Dodaj do ulubionych

CZY WARTO ZAINSTALOWAĆ INTERNET PRZEZ GNIAZDKO?

IP: *.spam.mim.pl 02.04.02, 11:48
CZESC,SŁYSZAŁEM,ŻE POJAWIŁA SIE W KRAKOWIE USŁUGA ZA POŚREDNICTWEM KTÓREJ MOŻNA
KORZYSTAĆ Z INTERNETU ZA POMOCĄ GNIAZDKA.CZY WARTO W TO INWESTOWAĆ PODOBNO
ABONAMENT KOSZTUJE 80-120ZŁ,ALE CZY MOŻNA ŚCIĄGAĆ Z INTERNETU FILMY ITP....TO
DZIAŁA JAK SDI?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbigniew Re: CZY WARTO ZAINSTALOWAĆ INTERNET PRZEZ GNIAZDKO? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 12:26
      Gość portalu: CRESPO napisał(a):

> CZESC,SŁYSZAŁEM,ŻE POJAWIŁA SIE W KRAKOWIE USŁUGA ZA POŚREDNICTWEM KTÓREJ MOŻNA
      >
      > KORZYSTAĆ Z INTERNETU ZA POMOCĄ GNIAZDKA.CZY WARTO W TO INWESTOWAĆ PODOBNO
      > ABONAMENT KOSZTUJE 80-120ZŁ,ALE CZY MOŻNA ŚCIĄGAĆ Z INTERNETU FILMY ITP....TO
      > DZIAŁA JAK SDI?

Oczywiście, że warto, ale niestety chyba jeszcze nie jest dostępne komercyjnie.
      Prędkość ma dochodzić do 4,5 Mb/s (SDI 115 kb/s). Problem jest taki że to nie
      będzie dostępne od razu i wszędzie, bo niestety nie wystarczy mieć gniazdko.
      Trzeba zamontować w najbliższej rozdzielnicy ZE (tam gdzie jest transformator)
      dosyć drogie urządzenie a potem w domu taki modem. W porównaniu do SDI podobny
      jest tylko modem (z zewnątrz) nie potrzeba lini telefonicznej i oczywiście jest o
      wieeeeeeeeeeele szybszy.
      Ale pewnie jak w Twoim bloku będzie kilkunastu chętnych i będziesz miała
      znajomego w ZE to Ci zamontują:)))
      • Gość: peteen Re: CZY WARTO ZAINSTALOWAĆ INTERNET PRZEZ GNIAZDKO? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 15:09
        zbigu, gość wie co mówi, bo tuz przed świętami zaczęli o tym trąbić w
        publikatorach: na początek leci nh, a docelowo do 4 lat cała aglomeracja ( z
        zielonkami włącznie )
        oby to było dobre, skuteczne i tanie ( może skrzykniemy jakąś forumową mszę w
        tej intencji ? )
        • Gość: Zbigniew Re: CZY WARTO ZAINSTALOWAĆ INTERNET PRZEZ GNIAZDKO? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 15:22
          Gość portalu: peteen napisał(a):

> zbigu, gość wie co mówi, bo tuz przed świętami zaczęli o tym trąbić w
          > publikatorach: na początek leci nh, a docelowo do 4 lat cała aglomeracja ( z
          > zielonkami włącznie )
          > oby to było dobre, skuteczne i tanie ( może skrzykniemy jakąś forumową mszę w
          > tej intencji ? )

Gdzie? Co? Jak?
          Dawać mi tu gdzie dzwonić i zamawiać.
          Nie wiem nie słyszałem, ale wierzyć mi się nie chce, mówili coś o terminach kiedy
          ma być NH?
          Wiem ile mogą kosztować te urządzenia więc myślę że nie bęą od razu robić całej
          huty niestety. Ale jakbyś miał jakieś namiary to daj znać. Ze swej strony sam
          poszukam.
          • Gość: skks Re: CZY WARTO ZAINSTALOWAĆ INTERNET PRZEZ GNIAZDKO? IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 15:25
            Zbigniewie jak już zdobędziesz języka to wyduś z niego wszelkie imformacje
            / mogą być tortury/ i daj na forum.
            :-))) skks
            • Gość: Zbigniew Znalazłem! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 15:43
              Zaczynają od przyszłego tygodnia, ale ile planują podłączyć ludzi nikt nic nie
              wie. Zaczynają od Nowej Huty, ale nie byłbym zbytnim optymistą. Na razie można
              wypełnić druk zgłoszeniowy i czekać ale ile czasu nie chcieli powiedzieć.
              Jest jeden mankament w tej usłudze niestety nie jest to rodzaj stałego dostępu do
              internetu w jednej taryfie (80zł) można ściągnąć 250 MB miesięcznie za więcej się
              już płaci, a w drugiej (120zł) 750 MB niby bardzo dużo ale zawsze ryzyko jest.
              Szczególy na:
              www.pattern.pl/opis_PLC.html
              Zgłoszenie:
              www.pattern.pl/formularz.html

Jak ktoś się podłączy to niech się zgłosi, bo na razie nikt tego nie ma.
              pozdrawiam
              Ps. Jak się ma 4,5 Mb/s to nęci ściągać dużo rzeczy a za dodatkowe MB się
              płaaaaaaaci dodatkowo!!!!
              • mikolaj7 Skandal! 02.04.02, 16:15
                Gość portalu: Zbigniew napisał(a):

