Dodaj do ulubionych

Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort

IP: *.ksi-system.net 10.05.11, 10:28
No Pięknie k...!!! Bo nie ma w tym mieście bardziej pilnych spraw!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: czytelnik Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 10:30
      A mnie poprawi się komfort, jak nie będę się martwić, czy wystarczy mi do pierwszego. Nr konta: 13 1140 2004 0000 3102 4529 8336
      • Gość: dawaj! Re: Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.11, 10:39
        Nazwisko jeszcze jest potrzebne!
      • Gość: Keks Re: Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.multi-play.net.pl 10.05.11, 11:56
        ja poproszę jeszcze o PIN do konta
    • Gość: Marek Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 10:49
      zbliżają się wybory , ten pan będzie kandydował więc musi mieć jakieś dokonania żeby się chwalić przed wyborcami ??????
    • Gość: krakowianin 1,2 mln na parking... IP: *.219.149.12-ims.krakow.pl 10.05.11, 10:54
      ciekawe czy realizacje prowadzi firma z niepołomic, jak inne przetargi w Urzędzie Wojewodzkim...
      uff, cale szczescie dla Krakowa ze ten kracik nei został prezydentem...
    • Gość: zmudzin dobrze ze kracik nie zostal prezydentem Krakowa IP: *.219.149.12-ims.krakow.pl 10.05.11, 10:56
      dobrze dla Krakowa, gorzej dla MUW...
      ale sobie premier z gowinem i thun takiego wojewódę wybrali to niech cierpią...
    • Gość: syber Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.11, 11:14
      Chyba Wam odbiło wszystkim, z panią dziennikarz na czele. Nie wiem, dzieci, czy wiecie, że pieniędzy z budżetu instytucji, nie mozna przesuwać swobodnie i dac ani na pensje pracownikom, ani rolnikom - wojewoda to nie Kazimierz Wielki, a od rozliczania zgodności ma audyt. Ja się nie wściekam, że choć mnie do pierwszego nie starcza, szef mojej równiez budżetowej instytucji będzie mial u siebie wymieniony zniszczony mebel za parę set złotych, i niestety nie można tych pieniędzy dać na nowy komputer dla mnie, chociaż na swoim nie jestem w stanie efektywnie pracować. Pracę mogę sobie zmienić jak mi się nie podoba, albo brać zlecenia jako drugą robotę, trudno, takie nasze parszywe realia. Niemcy czekają na chętnych. . Bardzo dobrze, że u Urzędzie Wojewódzkim będzie ładniej.
      • Gość: krakowianin Re: Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.219.149.12-ims.krakow.pl 10.05.11, 11:18
        odbiło? rozumiem że się jest na etacie to trzeba pisać pod szefa, ale czy najważniejszą inwestycją jest fonntana za 1,2mln? Widzieliście na czym urzednicy pracują? siedzą, toż to wyglada jak poczatek lat 90. Ale to cała PO, trochę pudru i lukru, a pod spodem g....
      • 4litery Re: Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort 10.05.11, 11:27
        ej! w pracy, a na necie siedzi?
      • Gość: mf Re: Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.05.11, 14:02
        Gdyby ta fontanna była w jakimś eksponowanym miejscu i upiększała nasze miasto, to nie miałbym nic przeciwko.Niestety,będzie na wewnętrznym dziedzińcu.I po co to ?
        • Gość: alka Re: Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 21:45
          Dla władzy a nie motłochu. Im sie nalezy bo ciężko pracują za nasze pieniądze. Dosyć arogancji Kracika
    • Gość: smok Będzie bidet, będzie wreszcie lepszy klimat IP: 173.242.114.* 10.05.11, 11:23
      Wyjaśnienie Urzędu Wojewódzkiego: "Rozpraszanie kropelek wody tworzyć będzie aurę aerozolu, jonizując powietrze, a zatem poprawiając klimat otoczenia".
      Klimat w urzędzie trzeba koniecznie poprawić. Wreszcie Pan Wojewoda Kracik wyszedł naprzeciw oczekiwaniom mieszkańców. Urzędasy siedzą, nic nie robią i pierdzą w stołki, zatem klimat otoczenia jest śmierdzący, dlatego też trzeba go poprawić. Można by rozwiązać problem w inny sposób, a mianowicie wymienić urzędników na kompetentnych i pracowitych, ale Pan Wojewoda widocznie uznał, po głębokiej analizie problemu wśród kolesiostwa, że takich nie znajdzie, no to postanowił postawić bidet.

Urząd Wojewódzki w Krakowie, co prawda coraz ładniej wygląda, ale to tylko opakowanie, zawartość budynku jest nadal taka sama, czyli niekompetentni i aroganccy urzędnicy. Jak przyjadą goście z cywilizowanych krajów, może by Pan Wojewoda Kracik zapytał ich, co jest dla nich ważniejsze, opakowanie (wygląd urzędu) czy zawartość (urzędnicy). Dla mnie zawartość.
    • Gość: Lukas Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.aster.pl 10.05.11, 11:26
      Ja tam uważam ze lepiej jest tą fontanne wybudować gdzies w mieście np. na placu dworcowym tylko w innej formie !
    • Gość: Leonidas tak się pisze na usługi Majchrowskiego IP: *.multi-play.net.pl 10.05.11, 12:06
      Jakoś nie znalazłem takich danych na stronie internetowej UW. Natomiast ta dziennikarka jest znana z popierania Majchrowskiego. Świetny przykład stronniczości, manipulacji i braku jakiejkolwiek etyki dziennikarskiej. Żenada
      • stasieczek5 Re: tak się pisze na usługi Majchrowskiego 10.05.11, 15:07
        Leonidasie Drogi,
        twoja "wolta" jest niesamowita.
        Dziennikarka Gazety ( a Majchrowskiego nie lubi i Gazeta i jej Zespół) krytykuje Kracika by punkty zbierał ... Majchrowski. A jednocześnie i dziennikarze i Gazeta robili wszystko by w wyborach uwalić Majchrowskiego i nałapać głosów dla ... Kracika.
        Oj, Leonidasie !
        Ale zbliża się fala upałów...
      • Gość: krak Re: tak się pisze na usługi Majchrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.11, 15:13
        Kracik był znany w Niepołomicach z tego że lekką ręką wydawał pieniadze mieszkańców.
    • Gość: Hipoteka Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 13:08
      Kracik ty skur..lu, ja na prawie tyle wzięłam kredyt żeby mieć się z dzieckiem gdzie podziać, a ty cha..ie fontannę sobie wymarzyłeś! Może jeszcze kible w kztałcie kwiatów lotosu, żebyś wygodniej sr..ł na nas wszystkich... :@
      • Gość: koko Re: Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 21:18
        CO ZA AROGANCJA WŁADZY. JAK SIĘ JEST PRZY KORYCIE TO ZAPOMINA SIE JAK NALEŻY SŁUŻYĆ OBYWATELOM. NAM PODWYŻKI A SOBIE LUKSUSY. POGONIC TO TOWARZYSTWO JAK MURBARAKA.
    • Gość: obserwatorka Re: Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.11, 13:22
      Proponuje,aby Gazeta.pl pokazala dokonania Kracika w Niepolomicach.Spraw jest wiele..w temacie Fonntana,Kracik zbudowal 2 w Niepolomicach.Jedna znajduje sie w rynku/proponuje
      ogladac z odleglosci najlepiej pod parasolem.Druga to istny cud na srodku dziedzinnca zamkowego ...sika czasmi wielkim strumieniem,a na codzien nieczynna.Przez te i inne glupi pomysly zostawil gmine zadluzona na spora kase.
      • Gość: PO Re: Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.11, 13:31
        O kompromitujach poczynaniach Pana Kracika powinien dowiedziec sie Pan Tusk,mysle ze platforma obywatelska nie wystawi na swoich listach do parlamentu osob,ktore zamiast dac pieniadze powodzianom wydaja na glupie pomysly.
    • Gość: matio Re: Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.11, 13:25
      NIECH WYBUDUJE ZA SWOJĄ KASE A PIENIADZE$ BUDZETOWE PRZEZNACZY NA POWODZIAN I SŁUŻBE ZDROWIA. . ZARABIAJĄ NA TYLE DOBRZE ŻE POWINNI MIEC FONTANNY NA WŁASNYCH PODWÓRKACH !!! DOSYC ANARCHII I ROZRZUTNOŚCI
    • stasieczek5 Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort 10.05.11, 13:32
      Wisi mi czy Kacikowi "bedzie kapać" na dziedzincu czy też nie. Zapewne dopnie swego.
      I tu mam pytanie:
      a może wykorzystać 'starą" fontannę z Rynku (wg projektu prof. Zina) ? I przy okazji:
      co z nią jest a przede wszystkim - gdzie ?
      PS
      Jak w prywatnym ogródku - proszę adres !!!
      • Gość: Piotr Re: Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.aster.pl 10.05.11, 23:47
        Obudowa starej fontanny leży w magazynach ZIKiT. To własność miejska, więc raczej nie trafi do urzędu wojewódzkiego. Nie jest nigdzie zamontowana, bo to tylko obudowa, bez instalacji. Ta się już do niczego nie nadawała. A nie montują jej, bo nie ma na to pieniędzy. Ale nawet gdyby były, to pewnie Gazeta Wyborcza z panią dziennikarką na czele histeryzowałaby o kosztach w tekście na poziomie dziennika "Fakt", więc może i lepiej, że się kurzy.
    • Gość: Marek Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 13:33
      Zagraniczni goście i tak będą pod wrażeniem , wystarczy że zobaczą dworzec kolejowy i okolice,nie wspominając o innych miejscach również położonych na "obrzeżach" tego miasta.Zresztą i na dworcu miłych gości może orzeźwić bryza z ust pijaczków i meneli.A tak w ogóle to dlaczego tam nie ma jeszcze kaplicy zamiast fontanny gorszącej moralnie bo kuszącej do negliżu.Skandal dla krakowskiej PO!!!!
    • Gość: krakauer Panie Stanisławie ! IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 21:26
      Szanowny Panie Wojewodo!
      Drogi Panie Stanisławie!

każda władza deprawuje, a władza absolutna deprawuje absolutnie ! W kraju biedy i nędzy władza upiększa swoje pałace ... najpierw orły zaborcze odrestaurowano a teraz fontanna :) pogratulować wrażliwości, na pewno pacjenci oddziałów onkologicznych oraz mieszkańcy terenów przy przeciekających wałach niczyich się Cieszą z pana fontanny.
      oczywiście nie twierdzę, że ta fontanna nie bezie ładna - i absolutnie się zgadzam, jest potrzebna - fajnie żeby było wszędzie ładnie !!!!!! ale to już będzie "fontanna Kracika", tak będzie w wyborach szanowny panie Stanisławie ... fontanna Kracika :) i nawet wszystkie 77 głosów nie pomoże.

Serdecznie Pana pozdrawiam w imieniu legionów Krakauerów - którzy zagłosują na Pana Andrzeja Dudę !!!!
      • Gość: talko Re: Panie Stanisławie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 21:39
        Takie rządy absolutne sprawował w grodzie Niepołomice, tam też w rynku wydzierżawił na 40 lat placyk pod fontane tylko nie dokończył dzieła. Placyk zarasta a dzierżawę trzeba płacić i to nie mała tylko dlaczego My a nie Kracik za swoje fanaberie
    • Gość: lollo Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 21:32
      Ten pan już się skompromitował po raz kolejny. Zapomina że to jest nasza kasa. Myśli że dalej jest na folwarku w Niepołomicach
      • Gość: lopi Re: Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.ghnet.pl 10.05.11, 21:41
        Lista kompromitacji tego pana jest już bardzo długa.
        Misa z tryskającą wodą znajdzie na niej swoje miejsce.
        Krakowska twarz platformy w nadchodzących wyborach...
        Jest takie miejsce, jest taki kraj...
    • Gość: janko Re: Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 21:43
      Dlaczego fontanna a nie naprawa wałów przeciwpowodziowych? Czyżby było nas na to stać. Obywatelom POdwyżki a władzy luksusy. Pokażymy mu gdzie jego miejsce w najbliższych wyborach !!
      • Gość: krakauer p. Kracik jak piłat chyba chce umyć ręce ... IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 21:50
        Słuchajcie już wiem - mam informacje z pierwszej ręki na pobliskim przystanku autobusowym - już wiem pan Kracik potrzebuje tą fontannę żeby móc umyć ręce jak piłat po tym jak już wszystko mu się nie uda co mogło mu się nie udać :)
        Może to na wypadek powodzi - jak będzie sam w nocy usypywał wały (być może nawołując do tego nieletnich) - własnymi "ręcami" to sobie pobrudzi od maziania się w gliniastej nawodnionej ziemi - dlatego wsiądzie do auta i u siebie na dziedzińcu - po prostu obmyje ręce z ziemi i glut gliny !!!!!!!!
        ta fontanna kosztowała Pana Stanisława hmmmm 4 % wyniku :) a liste PO około 1 %
        • Gość: bolo Re: p. Kracik jak piłat chyba chce umyć ręce ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 22:00
          kracik chce zmyć swoje grzechy i odkupić winy na oczach swoich pracowników aby POznali swego szefa na co go stać
      • Gość: tabko Re: Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 21:52
        Bo Polska to taki dziki kraj gdzie władza nie liczy się z obywatelem. Obywatelu płać i płacz bo tu władza rządzi. Czy to ci się POdoba czy nie. A tak nawiasem Kracik to nowy członek PO. Pokazmy mu gdzie jest jego miejsce.
    • Gość: Crack Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.ghnet.pl 10.05.11, 21:56
      Ciekaw jestem czy projekt fontanny zrobila zaprzyjazniona z Panem Kracikiem firma Probadex, ktora w Niepolomicach projektowala doslownie WSZYSTKO. Moze ktorys z dziennikarzy wkoncu sie tym zainteresuje. Wybory tuz tuz.
      • Gość: ipeen Re: Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 00:41
        Taak. Probadex i Czerwony Diabeł Boruta, który w 68' wysyłał do Izraela elitę krakowskich profesorów. Gość co bez dyplomu projektuje to, co Kracik mu naszkicuje. Co to za układ?
    • Gość: solo Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.11, 09:14
      Czy ten granit ze Strzegomia ??
    • Gość: Elche Kracik robi potiomkinowską wieś z urzędu wojewódzk IP: *.play-internet.pl 11.05.11, 16:40
      iego z okazji prezydencji. Wnętrze odremontowane za środki z Narodowego Funduszu Rewaloryzacji Zabytków Krakowa. Teraz jeszcze jebitna fontanienka w Pałacu Wojewody.
    • Gość: szczesciarz1 Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.alan.krakow.pl 11.05.11, 21:02
      Duze rozczarowanie. Pan wojewoda na ktorego glosowalem w wyborach prezydenta Krakowa taki numer mi wycina :-)))

