))))0 04.04.10, 18:10
          Gość portalu: fakt napisał(a):

> no nie moge!!!

to nie Miami Vice... to brudny harry z 13 posterunku :P
    • Gość: Emeryt wcześniak Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... IP: *.aster.pl 04.04.10, 14:35
      Humor satyra - taka jest Polska właśnie po sierpniowym karanawale
      solidaruchów. Miało być tak pięknie a jest duże G.... Rewolucji się
      zachciało tumanom a nauki i doświadczenie zdobywali na ulicy
      rzucając kamieniami wtedy w MO, itp. Niestety bez nauki i
      doświadczenia takie są wyniki. Szkoły policyjne zlikwidowali zostały
      tylko jakieś kursy -kursiki,które dają marne przygotowanie. Mądrych
      fachowców, dobrze przygotowanych dosłownie wywali mimo, ze wcześniej
      zweryfikowali. Mogli pracować i uczyć mlodych, ale u nas zawsze
      wszystko jest od d...y strony. To już koniec.
    • olias Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... 04.04.10, 14:53
      najpierw jakieś matoły zatrzymują człowieka bezzasadnie. potem
      kolejny matoł robi sobie kabaret. a najwiekszym matołem jestem ja -
      podatnik, pracujący na pesję dla wspomnianych matołów, koszty
      kabaretu i odszkodowanie które bez jakiejkolwiek wątpliwości przyzna
      facetowi tybunał międzynarodowy.
    • Gość: deadisbetter Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... IP: *.hsd1.pa.comcast.net 04.04.10, 14:53
      POLSKA POLICJA MA ZAWSZE RACJE A GDY NIE MA - SPRAWDZIC CZY NIE KSIADZ
    • Gość: ja Re: Policja w Polsce: brutalna i klamliwa IP: *.vodafone-net.de 04.04.10, 16:31
      j/w, nic dodac i nic ujac!! ja mialem to samo!!! w centrum warszawy
    • Gość: mis "Na kolana psy" ! IP: *.icpnet.pl 04.04.10, 16:37
      Precz z bandytami w mundurach!
    • Gość: kaz Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... IP: *.morag.vectranet.pl 04.04.10, 17:23
      kolejny przykład potwierdzajacy ,że płacimy podatki na idiotów w
      mundurach i pseudo-sądach i pseudo-prokuraturach.Od czasów t.zw. komuny
      jedyne co zmienili to nazwę,z milicji na policje.Ale metody tumaństwo
      nie zmieniło.Co do niby sądów i tych drugich gamoni z niby prokuratur
      to jest taka sama sytuacja jak z milicją.Orzekają w imieniu rp a
      jeszcze niedawno w imieniu prl.Wtedy byli głupcami mającymi za nic
      prawa obywatela ,i teraz tak samo.A jeszcze się dziwią ,że ludzie nie
      mają dla nich szacunku.Są beznadziejnie żałośni w swojej głupocie.
    • tredve Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... 04.04.10, 17:39
      Pewnie dlatego policjanci przechodzą na emeryturę po 15 latach służby. Widać
      niektórzy z czasem głupieją.
    • Gość: vegeir Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 17:54
      To ja miałem lepszą sytuację. Na moim własnym podwórku rzuciło się na tatę 2
      policjantów tylko dlatego, że nie mógł się wylegitymować. A sprowokowało ich
      to, że zwrócił uwagę policji i dwóch przebywających na naszym prywatnym
      terenie gościom, że nie mają prawa tam być. Się okazało, że panowie policjanci
      to koledzy tych gości i chcieli pozgrywać cwaniaków. Jak się okazało, że 2
      policjantów nie dawało rady mojemu tacie (przeszkolona policja we 2 nie dawała
      rady, ale to dopiero początek), to wezwali wsparcie. Przyjechał kolejny
      radiowóz i bez pytania rzucili się już w 5 osób na mojego tatę. Nawet nikt nie
      raczył zapytać co się dzieje. A ojciec tylko się wyrywał, nawet na nikogo ręki
      nie podniósł i nie był agresywny, na co mamy zresztą dowody w postaci nagrań.
      No cóż, ja oglądając całą sytuację z okna postanowiłem zejść i przemówić panom
      policjantom do rozumu ale i to nie pomogło. Jeden od nich odstąpił (w
      międzyczasie przyjechały kolejne 2 radiowozy) i zaczął mi grozić, że jeśli nie
      odejdę to mi przy**** pałką. Gdy mu odburknąłem, że nie ma prawa to się na
      mnie rzucił i 4 kolejnych policjantów z radiowozów, które właśnie nadjechały.
      I wyobraźcie sobie podjechały kolejne 2 radiowozy i jeden po cywilu... Mnie
      szarpali w 5 osób, tatę w 8, 2 starszych stopniem przyglądało się całej
      sytuacji. W sumie pod blokiem stało 7 radiowozów, by zatrzymać dwie osoby.
      Skuli nas, skopali na ziemi, zawieźli na doły, gdzie przesiedzieliśmy w sumie
      ok 42 godzin. Jak doszedł materiał dowodowy do prokuratury okazało się, że ten
      odstąpił od sprawy, bo niczego nam nie mogli zarzucić. Teraz wytaczamy im
      sprawę, występujemy o odszkodowanie i mamy zamiar pójść do gazety.

Sytuacja świeża, z przed ok. 3-4 tygodni. Z tego co wiem jedna z wytoczonych
      policji spraw już za niedługo się rozpocznie, czekam jeszcze na drugą
      (zgłoszoną przeze mnie). Całkiem prawdopodobne, że niebawem o tym przeczytacie
      w gazecie wyborczej.

Ogólnie policjanci, którzy nas zatrzymywali złamali około 20 paragrafów, nam
      nic nie mogą zarzucić, bo w sumie nie popełniliśmy żadnego wykroczenia. Żaden
      z policjantów nawet nie chciał przyjąć do wiadomości, że to jest teren
      prywatny, a za niechęć wylegitymowania się mogą nam co najwyżej mandat
      postawić. Chcę zauważyć, że policja ma obowiązek wysłuchać zatrzymywanego i
      sprawdzić czy jest zatrzymany zgodnie z prawem.

Poza tym jak siedziałem na komendzie, zaraz po zatrzymaniu, to policjanci,
      którzy nas aresztowali mieli wielką radochę z tego, że udała im się akcja. Co
      chwilę się śmiali, mówili jak to siedzieli mojemu tacie i mi na głowie.

No cóż opieraliśmy się, a co mieliśmy zrobić? Dać się zatrzymać bez powodu?
      Nawet nam zarzutów nie przedstawiono, co policja także ma obowiązek uczynić
      przy zatrzymaniu.

Jak ktoś chce się w związku z tym ze mną skontaktować, to zostawiam maila
      vegeir@windowslive.com

Poza tym policja coraz częściej pokazuje te swoje 'pomyłki'. Prawda jest taka,
      że oni krwi chcą i często ich nie obchodzi czy mają rację w danej sytuacji czy
      nie. A jak coś się wydarzy nie po ich myśli i popełnią błąd, to muszą i tak
      pozwać gościa którego bezprawnie zatrzymali, żeby pokazać, że to jednak on był
      zły. Tak właśnie jest w przypadku tego pana, którego zatrzymali przed bankiem.

Ale do policji i tak nic nie mam, często wykonują kawał dobrej roboty. Często
      są wyrozumiali. Na kontroli, gdy jechałem bez pasów i bez dokumentów dostałem
      tylko stówę mandatu.

Ale, że ludzie są różni, to policji dotyczy to samo. Są typowe chamy i
      normalni funkcjonariusze. No cóż, to tyle z mojej strony.
    • polak-plazowicz Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... 04.04.10, 18:05
      to ze policjanci w tej akcji to lamerzy i dziady to juz ustalilismy i ustalil
      to sąd. Ciekawi mnie skad sie biora tacy zdebilali prokuratorzy jak ten
      chnatko(celowo z malej litery), teoretycznie i praktycznie trzeba ukonczyc
      studia prawnicze a wiec wykazac sie IQ wyzszym niz 80 ..lol, wychodzi na to ze
      chyba niektorzy koncza studia eksternistycznie a egzaminy zdaja via internet
      bo takiego skretynienia nie jestem w stanie sobie niczym wytlumaczyc.
      • zz26 polak-plazowicz nie znasz sie 05.05.10, 23:56
        teoretycznie i praktycznie trzeba ukonczyc
        > studia prawnicze a wiec wykazac sie IQ wyzszym niz 80 ..lol

typowy egzamin na studiahc pranwiczych
        -czemu pan chce zostac prokuratorem?
        - Tato, nie wyglupiaj sie
    • adam545 Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... 04.04.10, 18:36
      Mieśniaki zaszli od tylu chyba bali sie ze im podejrzany ucieknie
    • Gość: msalacki Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... IP: *.range86-179.btcentralplus.com 04.04.10, 19:53
      jak u Kafki
    • truten.zenobi 15 lat takiej pracy i ciepła emeryturka... 04.04.10, 20:45
      no cóż łatwo się wykazać napadając na zwykłego człowieka... pewnie
      gdyby chodziło o prawdziwych bandziorów, mafię polityków czy
      "ochroniarzy" izraelskich policja nie była by tak odważna...

z drugiej strony to ciekawe jak udało mu sie uzyskać takie
      zainteresowanie GW
    • wybitniemadry Tajniaki legitymuja tylko w komunie 04.04.10, 20:55
      Was naprawde trzeba walic w morde mundurowi
    • Gość: kazik_1588 Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 21:23
      25 lat ciężkiego więzienia !!! a policjantom nagrodę za zatrzymanie przechodnia :)

i tak trzymać panowie tępaki :)
    • Gość: z bazin Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 22:36
      O ile to wszystko prawda... Gdyby mnie tak potraktowano, od następnego dnia
      pisałbym po murach "JP na 100%" i szacunek wszelaki do "niebieskich" stracił.
    • Gość: kazio Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... IP: *.pools.arcor-ip.net 04.04.10, 23:16
      dzicz
    • skazanynapolske Typowe faszystowskie metody 04.04.10, 23:22
      Zawsze gdy policyjni faszyści kogos pobiją, czy brutalnie zatrzymaja i można na nich sie poskarżyć następuje re-akcja czyli oskarżenie o czynną napaść, utrudnianie, znieważenie...
      Świadkami są oczywiście tylko faszyści w mundurach mimo ze rzecz się działa na przykład w najruchliwszym miejscu w mieście...
      Potem pseudo-niezawisły sad przyklepie sprawę i możecie faszystów pocałować w dupe...
      Oczywiście wcześniej występujacy od rana do wieczora w mediach rzecznicy faszystów zrobią z Was przestępców...
      A po ostatniej kampanii przeprowadzonej w mediach p.t. "jak to narod bije biedną policje" niedługo bedą do nas strzelac...
      • Gość: Policyjny kraj Re: Typowe faszystowskie metody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 00:46
        Zawsze gdy policyjni faszyści kogos pobiją, czy brutalnie zatrzymaja i można na
        nich sie poskarżyć następuje re-akcja czyli oskarżenie o czynną napaść,
        utrudnianie, znieważenie...
        Świadkami są oczywiście tylko faszyści w mundurach mimo ze rzecz się działa na
        przykład w najruchliwszym miejscu w mieście...
        Potem pseudo-niezawisły sad przyklepie sprawę i możecie faszystów pocałować w
        dupe...
        Oczywiście wcześniej występujacy od rana do wieczora w mediach rzecznicy
        faszystów zrobią z Was przestępców...
        A po ostatniej kampanii przeprowadzonej w mediach p.t. "jak to narod bije biedną
        policje" niedługo bedą do nas strzelac...

1000% racji.
        W tej pOLSCE nie da się żyć.
        Naziści w policyjnych mundurach mogą mordować bezkarnie.
    • Gość: x Re: Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 00:34
      Pomóż policji - pobij się sam!
    • josif47 Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... 05.04.10, 03:18
      nazwisko prokuratora cuchnie Bandera....psycholog powinien go zbadac
    • ya-nek Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... 05.04.10, 03:58
      Debilne dzialania prokuratora Janusza Hnatki wynikaja prawdopodbnie
      z jego dyletanctwa. Nie bylbym zdziwiony gdyby okazalo sie, ze pan
      prokurator jest kolega z roku Zbigniewa Ziobry...
    • Gość: gośćma Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... IP: *.kwidzyn.mm.pl 05.04.10, 07:58
      widać, że to nie wyjątek, ja parę lat temu zostałem w taki sam sposób
      zatrzymany przez kwidzyńską "policję", później żeby wyjść na swoje policja
      wymyślała powody i dowody, a pani prokurator przychylała się do wszystkiego
    • misiu-1 Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... 05.04.10, 08:14
      "Jak za komuny"? Nic dziwnego. Ciągle mamy komunę. "Zmiana ustrojowa" polegała
      tylko na nazewnictwie i podstawieniu figurantów, z przywiązanymi do kończyn
      sznureczkami do pociągania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka