Gość: x IP: *.home.aster.pl 23.04.12, 09:05 Czy już mamy się szykować na roczny poślizg? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bewulf Remont przy sklepie Ikea, jedziemy jednym pasem 23.04.12, 11:09 Tylko w Polsce jest możliwe, aby totalnie zakorkować tej rejon miasta na prawie 2 lata (budowa ROK), po czym po kilku względnych miesiącach spokoju w okolicy zrobić to ponownie na bliżej nieokreślony czas - pewnie do jesieni. To razem daje nam prawie 3 lata korków w tamtym rejonie. Oczywiście ktoś inteligentny zadał by pytanie: czy nie dało się tego zrobić od razu, za jednym zamachem ? Odpowiedź urzędników: Nie, bo nie. Taki mamy budżet i harmonogram prac. Welcome to Poland ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Remont przy sklepie Ikea, jedziemy jednym pas IP: *.home.aster.pl 23.04.12, 13:16 Dojdzie jeszcze trzeci remont w tej okolicy. Oczywiście póki co jest cicho ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Remont przy sklepie Ikea, jedziemy jednym pas IP: *.nsystem.pl 23.04.12, 13:23 Jeśli masz na myśli rozbudowę tzw. węzła Azory to pewnie tak kilkanaście lat trzeba poczekać. Do tego czasu ludzie zapomną o korkach przy przebudowie ROK. Chyba, że masz na myśli jeszcze coś innego ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
bewulf Zapomniałem o węźle Azory ...czyli 3 remont 23.04.12, 13:29 Plan tzw. węzła Azory dostępny pod tym linkiem : img205.imageshack.us/img205/3131/azory.jpg Będzie to już 3 remont w tym rejonie i każdy w innym czasie (...) <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Remont przy sklepie Ikea, jedziemy jednym pas IP: *.home.aster.pl 23.04.12, 13:49 Remont pozostawionego rozwalonego fragmentu AK tuż przed ROK, który będzie przeprowadzany przy okazji remontu wiaduktów kolejowych. Odpowiedz Link Zgłoś
bewulf Re: Remont przy sklepie Ikea, jedziemy jednym pas 23.04.12, 14:01 a nie wiesz kiedy orientacyjnie to będzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Remont przy sklepie Ikea, jedziemy jednym pas IP: *.home.aster.pl 23.04.12, 18:46 Niestety nie mam żadnych informacji. Jeśli dobrze pamiętam, gdzieś pojawiła się o tym wzmianka odnośnie budowy SKA w tym rejonie (do 2014). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anton Re: Remont przy sklepie Ikea, jedziemy jednym pas IP: 193.201.137.* 23.04.12, 13:33 Jak czytam wypowiedzi zaczynające się od „tylko w Polsce” to mnie chuј strzela. Byłeś wszędzie i masz wiedzę o inwestycjach wszędzie? To przestań sr... na swój kraj. Od strony merytorycznej masz rację. To granda! Odpowiedz Link Zgłoś
bewulf Re: Remont przy sklepie Ikea, jedziemy jednym pas 23.04.12, 14:02 Okej, skoro to poprawi Ci humor to zmieniam zdanie: "Tylko w Polsce i innych krajach 3 świata jest to możliwe ...." Lepiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyniu ul. Conrada IP: 213.134.178.* 23.04.12, 14:50 Czy ktoś się orientuje jaki będzie zakres remontu samej Conrada? Czy odcinek na wiaduktach przy Azorach tęż będzie wyremontowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s estakada ? IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.12, 15:39 jak co do czego , to estakada mi się podoba ..... ALE, czy ktoś mi potrafi wytłumaczyć dlaczego jest taka długa od strony Pasternika ?? a nie od drugiej strony ?? czyli nad skrzyżowaniami z wjazdami do Ikeii , Makro , na wylotem Radzikowskiego ?? i nad przyszłym wjazdem do Galerii Bronowickiej ?? Ma być tam druga estakada ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhhh Re: estakada ? IP: *.nsystem.pl 23.04.12, 15:46 ^^^ zobacz sobie parę postów wyżej link do węzła Azory i to jest odpowiedź na nurtujące cię pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: estakada ? IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.12, 16:22 oglądałem i co ? przecież to nic nie tłumaczy . Po co estakada nad odcinkiem drogi bez bocznych wjazdów ? Dlaczego ma nie być estakady nad ruchliwymi skrzyżowaniami ?? węzeł Azory nie ma nic do tego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: estakada ? IP: *.home.aster.pl 23.04.12, 18:47 Bo z niewiadomych przyczyn, przy projektowaniu estakady nie uwzględniono aktualnej zabudowy. Za to uwzględniono biurowce i osiedla, które powstaną po "dłuższej" stronie (zgodnie z nowym planem zagospodarowania przestrzennego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: estakada ? IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.12, 20:56 jak powstaną to tylko z jednej strony , a i to nie napewno ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: estakada ? IP: *.home.aster.pl 23.04.12, 21:09 No cóż. Najwidoczniej cztery markety i licznie zamieszkałe osiedla umknęły uwadze urzędników. Oj tam, oj tam, winnego nigdy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Rondo Ofiar Katynia. Lepiej omijać ul. Conrada IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.12, 16:08 DLA MAŁO ZORJETOWANYCH ,REMONT DOPIERO TERAZ BO FORSE WYKLADAJA SUPER MARKIETY ITO ONE DECYDUJA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec okolic Rondo Ofiar Katynia. Lepiej omijać ul. Conrada IP: *.nsystem.pl 23.04.12, 18:23 Jakim trzeba być debilnym planistą i absolutnym ignorantem oraz niesamowitym przedstawicielem TU-MI-ZWISIZMU, aby dwóch koniecznych robót drogowych (oraz trzeciej pewnie nadciągającej pod mostami na Armii Krajowej) nie zgrać w jednym czasie.... Teraz będziemy 2-3 lata w korkach przez jedno z najważniejszych skrzyżowań w Krakowie... Tak pewnie pieniądze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rondo Ofiar Katynia. Lepiej omijać ul. Conrad IP: *.messagelabs.net 24.04.12, 09:34 Ciekawe, kiedy ten narod wreszcie powie "dosc". Wrodzona biernosc sprawia, ze zgadzamy sie na to, zeby urzednicy robili z nami co chca, zarowno na poziomie lokalnym jak i ogolnopolskim. Placimy coraz wieksze podatki, utrzymujemy coraz wieksza bande darmozjadow, ktorzy smieja sie nam prosto w twarz. ehh Odpowiedz Link Zgłoś