Dodaj do ulubionych

Wschodnia obwodnica Krakowa dłuższa o 2,7 km

IP: 213.71.28.* 17.11.10, 12:31
tu 2,7 km za 200 mln a tu wezel sosnica za 850 mln ..cos drogo te 2,7 km wyszlo ...

wybory.onet.pl/samorzadowe-2010/tu-jest-polska/gliwice-sosnica-rozplatujemy-wezel,1,3783591,aktualnosc.html
Obserwuj wątek
    • Gość: HK Re: Wschodnia obwodnica Krakowa dłuższa o 2,7 km IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 12:39
      Chłopcze, poczytaj dlaczego:P

krakow.gddkia.gov.pl/wydarzenia/2010/1127-s7-biezanow-rybitwy
      • Gość: ikar najbardziej ubawił mnie PO-litruk Krecik IP: *.chello.pl 18.11.10, 05:48
        który za każdym razem jest oburzony albo zdębiały
        kiedy jego kompanii z platformy coś spieprzą
    • Gość: gość Wschodnia obwodnica Krakowa dłuższa o 2,7 km IP: 83.12.139.* 17.11.10, 13:17
      A czy ma ktoś mapkę lub zdjęcie, jak to wygląda teraz z góry?
    • gsu76 Wschodnia obwodnica Krakowa dłuższa o 2,7 km 17.11.10, 13:41
      Bzdura, droga podobno oddana jest nie przejezdna z powodu malowania pasów, na pytanie dlaczego nie można jechać chociaż na stronie GDDKiA jest napisane, że droga została oddana, pracownik nie potrafił odpowiedzieć.
      • Gość: krka już jest otwarta od wczoraj IP: *.chello.pl 17.11.10, 14:00
        Jedź i sprawdź zamiast pisać bzdury.
      • Gość: lgt Re: Wschodnia obwodnica Krakowa dłuższa o 2,7 km IP: 78.131.222.* 17.11.10, 14:39
        ciekawe bo ja dziś rano przejechałem się pierwszy raz do pracy :) może to był tylko sen ?
      • Gość: Aj Re: Wschodnia obwodnica Krakowa dłuższa o 2,7 km IP: 77.236.26.* 18.11.10, 13:29
        Jechałem tą krótką trasą we wtorek o 7.25. Było super,ale krótko.
    • Gość: Krakus Wschodnia obwodnica Krakowa dłuższa o 2,7 km IP: 178.56.38.* 17.11.10, 14:31
      A kiedy północna część obwodnicy. Potrzebna przynajmniej jedna połowa np z okolic Zielonek do Modliniczki tak żeby tranzyt północ - południe wyprowadzić z centrum Krakowa to samo osoby jadące z północy na lotnisko w Balicach twierdzi strona
      www.airportsbase.com
      • Gość: krk Re: Wschodnia obwodnica Krakowa dłuższa o 2,7 km IP: 144.188.24.* 17.11.10, 16:20
        Ja bym pytał raczej o S7 od Rybitw przez Nową Hutę na Miechów - wtedy nikt od Warszawy nie będzie jeździł Opolską na Zakopane, czy też Bora-Komorowskiego na Tarnów.

A teraz popatrzcie na mapy: Po otwarciu tego kawałka S7 i Klimeckiego-Kuklińskiego mamy niezły tranzyt północ-wschód centralnie przez miasto, przez 29 Listopada, Krater Mogilski i dalej na Rybitwy i Tarnów. Miłego stania w korkach.
    • Gość: Louis Szanowna Redakcjo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 14:35
      O drogach kierowcy rozmawiają przy pomocy mapy. Wiem, że kilka słów z których nic nie wynika pisze się łatwo, a narysowanie czytelnej mapy wymaga pracy i kompetencji. Ale jeśli mam Was szanować to nie każcie mi domyślać się gdzie jest węzeł bieżanowski (bo oczywiście nie jest on w Bieżanowie) i gdzie jest dotychczas zapyziała ul. Botewa, którą zapewne nigdy nie jechałem.
      I od czego o 2,7 km jest dłuższa ta obwodnica.
      Może jutro jeszcze raz zrozumiały tekst z grafiką.
      • Gość: Stop ciemniakom Re: Szanowna Redakcjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 16:03
        A Ty czlowieku nei wiesz co to jest google maps albo inne ?
        Ciezko zobaczyc gdzie jest botewa ?
        Ciezko znalezc nowy odcinek na mapach interii chocby nawet ?

Tumanowi wszystko w grafice trzeba przekazac bo nic inaczej nie zrozumie.
        • Gość: Bubu Re: Szanowna Redakcjo IP: 10.136.129.* 17.11.10, 17:33
          > A Ty czlowieku nei wiesz co to jest google maps albo inne?

Zapewne i on wie i ja wiem i wielu jeszcze wie. Nie po to jednak pisze się teksty w gazetach, by trzeba jeszcze było sprawdzać to gugelmapsie albo innym miejscu. Uwaga bardzo na miejscu.

> Ciezko zobaczyc gdzie jest botewa ?

Niezbyt ciężko, ale gdybym miał zaglądać zawsze w 2 miejsca gdy czytam gazetę, to gazeta nie byłaby mi potrzebna.

> Ciezko znalezc nowy odcinek na mapach interii chocby nawet ?
          Pewni nie, ale patrz wyżej.

> Tumanowi wszystko w grafice trzeba przekazac bo nic inaczej nie zrozumie.
          Sam jesteś tuman.
          • Gość: fixia Re: Szanowna Redakcjo IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 20:02
            Popieram.
            Do tekstu KONIECZNA jest mapka.
            • Gość: Redaktor GW To jest serwis darmowy IP: 62.173.80.* 17.11.10, 20:20
              wiec swoje widzimisie se wsadzcie gleboko.
    • Gość: x Wschodnia obwodnica Krakowa dłuższa o 2,7 km IP: *.geod.agh.edu.pl 17.11.10, 15:06
      Fajnie, ale jako uzupełnienie tej trasy (i całej wschodniej a potem północnej obwodnicy Krakowa) konieczna jest łącznica z węzła Bieżanów do Wieliczki (Śledziejowice-Zabawa). Jest w planach, ale odsunięta na nie wiadomo kiedy ... a przecież przewidując tę trasę nie zrobiono zjazdu z "4" na autostradę (kierunek: Tarnów) na węźle "Wielicka".
      • Gość: Stop ciemniakom Re: Wschodnia obwodnica Krakowa dłuższa o 2,7 km IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 16:06
        nastepny spec.
        A jechales kiedys od storny wieliczki >
        Patrzyles jakie sa zjazdy, zjezdzales ?
        Teorie to sobie pisze w notatniku a nie na forum jak nie wiesz jakie sa realia
        • Gość: KAKA Re: Wschodnia obwodnica Krakowa dłuższa o 2,7 km IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 19:53
          Troche racji masz, ale faktem jest że z A4 od Rzeszowa na DK4 w stronę Wieliczki nie da sie zjechać. NIe wiem kto projektował te węzły, ale napewno nikt mądry. Przecież przy takiej Inwestycji jeden zjazd więcej to chyba nie problem, a miejsca tam też nie brakuje.
          To samo zrobili na węźle wczesniej, przy zjeżdzie na Swoszowice. To dopiero IMBECYL projektował i zatwierdzał do realizacji. Zrobili zjazdy/wjazdy tylko na Kraków, a na Swoszowice nic, zabrakło troche oleju w głowie, bo napewno nie pieniądzy ani miejsca.
    • Gość: s7 paraliż komunikacyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 15:37
      Otwarcie na wiosnę było NIERALNE bo droga kończyła by się w polach – w wielkim pośpiechu robi się ciąg drogowy Śliwiaka, Botewa, Surzyckiego aby zdążyć przed wyborami a fuszerka straszna – pośpiech tylko po to żeby się pochwalić drogą.
      A korki w tym rejonie to dopiero będą właśnie dlatego że S7 się otworzy – bez przedłużenia jej do igołomskiej Rybitwy i Przewóz będą sparaliżowane komunikacyjnie (Półłanki i most Wandy paraliż; zjazd i wyjazd na tymczasowy łącznik na Rybitwach super wąski, a do tego skrzyżowanie Bottewa i Półłanki).
      • Gość: .... Re: paraliż komunikacyjny IP: *.nsystem.pl 17.11.10, 15:57
        ale za to drogowcy z dumą postawili tablicę na autostradzie : S7 KRAKÓW-WSCHÓD WARSZAWA a droga po niecałych 3 km skończy się w przysłowiowej dupie i radź sobie człowieku sam: do wyboru korek na Półłanki w stronę mostu Wandy lub korek w stronę Nowohuckiej ... jedynie odetchnie Półłanki na odcinku Bieżanowska-Botewa i to by było na tyle tej korzyści ... brać się za łopaty i robić drugą część do Igołomskiej i dalej do obecnej DK 7 ...
        • Gość: ano Re: paraliż komunikacyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 11:16
          a wszystko przez wybory i ambicje Majchrowskiego...
    • stasieczek5 Wschodnia obwodnica Krakowa dłuższa o 2,7 km 17.11.10, 16:10
      Biorąc pod uwage ilość uwag mniej czy bardziej złosliwych, oraz krytycznych komentarzy, to może ... zlikwidować i zburzyć to co zbudowano ?!
    • Gość: ciekawa Jaka prawda o S7? IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 16:47
      >Wschodni fragment ma łączyć ul. Igołomską z autostradą A4 na południu miasta. Prace powinny ruszyć w przyszłym roku.
      Dziennikarze z Krakowskiej sa bardzie mniej rzetelni, czy lepiej poinformowani?:
      Północna obwodnica Krakowa zupełnie wyleciała z planów Ministerstwa Infrastruktury. Na razie nie ma też pieniędzy na połączenie Rybitw z Nową Hutą trasą S7.
      www.gazetakrakowska.pl/krakow/332818,polnocna-obwodnica-krakowa-wyleciala-z-planow-ministerstwa,id,t.html
    • Gość: muniek 90mln zakm drogi - brawo IP: *.nsystem.pl 17.11.10, 18:53
      serce rośnie
      • Gość: ? Re: 90mln zakm drogi - brawo IP: *.intercity.pl / 10.209.45.* 18.11.10, 07:11
        zmieniono projekt, obwodnica będzie dłuższa o 2,7 km???

czy jakoś źle zrozumiałem tytuł ?
    • dokto Pocieszny tytuł tej notki 18.11.10, 14:21
      Autorzy piszą o tym kawałku drogi jakby on przedłużał coś co dotychczas już istniało. Do momentu oddania omawianego odcinka długość WOK wynosiła ZERO km.
      Ale trudno zaprzeczyć temu, że obecnie jest ona trochę dłuższa :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka