Dodaj do ulubionych

Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wycho...

• Gość: ooooooooo niektórym lewicowcom to by się przydało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 20:03
    • Gość: Pawel Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.client.comcast.net 28.09.04, 20:04
      Prawdopodobnie biskupi maja juz gotowy podrecznik , tylko nie ma na to
      chetnych.Nie chca lobuzy kupowac dobrowolnie , to sie ich zmusi. Biznes jest
      biznes.
    • Gość: Do redaktorów GW Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.zabrze.net.pl 28.09.04, 20:49
      Potrafię zrozumieć, że nie lubicie LPR. Ja na nich nie głosowałem i raczej nie
      będę głosował. Ale czy to ładnie porównywać LPR do SS (to moje odniesienie
      dorysunku)? Bardzo ładną kulturę dyskusji (i osobistą) państwo dziennikarstwo
      z "GW" prezentujecie, super!
    • Gość: rzela prawicowy nacjonalizm ?? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.04, 20:55
      jakby na to nie patrzec to Hitler tez mial swoje lekcje patriotyzmu u siebie w
      Rzeszy no i nic dobrego z tego nie wyszlo. Nic na sile. patriota sie jest albo
      i nie. Bo mi jak widze LPR i innych przyglupow siedzacych na wysokich i troche
      nizszych stolkach to sie odechciewa patriotyzmu...
    • Gość: OBSERWATOR Re:" JAK KALI UKRAŚĆ KROWĘ . . ." IP: *.tele2.pl 28.09.04, 21:09
      PISMAKI Z GAZETY KOSZERNEJ, ZACHOWUJECIE SIĘ JAK PRZYSŁOWIOWY KALI Z POWIEŚCI
      SIENKIEWICZA. OBURZACIE SIĘ NA POMYSŁ PROPAGOWANIA PATRIOTYZMU I MIŁOŚCI DO
      OJCZYZNY, TO FAKT - NIE WASZEJ, ALE JAKOŚ NIE PRZYPOMINAM SOBIE, ŻEBYSCIE Z
      RÓWNYM OBURZENIEM POTRAKTOWALI KIEDYKOLWIEK, NA SWOICH ŁAMACH, IDENTYCZNY
      PROGRAM EDUKACYJNY MINISTERSTWA D/S MŁODZIEZY W IZRAELU.
      NIGDZIE CHYBA NA ŚWIECIE INDOKTRYNACJA I UŚWIADAMIANIE PATRIOTYCZNE MŁODZIEŻY
      NIE JEST TAK DALEKO POSUNIĘTE JAK W WASZEJ OJCZYŹNIE I TO WAM NIE PRZESZKADZA,
      WPROST PRZECIWNIE, PISZECIE O TYM Z ZACHWYTEM. POZWULCIE WIĘC NAM, POLAKOM
      UCZYĆ NASZĄ MŁODZIĘZ MIŁOŚCI DO OJCZYZNY. JEST TO TYM BARDZIEJ POTRZEBNE IM
      WIĘCEJ POMYJ WYLEWACIE NA POLSKĘ W SWOJEJ GAZECIE.
      • dr.krisk Panie Prawdziwy Polaku... 28.09.04, 21:18
        Gość portalu: OBSERWATOR napisał(a):

> POZWULCIE WIĘC NAM, POLAKOM
        Polacy piszą "pozwólcie". Czy aby na pewno jesteś Polakiem?
      • Gość: bangi Re: smrodek wypowiedzi "obserwatora"... IP: 129.81.192.* 28.09.04, 21:25
        "Obserwatorze" - czy "propagowanie partiotyzmu", o
        ktorym piszesz ma polegac na pisaniu przez dzieci
        wypracowan, np. na temat Wielkiego Wodza
        Wielkiej Partii Giertycha Mlodszego,
        czy tez "patriotycznej" dzialalnosci
        pro-faszystowskiej Mlodziezy
        Wygolonej!

Lekcje "patriotyzmu" w wydaniu LPR-u -
        to wciaz brzmi jakos falszywie
        i wrecz obludnie...

P.S. Panstwo Izrael jest w troche innej sytuacji.
        Istnieje praktycznie pol wieku i sklada sie
        glownie z emigrantow, z ktorych wielu nie
        posluguje sie j. hebrajskim. Polska ma
        zas od stuleci B. mocne poczucie narodowe
        oraz jeden jezyk.

P.S. Nie uzywaj tyle wielkich liter, bo niedobrze
        sie od tego robi, a i czyta sie zle!

P.S. Jezeli tak nie znosisz "Gazety Wyborczej"
        nie czytaj jej. Nikt cie do tego nie zmusza!
        I nie sadz, ze TY Jeden tylko masz jakis "monopol"
        na polskosc, czy bycie Polakiem!
    • Gość: patriota Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 21:19
      Radni LPR-u chyba pobierali ostatnio nauki w Korei Północnej. Brawo, kto by się
      spodziewał!
      • Gość: OBSERWATOR Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.tele2.pl 28.09.04, 21:27
        PANIE "PATRIOTO", MYSLĘ, ŻE POMYSŁ ZACZERPNĘLI Z PROGRAMU MINISTERSTWA EDUKACJI
        IZRAELA. CHYBA NIE BĘDZIE PAN KRYTYKOWAŁ TEGO ŹRÓDŁA WIEDZY I INSPIRACJI,
        NARAZIŁBY SIĘ PAN NA ZARZUT ANTYSEMITYZMU
    • Gość: acomitam Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 21:20
      Czy istnieje jaka[ ro|nica pomidzy totalitaryzmem komunistycznym a religijnym?
    • Gość: kuku Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 21:21
      Poza Rokitą, Giertychem czekaja nas jeszcze Kaczyńscy. A może jak Bóg da to
      wyjdą inne hieny.
      • Gość: Icchak PO CO ZWOŻĄ MŁODZIEŻ ISRAELSKĄ DO OŚWIĘCIMIA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 22:00
        Przecież wystarczy, że mają lekcję historii w szkole i tam się mogą o tym uczyć.
        Po co te dodatkowe lekcje terenowe ?
    • Gość: next Ten pomysł to zbrodnia!!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.09.04, 21:23
      Zamies tego należy wprowadzić lekcje wychowania seksualnego w przedszkolu
      programu pani Labudy!
      • Gość: bangi Re: Ten pomysł to zbrodnia? IP: 129.81.192.* 28.09.04, 21:28
        Panie "next" ten pomysl to NIE jest zadna
        zbrodnia, a - po prostu - bardzo glupi
        pomysl! Ot i wszystko!!!
        • Gość: next Re: Ten pomysł to zbrodnia? IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.09.04, 22:00
          ja tylko przeczytałem kilka wypowiedzi powyżej i wyciągnąłem wnioski.
          samodzielnie nie myślę, bo, co mam myśleć, mówi mi gazeta. a propos "nie
          myślę": czemu ten pomysł jest głupi? i czy jest głupi sam w sobie, czy w
          kształcie, w jakim został przedstawiony?
    • Gość: z usa Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 28.09.04, 21:32
      hehe.zapraszam lpr do rekonesansu w usa.tu olbrzymia czesc spol jest wielkimi
      patriotami bez edukacji w szkolach.tu za ta sa tony modnych gadzetow"proud to
      be american","american freedom" i wariacji na temat flagi i ich orla.czegos
      podobnego w zycu nie widziale.I BEZ PRZYMUSU.hej lpr wezcie lepiej z tej strony
      ale wtedy podniesie sie lament o wykozystywanie symbolinarodowych i inne
      bzdury.do niedawna nie mozna bylo nawet zawiesic w naszej najjasniejszej
      polskiej flagi na balkonie.a tu?kazde podworko,firma,urzad,auto,instytucja ma
      wyeksponowana flage!!!!!!!!!!!!!!oj uczcie sie...uczcie!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: chichot_żydokomuny Re: Lekcje wychowania patriotycznego, dobry pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 22:19
        Gosciu z USA, przecież jedno drugiemu nie przszkadza. Mogą być lekcje, obok
        twoich, amerykańskich pomysłów.
        A tą walkę z symbolami narodowymi zawdzięczamy rządom żydokomuny.
        To żydokomuna dokładała starań, aby Polaków wynarodowić i dalej tak działa.
        Te liczne antypatriotyczne posty na forum to chichot żydokomuny.
    • Gość: Grzegorz Re: CZy patriotyzm wniosl pozytywny wklad w cywili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 22:11
      Oczywiste jest ,ze nie.
      • Gość: do_Grzegorza Re: Twój patriotyzm na pewno nie, bo go nie masz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 22:21
    • Gość: realista BARDZO DOBRY POMYSŁ!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 22:45
      Czego chcecie od lekcji patriotyzmu?Uważam że to bardzo dobry pomysł!Zamiast
      wpajania filogicznych bzdur i dat historycznych należy uczyć młodych ludzi
      poszanowania każdego człowieka,szczególnie Polaka,uczyć że polski podatnik
      inwestuje w wiedzę młodego człowieka i oczekuje że przyszłą pracą będzie
      wspierać polską gospodarkę!Takie myślenie jest w USA i nikt się temu nie dziwi!
      To,co mądre,godne jest naśladowani!
      • Gość: Patryjota Patriota to nie zawsze Idiota! IP: 152.75.124.* 29.09.04, 05:11
        Szanujme wielkich Polakow-ksiezy pedofili, zboczonych pralatow i dyrygentow,
        lomiarzy, dresiarzy, ochroniaryz, zlodziei, malwersantow, pieniaczy sejmowcyh,
        pijakow, chamow, prymitywow, obibokow, antysemtow, rasistow, nacjonalistow,
        nazistow, skinheadow, lysych, bojowkarzy, komuchow, bylych UB-owcow, ZOMO-wcow,
        kolaboranotw, agentow bezpieki, sadystow, onanistow, masochistow, Rydzykow,
        Lepperow, Gertychow i innych......Jest rzeczywiescie kogo szanowaca. Prawdziwy
        patriota kocha bezgranicznie miloscia czysat i plomienna. Nie zadaje glupich
        pytan tylko szanuje, szanuje, szanuje, szanuje.........
    • Gość: l Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: 217.153.194.* / 217.153.194.* 28.09.04, 23:06
      lubię przedstawicieli tego ugrupowania Oni zawsze mają ciekawe pomysły i czynią
      to nasze szare miasto barwnym. Tak wprowadźmy patriotyzm jako lekcję
      obowiązkową a wtedy młodzi już całkiem zaczną uciekac z lekcji w szkole i spraw
      dotyczących ich ojczyzny
    • Gość: hon Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.04, 23:10
      dzieki Bogu, ze mam mature w tym roku i czego by juz nie wymyslili, mnie to nie
      dotknie. najpierw ten komiczny wymysl, jakim bylo gimnazjum, teraz nowa matura,
      jesli mialabym jeszcze sluchac kazan o milosci do ojczyzny..
      genialny pomysl. moze jeszcze jakies?:)
    • Gość: spermolux Czerwone brygady - aby czarnym obic ryje!! IP: *.chello.pl 28.09.04, 23:11
      Wiele lat temu, na poczatku lat 90-tych krazyl dowcip:
      Jada ludzie autobusem, nagle wpadaja kanarzy:
      -Krzyzyki do kontroli!
      Wszyscy pokornie wyciagaja spod koszul krzyzyki, tylko jeden facet nie. Podchodza do niego i ponawiaja zadanie.Ten wyciaga polmetrowy krucyfiks:
      -Mam miesieczny!

Brzmi absurdalnie? Poczekajcie, Giertychjugend juz teraz pewnie obmysla nie takie akcje. Proponuje powolanie jakichs czerwonych brygad, ktore temperowalyby co bardziej krewkich dzialaczy LPR-u i ich mlodziezywszechfaszystowskiej (a tak w ogole to jakie jeszcze znacie okreslenia na nich?)
    • Gość: patriota Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.zamosc.mm.pl 28.09.04, 23:43
      zawsze to mowiłem, że LPR to partia faszystowska. Zresztą jej wódz Giertych nie
      tylko nazwisko ale i ryj ma goebelsowski.
    • Gość: tomek Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.04, 00:02
      Co takie 27 letnie za przeproszeniem gowno moze wiedziedz o patryiotzmie i
      nauce o tym .Pewnie ze kazdy kto sie wypowiada przeciwko temu niby projektowi
      jest w stu procentach madrzejrzy od niego.To cos sie wyssysa z mlekiem MATKI i
      wychowanien w rodzinie to jest PATRIOTYZM . Czegos takiego nie bylo jeszcze w
      histori , zeby kogos nauczac patriotyzmu. Patriotyzm na sile pokazala nam juz
      historia : Adolf Hitler , Stalin . NIGDY WIECEJ PATRIOTYZMY NA SILE
    • Gość: aga Patriotyzmu uczą na języku polskim IP: *.it / 62.233.189.* 29.09.04, 00:08
      Po co do tego osobny przedmiot,bo mi się wydaje że państwo z lpr poprostu widzą
      oczami wyobraźni już te szeregi młodzieży utorzsamiające Ojczyznę z ligą
      polskich rodzin i marzące o zapisaniu się do młodzieży wszechpolskiej by
      móc "bronić" swoimi baseballami kraju przed tymi "złymi" obcokrajowcami i
      innymi "odszczepieńcami",którzy mają czelność mieć inne niż oni poglądy
    • tyka5 Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc 29.09.04, 00:11
      A co w tym dziwnego, czy oburzającego, że w polskich szkołach wychowywać należy
      młodzież w duchu patriotycznym? W ustawie o systemie oświaty cel ten jest
      zapisany. To zdumiewające, że w Polsce za wstydliwe uchodzi podkreślanie dumy
      narodowej, gdy w wielu krajach zachodnich podkreślanie tożsamości narodowej
      jest naturalne i powszechne (np. w Szwecji i w Norwegii flagi narodowe na
      maszcie przed domem to widok zwyczajny).
    • Gość: Tomek Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.04, 00:33
      Panie Giertych ja jeszcze pamietam slowa mojego dziadka ktory bral juz udzial w
      pierwszym Powstaniun Slaskim , potem w czasie drugiej wojny swiatowej byl
      pilotem . Bral udzial w nalotach na Berlin , spuszczal posilki nad walczaca
      Warszawa i zasluzyl sie Polsce w wielu innych sprawach .To byl dla mnie zawsze
      przyklad ,ten czlowiek byl polska oddal by zycie za ten kraj i jego nikt tego
      nie uczyl. A teraz o demnie wy nie robicie nic dla dobra tego panstwa . Dlatego
      lapy trzymajcie z daleka nauczcie sie sami patriotyzmu sproboj wyzyc czerwony
      komuchu za 500 zl.Wtedy mozesz przyjsc do mnie o pomoc
    • tavo LPR najpierw sama sie nauczy patriotyzmu 29.09.04, 00:52
      i co to da ? zreszta dzisiaj niema patriotow i coz to za zaszczyt mnie akurat
      to jest głeboko.
    • Gość: obywatel Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 01:48
      Patriotyzm jest ważny ale, z uwagi na coraz bardziej zglobalizowany świat liczy się bardziej podejście obywatelskie. Raczej powinno się nauczać przedsiębiorczości, praktycznego myślenia a mniej wpajać suchą wiedzę encyklopedyczną. Tak czy siak postpeerelowski system edukacji powinno się jak najszybciej zreformować bo mamy już za dużo analfabetów cywilizacyjnych nie umiejących nic zrobić samemu. Propozycje głupków z LPR z terminatorami Giertychami na czele może doprowadzić do tego, że potem będzie powołana instytucja ds. kontroli patriotyzmu itd. czyli może byc to zaczątek państwa totalitarnego. W każdym bądź razie Giertychy mają manie wielkości i chcą stworzyć wielką Polskę, która będzie ich godna. Polska drugą Koreą Płn. Narazie
    • Gość: krakowianka BRAK ELEMENTÓW PATRIOTYZMU W NAUCZANIU IP: *.sebastiana.ceti.pl 29.09.04, 03:01
      Myślałam, że czasy "cenzurowania" podręczników i nauczycieli skończyły się 15
      lat temu. Niestety nie. W moim podręczniku do historii w LO na temat Powstania
      Wraszawskiego było pół strony. O Armii Gen. Andersa i Bitwie o Monte Cassino
      nie było ani słowa. O Katyniu nie wolno było nawet pomyśleć. O rzezi Polaków na
      Kresach, Syberii i milionach zabitych i więzionych w łagrach nie wolno było
      nawet myśleć. Miałam nadzieję, że mój syn w gimnazjum będzie miał inny "program
      nauczania" historii Polski. Ale się pomyliłam. Nikt nie wspomniał w szkole o
      okrągłych rocznicach Powstania Warszawskiego, Bitwy o Monte Cassino, mordów w
      Katyniu, Miednoje, Starobielski, Ostaszkowie. Na propozycję mojego syna, że
      wykona gazetkę szkolną o Armii Andersa i Monte Cassino, nauczyciej historii
      powiedział "nie". Pytam, kiedy i gdzie nasze dzieci mają się uczyć patiotyzmu,
      jeżeli rocznice najważniejszych wydarzeń z historii Polski nie znajdują miejsca
      w programie historii, lekcji wychowawczej i uroczystości szkolnych???
      Jeżeli nastolatkom nie uświadomi się wartości wydarzeń historycznych w życiu
      Polaków, to za kilkanaście lat na miejscu pomników i grobów (równierz naszych)
      nasze dorosłe dzieci wybudują parki rozrywki i multikina. Czy tego chcemy, my
      rodzice?
      • Gość: hgw ALE PRZYMUSOWE LEKCJE O UNII EUROPEJSKIEJ SĄ DOBRE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 04:33
        O Polsce i patriotyzmie to żle. Nie powinno się nauczać.
        Co innego nasza nowa, wspólna "ojczyzna".
        Edukacja "europejska", konkursy, debaty, projekty itd. To jest super!!!

Gdzie my, kurwa, żyjemy?!?!
    • Gość: Polak Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.n-nypop04.stsn.com 29.09.04, 04:28
      Przeniescie sie zydki do izraela i nie bedzieci musieli udawac milosci do Polski
      • Gość: Hakenkreutz Takis cwany , a moze obrzezany? IP: 152.75.124.* 29.09.04, 05:15
        Nie udawaj Polaka, Zydku zakamuflowany. I tak cie dopadniemy.Pakuj sie i na
        Zachodni Brzeg Jordanu! Polska dla Polakow ! Zydzi na Madagaskar! Cyklisci to
        pedaly! Komuchy na Kamcztke! Masoni do masarza!
    • Gość: mzast Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 08:00
      Pies jak nie ma, co robić to sobie liże, a różni radni, posłowie, senatorowie
      różne cuda wymyślają. Już był przedmiot antyterroryzmu. Mamy w Polsce 95%
      katolików. Na religię w szkole prawie wszyscy uczęszczają, uczy się na niej
      miłości do Ojczyzny, której króluje Królowa Polski. Widocznie katecheci nie
      umieją tej miłości do Ojczyzny i Patriotyzmu nauczyć skoro potrzebny oddzielny
      przedmiot. Mamy bardzo dużo rodzimych terrorystów, którzy dla przyjemności bija
      i zabijają. Na ulicę nawet w dzień wychodzi się z obawą o własne życie. I to w
      Krakowie jest największy problem, jak również w innych miastach. W całej pełni
      popieram akcję pana posła Ziobro, który wraz z rodzicami zamordowanych czy
      okaleczonych dzieci przeciwstawia się tym aktom. Problem rozwiąże jednak zmiana
      przykładu dla młodzieży płynąca od różnego rodzaju elit politycznych i
      wychowania, za które te elity są odpowiedzialne. Przecież ci bijący to są nasze
      dzieci wychowani przez rodziców, szkołę i Kościół. Czy nie należy uderzyć się w
      piersi i powiedzieć: „mea culpa, mea maxima culpa. Amen” (moja wina, moja
      bardzo wielka wina, potwierdzam, że tak jest)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka