Gość: AdamP IP: *.krakow.pl 06.02.12, 11:32 Taaaaa, a TPN znany ze swej miłości do kolejki pierwsze co zrobi to ją zamknie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kalmar1967 Re: Oddajmy kolejkę na Kasprowy Wierch TPN-owi! IP: 195.205.237.* 06.02.12, 12:02 Ależ nie. Bilety ustawi na 500 zł i pozwoli wyjeżdzać 2 osoby na dzień na Myślenickie Turnie a 1 na szczyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Mosorny Gron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.12, 12:11 "Przed rokiem uruchomiła nową kolejkę krzesełkową na Mosornym Groniu koło Zawoi" O co chodzi z tym krzesłekiem, myslałem, że ono już jest od niecałych 10 lat. Czy powstało tam coś nowego czy tylko ktoś nie umie czytać i pomylił zakup tej kolejki przez PKL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maddrake Oddajmy autora artykułu do psychiatry IP: 79.162.124.* 06.02.12, 12:38 Głupszego pomysłu nie słyszałem dawno ... oddać kolejkę i wyciągi na Kasprowy Wierch TPN'owi to mniej więcej tak jakby powierzyć nadzór nad autostradami ekologom czy też zaproponować bocianowi opiekę nad żabą. Absolutny kretynizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misu Oddajmy kolejkę na Kasprowy Wierch TPN-owi! IP: *.chemenergia.com 06.02.12, 13:21 I to jest dobry pomysł. Kolejka powinna być pod zarządem TPN. Polska część Tatr jest za mała żeby ją dewastować narciarsko. Sam jestem zapalonym narciarzem ale w Europie o jakieś 800-1000 km od nas jest sporo gór gdzie wyjeździć się można na druga stronę. Tatry powinny być pod nadzorem(z przewodnikiem lub po wykazaniu się doświadczeniem-odpowiedni poziom oddznak turystyki skiturowej takich jak GOT dla turystyki letniej i zrobiony kurs lawinowy) otwarte zimą dla miłośników turystyki narciarskiej i kolejka na Kasprowy może mieć funkcję transportową dla skiturowców lub latem dla turystyki kwalifikowanej. Schodziłem Tatry wzdłuż w poprzek i po skosie i korzystałem z kolejki może ze cztery razy. Pieprzenie, że jest wolność i każdy powinien mieć prawo wyjechać na Kasprowy, rozdeptać trochę góry, zjeść kotleta i zjechać na dół opowiadając potem znajomym jak zajebiście jest być zdobywcą gór jest myśleniem buractwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hg Re: Oddajmy kolejkę na Kasprowy Wierch TPN-owi! IP: *.ghnet.pl 08.05.12, 20:37 Twój post doskonale pokazuje, że jesteś tego buractwa wzorcowym wręcz przykładem. W 1976 r robiłem przewodnicki kurs na SKPG, Tatry też całe schodziłem, znam je doskonale. Równocześnie przez cały okres liceum i w czasie studiów spędzałem na nartach każdą wolną chwilę - na Ksprowym się wychowałem. Zawsze byłem i będę za jak najszrszym dostępem Kasprowego dla ludzi. Ten rejon i tak już jest stracony dla parku. Powinno się pobudować wyciągi od Beskidu po kocioł Świński - fundamenty pod podpory są w nim od kilkudziesięciu lat. Aha, kursy lawinowy i skiturowy też mam skończone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Kolejka powinna należec do TPN od 1991 roku! IP: *.ksi-system.net 06.02.12, 17:42 Wtedy, jako mienie państwowe na terenie TPN, powinna zgodnie z prawem przejść na własność Oarku, ale lobby chcące zamienić TPN w skrzyżowanie lunaparku z lupanarem nie dopuściło do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racjonalne domino Toć tpn to pasożyt żerujący na góralach i polakach IP: *.lsanca.fios.verizon.net 08.05.12, 19:53 TPN to organizacja pasożytnicza robiąca wszystko co w jej mocy aby gnębić Polaków, turystów, górali, Zakopiańczyków - jeżdżą s...syny nowymi brykami i są uzbrojni w broń palną przy nieuzbrojonych turystach? Każą na jeść kiełbaski na parkingu końcowym przed Morskim Okiem tuż przy pierdzących dieslem rozpadających się busach? A widzieliście jakość toalet na tym parkingu przez Morskim Okiem? Toć to hańba - na samym parkingu przed Morskim Okiem te pasożyty zarabiają dziennie ponad 25 000 złotych i co nam, turystom dają w zamian? Wyziewy w płuca i toalety na poziomie z radzieckiej bazy wojskowej. Nidgy góral i Zakopiańczyk nie może oddać kontroli NAD NASZYMI KOLJKAMI TPN, NIGDY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż. Bąk Re: Toć tpn to pasożyt żerujący na góralach i pol IP: *.ghnet.pl 08.05.12, 20:42 A byłeś kiedyś w radzieckiej bazie wojskowej? Na pewno nie - nie pisz więc głupot. A dlaczego nie przytoczyłes np. bazy amerykańskiej? Odpowiedz Link Zgłoś