Gość: nieuk To już nie pierwsza kontrowersyjna wypowiedź ... IP: 195.117.171.* 15.10.04, 23:50 ... JM Rektora UJ. A jak gówniażeria zechce lecieć samolotem, to im Pan zorganizujesz ???? Słabo się robi czytając. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logg Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.hechtsheim.wohnheim.uni-mainz.de 15.10.04, 23:51 generalnie z tej sytuacji mozna si echyba cieszyc. nie potrzeba nam juz specjalistow od niczego, jakich produkuje europeistyka i wiele innych kierunkow. moze wladze uczelni podswiadomie dzialaja w celu ograniczenia bezrobocia wsrod absolwentow. umowmy si eprzeciez ze takie kierunki do niego prowadza:) acha dodam ze studiuje i to na renomowanej uczelni w polsce i za granica, tak a propos komentarzy, ktore pewnie za chwile sie pojawia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolczara Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: 195.150.224.* 16.10.04, 00:10 Powiem jedno: Prof. dr hab. Z.Mach ma własny samochód, i jak mi się wydaje- na górkę wjeżdża bez problemu. To, że zażądał autobusu,- zrobił to nie dla siebie, a dla nas, studentów. Musimy być mu wdzięczni za to, że broni naszego prawa i dba o nas. A co ma zamiast tego?? Kurde, jestem zszokowany zachowaniem studentów, które tego nie rozumieją. Jak w następnym roku nie będzie autobusu, to zrozumiecie o co mi chodzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darth Maul Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 00:12 Ja pierdole niektorzy to maja rowno po sufit nasrane!!! Jakies niesamowite mastermind'y wiedza WSZYSTKO ..biedne dzieci chodzily po 5 km do szkoly... zajebiscie wyjdzie im na zdrowie A TERAZ POSLUCHAJCIE IDIOCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DOJAZD DO PRZEGORZAL ZAJMUJE JAKIES 30 MIN ALE QRWA Z SALWATORA A TO JEST JAKBY NIE PATRZEC CENTRUM TO TO NIE JEST!!!!!!!!!!!!!! MI TAKA WYCIECZKA DO PRZEGORZAL ZAJMUJE 1,5 H W 1 STRONE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! www.keuj.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darth Maul Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.kolornet.pl / *.crowley.pl 16.10.04, 00:24 Chlopcy czytaja i komentuja jak chcecie to przyjdzcie i sie sprawdzcie a nie piszcie ze dzieci chodza albo ze ja w ich wieku... przyjedz wejdz sprawdz czy bedziesz mokry po takim 1 km spacerku jak to pisal jeden lamus... Takich jak wy to powinien do pracy bin laden zatrudniac do robienia gazow trujacych o nazwie "zapachy spod pachy".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy cenny Zlikwidować UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 01:54 nie, nie jest to szacowna uczelnia, tylko prowincjonalny, rozdmuchany do granic możliwości prowincjonalny balon. Na UJ są kierunki studiów, które studentom i wykładowcom z innych miast nie przyszły by do głowy nawet w narkotycznym widzie. A potem wysyła się studentów na zajęcia do podmiejskiego hotelu na szczycie wzgórza, a pośpiesznie budowanych budynkach "uczelni", w momencie oddawania do użytku są pęknięcia na grubość palca (vide Gronostajowa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy cenny nie chcą chodzić na... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 02:06 aha, no właśnie, autorka zbyt mądra nie jest. Przecież studenci nie chodzą na wykłady!! Odpowiedz Link Zgłoś
paramol Opiszcie to w swoich CV! 16.10.04, 09:33 Na innym forum studenci dziennikarstwa Uniwersytetu Warszawskiego skarżą się, że chociaż chętnie zostaliby przebojowymi reporterami, to jednak sekretarka w dziekanacie bardzo nieprzystępna. Trudno się czegokolwiek dowiedzieć o rozkładzie zajęć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student II roku PROSZE UWAŻNIE PRZECZYTAĆ IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 16.10.04, 14:24 Dlaczego studenci europeistyki powinni mieć autobus: 1. Wracanie wieczorem z zajęc na przystanek nie jest ani miłe ani bezpieczne. Wiąże sie to z przejściem pewnego odcinka przez las, a także czekaniem na przystanku przy ul. Księcia Józefa czasm i ponad 30 minut. 2. W przypadku gdy jeden ze studentów złamie nogę lub będzie niepełnosprawny fizycznie, nie wobrażam sobie, by zap...... pod górę o kulach cvzy na wóżku, gdzie nachylenie (podjazd) jest wyjatkowo stromy(samochodem niejednokrotnie wyjeżdżałem na "jedynce". 3.Na uczelni obecnie będzie studiować 700 studentów. Jeżeli kaażdy z nich zapłaci za bilet miesięczny MPK 45 złotych to przychód wynosi ponad 30000 złotych. Informacja MPK, że z autobusu korzystają "tylko" studenci europeistyki UJ jest mylna, gdyż niejednokrotnie widziałem ludzi z Przegorzał dojeżdżajacych do centrum tym autobusikiem. Nie mając autobusu, a spóźniając sie na inny(na np. Salwatorze), niejednokrotnie jest sie zmuszonym albo czekać 30 minut, albo płacić za buskę, albo też iśc na autobus 134, dalej do ZOO i przez lasek Wolski. Czy jeżeli zlikwidujemy ludziom z Huty im. T.Sendzimira dojazd do pracy to czy oni mają iśc na nogach?? 4. Uniwersytet zajmuję pewna rolę w Krakowie. Powinien więc i zadbać o swoich studentów, gdyż koszty zwracają sie później w przyszłość (doktoranci i etc.) 5. Kpiąca wypowiedź P. Szula nie byął na ten temat, bo nie dotyczyła odnowy biologicznej studentów, tylko normalnego funkcjonowania katedry. Jeżeli P. Szul dostrzegł fantastyczną wartość treningową wspinaczki na Przegorzały, to wypada, załować, że tak późno. Gdyby był szybszy to Wisła grałaby w Pucharze UEFA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Europeistyka=kieunek be sensu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 16:44 proszę się poważnie zastanowić komu służu ten kieunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi komu? IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 16.10.04, 16:54 Cyklistom? Masonom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.10.04, 20:46 kilometr pod górę - bez przesady - rektor ma rację!!! nie chce sie obibokom ruszyć 4 liter. jak jade na uczelnie to czasami specjalnie wysiadam wczesniej aby sie przejesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precz z idiotyzmem Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 16.10.04, 23:34 Luki, tyle, ze Ty masz w centrum zajecia, a nie na obrzeżach Krakowa, gdzie do przejscia od centrum (czyt. Salwator) masz pożadne 4 kilometry. Polecam szczególnie w zimie lamerze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.Zabrze.Net.pl 17.10.04, 15:50 zatem proponuje Ci wieczorne spacerki dla relaksu z salwatora na przegorzaly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.Zabrze.Net.pl 17.10.04, 16:03 oczywiscie propozycja jest skierowna do lukiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darth Maul Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 20:18 "Ja chodziłem do szkoły podstawowej dwa kilometry. Latem nawet boso. A im się nie chce przespacerować pod górę?! Widać od moich czasów młodzież straciła kondycję. A skoro tak, to trudno. Będziemy ich dowozić na miejsce. Ale wszystkie zaległe zajęcia studenci będą musieli odrobić." 1. ZAJEBISCIE ALE PRZECIE MY NIE WNIOSKOWALI O TO ZEBY ZAJEC NIE BYLO!!! 2. dziwne ze tuz po ukazaniu sie tego artykulu jush po 3 dniach JEST autobus?? takie pytanko: wogle byly negocjacje z MPK?? czy rektora wogole interesuje co sie dzieje z jego studentami bo cosik mi sie wydaje ze dopiero jak sie zrobil szum to rektor sobie o nas przypomnial!!!!!!! Jestem pelen podziwu dla wladz UJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś