Gość: meg IP: *.multi-play.net.pl 13.04.11, 23:57 Nic, tylko się rozwieść...Dwójka dzieci i dwoja pracujących rodziców nie wystarczy żeby dostać się do przedszkola. Dziś, podobnie jak rok temu ....nie udało się:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
telewizja25 Przedszkola wywiesiły listy. Brakuje 2 tysiące ... 14.04.11, 00:40 Korekto, obudź się ! Brakować + dopełniacz. Brakuje dwóch tysięcy miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Przedszkola wywiesiły listy. Brakuje 2 tysiąc IP: 192.166.203.* 14.04.11, 01:07 a Majcher likwiduje kolejne przedszkola teraz czas na to na Stradomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
gankino0 Przedszkola wywiesiły listy. Brakuje 2 tysiące ... 14.04.11, 01:28 Przedszkole 114 przy Stradomiu odgryza sie jak moze. Jeszcze nie wiadomo czy rzeczywiscie bedzie "przeniesione", zatem w kazdej chwili moze sie okazac, ze mozna tam jednak zrobic rekrutacje i przyjac kilkadziesiat dzieciakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OOJ:P Re: Przedszkola wywiesiły listy. Brakuje 2 tysiąc IP: *.aster.pl 14.04.11, 07:57 Tak , najlepiej się nie żenić , rozwieść albo związać się z inwalidą bo takie preferencje wymyślają urzędnicy przy rekrutacji .Zapominają o rzeczy naistotniejszej ,że przedszkole to nie ochronka i pomoc społeczna czy dożywianie biednych lecz miejsce wstępnej edukacji i rozwoju dzieci a wobec tego ,że odbywa się to za publiczne pieniądze dostęp powinien mieć każdy a nie tylko dzieci z nieprawego łoża ,rozwodników lub inwalidów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Przedszkola wywiesiły listy. Brakuje 2 tysiące ... IP: 78.133.244.* 14.04.11, 08:03 ja proszę o punktację - kto to wymyślił - ktoś z patologii-dość takiej pomocy prorodzinnej gdzie z normalnej rodziny (tatuś -mamusia) dziecko nie może się dostać, bo pierwszeństwo mają patologie.... a dyrekcja chcąc pomóc radzi - "proszę się rozwieść" - CHORE PAŃSTWO !!!! Grup zerówkowych 4 w jednym przedszkolu - 5 i 6 latki czy to jest normalne ? 3 i 4 latki z NORMALNYCH rodzin nie mają szans - zastanówcie się USTAWODAWCY - bo łatwo coś wymyśleć podpisać i nie ponosić za to odpowiedzialności. Chcieliście wcześniej dzieci wysłać do szkoły - to niech idą do szkoły !!! A nie zajmują miejsc w przedszkolu !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakuska Re: Przedszkola wywiesiły listy. Brakuje 2 tysiąc IP: *.ghnet.pl 14.04.11, 08:43 zgadzam sie w 100% , dziś przedszkola to miejsce dla patologii....więc ja apeluje żeby stworzyc przedszkola dla ''normalnych'' dzieci z normalnych rodzin....skoro do tych które istnieją normalne rodziny nie maja wstępu....!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Przedszkola wywiesiły listy. Brakuje 2 tysiąc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 09:40 uważam, że to Ty jesteś patologiczna! Dziecko z takiej, czy takiej rodziny jest takie samo jak i Twoje! Co za głupota;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greeeweg Przedszkola wywiesiły listy. Brakuje 2 tysiące ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 08:25 ja mieszkam w nowej hucie... tutaj prawie na każdym osiedlu jest żłobek, przedszkole, bibliotek i przychodnia... także...przedszkoli ci u nas dostatek, kazdy sie dostaje...a pamietam że śmiali sie kiedys z nowej huty.. jak tam żle i wogole pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K8 Re: Przedszkola wywiesiły listy. Brakuje 2 tysiąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.11, 14:35 no nie bardzo się dostaje bo moje (3 letnie) się nie dostało do żadnego z 3 w okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Przedszkola wywiesiły listy. Brakuje 2 tysiąc IP: *.noc.fibertech.net.pl 14.04.11, 17:52 Tak,to bardzo trudny temat. Każdy chciałby mieć dziecko w przedszkolu państwowym,a tymczasem...jest jak jest ! Teraz przyjdzie czas na szukanie placówek prywatnych-ceny dość wysokie,ale państwowe placówki tanie również nie są!Za każdą dodatkową czynność opłata,więc może się okazać,ze prywatne wyjdą taniej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Przedszkola wywiesiły listy. Brakuje 2 tysiąc IP: *.noc.fibertech.net.pl 14.04.11, 18:38 moja koleżanka prowadzi fajne,małe przedszkole,moje dziecko akurat chodzi do innego,bo jak posyłałam małą,to Róża dopiero zaczynała przymiarki. Jeśli ktoś potrzebuje pomysłu co zrobić z dzieckiem przed wrześniem albo w nowym roku szkolnym 2011/2012 to sądzę,że spokojnie mogę polecić przedszkole koleżanki-jest w centrum Krakowa,pod Wawelem,nazywa się Salonik u Cioci Róży,www.roza-salonik.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka_Polka Re: Przedszkola wywiesiły listy. Brakuje 2 tysiąc IP: *.ghnet.pl 14.04.11, 08:50 Oboje z mezem pracujemy, mam jedno dziecko w przedszkolu i drugie 3-letnie, ktore oczywiscie nie dostalo sie do zadnego przedszkola. Moge tylko podziekowac miastu, w ktorym place podatki i jego Gospodarzowi (nie jestem pewna czy wielka litera jest konieczna) za troske o swoich mieszkancow. Drugie podziekowania naleza sie autorom reformy szkolnictwa - to swietny pomysl, zeby Rodzice sami decydowali czy posylaja dzieci 6-letnie do szkoly. Dzieki temu moja coreczka (teraz 5-letnia) przez cale swoje zycie od podstawowki po poszukiwanie pracy bedzie musiala konkurowac z dwoma rocznikami o kazde miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Przedszkola wywiesiły listy. Brakuje 2 tysiąc 16.04.11, 08:51 Punkty za rodzeństwo nie pomogły? Przykre. Może z listy rezerwowej sie uda bo jednak rodzeństwo zawsze miało łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka_Polka Re: Przedszkola wywiesiły listy. Brakuje 2 tysiąc IP: *.ghnet.pl 17.04.11, 21:58 Rodzenstwo nie pomoglo, dostaly sie w zasadzie tylko dzieci matek samotnych. Oczywiscie zawsze pozostaja prywatne przedszkola i wozenie dwojki dzieci w dwa rozne miejsca. Juz mnie cieszy ta perspektywa... Odpowiedz Link Zgłoś
wodnapani Re: Przedszkola wywiesiły listy. Brakuje 2 tysiąc 27.08.13, 12:59 "Samotnych matek", po których dzieci regularnie później ich tatusiowe przychodzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Przedszkola wywiesiły listy. Brakuje 2 tysiące ... IP: 217.153.105.* 14.04.11, 09:43 Szczyt... Do cholery tak strasznie duzo place do tego panstewka podatkow i nie mam zapewnionego nawet takiego minimum. Jakie punkty, kuzwa czy zawsze w tym panstwie musza byc bardziej i mniej uprzywilejowani?????? Pracuje z zona i mam prawo do tego przedszkola. Albo niech zniosa spoleczne przedszkola i zrobia doplaty do prywatnych PO ROWNO wszystkim ktorzy chca poslac dzieci do przedszkoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Nowak Przedszkole 64 IP: *.compower.pl 14.04.11, 14:09 Witam, W czasie rekrutacji dostałam informację od Pani X z wydziału edukacji (ochrona danych osobowych), że przedszkole 64 będzie rozbudowywane tzn będzie zabrane trochę szkoły na Oświecenia 30 na rzecz przedszkola dzięki temu przedszkole będzie mogło przyjąć więcej dzieci tj 80 a nie jak teraz 60. Teraz Pani X w Wydziału Edukacji wszystkiemu zaprzecza!!!! Wycofuje się z tego co mówiła nie tylko mi!!!! Jeżeli nie dostałeś się do tego przedszkola proszę o kontakt, razem zdziałamy więcej. Będzie dodatkowe 20 miejsc. grubyalbi@interia.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama 3latka Przedszkole nr 5 Zachodnia IP: *.acn.waw.pl 14.04.11, 18:46 Moje dziecko też się nie dostało. Do przedszkola na Zachodniej przyjęli ponad 180 dzieci, ciekawe jaką minimalną liczbę punktów trzeba było mieć, żeby się dostać. Czy czyjeś dziecko się tam dostało? Jeśli tak, to ile punktów miało? Ciekawa jestem czy ktoś w ogóle zaświadczenia weryfikuje, bo wydaje mi się, że nie. Jak zaniosłam swoje (oboje z mężem pracujemy i synek chodzi już rok do przedszkola prywatnego -niestety), to sprawdzili czy jest i tyle. Myślę, że ludzie mogą mieć lewe zaświadczenia. Czy te ponad 180 dzieci to dzieci z rodzin patologicznych? - wierzyć mi się nie chce. Pozdrawiam wszystkich rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-tymona Re: Przedszkole nr 5 Zachodnia 14.04.11, 20:03 Ja probowalam w zeszlym roku na Zachodnia i Strakowa. Na Strakowa do grupy 3 latkow dostaly sie tylko dzieci samotnych matek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Przedszkole nr 5 Zachodnia IP: *.ifj.edu.pl 20.04.11, 07:40 Bardzo mi się podoba to kryterium dla samotnych matek.... Cholera, dowodem na to powinien być moim zdaniem akt zgonu ojca dziecka, albo zaświadczenie od komornika o nieskutecznej egzekucji alimentów. Bo tak, to 99% samotnych" matek to takie, które nie mają ślubu z tatusiem... choć żyją razem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YYYY Re: Przedszkole nr 5 Zachodnia IP: *.ghnet.pl 17.04.12, 08:41 ZWRACAM SIĘ DO MAMY 3 LATKA MOŻE TO TY SIĘ WYWODZISZ Z PATOLOGICZNEJ RODZINY BO TO ZE SA MATKI SAMOTNIE WYCHOWUJĄCE DZIECI NIE ZNACZY ZE POCHODZĄ Z RODZIN PATOLOGICZNYCH RÓŻNIE BYWA W ŻYCIU WYPADKI LOSOWE I NIE TRZEBA OD RAZU TAKICH OSÓB PRZEKREŚLAĆ I TO NIE ICH WINA ŻE NIE KAŻDE DZIECKO DOSTAŁO SIĘ DO PRZEDSZKOLA A JAK BYŁO CIĘ STAĆ NA PRYWATNE PRZEDSZKOLE DOTYCHCZAS TO NIECH DZIECKO CHODZI DALEJ BO NIE KAŻDEGO STAĆ NA PRYWATNE A SKARGI I ZAŻALENIA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama 2,5 latka Re: Przedszkole nr 5 Zachodnia IP: *.krakow.hypnet.pl 19.04.12, 21:29 a co to jest rodzina patologiczna? taka, której nie stać na przedszkole prywatne??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samamama Re: Przedszkole nr 5 Zachodnia IP: *.net.cybernetwmw.com 27.08.13, 12:46 Rodzin patologicznych??!! Moje dziecko się dostało może dla Pani jestem rodziną patologiczną. Jestem samotną matką, która pracuje ale zastanawiam się jaka u mnie patologia występuje. Czy to, że moje dziecko nie mieszka na stałe z ojcem czyni go dzieckiem patologicznym?? Odpowiedz Link Zgłoś