Gość: gargi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 23:02 no nareszcie coś się ruszyło do przodu z inwestycjami koło KCK !! :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jan NARESZCIE!!! N A R E S Z C I E ! ! ! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.04, 01:03 MAM NADZIEJĘ ŻE WSZYSTKIE TERMINY ZOSTANĄ DOTRZYMANE I WRESZCIE ZMIENI SIĘ GRUNTOWNIE REJON KCK - OBY TYLKO NIKT NIE PRZESZKODZIŁ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolfgang yeah!!!!! finally !!!! IP: *.net.autocom.pl 03.03.04, 01:06 boze !!! ide do kosciola, niech mnie tam zobacza !!! okazja jest :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMIN Szkoda TISHMANA IP: 195.82.165.* 03.03.04, 09:09 Nie da się ukryć, że wycofanie się Tishmana z Krakowa jest symptomatyczne dla procesów jakie widać powszechnie w Polsce - rozczarowani polskim piekłem poważni inwestorzy uciekają, a na ich miejsce przychodzą różne podejrzane firmy. Natężenie złej woli w trakcie negocjacji z Tishmanem nawet jak na polskie warunki było wyjątkowe. Biedni Amerykanie - pozbawieni złudzeń!! Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Szkoda TISHMANA 03.03.04, 15:12 Gość portalu: AMIN napisał(a): > Nie da się ukryć, że wycofanie się Tishmana z Krakowa jest symptomatyczne dla > procesów jakie widać powszechnie w Polsce - rozczarowani polskim piekłem > poważni inwestorzy uciekają, a na ich miejsce przychodzą różne podejrzane > firmy. Natężenie złej woli w trakcie negocjacji z Tishmanem nawet jak na > polskie warunki było wyjątkowe. Biedni Amerykanie - pozbawieni złudzeń!! Nazwanie ECE podejrzaną firmą to lekka przesada, ale Tishmana szkoda - nie ma dwóch zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lajkonik Dworzec autobusowy Nowe Miasto i Galeria Krakows IP: *.acn.pl 03.03.04, 10:12 ...Krakowska Zwracam uwagę, że przy okazji tej informacji o rozpoczeciu budowy dworca przy Bosackiej dość dyskretnie wprowadzono po raz pierwszy chyba w prasie nową nazwę zamiast Nowego Miasta - "Galeria Krakowska" ! Oczywiście to tylko skrót i dość eufemistyczny. Przypominam, że nazwa "wewnetrzna" i oddająca faktycznie chrakter tego przedsięwzięcia to - jak wielokrotnie juz pisałem na tym forum - "Die Weisswuerstmitsauerkrautundkornschnapsmitbierscheisseeinkaufgallerie" . Zdaję sobie sprawę z tego, że jest to nazwa typowo niemiecka i mało zręczna do celów marketingowych stąd nazwa robocza "Galeria Krakowska" - ale dlaczego "krakowska" a nie raczej "kiełbasiana" albo "kapuściana" albo "piwna" ? Tego nie rozumiem ... Lajkonik skonfundowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WROC Re: Dworzec autobusowy Nowe Miasto i Galeria Krak IP: 195.82.165.* 03.03.04, 12:03 Będzie nowe pudło w rodzaju wrocławskiej Galerii Dominikańskiej DANKEEEEEE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lajkonik Re: Galeria Dominikańska a planowana Galeria Krako IP: *.acn.pl 03.03.04, 15:35 wska ... Jak hasałem i harcowałem na gościnnych wystepach we Wrocku to widziałem tamto pudło (pytajcie o nie Wrocławiaków) i porównując je z projektami architekta Borowskiego i spółki dla ECE i ich Galerii Krakowskiej tfu - chciałem napisać - dla "Die Weisswuerstmitauerkrautundkornschnapsmitbierscheisseeinkaufgallerie" to muszę przyznać, że to co ECE postawiło we Wrocławiu wydaje się lepsze, także dlatego, że jest mniej "modersnistyczne" niż to planowane przez ECE w Krakowie ... No ale to co niemieckie to we Wrocku mniej razi niz w Krakowie, a poza tym - tam nie ma odniesień do takiego projektu jak Nowe Miasto (chociaż tam też Tishman Speyer też coś wstępnie projektował przez ECE, tyle tylko że na dwukrotnie większym terenie, a teraz ten plac obok GD we Wrocku stoi pusty, chcociaz podobno kupili go Szwedzi z NCC ... tak pewnie będzie i w Krakowie). Lajkonik "wrocławski" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEHE Re: Galeria Dominikańska a planowana Galeria Krak IP: 213.77.26.* 04.03.04, 18:18 CIEKAWE CZY ECE, CAŁKIEM PRZYPADKIEM NA G.W. INWESTYCJI NIE WYBIERZE (OCZYWIŚCIE PRZETARGOWO ;-)) ) HOCHTIEF POLSKA ODDZIAŁ KPIS CRACOVIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pe Był sobie dworzec IP: *.crowley.pl 03.03.04, 19:51 A może tak "ku pamięci i przestrodze" zostawić w przyszłej "galerii krakowskiej" kawałek dzisiejszego "dworca" - jakąś zgrabną dziurę w asfalcie? Dla tych wszystkich, co wraz z lepperem tęsknią do prl-owskiego "dobrobytu"? Odpowiedz Link Zgłoś