> Zaczynają od przyszłego tygodnia, ale ile planują podłączyć ludzi nikt nic nie
                > wie. Zaczynają od Nowej Huty, ale nie byłbym zbytnim optymistą. Na razie można
                > wypełnić druk zgłoszeniowy i czekać ale ile czasu nie chcieli powiedzieć.
                > Jest jeden mankament w tej usłudze niestety nie jest to rodzaj stałego dostępu
                > do
                > internetu w jednej taryfie (80zł) można ściągnąć 250 MB miesięcznie za więcej s
                > ię
                > już płaci, a w drugiej (120zł) 750 MB niby bardzo dużo ale zawsze ryzyko jest.
                > Szczególy na:
                > <a href="http://www.pattern.pl/opis_PLC.html"target="_blank">www.pattern.pl/opi
                > s_PLC.html</a>
                > Zgłoszenie:
                > <a href="http://www.pattern.pl/formularz.html"target="_blank">www.pattern.pl/fo
                > rmularz.html</a>
                >
                > Jak ktoś się podłączy to niech się zgłosi, bo na razie nikt tego nie ma.
                > pozdrawiam
                > Ps. Jak się ma 4,5 Mb/s to nęci ściągać dużo rzeczy a za dodatkowe MB się
                > płaaaaaaaci dodatkowo!!!!

Jakie 'przez gniazdko'? ja sie od pol roku mecze z sdi, a wy
                mi tu, ze jest cos w polsce lepszego? szczyt! pol krakowa
                za pol darmo bedzie latac po internecie z szybkoscia
                swiatla, a ja bede sie czul jak teraz modemowiec przy mnie!
                skandal. czuje sie oszukany przez tepse.
                • Gość: peteen Re: Skandal! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 16:26
                  mikołaj, ja lecę po normalnym łączu modemowym z prędkością...28,8 ,
                  sporadycznie 31,2
                  chcesz o tym porozmawiać
                  tepsa mnie kocha za moje rachunki telefoniczne
                  :(((
                  • mikolaj7 Re: Skandal! 02.04.02, 16:40

> mikołaj, ja lecę po normalnym łączu modemowym z prędkością...28,8 ,
                    > sporadycznie 31,2
                    > chcesz o tym porozmawiać
                    > tepsa mnie kocha za moje rachunki telefoniczne
                    > :(((

za pol roku Ty bedziesz lecial przez gniazdko, a ja na sdi i
                    wtedy pogadamy.
                    • Gość: peteen Re: Skandal! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 19:02
                      załatwisz mi to ?, wyniosłem sie z nh 13 lat temu...
                      u mnie nawet o gniazdko ciężko, a co dopiero o internet
                      ;))
                      • mikolaj7 Re: Skandal! 02.04.02, 19:08

> załatwisz mi to ?, wyniosłem sie z nh 13 lat temu...
                        > u mnie nawet o gniazdko ciężko, a co dopiero o internet
                        > ;))

a cos mi sie popieprzylo. myslalem, ze Ty z okolic nh
                        stukasz. zreszta niewazne. jak mieszkasz na osiedlu jakims
                        to pewnie dosc szybko Ci to podopna (szybko, czyli niedlugo
                        po nh)
                        • Gość: Zbigniew Re: Skandal! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 19:09
                          mikolaj7 napisał(a):

> Gość portalu: peteen napisał(a):
                          >
                          > > załatwisz mi to ?, wyniosłem sie z nh 13 lat temu...
                          > > u mnie nawet o gniazdko ciężko, a co dopiero o internet
                          > > ;))
                          >
                          > a cos mi sie popieprzylo. myslalem, ze Ty z okolic nh
                          > stukasz. zreszta niewazne. jak mieszkasz na osiedlu jakims
                          > to pewnie dosc szybko Ci to podopna (szybko, czyli niedlugo
                          > po nh)

Nie pamiętasz że on teraz mieszka na wsi:)))
                          • mikolaj7 Re: Skandal! 02.04.02, 19:17
                            Gość portalu: Zbigniew napisał(a):

> mikolaj7 napisał(a):
                            >
                            > > Gość portalu: peteen napisał(a):
                            > >
                            > > > załatwisz mi to ?, wyniosłem sie z nh 13 lat temu...
                            > > > u mnie nawet o gniazdko ciężko, a co dopiero o internet
                            > > > ;))
                            > >
                            > > a cos mi sie popieprzylo. myslalem, ze Ty z okolic nh
                            > > stukasz. zreszta niewazne. jak mieszkasz na osiedlu jakims
                            > > to pewnie dosc szybko Ci to podopna (szybko, czyli niedlugo
                            > > po nh)
                            >
                            > Nie pamiętasz że on teraz mieszka na wsi:)))

taaak? no to faktycznie przesrane, ze tak powiem...
                            • Gość: peteen Re: Skandal! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 19:23
                              zara, zara
                              za lenina bylo: socjalizm to władza robotników + elektryfikacja wsi
                              a za kwacha powinno być: kapitalizm to ( w Polsce ) władza oszołomów +
                              podłączenie wszystkich do netu ( tych z marszowca też !!! )
                              :)))
                              • mikolaj7 Re: Skandal! 02.04.02, 19:27
                                tak mi sie wydaje, ze kazdy prezydent ma z marszu
                                podlaczany internet, gdziekolwiek mieszka... wiec... moze
                                warto powalczyc o stolec?
                                • Gość: peteen Re: Skandal! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 19:37
                                  lekarz do pacjenta: stolec był ?
                                  pacjent: był jakiś lekarz, ale się nie przedstawił...

taki prez ma przekopcone, musi pracować, zamiast gwarzyć na forum
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka