big_gadu 03.08.12, 12:53 Kontroler był ? Macie jego dane ? Nie - zatem go nie było ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xD Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [LIST] IP: *.net.autocom.pl 03.08.12, 12:54 Zakład że nic z tym nie zrobią ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan po co to halo? IP: *.opera-mini.net 04.08.12, 02:03 A co mają zrobić? Nic się nie stało, kanar uchował twarz przed "liściem", co najmniej. Prawo silniejszego, proste. Sam też bym nie "fikał" do 3 pakerów. Co wolno cwaniakowi, to nie starszej babci. Ona niech kasuje bilety. I możecie sobie płakać, że to niesprawiedliwe, ale tak to jest wpisane w naturę, lepiej się z tym pogódźcie. Podobnie niektórzy mogą sobie pozwolić na Ferrari, a inni nie. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ''' Re: po co to halo? IP: *.150.172.198-fenomenalny.net 04.08.12, 13:50 Hm... jakby kanar przyszedł z kijem to byś tak nie pyskował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy ja śnię? Cześć cześć cześć WarszawA wita WiEŚ!!! (=KrakóW) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 11:07 Takie odpały tylko w Krakowie. Tam babcie kasują bilety a słowo klucz dla kanara to "spier...". Krakowskie łajzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuck distance Re: po co to halo? IP: *.230.114.78.rev.sfr.net 05.08.12, 02:52 Koles, jak beda ci gwalcic zone albo kroic twojego dzieciaka z komorki, to palcem nie rusze. Powtorze w mysli kolego cos tu napisal - twoi starzy wychowali cie na tchorza, to bedziesz taki miekki po grob. Jasiu, przemysl co piszesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: po co to halo? IP: *.opera-mini.net 05.08.12, 15:43 I dobrze, nie chcę żebyś ruszał palcem. Niech każdy zajmie się sobą, nie innymi. Sam ich dorwę, starsi wychowali mnie kumatego i wiem gdzie ich szukać i co im zrobić. Za to jak ktoś jest miętki to taki pozostanie i pewnie by się popłakał. I taki niech kasuje bilety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rover Z gnoju powstałeś ... IP: *.vectro.com 05.08.12, 23:37 i w gnój się obrócisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rover Re: po co to halo? IP: *.vectro.com 05.08.12, 23:34 Do pakerów byś nie fikał, ale do babć to na pewno - felozofie "rzyciowy". Często fikasz do tych babć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OŚĆ Damski bokser IP: *.tktelekom.pl 03.08.12, 13:04 To określenie jak ulał pasuje do krakowskiego kanara... zważywszy ze to nie pierwszy jak słyszę taki przypadek ze wystarczy odrobina agresji i z miejsc na pięcie krakowski kanar się odwraca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiel-błąd Wiecie co MPK robi takim pracownikom? IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.12, 13:19 Odsuwa ich na parę miesięcy, aż sprawa przycichnie i później wszystko jest po staremu. :/ Wszyscy dobrze wiedzą, że na kanarów, policjantów, strażników miejskich idą najgorsze, zakompleksione ćwoki, które potrafią tylko wyładowywać na ludziach swoje życiowe porażki. Praca mało wdzięczna, ale w każdej pracy trzeba pamiętać, żeby być człowiekiem, bo żyjemy wśród ludzi. Oni raczej też nie przepadają, jak ich inni traktują jak gó...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: Wiecie co MPK robi takim pracownikom? IP: *.net.stream.pl 03.08.12, 13:29 Swiete slowa! O nic innego ludzie w Krakowie nie prosza jak tylko o ludzkie traktowanie! Rozumiem, ze praca niewdzieczna, ze rozne elementy zostaja kontrolerami ale niech pan Tadeusz Fiut nie zabrania tym ludziom samodzielnie myslec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Wiecie co MPK robi takim pracownikom? IP: 178.73.48.* 05.08.12, 20:55 Przypominam tobie i innym mądralom udającym tu cwaniaków, że kanar był jeden . Miał rzucać się na takie agresywne barachło? Przecież kanary nie chodzą uzbrojeni, żeby mogli w obronie własnej jej użyć. Ciekawe czy któryś z was egzekwował by od nich okazanie biletu. Jedyne co mógł zrobić to wezwać pomoc straży miejskiej lub policji, bo pasażerowie w razie agresji tych żuli na pewno by mu nie pomogli .bo to przecież kanar. Nie pomyśleliście, że może pracuje na utrzymanie żony i dzieci? to jest jego praca a widzę, że trzymacie stronę wulgarnych, prostackich żuli. Przypomnę wam historię bohaterskiego warszawskiego policjanta, który został zamordowany na jednym z wolskich przystanków , bo ośmielił się zwrócić żulom uwagę. Heroizm nie zawsze się opłaca. Nie tu gdzie nie ma się szacunku dla innych ludzi. Zrobił mądrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
snooker_rat Re: Wiecie co MPK robi takim pracownikom? 07.08.12, 23:55 Kochana, kanary NIGDY nie chodzą w pojedynkę. Właśnie dlatego, żeby nikt na nich nie napadł. Wybacz, ale porównywanie ich do policjanta z Wa-wy jest lekko na wyrost. A tak BTW: skąd w Tobie tyle agresji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rover Robi mu loda. IP: *.vectro.com 05.08.12, 23:38 bo to jest dobry wafel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [LIST] IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 03.08.12, 13:21 to właśnie nasze MPK ale zaraz na FB wrzucą list z peanami na ich cześć. szkoda tylko,że takich sytuacji tam publicznie nie ujawniają, ehhh. Chwalić się łatwo, gorzej przyznać się do winy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent MPK Tadeusz fiut IP: *.net.stream.pl 03.08.12, 13:26 Ten czlowiek jest odpowiedzialny za to co sie dzieje w krakowskich autobusach i tramwajach. To jest skandal! Ludzie opamietajcie sie. TADEUSZU FIUCIE skocz prosze po rozum do glowy! pacjent MPK Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista naiwni 03.08.12, 13:27 Przecież kontroler jest z prywatnej firmy, więc jego celem nie jest to, by ludzie kasowali bilety, ale by złapać gapowiczów. Łapie więc tych, którzy dają szansę na wyegzekwowanie grzywny. W czasach studenckich prawie codziennie jeździłem nocnymi, gdzie kontrolerzy wpadali nader często. I schemat był zawsze ten sam. Gdy gapowicz okazywał się agresywnym chamem - odpuszczali. MPK ma więc już kilkunastoletnią co najmniej tradycję ignorowania uczciwych pasażerów kosztem cwaniaków i dresiarzy. Ci mogą jeździć za darmo. Jedyną szansą (wcale nie dającą pewności) byłoby wprowadzenie umundurowanych kontrolerów, etatowych pracowników MPK. Tylko że to jest zbyt kosztowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paskudny Stary Ron Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [LIST] IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.12, 13:28 Bardzo rozsądnie z jego strony. Kontroler biletów nie może użyć siły jako pierwszy, a jakby się postawił kilku pijanym "klientom" to dostałby w pier.... Policji nie ma co wzywać bo i tak nie przyjedzie do takiej bzdury jak brak biletu. No chyba, że pan kanar dostał już po gębie to wtedy mamy napaść i trzeba zareagować. Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant15 Re: Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [L 22.04.15, 11:41 Jak juz "kanar" wezwie policje, bo zostal pobity to dyzurny odpowie: ale przeciez, zanim dojada to juz nikogo nie bedzie to po co wysylac?. W Polsce zyjemy w ktorej normalnie juz nie bedzie, na wlasne zyczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jml13060 Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [LIST] IP: *.ite.waw.pl 03.08.12, 13:57 Jestem 1/2 Warszawiakiem i 1/2 Krakusem. W Warszawie kontrolerów asekuruje firma ochroniarska. Kontrolerzy wsiadają do autobusu na jednym przystanku, w drodze robia kontrolę, a na następnym przystanku na autobus czeka samochód z umundurowanymi i uzbrojonymi ochroniarzami. Nie wiem, czy podziałałoby to w opisanym przypadku, ale przynajmniej owi "pasażerowie" bez biletów byliby wysadzeni siłą na najbliższym przystanku. W Polsce powstały grupy osób, którym nie grozi upadek, bo już są na dnie. Więzienie i areszt traktują jako naturalny element życia. Nawet nieco luksusowy, szczególnie zimą. No bo mają wikt i spanko, mogą się wykąpać i przeprać gatki, przysługuje im gazetka, lekarz-specjalista przybiega na każde gwizdnięcie, bo jak nie to ... skarga do Strasbiurga. Wtedy, kiedy na wolności tzw. "porządni" obywatele muszą się bardzo natrudzić, żeby się dostać do lekarza w rejonie. Co z tego, że kontroler złapie bez biletu ? Pierwszy problem to dowód tożsamości, drugi adres doręczenia, trzeci to wykonalność egzekucji należności. Jest jednak pewna metoda nieco "na granicy prawa". Otóż można wywieźć takiego obszczymurka jakieś 100 km od miasta na odludzie, do lasu i tam wypuścić. Niech sobie wytrzeźwieje i spróbuje na piechotę wrócić. Nie wsiądzie do PKS'u, busika, ani prywatnego samochodu, bo kierowca nie pozwoli. Kasy nie ma, wiec zostaje per pedes :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtlezzz Re: Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [L IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.12, 14:35 Fajnie, tylko kto zapłaci za paliwo? :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw Re: Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [L IP: *.itsa.net.pl 03.08.12, 15:54 "Jestem 1/2 Warszawiakiem i 1/2 Krakusem. W Warszawie kontrolerów asekuruje firma ochroniarska. Kontrolerzy wsiadają do autobusu na jednym przystanku, w drodze robia kontrolę, a na następnym przystanku na autobus czeka samochód z umundurowanymi i uzbrojonymi ochroniarzami". Taaa... Jeśli już zdarza się tak, jak piszesz, to wyjątkowo. Etatowy warszawiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jml13060 Re: Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [L IP: *.home.aster.pl 04.08.12, 09:00 Regularnie w '709' na granicy strefy, między przystankami 'Mysiadło' i 'Lamina'. To ulubione miejsce kontroli. Jeżdżę tam codziennie. I Ty możesz sprawdzić. :) Firma to chyba "Scorpion", 2 ochroniarzy w oznakowanym samochodzie. Rzadko kiedy kontrolerzy nie złapią tam pasażerów bez biletów. Czasami muszą 'gapowiczów' ustawiać w kolejkę, bo jest ich zbyt wielu żeby jednoczesnie wypisać im bilety. W Krakowie bywało, że w 15 minut przechodziłem w tym samym autobusie aż trzy kolejne kontrole biletu. Jedni kontrolerzy wysiadali, a kolejni wsiadali. Mało co, a jedni skontrolowaliby drugich. Dobry jest system jednoczesnego blokowania wszystkich kasowników przez kierowcę. Wart zastosowania w warszawskiej komunikacji. Ale problem z pijącymi alkohol w autobusach/tramwajach i jazda bez biletów jest chyba ogólnopolski. Kierowcy boją się interweniować. Mogliby powiadamiać dyspozytora przez radio o problemie. Kto by płacił za benzynę na wywiezienie 100 km za miasto ? Jakieś koszty być muszą. Po paru tygodniach akcji wychowawczej zjawisko by zanikło. Ciekawe, że w warszawskim metrze jakoś dają sobie radę z problemem opłat za bilety, nieuprawnionego wejścia do strefy biletowej, palenia papierosów na peronach, piciem piwa w wagonach i generalnie problemem zachowania czystości. Obserwacja bramek i peronów z użyciem kamer, dużo policji. A na pkp sobie nie dają rady. A powinni. :) nie wiedziałem, że jest coś takiego jak "etatowy Warszawiak" :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Re: Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [L IP: 178.73.48.* 05.08.12, 22:14 no skoro jest pół etatowy to czemu nie miałby być pełnoetatowy. Po prostu przyjeżdża z innej miejscowości , kupuje lub wynajmuje mieszkanie , zatrudnia się na etat i jest pełnoetatowym warszawiakiem. Warszawiacy mają trochę gorzej z pracą i pełnym etatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość byłam świadkiem takiej sytuacji w tym tygodniu IP: *.tktelekom.pl 03.08.12, 14:52 byłam świadkiem takiej sytuacji w tym tygodniu w autobusie 105 rano o 7-mej :-/ i też miałam zamiar pisać do mpk - widzę, że to już standard ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PUNKracy Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [LIST] IP: *.ghnet.pl 03.08.12, 15:10 oj tam,oj tam...wielkie mi co.przecież tzw. straż miejska i policja się też nie zapuści na osiedla gdy z daleka widzi grupę młodzieży...przecież tzw.politycy widzą problem jak im jest potrzebny/patrz-podcieranie sobie przez ziobrę dupy nowa hutą,że niby jak to niebezpiecznie i co on nie zrobi.narobił...kupę/.przecież ksiądz też nie poruszy tych tematów,lecz aborcję i in vitro...tak wygląda ten kraj po 20latach "rządów" nieudaczników wszelakiej maści spod znaku Solidarności...smutne to lecz prawdziwe.a będzie jeszcze gorzej.a w tym nieszczęsnym Krakowie,gdzie od lat nie ma godnego kontrkandydata dla Jacka M.,gdzie najwięcej do powiedzenia ma wesoła ekipa ZIKiTu,gdzie "radni" podobno są - widać tę niekompetencję i arogancję szczególnie wyraźnie.i nie ma co bić piany.przecież 90procent społeczeństwa tego chciało w latach 80tych...koniec transmisji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baca Re: Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [L IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.12, 00:33 to żeś się wstrzelił...z jednej strony "20 lat rządów Solidarności" a z drugiej przywołujesz starego komucha Majchrowskiego...Albo albo kurde... Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant15 Re: Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [L 22.04.15, 11:49 "komuch" to On byl za "komuny" a teraz to jak korek na fali i zgodnie z wiatrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Ja widziałem jak gość nie miał biletu i kontroler IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.12, 15:51 normalnie nie wypisał mu mandatu tylko sprzedał bilet i go mu skasował w kasowniku. to są jakieś jaja normalnie, też nie kasuje i czekam na podobną sutuację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tusepuku Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [LIST] IP: 83.1.94.* 03.08.12, 17:52 Jeżeli oburzeni uważają, że w interesie społecznym był atak kontrolera na chamów, to dlaczego go nie wsparli? Byli z innego społeczeństwa? Np. jako elektorat PiSu? Znaleźli się powstańcy zza biurka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniekk Re: Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [L IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.12, 18:34 No nareszcie ktoś tu coś mądrego napisał. Traciłem już nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super_maupa Re: Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [L IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.12, 22:16 +1 Ciekawa jestem czy ci oburzeni stanęliby w obronie kontrolera, gdyby sytuacja zrobiła się nieprzyjemna. Jestem przekonana, że nie - uznaliby, że to nie ich problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baca Re: Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [L IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.12, 00:34 nie, znając życie to jeszcze by "dresiarzy" poparli i cieszyli się, że kontroler "ma za swoje"... norma Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [L 04.08.12, 17:02 Gość portalu: super_maupa napisał(a): > +1 > > Ciekawa jestem czy ci oburzeni stanęliby w obronie kontrolera, gdyby sytuacja z > robiła się nieprzyjemna. Jestem przekonana, że nie - uznaliby, że to nie ich pr > oblem. Bo to nie jest ich problem. co to ma być? ORMO? nie rozumiem czemu pasażerowie mieliby się narażać na dostanie po buzi za darmo? Podobnie jak nie rozumiem, że nikt nie wpadł na to że czasem zdarzają agresywni i podpici pasażerowie bez biletu. Praca jako kanar nie jest obowiązkowa, jak ktoś się boi to nie musi. nie wiem jak u was w Krakowie, ale u mnie w Warszawie kanarami są faceci z którymi raczej bić bym się nie chciał. Po prostu do każdej pracy trzeba mieć warunki. Koszykarzem nie zostaniesz mając 163 cm :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homer Re: Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [L IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.12, 11:05 Dokładnie, czytelnik gazety aż się zatrząsł z oburzenia. Ale nie na agresywnych bandytów, tylko na uczciwie pracującego człowieka, który padł ofiarą ich agresji. I jeszcze do tego klasyczne obwinianie ofiary - bo on szykanują staruszki, matki z dziećmi itp... Mimo że w tej sytuacji nic takiego się nie zdarzyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [L IP: 178.73.48.* 05.08.12, 22:21 No dziękuję, wreszcie ktoś myślący a nie oburzający. Do krytyki to pierwsi, a jak trzeba byłoby działać to 99 proc. tych dyskutantów udałaby, że sytuacji nie widzi, albo napisaliby listy. to dopiero godna postawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi_k Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [LIST] IP: *.multi-play.net.pl 03.08.12, 19:34 W interesie kontrolera leży wystawienie mandatu, a nie szamotanina z pijanym i wulgarnym towarzystwem. Na miejscu kontrolera zrobiłbym to samo - on nie ma uprawnień takich jak np. policja, żeby kogoś zatrzymać, wylegitymować i zaaresztować, a nawet użyć siły fizycznej. Nawet jeśli kontroler stłucze takiego to przegra w sądzie sprawę o pobicie, po co mu to. Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa-szmata A ci poprawni obywatele 03.08.12, 23:16 pisaliby listy do GW ze kanary biją "spokojnych pasażerów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [LIST] IP: *.aster.pl 03.08.12, 19:46 Ja za to dziś trafiłam na prawdziwego kontrolera - twardziela, który nie potrafił wytłumaczyć anglojęzycznemu mężczyźnie swoich racji, więc zaczął go bić na tyle autobusu. Byłam w szoku i uważam, że to skandal, że ten człowiek został tak potraktowany, gdyż doskonale rozumiał, że musi zapłacić mandat, tylko kontroler nie dał mu dojść do słowa i chciał wszystko załatwić przemocą. Mam nadzieję, że policja, która miała przyjechać na miejsce stosownie załatwiła tę sprawę, a nadpobudliwy pan straci pracę. MPK powinno pomyśleć o jakichś kursach językowych dla kontrolerów, a i testy psychologiczne też by nie zaszkodziły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelka Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [LIST] IP: *.blast.pl 03.08.12, 21:54 Ostatnio byłam świadkiem podobnej sytuacji. Po tym jak kontrolerzy odpuścili i wysiedli, dwóch łepków z którymi nie chciało im się uganiać, rozsiedli się pewni siebie i spokojnie dokończyli piwko!!! Również poczułam się urażona tą sytuacją... MASAKRA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [LIST] IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.12, 22:19 Narażaj swoje życie i zdrowie za kilkaset złotych miesięcznie. Skąd wiesz wielce inteligentny że po wyjściu z autobusu nie zadzwonił na straż miejską?? Bo w tym przypadku tylko Straż Miejska może interweniować, bo każde użycie siły przez kontrolera na takim osobniku może zostać uznane za napad. Najłatwiej jest oczerniać kogoś kto za kilka złotych nie chce ginąć, ci podpici mogli go pobić lub nawet zabić, ale wg ciebie łatwo opanować grupkę pijanych. Odpowiedz Link Zgłoś
mery304 Re: Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [L 14.04.15, 14:17 Jakie kilkaset złotych Janku? Kanary zarabiają po kilka tysięcy, minimum 4 tysiące zł. Ich obowiązkiem jest kontrola biletów, za to im się płaci, więc dlaczego kozaczą do bezbronnych obywateli, a potencjalnie mocniejszych, niebezpiecznych, niewypłacalnych zostawiają w spokoju, to zależy im wyłącznie na kasie. W nosie mają uczciwe traktowanie wszystkich pasażerów, to im się nie opłaca. I tacy żule, mogą sobie bezkarnie śmierdzieć, zasyfiać autobusy, a uczciwy pasażer musi to znosić, przez co często musi wysiąść bo nie da się oddychać, a i usiąść strach bo brudno, albo nie wiadomo co tam wcześniej siedziało. Uczciwy zwykle płacą więcej... Taki podły świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadzia Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [LIST] IP: *.play-internet.pl 03.08.12, 22:42 tak, to jedyny sposob na kontrolerza - nawrzeszczec na niego, najlepiej jak to robi facet, bo kobiecie nie odpuszcza [ ta miala towarzyszy]. druga metoda to udawac ze go nie ma- tez dziala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [L IP: *.ghnet.pl 03.08.12, 23:09 a może zaoszczędzone pieniądze z biletów zainwestowałbyś drogi Gosiu w słownik ortograficzny?? Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa-szmata Następny dowód iż 03.08.12, 23:10 Kraków jest dla żuli. Inna sprawa ze kanar jak takich spisze oni nigdy nie zapłacą przecież taka swołocz żyje dzięki MOPSowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baca Re: Następny dowód iż IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.12, 00:37 i stąd to dobre samopoczucie nie? swój swojego zrozumie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
xmaomaox Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [LIST] 03.08.12, 23:51 A dlaczegóż to oburzony Pan Rafał, nie miał tyle odwagi w autobusie, aby upomnieć tych "podchemielonych ludzi". Pan Rafał pisze z oburzeniem: "Nie dość, że jechali bez biletu, to jeszcze jedna z nich spożywała alkohol". Po tonie wypowiedzi rozumiem, że "kanar" miał im nie tylko wlepić "bilecik", ale w ogóle najlepiej żeby ich aresztował. Pytanie, dlaczegóz to - Pan piszący list - nie miał odwagi, aby tych ludzi napomnieć. "Kanar" był tam służbowowo i nie wolno mu do nikogo zarówno się "postawić" jak i nikogo napominać. Pan, Panie Rafale był tam prywatnie, więc powinien mieć Pan mieć na tyle odwagi, aby podejść do kierowcy autobusu, aby wezwał straż miejską, gdyż ludzie spożywają alkohol w autobusie. Pan woli, aby ktoś to za Pana załatwił. Aby ryzykował wybicie własnych zębów, zapewne za płacę minimalną. Kanar szybko przekalkulował - lepiej nie ryzykować. Prywatna firma, która go zatrudnia zapewne też dała wytyczne, aby własnych zębów nie ryzykować, bo to za duże koszta, gdyby mieli za wybite zęby zwracać pracownikom. A dobrej jakości korona to 1500 złotych! To kapitalizm. Liczy się zysk, a nie sprawiedliwość. Zysk, szybki i przy minimalnej ilości ryzyka. Ale oczywiście ostatecznie i tak gromy spadają na tego kanara... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baca Re: Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [L IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.12, 00:39 "pan" Rafał P. jest tak odważny, że nawet nazwiska się boi podać. Ale w autobusie to się "trząsł" wręcz z oburzenia. Szkoda tylko, że nikt z piszących tutaj nie zna przepisów i nie rozumie, że jakby kanar cokolwiek zrobił to jutro czytalibyśmy w tej samej, "obiektywnej" jak zawsze Wyborczej, że "agresywny kontroler skandalicznie zaatakował pasażerów"...Zakład? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jml13060 Re: Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [L IP: *.home.aster.pl 04.08.12, 09:25 Na warszaskiej Woli policjant po cywilnemu interweniował na przystanku tramwajowym kiedy dwóch pijanych rzuciło koszem na śmieci w przednią szybę tramwaju. Jeden z pijanych przytrzymał, a drugi zadawał ciosy nożem. Nikt z przechodniów nie pomógł. Policjant zmarł w skutek odniesionych ran. Zostawił żonę i dwójkę dzieci. Sprawcy zostali ujęci. Poszli do więzienia ; ten co trzymał dostał krótszy wyrok, ten co dźgał nożem nieco dłuższy. Apelacje chyba zostały oddalone, szczegółów nie pamiętam. Zapewne niedługo wyjdą na wolność i wrócą do społeczeństwa. Ich pobyt w więzieniu finansują podatnicy. Czyli my. Oto dlaczego prywatny pan Rafał nie interweniował, współpasażerowie intensywnie wyglądali przez okna nie zdając sobie sprawy z sytuacji, służbowy kontroler odpuścił udając, że nie ma sprawy, a kierowca/motorniczy nie zawiadomił policji / strazy miejskiej. Lepiej być żywym zającem niż martwym lwem. Winny jest system. Powtarzam - wywozić takich 100 km za miasto, gdzieś na odludzie, z dala od dworców pkp, najlepiej wieczorem żeby musieli nocą drałować na piechotę z powrotem. Koszt benzyny byłby pomijalnie mały wobec funkcji wychowawczej akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [L IP: 178.73.48.* 05.08.12, 22:47 Popieram Cię,jak już wcześniej , mam takie samo zdanie. Ci wszyscy oburzeni są w takich sytuacjach głusi i niewidomi , ale do krytykowania pierwsi. Najłatwiej pouczać innych, bo sami po prostu są "kryształowymi obywatelami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [LIST] IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.12, 04:19 Nie dziwię się w ogóle kanarowi.On ma pewnie premię za wypisanie iluś tam mandatów, więc gdzie się da to klepie.Za tysiąc złotych miesięcznie będzie ryzykował zdrowie??? To Kraków ,wejdzie w polemikę z gośćmi i może dostanie kosę od patologicznych dzieciaków a po co mu to.Niech idiota co wysłał ten list nie oczekuje ,że kanar za grosze będzie strażnikiem Teksasu pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [L IP: 178.73.48.* 05.08.12, 22:48 Tak jest popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józik Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [LIST] IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.12, 08:16 oby więcej takich gapowiczów ;życzę kontrolerowi 55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Spier... Nie mam biletu! Kontroler wysiada [LIST] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.12, 14:56 MPK zatrudnia kontrolerów? Myślałem, że ZIKiT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josef Co to ma do rzeczy? IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.12, 18:39 Wypowiedź z przydługawego cyklu pt. "Jeśli napiszesz MPK zamiast ZIKiT, to nie masz racji". Co to obchodzi klienta, kto zatrudnia kontrolerów, MPK, ZIKiT czy inny KiT... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Co to ma do rzeczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.12, 23:34 Chociażby to: "List ten wysłałem również do MPK. Ciekawe, czy zainteresuje on miejskiego przewoźnika." ma do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rover Re: Co to ma do rzeczy? IP: *.vectro.com 05.08.12, 23:49 Głąbie, czyim klientem jest pasażer? Jest klientem MPK a nie jakiegoś ZiKIT. ZiKIT działa na zlecenie MPK. Działa w IMIENIU MPK czyli go preprezentuje. Wniosek: Klient ma prawidłowo pretensje do MPK a MPK i ZiKIT swoje deal'e rozstrząsają między sobą. Natomiast ty nieprawidłowo robisz zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Co to ma do rzeczy? IP: *.aster.pl 07.08.12, 10:47 Chyba odwrotnie: MPK działa na zlecenie ZIKiT. ZIKit organizuje (pożal się Boże, ale to inna kwestia) trasport w Krakowie, a MPK jest jednym z jego wykonawców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Co to ma do rzeczy? IP: *.aster.pl 07.08.12, 10:50 No i kanarów zatrudnia ZIKiT, a nie MPK. Bo to ZIKiT dostaje wpływy z biletów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojzy ch. 2 metrowa gosia, szok IP: *.ias.bredband.telia.com 04.08.12, 20:57 Sam bym gosiu cie nie poprosil o bilet. Alojzy Odpowiedz Link Zgłoś