W czasach gdy budzet ledwo zipie UW organ administracji centralnej wbrew temu co mowi premier buduje fontanne....

Ktos tu na forum napisal ze jest juz zapisana w budzecie i nie mozna jej przesunac.
      Jesli tak jest to ktos z UW ja do tego projektu budzetu na 2011 wpisal, ze sciezki legislacyjnej wynika ze musialo to byc ok maja 2010 czyli wtedy kiedy juz bylo wiadomo ze kasy ogolnie brakuje i grozi nam limit kontytucyjny 55%.

Przypomne ze mamy ciagle likwidacje szkod po powodzi w Malopolsce i kiepskie wyposazenie na wypadek klesk zywiolowych. Ile agregatow pradotworczych mozna kupic za 200.000?

Ok 20.

Ale jak widac wazniejsze w woj malopolskim jest fontanna a p. Kracikowi jest wstyd ze siedziba jest tak jak jest....przed delegacjami z Zachodu.

No coz opowiem angedotke jak w latach 90-tych przyjechala do mojej firmy grupa analitykow kredytowych tez Zachodu aby sprawdzic na miejscu standing. Posprawdzali dokumenty zjedli lunch i powiedzieli ze standing podniosa. Na pytanie ale dlaczego musieli przyjechac osobiscie odpowiedzieli ze chcieli sprawdzic klas aut na sluzbowym parkingu - jak zobaczyli normalne auta zamiast luksusowych limuzyn byli juz pewni ze firma jest zarzadzana trzezwo, bez "szastania" pieniedzmi :-)))

Dedykuje ta angedotke wszystkim ktorzy wstydza sie oprowadzac delegacje z UE po dziedzincu bez fontanny, a nie wstydza sie np. braku kasy na ochrone zdrowia, czy osoby niepelnosprawne.
    • Gość: misio Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.is.net.pl 20.07.11, 20:56
      ta fontanna winna nosić nazwę WYTRYSK KRACIKA bo jest najbardziej trafna nazwa. Tak nazywają ją prawie wszyscy urzędnicy.
    • Gość: misio Fontanna w urzędzie. By podnieść komfort IP: *.is.net.pl 20.07.11, 21:05
      mam pytanie jak bardzo poprawił się komfort pracy w MUW dzięki tejże fontannie. Jeszcze jedno ponoć przybyło wiele miejsc parkingowych. Ano przybyło w istocie J E D N O.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka