Gość: Marek IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.12, 23:44 W międzyczasie developerzy w innych częściach Krakowa wycieli kilkaset drzew. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gieekaa Re: Pracownicy Sabre posadzili koło NCK 200 drzew 10.05.12, 09:00 Jak tanim kosztem zapewnić sobie reklamę w prasie? Kupić 200 drzewek, koszt góra 400 zł. Wysłać pracowników niech je posadzą. Patrzeć z podziwem jak gazety pochlebnie piszą o naszej firmie. A pielęgnacją tych 200 drzewek przez następne lata niech już się zajmuje miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Pracownicy Sabre posadzili koło NCK 200 drzew IP: *.mespce.com 10.05.12, 09:37 I co w tym złego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maksiuuu Re: Pracownicy Sabre posadzili koło NCK 200 drzew IP: *.ericpol.com 10.05.12, 11:28 nie kupisz 200 drzewek za 400 pln tylko pewnie z 10 razy tyle. plus trzeba bylo oplacic pracownikom pensje normalne liczac ze zajelo to im pol dnia a srednia dniowka pracownika minimum 300 pln. Liczac ze pracownikow pojechalo np sto wychodzi koszt 4000 za drzewa plus 15000 za pensje. Czyli razem prawie 20k. czy to tak tanio? A akcja napewno godna pochwaly :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clio Re: Pracownicy Sabre posadzili koło NCK 200 drzew IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 10.05.12, 12:22 Zgadzam się z Tobą. Prymitywne myślenie typu: "mały koszt, bo co to kupić 200 drzewek". A koszty są tak jak piszesz są o wiele większe. Poza tym taka akcja sadzenia zieleni firmy Sabre to nie jedyna. Była również taka jak: sprzątanie nieczystości na terenie miasta czy przeróżna pomoc w szpitalu na Babińskiego. Postawa godna pochwały zarówno dla pracowników, jak i dla firmy, gdyż firma chce takie akcje organizować, a pracownicy chcą brać udział. Równie dobrze pracownicy mogliby powiedzieć, ze chrzanią takie akcje, wolą siedzieć przy biurku w klimatyzowanym pomieszczeniu, niż zasuwać fizycznie w upale przy sadzeniu drzewek czy innych pracach porządkowych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gieekaa Re: Pracownicy Sabre posadzili koło NCK 200 drzew 10.05.12, 19:00 Za mało informacji co to za drzewka, jaki gatunek. Ale przypuszczam że nie były to 2 m drzewka w donicach tylko góra 80 cm kopane z gruntu a te kosztują kilkadziesiąt gr./szt. Rzuciłem okiem w Google i w jakiejś firmie znalazłem - "Koszty nasadzeń można określić między 25% a 50% wartości materiału roślinnego." Więc nie wiem skąd te niby tysiące zł. Jakiego pochodzenia by nie były drzewka, czy to w doniczkach czy kopane to jednak lepiej je sadzić zanim rozpoczną wegetację, marzec, kwiecień. Po posadzeniu byłoby dobrze je podlewać, pewnie przez jakiś miesiąc. Zwłaszcza w gorącym i suchym maju. Czy pracownicy Sabre będą podlewać drzewka? Zobaczymy za 5 lat co zostanie z tych 200 drzewek? Szkoda było ich pieniędzy, mogli je przekazać "fachowcom". Jeśli tak ważne są nasadzenia nowych drzew niech miasto wyznaczy tereny i zaapeluje do mieszkańców - Sadźcie drzewa. Myślę że spośród kilkuset tysięcy mieszkańców Krakowa, kilka "szarpnie" się na swoje drzewko i je posadzi w wyznaczonym miejscu. Co więcej, jeśli to będzie jego drzewko to będzie o niego dbał. Oczywiście może firma Sabre będzie dbała o te drzewka aż po kres ich życia? Tego nie wiemy bo artykuł, jak większość w dzisiejszych czasach, jest po łebkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kat Re: Pracownicy Sabre posadzili koło NCK 200 drzew IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.12, 09:42 Skąd u Ciebie taka zawiśc i żaldupościskanie? kto Ci broni kupić 200 drzewek, zapytanie ZiKit gdzie można wsadzić te drzewka i czekać na błyski fleszy? jeśliś sam- dużo czasu Ci zajmie zdążą Cię zauważyc, jeśli masz firmę - twoi pracownicy też zostaną zauważeni. Ale zrób więcej - kup 300 drzewek i podlewaj je codziennie - płacąc pracownikom nadgodziny - zrób coś. Bo na chwilę obnecną tylko krytykujesz o maluczki zawistnie i płaczliwie... a może...... nie przyjęli Cię do Sabre Holdings i stąd te wszystkie żale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniasz Re: Pracownicy Sabre posadzili koło NCK 200 drzew IP: *.noc.fibertech.net.pl 11.05.12, 10:07 nie sądziłem, że można krytykować taką akcje, ale widzę, że w Krakowie wszystko jest możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Pracownicy Sabre posadzili koło NCK 200 drzewek 10.05.12, 15:47 W którym miejscu przy NCK-u dokładnie posadzili te drzewka? Odpowiedz Link Zgłoś
gieekaa Re: Pracownicy Sabre posadzili koło NCK 200 drzew 10.05.12, 19:03 O właśnie. Jeśli ktoś ma możliwość niech zrobi zdjęcia i wrzuci na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoniszczak Firmo Sabre? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 10:01 Przestaniesz wreszcie dmuchać w ten reklamiarski gniot, który podrzuciłaś leniwej redakcji? Pijar z Koziej Wólki... nie obrażając Koziej Wólki rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś