Gość: jimi Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... IP: *.multimo.pl 02.04.10, 15:52 To budujące.Nie tylko inne miasta w kraju ale również w europie powinny nam zazdrościć wybitnych kompetentnych prokuratorów i policjantów.Panie Generalny Prokuratorze trzeba wysłać tego prokuratora na zajęcia z logicznego myślenia potem egzamin bez taryfy ulgowej. Odpowiedz Link Zgłoś
maro583 Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... 02.04.10, 17:14 papaland,bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek policmajster powinien dostać dożywocie IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.04.10, 14:19 przecież wyrywał się naszej entelygentnej policji, odważne chłopaki oderwały się od niebezpiecznego zakładania blokad, ruszyli z tajnych posterunków w krzakach przy drodze, porzucili swoje suszarki i ruszyli na polowanie przestępcy i to nie żadnego 5-latka jak zazwyczaj tylko dorosłego faceta. za to, żeby poczuli się dowartościowani powinni facetowi dać dożywocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakt polskie Miami Vice!)))))))))))))))0 IP: *.vodafone-net.de 04.04.10, 16:34 no nie moge!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polak-plazowicz Re: polskie Miami Vice!)))))))))))))))0 04.04.10, 18:10 Gość portalu: fakt napisał(a): > no nie moge!!! to nie Miami Vice... to brudny harry z 13 posterunku :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt wcześniak Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... IP: *.aster.pl 04.04.10, 14:35 Humor satyra - taka jest Polska właśnie po sierpniowym karanawale solidaruchów. Miało być tak pięknie a jest duże G.... Rewolucji się zachciało tumanom a nauki i doświadczenie zdobywali na ulicy rzucając kamieniami wtedy w MO, itp. Niestety bez nauki i doświadczenia takie są wyniki. Szkoły policyjne zlikwidowali zostały tylko jakieś kursy -kursiki,które dają marne przygotowanie. Mądrych fachowców, dobrze przygotowanych dosłownie wywali mimo, ze wcześniej zweryfikowali. Mogli pracować i uczyć mlodych, ale u nas zawsze wszystko jest od d...y strony. To już koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... 04.04.10, 14:53 najpierw jakieś matoły zatrzymują człowieka bezzasadnie. potem kolejny matoł robi sobie kabaret. a najwiekszym matołem jestem ja - podatnik, pracujący na pesję dla wspomnianych matołów, koszty kabaretu i odszkodowanie które bez jakiejkolwiek wątpliwości przyzna facetowi tybunał międzynarodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deadisbetter Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... IP: *.hsd1.pa.comcast.net 04.04.10, 14:53 POLSKA POLICJA MA ZAWSZE RACJE A GDY NIE MA - SPRAWDZIC CZY NIE KSIADZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Policja w Polsce: brutalna i klamliwa IP: *.vodafone-net.de 04.04.10, 16:31 j/w, nic dodac i nic ujac!! ja mialem to samo!!! w centrum warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis "Na kolana psy" ! IP: *.icpnet.pl 04.04.10, 16:37 Precz z bandytami w mundurach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... IP: *.morag.vectranet.pl 04.04.10, 17:23 kolejny przykład potwierdzajacy ,że płacimy podatki na idiotów w mundurach i pseudo-sądach i pseudo-prokuraturach.Od czasów t.zw. komuny jedyne co zmienili to nazwę,z milicji na policje.Ale metody tumaństwo nie zmieniło.Co do niby sądów i tych drugich gamoni z niby prokuratur to jest taka sama sytuacja jak z milicją.Orzekają w imieniu rp a jeszcze niedawno w imieniu prl.Wtedy byli głupcami mającymi za nic prawa obywatela ,i teraz tak samo.A jeszcze się dziwią ,że ludzie nie mają dla nich szacunku.Są beznadziejnie żałośni w swojej głupocie. Odpowiedz Link Zgłoś
tredve Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... 04.04.10, 17:39 Pewnie dlatego policjanci przechodzą na emeryturę po 15 latach służby. Widać niektórzy z czasem głupieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vegeir Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 17:54 To ja miałem lepszą sytuację. Na moim własnym podwórku rzuciło się na tatę 2 policjantów tylko dlatego, że nie mógł się wylegitymować. A sprowokowało ich to, że zwrócił uwagę policji i dwóch przebywających na naszym prywatnym terenie gościom, że nie mają prawa tam być. Się okazało, że panowie policjanci to koledzy tych gości i chcieli pozgrywać cwaniaków. Jak się okazało, że 2 policjantów nie dawało rady mojemu tacie (przeszkolona policja we 2 nie dawała rady, ale to dopiero początek), to wezwali wsparcie. Przyjechał kolejny radiowóz i bez pytania rzucili się już w 5 osób na mojego tatę. Nawet nikt nie raczył zapytać co się dzieje. A ojciec tylko się wyrywał, nawet na nikogo ręki nie podniósł i nie był agresywny, na co mamy zresztą dowody w postaci nagrań. No cóż, ja oglądając całą sytuację z okna postanowiłem zejść i przemówić panom policjantom do rozumu ale i to nie pomogło. Jeden od nich odstąpił (w międzyczasie przyjechały kolejne 2 radiowozy) i zaczął mi grozić, że jeśli nie odejdę to mi przy**** pałką. Gdy mu odburknąłem, że nie ma prawa to się na mnie rzucił i 4 kolejnych policjantów z radiowozów, które właśnie nadjechały. I wyobraźcie sobie podjechały kolejne 2 radiowozy i jeden po cywilu... Mnie szarpali w 5 osób, tatę w 8, 2 starszych stopniem przyglądało się całej sytuacji. W sumie pod blokiem stało 7 radiowozów, by zatrzymać dwie osoby. Skuli nas, skopali na ziemi, zawieźli na doły, gdzie przesiedzieliśmy w sumie ok 42 godzin. Jak doszedł materiał dowodowy do prokuratury okazało się, że ten odstąpił od sprawy, bo niczego nam nie mogli zarzucić. Teraz wytaczamy im sprawę, występujemy o odszkodowanie i mamy zamiar pójść do gazety. Sytuacja świeża, z przed ok. 3-4 tygodni. Z tego co wiem jedna z wytoczonych policji spraw już za niedługo się rozpocznie, czekam jeszcze na drugą (zgłoszoną przeze mnie). Całkiem prawdopodobne, że niebawem o tym przeczytacie w gazecie wyborczej. Ogólnie policjanci, którzy nas zatrzymywali złamali około 20 paragrafów, nam nic nie mogą zarzucić, bo w sumie nie popełniliśmy żadnego wykroczenia. Żaden z policjantów nawet nie chciał przyjąć do wiadomości, że to jest teren prywatny, a za niechęć wylegitymowania się mogą nam co najwyżej mandat postawić. Chcę zauważyć, że policja ma obowiązek wysłuchać zatrzymywanego i sprawdzić czy jest zatrzymany zgodnie z prawem. Poza tym jak siedziałem na komendzie, zaraz po zatrzymaniu, to policjanci, którzy nas aresztowali mieli wielką radochę z tego, że udała im się akcja. Co chwilę się śmiali, mówili jak to siedzieli mojemu tacie i mi na głowie. No cóż opieraliśmy się, a co mieliśmy zrobić? Dać się zatrzymać bez powodu? Nawet nam zarzutów nie przedstawiono, co policja także ma obowiązek uczynić przy zatrzymaniu. Jak ktoś chce się w związku z tym ze mną skontaktować, to zostawiam maila vegeir@windowslive.com Poza tym policja coraz częściej pokazuje te swoje 'pomyłki'. Prawda jest taka, że oni krwi chcą i często ich nie obchodzi czy mają rację w danej sytuacji czy nie. A jak coś się wydarzy nie po ich myśli i popełnią błąd, to muszą i tak pozwać gościa którego bezprawnie zatrzymali, żeby pokazać, że to jednak on był zły. Tak właśnie jest w przypadku tego pana, którego zatrzymali przed bankiem. Ale do policji i tak nic nie mam, często wykonują kawał dobrej roboty. Często są wyrozumiali. Na kontroli, gdy jechałem bez pasów i bez dokumentów dostałem tylko stówę mandatu. Ale, że ludzie są różni, to policji dotyczy to samo. Są typowe chamy i normalni funkcjonariusze. No cóż, to tyle z mojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
polak-plazowicz Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... 04.04.10, 18:05 to ze policjanci w tej akcji to lamerzy i dziady to juz ustalilismy i ustalil to sąd. Ciekawi mnie skad sie biora tacy zdebilali prokuratorzy jak ten chnatko(celowo z malej litery), teoretycznie i praktycznie trzeba ukonczyc studia prawnicze a wiec wykazac sie IQ wyzszym niz 80 ..lol, wychodzi na to ze chyba niektorzy koncza studia eksternistycznie a egzaminy zdaja via internet bo takiego skretynienia nie jestem w stanie sobie niczym wytlumaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 polak-plazowicz nie znasz sie 05.05.10, 23:56 teoretycznie i praktycznie trzeba ukonczyc > studia prawnicze a wiec wykazac sie IQ wyzszym niz 80 ..lol typowy egzamin na studiahc pranwiczych -czemu pan chce zostac prokuratorem? - Tato, nie wyglupiaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
adam545 Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... 04.04.10, 18:36 Mieśniaki zaszli od tylu chyba bali sie ze im podejrzany ucieknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msalacki Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... IP: *.range86-179.btcentralplus.com 04.04.10, 19:53 jak u Kafki Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi 15 lat takiej pracy i ciepła emeryturka... 04.04.10, 20:45 no cóż łatwo się wykazać napadając na zwykłego człowieka... pewnie gdyby chodziło o prawdziwych bandziorów, mafię polityków czy "ochroniarzy" izraelskich policja nie była by tak odważna... z drugiej strony to ciekawe jak udało mu sie uzyskać takie zainteresowanie GW Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry Tajniaki legitymuja tylko w komunie 04.04.10, 20:55 Was naprawde trzeba walic w morde mundurowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik_1588 Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 21:23 25 lat ciężkiego więzienia !!! a policjantom nagrodę za zatrzymanie przechodnia :) i tak trzymać panowie tępaki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z bazin Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 22:36 O ile to wszystko prawda... Gdyby mnie tak potraktowano, od następnego dnia pisałbym po murach "JP na 100%" i szacunek wszelaki do "niebieskich" stracił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... IP: *.pools.arcor-ip.net 04.04.10, 23:16 dzicz Odpowiedz Link Zgłoś
skazanynapolske Typowe faszystowskie metody 04.04.10, 23:22 Zawsze gdy policyjni faszyści kogos pobiją, czy brutalnie zatrzymaja i można na nich sie poskarżyć następuje re-akcja czyli oskarżenie o czynną napaść, utrudnianie, znieważenie... Świadkami są oczywiście tylko faszyści w mundurach mimo ze rzecz się działa na przykład w najruchliwszym miejscu w mieście... Potem pseudo-niezawisły sad przyklepie sprawę i możecie faszystów pocałować w dupe... Oczywiście wcześniej występujacy od rana do wieczora w mediach rzecznicy faszystów zrobią z Was przestępców... A po ostatniej kampanii przeprowadzonej w mediach p.t. "jak to narod bije biedną policje" niedługo bedą do nas strzelac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policyjny kraj Re: Typowe faszystowskie metody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 00:46 Zawsze gdy policyjni faszyści kogos pobiją, czy brutalnie zatrzymaja i można na nich sie poskarżyć następuje re-akcja czyli oskarżenie o czynną napaść, utrudnianie, znieważenie... Świadkami są oczywiście tylko faszyści w mundurach mimo ze rzecz się działa na przykład w najruchliwszym miejscu w mieście... Potem pseudo-niezawisły sad przyklepie sprawę i możecie faszystów pocałować w dupe... Oczywiście wcześniej występujacy od rana do wieczora w mediach rzecznicy faszystów zrobią z Was przestępców... A po ostatniej kampanii przeprowadzonej w mediach p.t. "jak to narod bije biedną policje" niedługo bedą do nas strzelac... 1000% racji. W tej pOLSCE nie da się żyć. Naziści w policyjnych mundurach mogą mordować bezkarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 00:34 Pomóż policji - pobij się sam! Odpowiedz Link Zgłoś
josif47 Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... 05.04.10, 03:18 nazwisko prokuratora cuchnie Bandera....psycholog powinien go zbadac Odpowiedz Link Zgłoś
ya-nek Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... 05.04.10, 03:58 Debilne dzialania prokuratora Janusza Hnatki wynikaja prawdopodbnie z jego dyletanctwa. Nie bylbym zdziwiony gdyby okazalo sie, ze pan prokurator jest kolega z roku Zbigniewa Ziobry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćma Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... IP: *.kwidzyn.mm.pl 05.04.10, 07:58 widać, że to nie wyjątek, ja parę lat temu zostałem w taki sam sposób zatrzymany przez kwidzyńską "policję", później żeby wyjść na swoje policja wymyślała powody i dowody, a pani prokurator przychylała się do wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Policja ma zawsze rację, a gdy nie ma... 05.04.10, 08:14 "Jak za komuny"? Nic dziwnego. Ciągle mamy komunę. "Zmiana ustrojowa" polegała tylko na nazewnictwie i podstawieniu figurantów, z przywiązanymi do kończyn sznureczkami do pociągania. Odpowiedz Link Zgłoś