Dodaj do ulubionych

ODMIENNA ORIENTACJA INTELEKTUALNA

IP: *.autocom.pl 20.05.04, 14:35
Interesuje mnie problem tolerancji w stosunku do osob o innej orientacji
intelektualnej i moralnej. Będę wdzięczny za przyklady.
Obserwuj wątek
    • Gość: jaskrawy Re: ODMIENNA ORIENTACJA INTELEKTUALNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 16:41
      W Krakowie wystarczy nie zgodzić się na powszechne tutaj katolickie obyczaje (
      chrzest, komunia, bierzmowanie dziecka), by zetknąć się z niechęcią. A
      powiedzenie w towarzystwie, że jest się ateistą, odbierane jest tak, jakby się
      oznajmiło, że jest się komunistą z ubecką przeszłością.
      Obowiązuje jedna wiara, jeden naród i nieomylność papieża.
      Uwazam, że krakowianie są bardzo nietolerancyjni wobec innych sposobów na życie.
      Przykład z ostatnich dni. Dyrektor Wawelu odwołał bez wyraźnego powodu wystawę
      ikon tylko po to, by dokuczyć miłośnikom prawosławia. Wystawę zdjęto po 3
      dniach, bo dyrektor Wawelu nie toleruje innych wyznań i pomiata ludźmi, którzy
      cenią także sztukę prawosławia.
      • klymenystra Re: ODMIENNA ORIENTACJA INTELEKTUALNA 20.05.04, 17:10
        jaskrawy troche przejaskrawiasz, bo to generalnie polska wlasnie :( natoiast
        faktem jest, ze ci nietolerancyjni albo sa na wysokich albo na wplywowych
        pozycjach. ale nie damy sie :)
    • sabbina Re: ODMIENNA ORIENTACJA INTELEKTUALNA 20.05.04, 17:11
      Gość portalu: krakauer napisał(a):

> Interesuje mnie
      a mnie interesuje zarabianie na giełdzie (co praktykuje...), sport, piwo etc.
      acha, no i plaża !!!
      • Gość: sabibna the best Re: ODMIENNA ORIENTACJA INTELEKTUALNA IP: *.ksisystem.pl / *.crowley.pl 20.05.04, 23:07
        > a mnie interesuje zarabianie na giełdzie (co praktykuje...), sport, piwo etc.
        > acha, no i plaża !!!

a kogo obchodzi, ze jestes pospolitą i na dodatek głupia cipką ? jaki to ma
        idiotko zwiazek z pytaniem ? myślisz, że jak w temacie jest coś o intelekcie -
        to koniecznie musisz coś napisać ?
        • Gość: Stary Re: ODMIENNA ORIENTACJA INTELEKTUALNA IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 20.05.04, 23:19
          Ajejej... po co ta agresja? Mam jednak pytanie: jak należy rozumieć
          pojecie "orientacji intelektualnej"? Samo słowo "orientacja" wskazuje na
          istnienie alternatywy - ale wobec czego? Co jest punktem odniesienia? W jakim
          sensie intelekt może być "zorientowany"? Proszę mnie oświecić, jeślim durny!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka