Dodaj do ulubionych

klub okienkowych podglądaczy zachodzącego słońca

13.09.04, 17:53
W zwykły dzień zachodzące słońce za horyzontem jak codzień ginie,
Kolejny raz, czerwienie w przenikliwych szarościach znikają,
Na twój stolik przez okno, ta szczypta ciepła się wkrada,
Nie wiesz czy to pierwszy, czy ostatni taki wieczór, ale na pewno zupełnie
inny, bo on nigdy się już nie powtórzy.

Wątek ten jest przeznaczony, dla osób które lubią potpatrywać przez okno
zachodzące słońce (i tylko takiego typu cuda :o]) ...by złapać odrobinę
błękitnego nieba, które jest dane tylko ptakom.
Obserwuj wątek
    • Gość: greta Re: klub okienkowych podglądaczy zachodzącego sło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 18:12
      jestem z Ciebie dumna....taki pieeekny klubik...:)))))))))
      ach...brak mi slow...:)))))))))))))))))))))))
      • krtek_ach_jo Re: klub okienkowych podglądaczy zachodzącego sło 13.09.04, 18:18
        Dzisiaj nieśmiało słońce przez chmury prześwieca, ale dla mnie to i tak dużo -
        iskra nadziei może wywołać pożar, który na pomarańczowo zaleje cały
        nieboskłon :o]
        • Gość: greta Re: klub okienkowych podglądaczy zachodzącego sło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 18:23
          oj...znowu mnie zatkalo..:)))))))))
          przestan tak pieknie-madrze mowic bo mnie tu zatka na stale...
          ojc...ale nie ladnie napisalam...
          teraz podejde do okienka i chwilke sie rozmarze...i za momencik wroce tu...:))
          • krtek_ach_jo Re: klub okienkowych podglądaczy zachodzącego sło 13.09.04, 18:28
            Ja już widzę ten paraliżujący blask, zmieniający zwykłość w niezwykłość,
            szarość cyjanowych chmur w tryskające radością złote ciepło. Taka mała chwila
            szczęścia ukradnięta na moment niebu by smutek przytłumić :o]]]]]]
            • Gość: greta Re: klub okienkowych podglądaczy zachodzącego sło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 18:31
              tez widze...:))hmmm....
              smutek..gdzie, kto??
              • krtek_ach_jo Re: klub okienkowych podglądaczy zachodzącego sło 13.09.04, 18:37
                Bo i w taką chwilę smutek ginie, w blasku słońca na zawsze umiera.
    • Gość: greta Re: klub okienkowych podglądaczy zachodzącego :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 18:35
      papatki, do jutra ide sobie...
      ale bede ogladac zachodzace slonko...
      juz widac i czuc...:))
      papa...
      • krtek_ach_jo Re: klub okienkowych podglądaczy zachodzącego :)) 13.09.04, 18:43
        I kolejny dzień zniknął, za horyzontem pozostawiając małe "coś" (tylko bez
        głupich skojarzeń) za sobą. :o]]]
      • Gość: szept w sloncu Re: klub okienkowych podglądaczy zachodzącego :)) IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.04, 22:38
        ...special for greta
        prettyview.com/from04/byetoday.jpg
        • Gość: rita Re: klub okienkowych podglądaczy zachodzącego :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 22:50
          śliczna fotografia, śliczne ujęcie

zawsze spoglądam na zachód słońca i nie tylko , piekne bywają pełnie księzyca
          a pamiętacie w tamtym roku nad Krakowem rano zaświeciły dwie tęcze - to był cud
          natury - wychodze z domu i witają mnie kolorowe tecze, jak sie dusza cieszyła
          • Gość: wojo Re: klub okienkowych podglądaczy zachodzącego :)) IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 13.09.04, 23:13
            to ja dorzucę coś bardziej krakowskiego od siebie:
            www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=416215
            • swing Re: klub okienkowych podglądaczy zachodzącego :)) 14.09.04, 08:40
              powiem jeszcze raz - jestem pod wrażeniem klimatu Twoich zdjęć
              oddają real i mają jeszcze "coś"...
              • Gość: Aga Re: klub okienkowych podglądaczy zachodzącego :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 09:02
                Tak , najpiękniejsze są krakowskie zachody słonka , bo jak jego twarz odbija
                się we wstędze Wisły blask się rozchodzi , tylko zamknąć oczy i marzyć...
        • Gość: greta Re: klub okienkowych podglądaczy zachodzącego :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 10:24
          oj....to bylo piekne....hmmmm...chcialabym byc teraz nad morzem....:)
          dziekuje..:))
    • kremoofka Re: klub okienkowych podglądaczy zachodzącego sło 14.09.04, 09:04
      uwielbiam zachody slonca
      rozplywam sie wtedy
      co tu duzo gadac - sa piekne
    • swing a wschody słońca...? 14.09.04, 09:16
      wschodyz ich porannym wyciszeniem miasta też mają swój urok

dziś, rozpraszając mgliste pasemka zawieszone ponad ulicami, słońce otuliło
      świat ciepłym, mechatym światłem...
      • Gość: Aga Re: a wschody słońca...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 09:35
        Wschody rozbudzają do życia , cieszą duszyczkę ludzika , który chcąc niechcąc
        musi chodzić do pracy i ciągle narzekać na brak wolnej chwili
        • Gość: greta Re: a wschody słońca...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 10:37
          sa rowniez fascynujaco urzekajace....hmmm....:)))))))))
    • qlrafik Re: klub okienkowych podglądaczy zachodzącego sło 14.09.04, 10:41
      w zachodach słońca zawsze kryje się facscynująca tajemnicea dnia następnego, i
      przyjemne wspomnienie dni minionych... ( chyba się starzeję..)
      • krtek_ach_jo Re: był taki raz wschód słońca w Krakowie... 14.09.04, 11:07
        ...tego lata gdzieś o godz 5:00 obudziło mnie jakieś dziwne zjawisko. Całe
        mieszkanie było zalane taką krwistą czerwienią. Czy to był sen? A jednak nie
        czerwień ta wlewała się beszczelnie oknem, budząc wszystkich brutalnie. Jedno
        spojrzenie w niebo i wszystko jasne - słońce podnosiło się nad horyzontem w
        niespotykanie "groźnych" czerwieniach. Od zachodu zbliżały się ciężkie chmury
        podświetlone na pomarańczowo - czerwono i rozpraszały ten blask po całym
        mieście. Chwile później słońce zostało zdławione tymi chmurami i zrobiło się
        momentalnie ciemno. Rozpoczęła się burza i tylko co pewien czas w granatowym
        półmroku pojawiały się jasne smugi gromów... To był najbardziej nietypowy
        wschód słońca w Krakowie podpatrywany przez okno :o]
        O ile dobrze pamietam było to 13 sierpnia 2004r., czy ktoś z Was również takie
        cuuuś widział?
        • kremoofka ja pamietam!!! 14.09.04, 11:41
          bylo rewelacyjnie
          pomaranczowo
          i wrecz nierealnie
          a potem byla burza

lubie burze
          • qlrafik Re: ja pamietam!!! 14.09.04, 11:42
            w burzach widać i czuć potęgę przyrody... tak samo jak w potężnych wodospadach
            czy wulkanach... świat musi być dziełem boga, jest człek by tego nie
            obmyślił..:)
            • kremoofka Re: ja pamietam!!! 14.09.04, 11:46
              masz racje
              burza ma sile
              taki nieokielznany zywiol
              to jest najpiekniejsze
              niesamowite

ps. chyba jestem nienormalna ;p
              zeby lubic burze? ;p
              • qlrafik Re: ja pamietam!!! 14.09.04, 11:50
                nie normalna to byś była gdybyś wyszła na burzę hmm... powiedzmy z 5cio
                metrowym prętem... ja wprost uwielbiam burzę, choć muszę przyznać że się jej
                boję ale tylko kiedy jestem na polu ( dla warszawiaków: czyt: na dworzu), a
                miałem już kilka nie-ciekawych przygód, w tym potworną burzę w drodze powrotnej
                z giewontu, której do końca życia nie zapomnę... ( odgłos błyskawicy, jej echo
                wśród skał... coś przerażająco pięknego!)
    • Gość: greta Re: klub okienkowych podglądaczy zachodzącego sło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 14:44
      alez to slonko mocno grzeje...:)))))
    • Gość: greta Re: klub okienkowych podglądaczy zachodzącego sło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 10:34
      deszczyk, pada, slonka nie widac- a ja mam ochote ogladnac Krecika....:((
    • Gość: krzyk w przestrze n not only for greta IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.04, 09:44
      dla tych, co kochaja nature i nie tylko...
      especially for greta...
      www.astronom.de/Grafik/Astrofotos/Gewitter2_7_00Animation.gif
    • Gość: anex not only for greta IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.04, 09:45
      www.blitzwetter.de/2001/donner1.mp3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka