stasieczek5 18.11.10, 11:48 Gdzie jest "Mały Płaszów" !? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ponury_sceptyk Re: Tramwaje na Mały Płaszów 18.11.10, 12:10 O tu: maps.google.pl/maps?hl=pl&q=maly+plaszow&ie=UTF8&hq=&hnear=Ma%C5%82y+P%C5%82asz%C3%B3w,+Krak%C3%B3w,+Ma%C5%82opolskie&z=16 Na koncu Lipskiej, skrecasz w lew w Golikowke, a pozniej znow w lewo w Maly Plaszow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nAGA Re: Tramwaje na Mały Płaszów IP: *.scansafe.net 18.11.10, 12:10 Maly plaszow jest przy ulicy lipskiej. nie jest to daleko od rada kotlarskiego.. jak otworza droge to 5 min:) huraaa!! jednak na Pana Majchrowskiego NIE zaglosuje.- i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Tramwaje na Mały Płaszów IP: *.intercity.pl / 10.209.45.* 18.11.10, 12:14 A gdzie jest Duży Płaszów ? Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_sceptyk Re: Tramwaje na Mały Płaszów 18.11.10, 15:22 jeez... Maly Plaszow to nazwa ulicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groupon Re: Tramwaje na Mały Płaszów IP: *.chello.pl 18.11.10, 16:14 a gdzie som piniondze za las ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan A co na Cmentarz Rakowicki? IP: 77.236.26.* 18.11.10, 12:18 Tzn., że teraz na cmentarz będzie jeżdzić już tylko 2 raz na 20 minut. Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
matt.cobosco Re: A co na Cmentarz Rakowicki? 18.11.10, 12:41 Cmentarz Rakowicki jest miejscem zadumy. Nie trzeba się tam spieszyć. Jeden tramwaj na godzinę w zupełności wystarczy. A najlepiej to chodzić tam na spacer i w ogóle polikwidować połączenia tramwajowe z tą pętlą - tam przecież nikt poza 1 listopada nie jeździ. Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Re: A co na Cmentarz Rakowicki? 18.11.10, 13:24 matt.cobosco napisał: >- tam przecież nikt poza > 1 listopada nie jeździ. A żebyś wiedział, że 1 listopada jeździ tam całkiem często, chociażby do przychodni na Grochowskiej albo wysiada wcześnie pod UE. Odpowiedz Link Zgłoś
matt.cobosco Re: A co na Cmentarz Rakowicki? 18.11.10, 14:04 Pod UE wysiadają młodzi, zdrowi i jurni studenci. Mogą się przespacerować z Lubicz albo z Dworca - tramwaj pod samą bramę uczelni im do niczego niepotrzebny. A starsze panie, które dojeżdżały na Rakowicką do Karmelitów na chwile zadumy, będą teraz mogły w ciszy i spokoju podumać w domu przy TV Trwam. Albo przez godzinę na przystanku, czekając na dwójkę. Odpowiedz Link Zgłoś
eminey Re: A co na Cmentarz Rakowicki? 18.11.10, 19:11 Moze zlikwidujemy 20, a jurni studenci KSW przejda sie na nogach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krt Re: A co na Cmentarz Rakowicki? IP: *.ghnet.pl 18.11.10, 20:29 Przejdź się kretynie piechotą 4 kilometry z centrum na Lipską piechotą w deszcz mróz wiatr i mgłę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stasieczek5 Re: A co na Cmentarz Rakowicki? 18.11.10, 15:44 A co na Cmentarz ? K A R A W A N !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: A co na Cmentarz Rakowicki? IP: *.236.spine.pl 18.11.10, 16:19 A kogo to obchodzi? Niech ludzie zapierniczają na nóżkach. A babcie niech w domu siedzą, a nie po cmentarzu się włóczą. A to, że obok na Olszańskiej jest przychodnia, to tez nikogo nie interesuje. P.S. Jakby się ktoś nie połapał, to była ironia oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk są jeszcze autobusy IP: *.chello.pl 18.11.10, 19:00 a tam przy pętli Rakowickiej aby nie jeżdżą 124 i 184? Chyba nawet starszym ludziom będzie łatwiej wsiąść do niskopodłogowych autobusów niż wspinać się na pokład 11...? Dziwne, że miasto o tym fakcie nie wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś
tswiercz Tramwaje na Mały Płaszów. "Dwudziestka" wraca n... 18.11.10, 12:22 Tzn, że korki się jeszcze bardziej powiększą. Mam nadzieje, ze aut jeszcze nie puszczą pod estakadą, bo będzie wojna na skrzyżowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kminek Re: Tramwaje na Mały Płaszów. "Dwudziestka" wraca IP: 162.27.161.* 18.11.10, 12:36 Najwiueksza bzudra jest to, ze ktos wydal zgode na to by Nowohucka staala sie.... ulica podporządkowaną!!!!!!!!!!!!!! Teraz to dopiero beda korki. Gratuluje urzedasom myslenia. I dzialania pt. wszystko dla naszego prezia. sic! Odpowiedz Link Zgłoś
sykmie Re: Tramwaje na Mały Płaszów. "Dwudziestka" wraca 18.11.10, 16:49 @kminek A jaką niby ma być? Po to budowany jest wiadukt w jej ciągu? Odpowiedz Link Zgłoś
sykmie Re: Tramwaje na Mały Płaszów. "Dwudziestka" wraca 18.11.10, 16:55 Gość portalu: kminek napisał(a): > Najwiueksza bzudra jest to, ze ktos wydal zgode na to by Nowohucka staala sie.. > .. ulica podporządkowaną!!!!!!!!!!!!!! Teraz to dopiero beda korki. Gratuluje u > rzedasom myslenia. I dzialania pt. wszystko dla naszego prezia. sic! Nowohucka jest podporządkowana dlatego, że posiada w swoim ciągu wiadukt, którym możesz przejechać nad skrzyżowaniem. On jest właśnie po to żeby korków nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
sebos99 Re: Tramwaje na Mały Płaszów. "Dwudziestka" wraca 19.11.10, 08:41 > Nowohucka jest podporządkowana dlatego, że posiada w swoim ciągu wiadukt, który > m możesz przejechać nad skrzyżowaniem. Co posiada?! Na razie to posiada plac budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net kret Re: Tramwaje na Mały Płaszów. "Dwudziestka" wraca IP: 192.168.1.* 18.11.10, 13:06 widać kolego że nie znasz się na niczym. A niby po co otwieraja tramawaj i cała drogę????? żnawca i ekspert się znalazł/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allan Foto - ilustracja IP: 46.112.96.* 18.11.10, 12:29 Po prostu zwala z nóg! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melonek Okolice kościoła na Saskiej odcięte od świata IP: *.2.pxs.pl 18.11.10, 12:34 Na peryferie puszcza się szybki tramwaj, a bliższe okolice odcina od świata. Od jutra 185 i 125 jeżdżą raz na pół godziny, a w weekendy raz na godzinę!!!! Niedługo do Rynku i do dworca szyv\bciej będzie piechotą niż komunikacją miejską :/ Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allan Re: Okolice kościoła na Saskiej odcięte od świata IP: 46.112.96.* 18.11.10, 12:51 Odcięte od świata !? A podejść do nowej linii tramwajowej to nie łaska? To ok. 600 metrów, poniżej 10 minut! Nie dziwota, że nie da się w tym mieście sensownie zorganizować komunikacji zbiorowej, skoro każdy musi mieć autobus / tramwaj z przystankiem pod swoim własnym domem, a najlepiej w przedpokoju, bo inaczej wrzask i pisk że 'zabierajom' i biedni ludzie od świata odcięci, olaboga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mekonek Re: Okolice kościoła na Saskiej odcięte od świata IP: *.2.pxs.pl 18.11.10, 13:17 Codziennie dojeżdżam do dworca gdzie się przesiadam na busa. Policz sobie ile czasu potrzeba żeby na dworcu dojsc od tego waszego tramwaju na dworzec pks. Tu 10 minut, tam 15 i wyjdzie ze codziennie schodzi dodatkowa godzina. Tyle ze to moja godzina nie Twoja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allan Re: Okolice kościoła na Saskiej odcięte od świata IP: 46.112.96.* 18.11.10, 13:42 10 czy 15 minut na przesiadki strasznie przeszkadza, a o tym że w prześlicznym 125 stało się w korku i 40 minut to zapominasz? Nawet licząc, że aż tak strasznie długo zajmą Ci przesiadki, to i tak jakby tego nie liczyć, wyjdziesz na plus. Ale jaśniepastwo nie widzi innej możliwości dojazdu niż spod własnego domu i bezpośrednio na miejsce, choćy nowy system nie wiem jak bardziej był spawny (krótszy czas przejazdu), pewny (niezależość od korków) i wygodny (wysoka częstotliwość odjazdów) - bo przesiąść się trzeba albo kawałek podejść Odpowiedz Link Zgłoś
eminey Re: Okolice kościoła na Saskiej odcięte od świata 18.11.10, 19:35 Pisalem juz o tym kiedys. Nie jest to podparte badaniami, ale przesiadka w Krakowie trwa 5-30 minut. Niestety, ale miasto do przesiadek nie zacheca. Co do komunikacji, to mysle, ze ona powinna sluzyc ludziom, a nie ludzie dostosowywac sie do tego, ze ktos im laskawie da trawmaj lub autobus gdziestam. Nie twierdze, ze zmiany maja byc podporzadkowane 1 osobie, ale jesli w gre wchodza tysiace, to jest to raczej koniecznosc! Tyle sie mowi o przesiadaniu do komunikacji. Po co ja mam to robic, jesli ta sukcesywnie utrudnia mi podroz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch much Re: Okolice kościoła na Saskiej odcięte od świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 20:21 O jakich tysiącach tu mowa????? Na Stróży Rybne jest ledwie kilka bloków, a im blok dalszy od kościoła tym ma bliżej do tramwaju. Od kościoła raptem ok. 600 m. A jak kto mieszka wgłąb Płaszowskiej, to ma rzut beretem do przystanku na skrzyżowaniu. A z drugiej strony zaraz jest Nowohucka. Tam nie ma takiego, co by miał daleko!!! Mieszkańcy okolic poczty na Myśliwskiej mają dwa razy dalej do tramwaju i są szczęśliwi, że go mają. Z malkontentami nie ma co dyskutować. Śmieci pewnie też nie segreguje, bo mu pojemnika do dużego pokoju nie wstawili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcysia Osiedle Zadworze / ul. Turka IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.10, 23:20 Jest np. całe moje osiedle Zadworze (ul. Turka) - kilkaset mieszkańców (nie wszyscy jeżdżą komunikacją, ale sporo tak). Najwięcej ludzi wysiada/wsiada zawsze na przystankach Saska, Stoczniowców, czyli tych które do nowego tramwaju mają najdalej, a teraz obcięto im kursy dotychczasowymi autobusami. Do nowego tramwaju mam daleko (mnie by zajęło pewnie z 20 minut żeby do niego dojść, pomijając fakt że i tak mi on na nic, bo nie jeździ w miejsca w które ja jeżdżę). Przerażają mnie te zmiany. Zmienili rozkład na taki jaki obowiązuje latem (autobus raz na pół godziny), a wiem ile latem tracę czasu na przesiadkach :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomiko Re: Osiedle Zadworze / ul. Turka IP: *.centertel.pl 19.11.10, 09:46 Zastanów się co gadasz. Mieszkam na Zadworzu, dojście do tramwaju zajmuje spokojnym krokiem 12 minut (pod szkołę, potem Szczecińską do przystanku przy Rzebika) Mierzyłem. Jeśli Nowohucka/Stocznoiowców jest dla Ciebie OK, to tramwaj powinien być tym bardziej. Tyle że autobus stał w gigantycznych korkach na Saskiej a tramwaj jedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArcysia Re: Osiedle Zadworze / ul. Turka IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 22:42 Ja nie potrafię tak szybko chodzić. Dla mnie to droga na 20 minut (do Saskiej idę 8). Nie wiem co ma znaczyć że Nowohucka/Stoczniowców jest dla mnie ok. W czym ok? Tramwaj nie jest dla mnie ok, bo jest daleko a i dojście do niego niemiłe. Szczecińska, która proponujesz, jeszcze gorsza niż Saska. Autobus stał w korkach przez budowę tramwaju. Wcześniej takich korków nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Okolice kościoła na Saskiej odcięte od świata IP: 46.113.157.* 18.11.10, 13:32 E tam 600 m, z przystanku na Saskiej to jest jakieś 250 metrów. 600 metrów na przystanek to ja mam teraz jak zamknęli nam przystanek Węglarska - dużo bardziej "obłożony" i potrzebny niż przystanek Lipska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allan Re: Okolice kościoła na Saskiej odcięte od świata IP: 46.112.96.* 18.11.10, 13:45 Możliwe, oceniałem ze sporym naddatkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Bidule .... IP: *.236.spine.pl 18.11.10, 16:24 600 metrów to ja mam z Felińskiego do przystanku na al.29 listopada. Do tego przez połowę drogi nie ma chodników dla pieszych (ul.Ks. Meiera). Cudem nie doszło tu jeszcze do potrącenia pieszego. Bo niektórzy kierowcy urządzają sobie tor wyścigowy. Barany jedne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Re: Bidule .... IP: *.chello.pl 18.11.10, 19:05 ale za to prawie już mamy stadion Wisły, do tego jakieś muzeum i kolejna knajpa... a nie, to muzeum, pod Rynkiem. Always look on the bright side of life /i nie zapomnij wyrazić poparcia w niedzielnych wyborach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eminey Re: Bidule .... 18.11.10, 19:36 Mamy jeszcze bude z piwem otoczona piachem - tzw. plaze nad wisla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siaga Re: Okolice kościoła na Saskiej odcięte od świata IP: *.chello.pl 18.11.10, 13:19 zgadzam się w zupełności, jeszcze pozostałe chcą zlikwidować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonidas Na spotkaniu z mieszkańcami ich okłamano!!! IP: *.multi-play.net.pl 18.11.10, 15:29 Byłem na spotkaniu mieszkańców z przedstawicielem władz (czyli prezydenta i ZIKiT), z przewodniczącym rady dzielnicy i deklarowano, że na razie zmian w funkcjonowaniu autobusów nie będzie - co by było o tyle słuszne, że dopiero po jakimś czasie okaże się, komu tramwaj pasuje, a komu nie. Okazuje się, że wszyscy wtedy bezczelnie kłamali!!! Trzeba wybrać nowe władze! Machlojkowski WON!!! Wracaj na swoją uczelnię albo do motelu Krak!! Odpowiedz Link Zgłoś
eminey Kawalek za KSW... 18.11.10, 12:53 CIekaw jestem ilu ludzi jezdzi tym tramwajem. Bardzo chetnie bym rzucil okiem na badania potokow pasazerskich. Jak sobie przypominam boje, akie toczone byly o 502(522) oraz 304 i teraz widze cos takiego: "Od piątku "dwudziestka" będzie kursowała co dziesięć minut." Czy tylko ze mnie robia idiote? Chyba nie, bo 172 jezdzi co minut 30: krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,8679613,Listy__Rozkopane_rondo_Ofiar_Katynia_a_linia_173.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zweglarkiejiokolic a co z WĘglarsKĄ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 13:25 przecież tu wysiadały i wsiadały tłumy ludzi!! jest tylko A 127 jeden raz na godzinę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fruttella Re: a co z WĘglarsKĄ? IP: *.ip.netia.com.pl 18.11.10, 14:02 no, węglarska rzeczywiście bardzo potrzebna... oczywiście rozumiem, szybki tramwaj itp... ale na tym przystanku codziennie wsiadały tłumy ludzi! teraz trzeba robić wielkie koło.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki Re: a co z WĘglarsKĄ? IP: *.chello.pl 18.11.10, 20:33 przystanek Węglarska został przeniesiony pod "akademię krakowską" wiadomo dlaczego, choć tam maja przystanek 200m za wiaduktem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grochowagość Re: a co z WĘglarsKĄ? IP: *.home.aster.pl 18.11.10, 21:47 od Rzeblika i od Małego Płaszowa jest kilometr... na Grochowej jest SOSW dla Niesłyszących, ZS, Bursa, Schronisko i Akademik UP... plus sporo bloków i domków w okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
urbanizm Re: Kawalek za KSW... 18.11.10, 19:15 Jak jeszcze była nie skończona całkowicie ta linia to widziałem na przystanku obok ksw TŁUMY. Teraz będzie pewnie trochę lepiej, bo będą kursować częściej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Tramwaje na Mały Płaszów IP: *.chello.pl 18.11.10, 14:35 na Lipskiej . Odpowiedz Link Zgłoś
gosc10987 kpina machlojkowskiego 18.11.10, 15:11 otwarcie linii mialo byc o 13, a o 13 juz zwijano wszystkie pawilony bylem tam od 12.20, rozdawano grochowke czy co tam mieli ale nie widzialem zadnego wystapienia prezydenta, pewnie bylo wczesniej; tak nas on szanuje stal za to tramwaj, w nim ludzie i jak sie potem okazalo to wysadzil ich na klimeckiego o 13.20 mial ruszyc pierwszy oficjalny kurs linii 20 do bronowic i sie okazalo ze padla podstacja a glos z dyspozytorni powiedzial ze "odcinek poki co nie jest zdatny do ruchu i nie wiadomo kiedy zostanie do niego dopuszczony a tramwaje skierowane na wieczysta" jakas paranoja! machlojkowski zrobil to wszystko tylko po to by dopisac sobie to do tej konczacej sie kadencji po 14 dopiero podjechala pierwsza bombka i zabrala pasazerow do ronda mogilskiego bylo ich nawet sporo (dalej nie wiem bo wysiadlem) sama petla prezentuje sie ladnie ale zamiast niej mozna by wybudowac kolejny kilometr a moze i wiecej torow i zrobic mijanke; mozna by dzieki temu dalej poprowadzic tramwaj, do zlocienia ale po co, lepiej zrobic petle pod blokami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kminek Re: kpina machlojkowskiego IP: 162.27.161.* 18.11.10, 15:18 No zadne novum. Dosc mamy juz tej majchrowszczyzny. Majchrowski jak wygra to juz nic nie zrobi konkretnego potrzebnego maistu bo to ostatnia kadencja jego! Ludzie obudzcie sie ! On bedzie juz stawial sobie tylko pomniki - nic wiecej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płaszowiak Re: kpina machlojkowskiego IP: *.multi-play.net.pl 18.11.10, 15:49 Dokładnie, zgadzam się w 100%. Inwestycja tylko pod wybory, przy okazji zabezpieczenie interesów prywatnej uczelni prezydenta. A oprócz tego same nieróbstwo, afery i sprzyjanie deweloperom, mieszkańcami nikt się nie interesuje. A w ogóle to właśnie się okazało, że mieszkańców okłamano i od razu będą ograniczenia w autobusach!! Odpowiedz Link Zgłoś
gosc10987 Re: kpina machlojkowskiego 18.11.10, 16:51 teraz wyczytalem ze cale towarzystwo zabralo sie do biezanowa autobusem i widzialem ten autobus jak jechalem na maly plaszow, bylo okolo 12 cala szopka musiala byc okolo 11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Tramwaje na Mały Płaszów. "Dwudziestka" wraca n... IP: *.nsystem.pl 18.11.10, 16:15 To skandal z tym tramwajem ... Gdy dowiedziałem się, że budują tramwaj na Płaszów myślałem, że pociągną go chociaż pod Półłanki ... a tak tramwaj kończy się w dupie, tuż za skrzyżowaniem z Saską. Pracownicy setek firm i hurtowni zlokalizowanych wzdłuż ciągu Lipska-Rybitwy-Botewa i tak nie skorzystają z tego tramwaju, bo go tam nie ma. Dlaczego nie pociągnęli go dalej ??? Tak naprawdę to dla kogo jest ten tramwaj ? Dla kilku bloków przy Lipskiej ??? Bo z okolic Saskiej za daleko, do okolic Rybitw za daleko. Kto będzie nim jeździł ? Ehhhh kolejna kupa i tyle. Może za 100 lat dociągną tramwaj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Re: Tramwaje na Mały Płaszów. "Dwudziestka" wraca 18.11.10, 17:00 Bez sensu ten tramwaj ....kończy się na Lipskiej ...czyli ni w pi..e ni w oko ...kończy się na zadupiu ...przy kilku blokach , następna kiełbasa wyborcza p. Majchrowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyPolaczek Re: Tramwaje na Mały Płaszów. "Dwudziestka" wraca IP: 20.142.116.* 18.11.10, 17:31 tak dokladnie bez sensu totalnie... mi tez sie nie podoba ze poprzemyslowa dzielnica dzieki tramwajowi sie rozwinie ... strasznie mnie wqqrffia ze buduja estakady nie tam gdzie trzeba... denerwuje ze 10 lat zaplanowali zbudowania tam tej trasy ...nie chce mi sie wierzyc ze budujac most Kotlarski w 2001 zostawili specjalnie pas zieleni pod tramwaj - to niemozliwe przeciez bo tramwaj zaplanowal i zbudowal majchrowski sobie pod KSW...nie podoba mi sie pomysl budowania planowo dzielnicy (najpierw racjonalny dojazd/logistyka a potem dopiero zaplanowana zabudowa)...jakie to wszystko bez sensu... ale mimo tego ze wszystko jest bez sensu kocham ten kraj bo tylko tutaj mozna marudzic na wszystko dookola zamiast myslec karrwa pozytywnie :) pozdro dla myslacych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Tramwaje na Mały Płaszów. "Dwudziestka" wraca IP: *.chello.pl 18.11.10, 19:15 Prezydent nie mówi o pieniądzach na brakujący łącznik Lipska-Wielicka przez Dworzec Płaszów, czyli by faktycznie _skończyć_ tę pierwszą linię szybkiego tramwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Tramwaje na Mały Płaszów. "Dwudziestka" wraca IP: *.multi-play.net.pl 18.11.10, 21:16 mówił, ten łącznik ma byc wybudowany w najbliższej kadencji, niezależnie kto będzie prezydentem, Odpowiedz Link Zgłoś
sebos99 Re: Tramwaje na Mały Płaszów. "Dwudziestka" wraca 19.11.10, 08:43 Gość portalu: AntyPolaczek napisał(a): >nie chce mi sie wierzyc ze budujac most Kotlarski w 2001 zostawili sp > ecjalnie pas zieleni pod tramwaj - to niemozliwe przeciez bo tramwaj zaplanowal > i zbudowal majchrowski sobie pod KSW.. Most kotlarski od swojego powstania był zaplanowany pod tramwaj, bo między jezdniami były wyraźne miejsca na tory, w wylewce betonowej. Tutaj nie ma sensu szukać sensacji, bo jak go wybudowali to każdy przechodzień mógł zobaczyć, że kiedyś będzie tam również tramwaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrawiam Re: Tramwaje na Mały Płaszów. "Dwudziestka" wraca IP: *.chello.pl 18.11.10, 17:49 Tramwaj nie kończy się w dupie. Koniec trasy to osiedle Lipska. A pracownicy setek firm i hurtowni zlokalizowanych wzdłuż ciągu Lipska - Rybitwy - Botewa dojeżdżają do pracy swoimi samochodami. Przy Lipskiej jest 19 bloków ( więc to nie kilka ). A jak ktoś z Saskiej jest zbyt leniwy, żeby przejść na przystanek przy stacji BP, to jego problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch much Re: Tramwaje na Mały Płaszów. "Dwudziestka" wraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 20:30 duch much Z okolic Saskiej za daleko do czego, przepraszam? 600 m podejść to daleko? Tramwaj ma pod każdy dom w Krakowie podjeżdżać? Przejść się trochę, to sadło nie będzie rosło! Do tych kilku bloków na Lipskiej dodaj jeszcze kilka na Małym Płaszowie, kilka na Myśliwskiej, jeszcze kilka na Nowym Płaszowie, jeszcze kilka na nowo budowanym osiedlu przy Myśliwskiej, i jeszcze ok. 60 (wg kiedyś pokazywanych planów zagosp.) po drugiej stronie Lipskiej. Mało? Odpowiedz Link Zgłoś
gosc10987 Re: Tramwaje na Mały Płaszów. "Dwudziestka" wraca 18.11.10, 23:38 ale tu nie chodzi o to ze malo tylko dlaczego budowa nie zakonczyla sie przejazdowka? mozna by dalej budowac tor na zlocien, o to chodzi by tramwaj dojezdzal jeszcze dalej, tam tez sa osiedla Odpowiedz Link Zgłoś
big_gadu A połączenie z Płaszowem ? 18.11.10, 18:01 Zbudować połącznie nawet tunelem pod dworcem z Płaszowem, jest już przy nim kawałek torów i puścić tędy cały szybki tramwaj do miasta ! To będzie wtedy szybki tramwaj ! Odpowiedz Link Zgłoś
gosc10987 Re: A połączenie z Płaszowem ? 19.11.10, 10:31 dokladnie, tramwaj jechalby caly czas wydzielonym torowiskiem i nie stalby w korku na 1 obwodnicy ale o czyms takim to nikt z rzadzacych nie pomyslal - dalej nie ma szybkiego tramwaju bo 20 i 50 beda utykac na swoich trasach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Tramwaje na Mały Płaszów. Dwudziestka wraca na ... IP: *.ghnet.pl 18.11.10, 20:42 Ci z Saskiej w płacz i do mamy bo im się nie chce przejść pięć minut do tramwaju! My z Wodnej do tej pory wszędzie mieliśmy ponad kilometr i być musiało a do tramwaju mamy nie bliżej niż z Saskiej, ale jesteśmy zadowoleni. Co do 11 to też sprawa wątpliwa: powinna być nowa linia, a 11 zostawiona tam gdzie była. Z małego Płaszowa trzeba jeszcze tramwaju na Krowodrzę, do Nowej Huty, Salwatora i Rakowice. Przesiadki wcale nie są cudowne bo jak się źle trafi to czeka się i kilkanaście minut lub dłużej. Studenci w 20 robią tłok, ale na Szklarską też jeżdziło wielu ludzi więc teraz będzie więcej na pewno. Ci którzy mówią że tu nic nie ma niech się przejadą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Tramwaje na Mały Płaszów. Dwudziestka wraca n IP: 195.150.71.* 18.11.10, 21:10 a ja sie ciesze z tramwaju, choć dojście do niego to 15 min ode mnie, przesiadka w Bronowicach bo jadę na Widok, ale i tak sie ciesze, bo Plaszów będzie jako tako wyglądał komunikacyjnie a nie tak jak do tej pory - dramat i 10 min aby przejechać Saska od kościoła do Nowohuckiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tramwaje na Mały Płaszów. Dwudziestka wraca n IP: 46.113.204.* 18.11.10, 22:52 Nie mozna tego czytac. Typowo polskie, ani jednej pozytywnej informacji- tylko narzekanie. Dramat. Do niczego dobrego nie doprowadzimy, nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcysia Re: Tramwaje na Mały Płaszów. Dwudziestka wraca n IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.10, 23:35 Sorry, ale ja nie potrafię zobaczyć nic dobrego w tym że "dostałam" tramwaj do którego mam daleko (z Turka - ok. 20 minut) i jeździ tam gdzie ja nie jeżdżę, ale za to zabrano mi autobusy do których mam o połowę bliżej i jeżdżą tam gdzie i ja. No z czego się mam cieszyć? Z tego, że z każdym rokiem coraz więcej czasu tracę na dojazdy i czekanie na przesiadkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: Tramwaje na Mały Płaszów. Dwudziestka wraca n IP: *.chello.pl 18.11.10, 23:56 jak mniej autobusów to spisac rozklad lub wydrukować i wychodzic na przystanek na godziny my tu na gorce narodowej też kiedys mielismy autobus co godzine i same strefowe. teraz jest 137 do kleparza w zwykly dzień jezdzi co 10- 20 min ale w weekendy co godzine a podmiejskie nieregularnie nieraz 3 naraz i 2-3 godz. przerwy... takze w weekendy bez rozkladu jazdy w domu sie nie obejdzie.... podejzewam ze wiele jest takich rejonow krakowa gdzie rozklad jazdy jedynej linii wisi na zaszczytnym miejscu w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berberys_ Nie chodzi o drukowanie rozkłądów IP: *.2.pxs.pl 19.11.10, 10:14 O czym Ty mówisz? Tu nie chodzi o drukowanie rozkłądów (przed zmianami tez każdy chyba chodził na konkretną godzinę), ale o to że chcąc dojechać gdziekolwiek trzeba wyjśc z domu znacznie wczesniej, albo wrócić do niego znacznie później. W weekendy zdarzało mi się czekac na przesiadce 20-30 minut na autobus. Ile poczekam teraz? Jesli dojadę na przystanek gdzie się przesiadam niedługo po odjeździe takiego autobusu, to co dalej? Godzina czekania na kolejny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Tramwaje na Mały Płaszów. Dwudziestka wraca n IP: *.chello.pl 19.11.10, 10:22 Jest taki jeden bus który zabierze sprzed domu i zawiezie gdzie się chce ale nazywa się TAXI ! W innym wypadku trzeba niestety dupiszczaka ruszyć i dojść na przystanek panienko ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Tramwaje na Mały Płaszów. Dwudziestka wraca na ... IP: *.ghnet.pl 19.11.10, 00:23 Od Stoczniowców, Nowohuckiej można pojechać jeden przystanek do skrzyżowania z Klimeckiego i przesiąść na tramwaj. Poza tym może ułożą tak rozkład dla autobusów, że 125 i 185 będą jeździły w odstępie 15 minut, ma być jeszcze 425... Wnioski trzeba skłądać do ZIKIT bo oni tym żądzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Tramwaje na Mały Płaszów. Dwudziestka wraca n IP: *.ghnet.pl 19.11.10, 00:26 Nowohucką jeździ wiele autobusów i tamtędy do tramwaju i z tramwaju można dojechać szybciej jak coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henry Fikcja z 11 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.11.10, 06:59 Ktoś kto skierował linie 11 do Płaszowa winien się poddać badaniom u psychiatry. Dlaczego brak lini tramwajowej do Łagiewnik ( a potem do Kampusu UJ ) prze most Grunwaldzki i Kapelankę ? Połączenie ze specjalistycznymi przychodniami lekarskimi. Do Urzędu Skarbowego i Oddziału ZUS Podgórze. Z Metropolią Cm Rakowickim faktycznie brak połączenia tramwajowego. Linia 2 to fikcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdesperowana Tramwaje na Mały Płaszów. Dwudziestka wraca na ... IP: *.chello.pl 19.11.10, 13:00 Mieszkam na Koziej, po zlikwidowaniu przystanku na Węglarskiej do autobusu, czy do tramwaju idę równiutkie 30 min(a szłam na Węglarską do10 min),czy pada deszcz czy za chwilę spadnie śnieg,też będę szła pół godziny .Do najbliższej apteki czy poczty muszę dojechać autobusem i też do niego iść 30 min zresztą nie tylko ja ,tylko tabuny ludzi którzy tam mieszkają czy też uczą, niech krew zaleje tych matołów którzy wymyślili likwidację tego prystanku. Skutecznie zniechęcają ludzi do korzystania z MPK poprzez swoje durne pomysły .Chętnie zaproszę na Kozią jakiegoś pana z ZIKID niech się przejdzie na spacer półgodzinny na przystanek i tak codziennie do pracy i z powrotem zobaczy czy mu wesoło!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Tramwaje na Mały Płaszów. Dwudziestka wraca na ... IP: *.ghnet.pl 19.11.10, 20:28 Kretyński rozkład jazdy wymyślili w ZIKIcie po godzinie 19 tramwaj nr 20 jeżdzi łaskawie co 20 minut, a po 20 co pół godziny!!! Komuś odbiło - można się prześiąść po 21 i pó godziny czekać na tramwaj - w tym czasie zajdę na piechotę! W soboty i święta tramwaj co 20 minut. Wieczorem, 11 i 20 jadą jedna za drugą, a na rozkładzie w stronę miasta z Płaszowa mają tą samą godzinę. Dzisiaj na Mogilskim co innego było na rozkładzie, a co innego wyświetlała tablica elektroniczna. Na rozkładzie było 19.24, a na tablicy 19. 29 i 20 przyjechała o 19.29... chyba lekki skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcysia Tramwaje na Mały Płaszów. Dwudziestka wraca na ... IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 21:12 No straszne. Dali Wam tramwaj i jeszcze Wam źle :( Nam zabrali autobusy - 185 i 125 jeżdżą w szczycie co pół godziny, a w weekend raz na godzinę, a tutejsze forumowe mądrale uważają że to wystarczy i że nie mamy prawa się odzywać, bo jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruuk Re: Tramwaje na Mały Płaszów IP: *.ghnet.pl 20.11.10, 18:32 Jest super! Otworzyli przejazd prosto Kuklińskiego - Klimeckiego, Przełączki - właśnie wczoraj wieczorem widziałem przy przystanku Gromadzka przez przejście dla pieszych przejeżdżał samochód osobowy bo zawracał z Kuklińskiego w stronę Płaszowa na nitkę w stronę miasta... Jak jeden się znalazł to takich będzie więcej... I co, nie trzeba przełączki? A tak poza tym rozkład jazdy 20 i 11 po godz 19 niemiły (co 20 minut) a po 20 beznadziejny (co pół godziny), czyli jadąc z dworca wschodniego 50 i przesiadając na Mogilskim na dwudziestkę można tam utknąć na pół godziny... Poza tym nie wiadomo czego się trzymać na rozkładzie odjazd 20 jest o 19.24 a na tablicy elektronicznej 19. 29 i tramwaj przyjechał o 19.29. Być może to niewiele, ale jak ktoś wraca z pracy o tej porze po 9 godzinach i dojeździe spoza Krakowa to już trochę wnerwia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcysia Re: Tramwaje na Mały Płaszów IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.10, 21:26 Pomyśl jak ja wracam do domu. Z okazji uruchomienia tramwaju dla dalszych osiedli nam obcięli autobusy. W weekend jeżdżą raz na godzinę!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kantata Re: Tramwaje na Mały Płaszów IP: *.chello.pl 20.11.10, 18:55 jest tam sporo niedorobek ale maja czas. Odpowiedz Link Zgłoś