Gość: ooooooooo niektórym lewicowcom to by się przydało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 20:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.client.comcast.net 28.09.04, 20:04 Prawdopodobnie biskupi maja juz gotowy podrecznik , tylko nie ma na to chetnych.Nie chca lobuzy kupowac dobrowolnie , to sie ich zmusi. Biznes jest biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do redaktorów GW Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.zabrze.net.pl 28.09.04, 20:49 Potrafię zrozumieć, że nie lubicie LPR. Ja na nich nie głosowałem i raczej nie będę głosował. Ale czy to ładnie porównywać LPR do SS (to moje odniesienie dorysunku)? Bardzo ładną kulturę dyskusji (i osobistą) państwo dziennikarstwo z "GW" prezentujecie, super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzela prawicowy nacjonalizm ?? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.04, 20:55 jakby na to nie patrzec to Hitler tez mial swoje lekcje patriotyzmu u siebie w Rzeszy no i nic dobrego z tego nie wyszlo. Nic na sile. patriota sie jest albo i nie. Bo mi jak widze LPR i innych przyglupow siedzacych na wysokich i troche nizszych stolkach to sie odechciewa patriotyzmu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATOR Re:" JAK KALI UKRAŚĆ KROWĘ . . ." IP: *.tele2.pl 28.09.04, 21:09 PISMAKI Z GAZETY KOSZERNEJ, ZACHOWUJECIE SIĘ JAK PRZYSŁOWIOWY KALI Z POWIEŚCI SIENKIEWICZA. OBURZACIE SIĘ NA POMYSŁ PROPAGOWANIA PATRIOTYZMU I MIŁOŚCI DO OJCZYZNY, TO FAKT - NIE WASZEJ, ALE JAKOŚ NIE PRZYPOMINAM SOBIE, ŻEBYSCIE Z RÓWNYM OBURZENIEM POTRAKTOWALI KIEDYKOLWIEK, NA SWOICH ŁAMACH, IDENTYCZNY PROGRAM EDUKACYJNY MINISTERSTWA D/S MŁODZIEZY W IZRAELU. NIGDZIE CHYBA NA ŚWIECIE INDOKTRYNACJA I UŚWIADAMIANIE PATRIOTYCZNE MŁODZIEŻY NIE JEST TAK DALEKO POSUNIĘTE JAK W WASZEJ OJCZYŹNIE I TO WAM NIE PRZESZKADZA, WPROST PRZECIWNIE, PISZECIE O TYM Z ZACHWYTEM. POZWULCIE WIĘC NAM, POLAKOM UCZYĆ NASZĄ MŁODZIĘZ MIŁOŚCI DO OJCZYZNY. JEST TO TYM BARDZIEJ POTRZEBNE IM WIĘCEJ POMYJ WYLEWACIE NA POLSKĘ W SWOJEJ GAZECIE. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Panie Prawdziwy Polaku... 28.09.04, 21:18 Gość portalu: OBSERWATOR napisał(a): > POZWULCIE WIĘC NAM, POLAKOM Polacy piszą "pozwólcie". Czy aby na pewno jesteś Polakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bangi Re: smrodek wypowiedzi "obserwatora"... IP: 129.81.192.* 28.09.04, 21:25 "Obserwatorze" - czy "propagowanie partiotyzmu", o ktorym piszesz ma polegac na pisaniu przez dzieci wypracowan, np. na temat Wielkiego Wodza Wielkiej Partii Giertycha Mlodszego, czy tez "patriotycznej" dzialalnosci pro-faszystowskiej Mlodziezy Wygolonej! Lekcje "patriotyzmu" w wydaniu LPR-u - to wciaz brzmi jakos falszywie i wrecz obludnie... P.S. Panstwo Izrael jest w troche innej sytuacji. Istnieje praktycznie pol wieku i sklada sie glownie z emigrantow, z ktorych wielu nie posluguje sie j. hebrajskim. Polska ma zas od stuleci B. mocne poczucie narodowe oraz jeden jezyk. P.S. Nie uzywaj tyle wielkich liter, bo niedobrze sie od tego robi, a i czyta sie zle! P.S. Jezeli tak nie znosisz "Gazety Wyborczej" nie czytaj jej. Nikt cie do tego nie zmusza! I nie sadz, ze TY Jeden tylko masz jakis "monopol" na polskosc, czy bycie Polakiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 21:19 Radni LPR-u chyba pobierali ostatnio nauki w Korei Północnej. Brawo, kto by się spodziewał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATOR Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.tele2.pl 28.09.04, 21:27 PANIE "PATRIOTO", MYSLĘ, ŻE POMYSŁ ZACZERPNĘLI Z PROGRAMU MINISTERSTWA EDUKACJI IZRAELA. CHYBA NIE BĘDZIE PAN KRYTYKOWAŁ TEGO ŹRÓDŁA WIEDZY I INSPIRACJI, NARAZIŁBY SIĘ PAN NA ZARZUT ANTYSEMITYZMU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acomitam Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 21:20 Czy istnieje jaka[ ro|nica pomidzy totalitaryzmem komunistycznym a religijnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 21:21 Poza Rokitą, Giertychem czekaja nas jeszcze Kaczyńscy. A może jak Bóg da to wyjdą inne hieny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icchak PO CO ZWOŻĄ MŁODZIEŻ ISRAELSKĄ DO OŚWIĘCIMIA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 22:00 Przecież wystarczy, że mają lekcję historii w szkole i tam się mogą o tym uczyć. Po co te dodatkowe lekcje terenowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Ten pomysł to zbrodnia!!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.09.04, 21:23 Zamies tego należy wprowadzić lekcje wychowania seksualnego w przedszkolu programu pani Labudy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bangi Re: Ten pomysł to zbrodnia? IP: 129.81.192.* 28.09.04, 21:28 Panie "next" ten pomysl to NIE jest zadna zbrodnia, a - po prostu - bardzo glupi pomysl! Ot i wszystko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: Ten pomysł to zbrodnia? IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.09.04, 22:00 ja tylko przeczytałem kilka wypowiedzi powyżej i wyciągnąłem wnioski. samodzielnie nie myślę, bo, co mam myśleć, mówi mi gazeta. a propos "nie myślę": czemu ten pomysł jest głupi? i czy jest głupi sam w sobie, czy w kształcie, w jakim został przedstawiony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z usa Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 28.09.04, 21:32 hehe.zapraszam lpr do rekonesansu w usa.tu olbrzymia czesc spol jest wielkimi patriotami bez edukacji w szkolach.tu za ta sa tony modnych gadzetow"proud to be american","american freedom" i wariacji na temat flagi i ich orla.czegos podobnego w zycu nie widziale.I BEZ PRZYMUSU.hej lpr wezcie lepiej z tej strony ale wtedy podniesie sie lament o wykozystywanie symbolinarodowych i inne bzdury.do niedawna nie mozna bylo nawet zawiesic w naszej najjasniejszej polskiej flagi na balkonie.a tu?kazde podworko,firma,urzad,auto,instytucja ma wyeksponowana flage!!!!!!!!!!!!!!oj uczcie sie...uczcie!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chichot_żydokomuny Re: Lekcje wychowania patriotycznego, dobry pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 22:19 Gosciu z USA, przecież jedno drugiemu nie przszkadza. Mogą być lekcje, obok twoich, amerykańskich pomysłów. A tą walkę z symbolami narodowymi zawdzięczamy rządom żydokomuny. To żydokomuna dokładała starań, aby Polaków wynarodowić i dalej tak działa. Te liczne antypatriotyczne posty na forum to chichot żydokomuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: CZy patriotyzm wniosl pozytywny wklad w cywili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 22:11 Oczywiste jest ,ze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do_Grzegorza Re: Twój patriotyzm na pewno nie, bo go nie masz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 22:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista BARDZO DOBRY POMYSŁ!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 22:45 Czego chcecie od lekcji patriotyzmu?Uważam że to bardzo dobry pomysł!Zamiast wpajania filogicznych bzdur i dat historycznych należy uczyć młodych ludzi poszanowania każdego człowieka,szczególnie Polaka,uczyć że polski podatnik inwestuje w wiedzę młodego człowieka i oczekuje że przyszłą pracą będzie wspierać polską gospodarkę!Takie myślenie jest w USA i nikt się temu nie dziwi! To,co mądre,godne jest naśladowani! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryjota Patriota to nie zawsze Idiota! IP: 152.75.124.* 29.09.04, 05:11 Szanujme wielkich Polakow-ksiezy pedofili, zboczonych pralatow i dyrygentow, lomiarzy, dresiarzy, ochroniaryz, zlodziei, malwersantow, pieniaczy sejmowcyh, pijakow, chamow, prymitywow, obibokow, antysemtow, rasistow, nacjonalistow, nazistow, skinheadow, lysych, bojowkarzy, komuchow, bylych UB-owcow, ZOMO-wcow, kolaboranotw, agentow bezpieki, sadystow, onanistow, masochistow, Rydzykow, Lepperow, Gertychow i innych......Jest rzeczywiescie kogo szanowaca. Prawdziwy patriota kocha bezgranicznie miloscia czysat i plomienna. Nie zadaje glupich pytan tylko szanuje, szanuje, szanuje, szanuje......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: 217.153.194.* / 217.153.194.* 28.09.04, 23:06 lubię przedstawicieli tego ugrupowania Oni zawsze mają ciekawe pomysły i czynią to nasze szare miasto barwnym. Tak wprowadźmy patriotyzm jako lekcję obowiązkową a wtedy młodzi już całkiem zaczną uciekac z lekcji w szkole i spraw dotyczących ich ojczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.04, 23:10 dzieki Bogu, ze mam mature w tym roku i czego by juz nie wymyslili, mnie to nie dotknie. najpierw ten komiczny wymysl, jakim bylo gimnazjum, teraz nowa matura, jesli mialabym jeszcze sluchac kazan o milosci do ojczyzny.. genialny pomysl. moze jeszcze jakies?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spermolux Czerwone brygady - aby czarnym obic ryje!! IP: *.chello.pl 28.09.04, 23:11 Wiele lat temu, na poczatku lat 90-tych krazyl dowcip: Jada ludzie autobusem, nagle wpadaja kanarzy: -Krzyzyki do kontroli! Wszyscy pokornie wyciagaja spod koszul krzyzyki, tylko jeden facet nie. Podchodza do niego i ponawiaja zadanie.Ten wyciaga polmetrowy krucyfiks: -Mam miesieczny! Brzmi absurdalnie? Poczekajcie, Giertychjugend juz teraz pewnie obmysla nie takie akcje. Proponuje powolanie jakichs czerwonych brygad, ktore temperowalyby co bardziej krewkich dzialaczy LPR-u i ich mlodziezywszechfaszystowskiej (a tak w ogole to jakie jeszcze znacie okreslenia na nich?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.zamosc.mm.pl 28.09.04, 23:43 zawsze to mowiłem, że LPR to partia faszystowska. Zresztą jej wódz Giertych nie tylko nazwisko ale i ryj ma goebelsowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.04, 00:02 Co takie 27 letnie za przeproszeniem gowno moze wiedziedz o patryiotzmie i nauce o tym .Pewnie ze kazdy kto sie wypowiada przeciwko temu niby projektowi jest w stu procentach madrzejrzy od niego.To cos sie wyssysa z mlekiem MATKI i wychowanien w rodzinie to jest PATRIOTYZM . Czegos takiego nie bylo jeszcze w histori , zeby kogos nauczac patriotyzmu. Patriotyzm na sile pokazala nam juz historia : Adolf Hitler , Stalin . NIGDY WIECEJ PATRIOTYZMY NA SILE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Patriotyzmu uczą na języku polskim IP: *.it / 62.233.189.* 29.09.04, 00:08 Po co do tego osobny przedmiot,bo mi się wydaje że państwo z lpr poprostu widzą oczami wyobraźni już te szeregi młodzieży utorzsamiające Ojczyznę z ligą polskich rodzin i marzące o zapisaniu się do młodzieży wszechpolskiej by móc "bronić" swoimi baseballami kraju przed tymi "złymi" obcokrajowcami i innymi "odszczepieńcami",którzy mają czelność mieć inne niż oni poglądy Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc 29.09.04, 00:11 A co w tym dziwnego, czy oburzającego, że w polskich szkołach wychowywać należy młodzież w duchu patriotycznym? W ustawie o systemie oświaty cel ten jest zapisany. To zdumiewające, że w Polsce za wstydliwe uchodzi podkreślanie dumy narodowej, gdy w wielu krajach zachodnich podkreślanie tożsamości narodowej jest naturalne i powszechne (np. w Szwecji i w Norwegii flagi narodowe na maszcie przed domem to widok zwyczajny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.04, 00:33 Panie Giertych ja jeszcze pamietam slowa mojego dziadka ktory bral juz udzial w pierwszym Powstaniun Slaskim , potem w czasie drugiej wojny swiatowej byl pilotem . Bral udzial w nalotach na Berlin , spuszczal posilki nad walczaca Warszawa i zasluzyl sie Polsce w wielu innych sprawach .To byl dla mnie zawsze przyklad ,ten czlowiek byl polska oddal by zycie za ten kraj i jego nikt tego nie uczyl. A teraz o demnie wy nie robicie nic dla dobra tego panstwa . Dlatego lapy trzymajcie z daleka nauczcie sie sami patriotyzmu sproboj wyzyc czerwony komuchu za 500 zl.Wtedy mozesz przyjsc do mnie o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
tavo LPR najpierw sama sie nauczy patriotyzmu 29.09.04, 00:52 i co to da ? zreszta dzisiaj niema patriotow i coz to za zaszczyt mnie akurat to jest głeboko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 01:48 Patriotyzm jest ważny ale, z uwagi na coraz bardziej zglobalizowany świat liczy się bardziej podejście obywatelskie. Raczej powinno się nauczać przedsiębiorczości, praktycznego myślenia a mniej wpajać suchą wiedzę encyklopedyczną. Tak czy siak postpeerelowski system edukacji powinno się jak najszybciej zreformować bo mamy już za dużo analfabetów cywilizacyjnych nie umiejących nic zrobić samemu. Propozycje głupków z LPR z terminatorami Giertychami na czele może doprowadzić do tego, że potem będzie powołana instytucja ds. kontroli patriotyzmu itd. czyli może byc to zaczątek państwa totalitarnego. W każdym bądź razie Giertychy mają manie wielkości i chcą stworzyć wielką Polskę, która będzie ich godna. Polska drugą Koreą Płn. Narazie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka BRAK ELEMENTÓW PATRIOTYZMU W NAUCZANIU IP: *.sebastiana.ceti.pl 29.09.04, 03:01 Myślałam, że czasy "cenzurowania" podręczników i nauczycieli skończyły się 15 lat temu. Niestety nie. W moim podręczniku do historii w LO na temat Powstania Wraszawskiego było pół strony. O Armii Gen. Andersa i Bitwie o Monte Cassino nie było ani słowa. O Katyniu nie wolno było nawet pomyśleć. O rzezi Polaków na Kresach, Syberii i milionach zabitych i więzionych w łagrach nie wolno było nawet myśleć. Miałam nadzieję, że mój syn w gimnazjum będzie miał inny "program nauczania" historii Polski. Ale się pomyliłam. Nikt nie wspomniał w szkole o okrągłych rocznicach Powstania Warszawskiego, Bitwy o Monte Cassino, mordów w Katyniu, Miednoje, Starobielski, Ostaszkowie. Na propozycję mojego syna, że wykona gazetkę szkolną o Armii Andersa i Monte Cassino, nauczyciej historii powiedział "nie". Pytam, kiedy i gdzie nasze dzieci mają się uczyć patiotyzmu, jeżeli rocznice najważniejszych wydarzeń z historii Polski nie znajdują miejsca w programie historii, lekcji wychowawczej i uroczystości szkolnych??? Jeżeli nastolatkom nie uświadomi się wartości wydarzeń historycznych w życiu Polaków, to za kilkanaście lat na miejscu pomników i grobów (równierz naszych) nasze dorosłe dzieci wybudują parki rozrywki i multikina. Czy tego chcemy, my rodzice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw ALE PRZYMUSOWE LEKCJE O UNII EUROPEJSKIEJ SĄ DOBRE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 04:33 O Polsce i patriotyzmie to żle. Nie powinno się nauczać. Co innego nasza nowa, wspólna "ojczyzna". Edukacja "europejska", konkursy, debaty, projekty itd. To jest super!!! Gdzie my, kurwa, żyjemy?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.n-nypop04.stsn.com 29.09.04, 04:28 Przeniescie sie zydki do izraela i nie bedzieci musieli udawac milosci do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hakenkreutz Takis cwany , a moze obrzezany? IP: 152.75.124.* 29.09.04, 05:15 Nie udawaj Polaka, Zydku zakamuflowany. I tak cie dopadniemy.Pakuj sie i na Zachodni Brzeg Jordanu! Polska dla Polakow ! Zydzi na Madagaskar! Cyklisci to pedaly! Komuchy na Kamcztke! Masoni do masarza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzast Re: Radni LPR chcą wprowadzić do szkół lekcje wyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 08:00 Pies jak nie ma, co robić to sobie liże, a różni radni, posłowie, senatorowie różne cuda wymyślają. Już był przedmiot antyterroryzmu. Mamy w Polsce 95% katolików. Na religię w szkole prawie wszyscy uczęszczają, uczy się na niej miłości do Ojczyzny, której króluje Królowa Polski. Widocznie katecheci nie umieją tej miłości do Ojczyzny i Patriotyzmu nauczyć skoro potrzebny oddzielny przedmiot. Mamy bardzo dużo rodzimych terrorystów, którzy dla przyjemności bija i zabijają. Na ulicę nawet w dzień wychodzi się z obawą o własne życie. I to w Krakowie jest największy problem, jak również w innych miastach. W całej pełni popieram akcję pana posła Ziobro, który wraz z rodzicami zamordowanych czy okaleczonych dzieci przeciwstawia się tym aktom. Problem rozwiąże jednak zmiana przykładu dla młodzieży płynąca od różnego rodzaju elit politycznych i wychowania, za które te elity są odpowiedzialne. Przecież ci bijący to są nasze dzieci wychowani przez rodziców, szkołę i Kościół. Czy nie należy uderzyć się w piersi i powiedzieć: „mea culpa, mea maxima culpa. Amen” (moja wina, moja bardzo wielka wina, potwierdzam, że tak jest) Odpowiedz Link Zgłoś