Dodaj do ulubionych

Początek budowy regionalnego dworca autobusoweg...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 23:02
no nareszcie coś się ruszyło do przodu z inwestycjami koło KCK !! :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Jan NARESZCIE!!! N A R E S Z C I E ! ! ! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.04, 01:03
      MAM NADZIEJĘ ŻE WSZYSTKIE TERMINY ZOSTANĄ DOTRZYMANE I WRESZCIE ZMIENI SIĘ
      GRUNTOWNIE REJON KCK - OBY TYLKO NIKT NIE PRZESZKODZIŁ!!!!!
    • Gość: wolfgang yeah!!!!! finally !!!! IP: *.net.autocom.pl 03.03.04, 01:06
      boze !!!
      ide do kosciola, niech mnie tam zobacza !!!
      okazja jest :)))
    • Gość: AMIN Szkoda TISHMANA IP: 195.82.165.* 03.03.04, 09:09
      Nie da się ukryć, że wycofanie się Tishmana z Krakowa jest symptomatyczne dla
      procesów jakie widać powszechnie w Polsce - rozczarowani polskim piekłem
      poważni inwestorzy uciekają, a na ich miejsce przychodzą różne podejrzane
      firmy. Natężenie złej woli w trakcie negocjacji z Tishmanem nawet jak na
      polskie warunki było wyjątkowe. Biedni Amerykanie - pozbawieni złudzeń!!
      • hm_tak Re: Szkoda TISHMANA 03.03.04, 15:12
        Gość portalu: AMIN napisał(a):

> Nie da się ukryć, że wycofanie się Tishmana z Krakowa jest symptomatyczne dla
        > procesów jakie widać powszechnie w Polsce - rozczarowani polskim piekłem
        > poważni inwestorzy uciekają, a na ich miejsce przychodzą różne podejrzane
        > firmy. Natężenie złej woli w trakcie negocjacji z Tishmanem nawet jak na
        > polskie warunki było wyjątkowe. Biedni Amerykanie - pozbawieni złudzeń!!

Nazwanie ECE podejrzaną firmą to lekka przesada, ale Tishmana szkoda - nie ma
        dwóch zdań.
    • Gość: Lajkonik Dworzec autobusowy Nowe Miasto i Galeria Krakows IP: *.acn.pl 03.03.04, 10:12
      ...Krakowska
      Zwracam uwagę, że przy okazji tej informacji o rozpoczeciu budowy dworca przy
      Bosackiej dość dyskretnie wprowadzono po raz pierwszy chyba w prasie nową nazwę
      zamiast Nowego Miasta - "Galeria Krakowska" ! Oczywiście to tylko skrót i dość
      eufemistyczny. Przypominam, że nazwa "wewnetrzna" i oddająca faktycznie
      chrakter tego przedsięwzięcia to - jak wielokrotnie juz pisałem na tym forum -
      "Die Weisswuerstmitsauerkrautundkornschnapsmitbierscheisseeinkaufgallerie" .
      Zdaję sobie sprawę z tego, że jest to nazwa typowo niemiecka i mało zręczna do
      celów marketingowych stąd nazwa robocza "Galeria Krakowska" - ale
      dlaczego "krakowska" a nie raczej "kiełbasiana" albo "kapuściana"
      albo "piwna" ? Tego nie rozumiem ...
      Lajkonik skonfundowany
      • Gość: WROC Re: Dworzec autobusowy Nowe Miasto i Galeria Krak IP: 195.82.165.* 03.03.04, 12:03
        Będzie nowe pudło w rodzaju wrocławskiej Galerii Dominikańskiej
        DANKEEEEEE!!!!
        • Gość: Lajkonik Re: Galeria Dominikańska a planowana Galeria Krako IP: *.acn.pl 03.03.04, 15:35
          wska ... Jak hasałem i harcowałem na gościnnych wystepach we Wrocku to
          widziałem tamto pudło (pytajcie o nie Wrocławiaków) i porównując je z
          projektami architekta Borowskiego i spółki dla ECE i ich Galerii Krakowskiej
          tfu - chciałem napisać - dla "Die
          Weisswuerstmitauerkrautundkornschnapsmitbierscheisseeinkaufgallerie" to muszę
          przyznać, że to co ECE postawiło we Wrocławiu wydaje się lepsze, także dlatego,
          że jest mniej "modersnistyczne" niż to planowane przez ECE w Krakowie ... No
          ale to co niemieckie to we Wrocku mniej razi niz w Krakowie, a poza tym - tam
          nie ma odniesień do takiego projektu jak Nowe Miasto (chociaż tam też Tishman
          Speyer też coś wstępnie projektował przez ECE, tyle tylko że na dwukrotnie
          większym terenie, a teraz ten plac obok GD we Wrocku stoi pusty, chcociaz
          podobno kupili go Szwedzi z NCC ... tak pewnie będzie i w Krakowie).
          Lajkonik "wrocławski"
          • Gość: HEHE Re: Galeria Dominikańska a planowana Galeria Krak IP: 213.77.26.* 04.03.04, 18:18
            CIEKAWE CZY ECE, CAŁKIEM PRZYPADKIEM NA G.W. INWESTYCJI NIE WYBIERZE
            (OCZYWIŚCIE PRZETARGOWO ;-)) ) HOCHTIEF POLSKA ODDZIAŁ KPIS CRACOVIA.
    • Gość: Pe Był sobie dworzec IP: *.crowley.pl 03.03.04, 19:51
      A może tak "ku pamięci i przestrodze" zostawić w przyszłej "galerii
      krakowskiej" kawałek dzisiejszego "dworca" - jakąś zgrabną dziurę w asfalcie?
      Dla tych wszystkich, co wraz z lepperem tęsknią do prl-owskiego "dobrobytu"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka