Dodaj do ulubionych

500 zł miesięcznie dla najzdolniejszych uczniów

IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.11, 19:38
zarabiam 1300 zł a mąż 1800 i niestety przy jednym dziecku jesteśmy za bogaci. To, że córka już w 2 gimnazjum była laureatką konkursu, a teraz jest finalistką i pewnie bedzie znowu lauretką to za mało. Jesteśmy za bogaci o jakieś 50 zł
Obserwuj wątek
    • Gość: Ika 500 zł miesięcznie dla najzdolniejszych uczniów IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.11, 21:00
      Mąż zarabia 1800 zł , ja 1300 i córka mimo, że jest laureatką i finalistką konkursów jest za bogata. Więc to nie t dla najzdolniejszych, ale i takich z odpowiedniu wykazanym dochodem. Zarabiamy krocie po prostu...
      • Gość: Gosc Re: 500 zł miesięcznie dla najzdolniejszych uczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 22:41
        Life is life.
        W Polsce większość stypendiów ma limit dochodów, choć ja tego nie rozumiem....
        Czy jeżeli ktoś ma bogatszych rodziców, to już nie zasługuje na nagrodę za wyniki w nauce?

Od tego roku będzie jeszcze lepiej, bo połowę środków na stypendia naukowe przeniesiono na socjal. Hip, hip, hurra! Vivat państwo opiekuńcze!
    • sekendlajf Nowe punkty za pochodzenie! Brawo! 14.01.11, 23:15
      Rodzice, macie zdolne i pracowite dzieci - do podziemia, do szarej strefy! Inaczej w tym zafajdanym komunistycznym kraju sie nie da.
      Stypendium za naukę i osiągnięcia = ZA NAUKĘ I OSIĄGNIĘCIA.
      a social = social
      Nie mieszać ludziom we łbach.
    • Gość: (gość portalu) Nie żałuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 00:21
      Z tego co przeczytałem w warunkach "konkursu" musielibyście zatrudnić księgową do rozliczania tego, gromadzić rachunki, faktury.

Oczywiscie agencja z drugiej strony też zatrudni dodatkową księgową.

To nie był żaden konkurs, tylko po prostu agencja nie wie co zrobić z pieniędzmi unijnymi, a je jak wiadomo trzbea koniecznie wydać, bo inaczej spadnie agencji wskaźnik wykorzystania.

Jeszcze to mi się podoba:

"Stypendysta (Wnioskodawca) jest zobowiązany do przechowywania tych dokumentów przez okres trzech lat od zamknięcia Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki przez Komisję Europejską."

To jest łącznie 7 lat, bo ta edycja programu kończy sie za 4 lata.
      Oczywiście nitk tego nie bedzie wymagał ani audytował, więc po co taie bzdury pisać.
    • sarka.farka Najzdolniejsi??? 15.01.11, 07:21
      czy "najzdolniejsi wsród biedoty"?
      • Gość: skosem Zgadzam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 08:27
        zdolności są tylko jednym z kryteriów - mnóstwo zdolnych dzieci: uczniów i studentów pozostaje bez jakiejkolwiek opieki, rodzice są za bogaci lub "za bogaci". Moje dziecko studiuje na bardzo trudnym i prestiżowym kierunku. By pomóc nam i nie zdechnąć z głodu - wziąłem dodatkową robotę. Nie łapiemy się na akademik (dodatkowy wydatek) i cokolwiek. Jesteśmy burżujami, choć z trudem płacę rachunki.

Jedynie, co ratuje moje dziecko, to projekty naukowe, które pisze i realizuje, załatwiając sponsorów. Uczelnia zachwycona, może się chwalić i... to by było na tyle.
    • jimir 500 zł na używki ! 15.01.11, 08:24
      Brawo a inni za 400 zł i mniej miesięcznie, zdychają z głodu.
      Gówniarze będą mieli na dopalacze,podobno drożeją?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka